Wkurza mnie...

Gość: rademenes1

#2721638 Napisano: 06.10.2009 12:32:13
ati88 napisał(a):

wkurza mnie uczelnia .. wr... milion prac i projektów, a dopiero pierwsze 2 dni zamną ciekawe kiedy będe pisac prace licencjacką jak juz mam tyle na głowie. i jesczze mnie po raz milionowy wkurza moj chłopak. chyba mu przywale emotka

Ja zaraz zacznę rok akademicki, znowu będę miała sporo na głowie, a najlepsze że po studiach 0 roboty - właśnie dziś mi się rzucił w oczy artykuł na Onecie...
0 0

#2721651 Napisano: 06.10.2009 12:34:57

Gość: bassia5

#2721652 Napisano: 06.10.2009 12:36:47
rademenes1 napisał(a):

http://biznes.one...3040739,1,news-detal

Ja już jestem po studiach i dyplom nawet mi się w kibelku nie przyda bo ma twarda okładkę emotka
0 0

Gość: brightwitch

#2721656 Napisano: 06.10.2009 12:37:39
rademenes1 napisał(a):

Nawet nie chce się komentować, totalna katastrofa emotka Odczuwam to na sobie emotka
0 0

kalisto1986

#2722271 Napisano: 06.10.2009 04:22:21
bassia5 napisał(a):

rademenes1 napisał(a):

Ja już jestem po studiach i dyplom nawet mi się w kibelku nie przyda bo ma twarda okładkę emotka

jeju ludzie co wy gadacie emotka To, że masa ludzi po studiach nie może znaleśc pracy to norma , we wszystkim wygrywa lepszy i nie rozumiem w tym reportazu słów o ile sie nie myle Michala , Nie pracuje w zawodzie bo poszedl na staz i napluli mu czy oblizyli to na cholere wybieral taki zawod skoro każdy wie że resocjalizacja nie jest dla wszystkich emotka . Ja też studiuje ale po pierwsze nei zakładam z góry , że kończąc je będe pracowała w pizzeri czy gdziekolwiek indziej co mnie nie satysfakcjonuje emotka uważam ,że jeśli ktoś chce znaleść prace i od razu po studiach zarabiać majątek to ok może się przejechać , ale jesli ktos zaklada , żeby piąć sie powoli to swoją pracą i uporem na pewno do tego dojdzie , ważna jest wiara a nie od początku poddawanie sie
teraz mnie bijcie emotka
0 0

samantha22

#2722351 Napisano: 06.10.2009 04:56:46
rademenes1 napisał(a):

bo teraz nie liczy się jakie masz wykształcenie, tylko jak dobre znajomości emotka

0 0

#2722482 Napisano: 06.10.2009 05:28:48
kalisto1986 napisał(a):

bassia5 napisał(a):

rademenes1 napisał(a):

jeju ludzie co wy gadacie emotka To, że masa ludzi po studiach nie może znaleśc pracy to norma , we wszystkim wygrywa lepszy i nie rozumiem w tym reportazu słów o ile sie nie myle Michala , Nie pracuje w zawodzie bo poszedl na staz i napluli mu czy oblizyli to na cholere wybieral taki zawod skoro każdy wie że resocjalizacja nie jest dla wszystkich emotka . Ja też studiuje ale po pierwsze nei zakładam z góry , że kończąc je będe pracowała w pizzeri czy gdziekolwiek indziej co mnie nie satysfakcjonuje emotka uważam ,że jeśli ktoś chce znaleść prace i od razu po studiach zarabiać majątek to ok może się przejechać , ale jesli ktos zaklada , żeby piąć sie powoli to swoją pracą i uporem na pewno do tego dojdzie , ważna jest wiara a nie od początku poddawanie sie
teraz mnie bijcie emotka

Nie będę bić emotka Tylko wiesz np. w moim regionie widzę, że ciężko będzie nawet o (BEZPŁATNY!) staż czy praktyki studenckie (ekonomiczne), a jeśli chodzi o pracę, to wyląduję jak dziewczyna z reportażu za biurkiem w kiosku Orange, zachwalając oferty, za 1500 miesięcznie (brutto), na utrzymaniu rodziców albo wynajmując maciupki pokoik gdzieś bliżej centrum. Piąć się powoli w górę? OK, jeśli masz wsparcie i możesz sobie pozwolić na przerwy w pracy. Moim zdaniem jeśli co miesiąc musisz mieć na rachunki i czynsz, to bierzesz pierwszą lepszą robotę która Ci to zapewnia. Jasne że fajniej się w pracy realizować. Ale teraz nawet jak sobie na studiach dobrze radzę, pogłębiam wiedzę, to to nie jest nic warte na rozmowie kwalifikacyjnej... Kurczę, ludzie po UW i zero pracy? To co mają powiedzieć osoby spoza stolicy, gdzie miejsc pracy jest jeszcze mniej? Czarno to widzę ... może trzeba było pomęczyć się ale iść na poli ... Tylko tam też praca nie jest pewna ... emotka

Co do chłopaka z reso to zgadzam się, że mógł się tego spodziewać - słabe nerwy ma chłopina emotka
0 0

kalisto1986

#2722521 Napisano: 06.10.2009 05:36:27
rademenes1 napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

bassia5 napisał(a):

rademenes1 napisał(a):

teraz mnie bijcie emotka

Nie będę bić emotka Tylko wiesz np. w moim regionie widzę, że ciężko będzie nawet o (BEZPŁATNY!) staż czy praktyki studenckie (ekonomiczne), a jeśli chodzi o pracę, to wyląduję jak dziewczyna z reportażu za biurkiem w kiosku Orange, zachwalając oferty, za 1500 miesięcznie (brutto), na utrzymaniu rodziców albo wynajmując maciupki pokoik gdzieś bliżej centrum. Piąć się powoli w górę? OK, jeśli masz wsparcie i możesz sobie pozwolić na przerwy w pracy. Moim zdaniem jeśli co miesiąc musisz mieć na rachunki i czynsz, to bierzesz pierwszą lepszą robotę która Ci to zapewnia. Jasne że fajniej się w pracy realizować. Ale teraz nawet jak sobie na studiach dobrze radzę, pogłębiam wiedzę, to to nie jest nic warte na rozmowie kwalifikacyjnej... Kurczę, ludzie po UW i zero pracy? To co mają powiedzieć osoby spoza stolicy, gdzie miejsc pracy jest jeszcze mniej? Czarno to widzę ... może trzeba było pomęczyć się ale iść na poli ... Tylko tam też praca nie jest pewna ... emotka

Co do chłopaka z reso to zgadzam się, że mógł się tego spodziewać - słabe nerwy ma chłopina emotka

poli... tzn co ? emotka
ja tez mam rachunki i dom na głowie małe dziecko itp i i tak sadze ze to wszystko zalezy od sily przebicia
dodam ze ja nie pracuje ale to nie dlatego ze nie moge znalesc pracy
jesli cos bardzo chcesz to moze i pojdziesz sprzedawac tlefony ale i tam ci lepsi pna sie wyzej .
Ja jestem zdania , że jeśli ktos jest dobry w tym co robi odnajdzie sie wkoncu i ustawi i nie ma tu znaczenia czy skonczyl uniwerek , prywatna uczelnie czy poprostu liceum i bez sensu jest uzalanie sie jak w tej polsce jest zle bo dla ludzi po studiach nie ma pracy , prawda jest taka , że teraz studia to tak jak za czasów naszych rodziców było liceum - nie jest to nic nadzwyczajnego masa ludzi ma dyplomy w kieszeniu i tylko ci co sa naprawde dobrzy wykorzystaja to .
I nie ma tutaj znaczenia czy mamy znajomosci czy nie tylko czy potrafimy sie zareklamowac i czy mamy szczescie
a swoja droga , czy robiąc studia czy inne szkoly robimy to tylko i wyłącznie dla pracy ?
Bo ja akurat ucząc sie robie to dla siebie - mam ogromną satysfakcje ze mimo wszytskiego co mam , mimo , że jest cięzko daje rade i ucze się tego co zawsze chcialam emotka
0 0

Gość: nikusia1101

#2722522 Napisano: 06.10.2009 05:36:51
rademenes1 napisał(a):

ati88 napisał(a):

wkurza mnie uczelnia .. wr... milion prac i projektów, a dopiero pierwsze 2 dni zamną ciekawe kiedy będe pisac prace licencjacką jak juz mam tyle na głowie. i jesczze mnie po raz milionowy wkurza moj chłopak. chyba mu przywale emotka

Ja zaraz zacznę rok akademicki, znowu będę miała sporo na głowie, a najlepsze że po studiach 0 roboty - właśnie dziś mi się rzucił w oczy artykuł na Onecie...

Mnie również w szkole podnieśli ciśnienie: rachunkowość, bankowość, finanse, statystyka komu to potrzebne, no i masz babo placek jaki chciałaś
emotka
0 0

Gość: ati88

#2722565 Napisano: 06.10.2009 05:45:52
nikusia1101 napisał(a):

rademenes1 napisał(a):

ati88 napisał(a):

Mnie również w szkole podnieśli ciśnienie: rachunkowość, bankowość, finanse, statystyka komu to potrzebne, no i masz babo placek jaki chciałaś
emotka

najgorsze sa poczatki potem juz idze lekko , raczej emotka ps uwielbiałam statystyke emotka

aa i wkurzyła mnie babka bo mam do listopada zrobic i oddac jej jakis projekt na ok 40 str emotka nie wiem skad ona się urwała emotka i jej ekstra hasło ten projekt to moze byc wasza praca licencjacka dopiszecie cos i juz ... taaa jasne 30 osób z bardzo podobną praca taa emotka
0 0

Gość: polec

#2722953 Napisano: 06.10.2009 07:09:38
wkurza mnie, ze musze zrobic prezentacje i to nie na wlasne seminarium, tylko na rownolegle. wrr!! emotka emotka emotka
0 0

trebor1

#2723211 Napisano: 06.10.2009 08:51:36
Wkurzyłem się
Dopiero dziś zobaczyłem wyniki konkursu Metaxa - Rodos.
Wśród sześciu wygranych wycieczek jest moje dokończenie zadania Piję Metaxa ponieważ...

Nie ma co udawać Greka, lepiej się nim poczuć - Roman P. z Nowego Sącza
Tylko że nazwisko i miejsce zamieszkania nie jest moje!!!!
Wątpię żeby ktoś słowo w słowo napisał to samo!
Tylko jak im to udowodnię?!
0 0

Gość: chochliczka

#2725506 Napisano: 07.10.2009 12:26:24
wkurzaja mnie popaprani lekarze,ktorzy nie znaja zakresu swoich kompetencji i sa totalnymi partaczami emotka
0 0

Gość: niuniu

#2725573 Napisano: 07.10.2009 12:42:56
Może szybciej wymienię co mnie nie wkurza...

0 0

Gość: brightwitch

#2725586 Napisano: 07.10.2009 12:46:23
kalisto1986 napisał(a):

I nie ma tutaj znaczenia czy mamy znajomosci czy nie tylko czy potrafimy sie zareklamowac i czy mamy szczescie

Jak zaczniesz szukać pracy, to życie zweryfikuje Twoją teorię.

A w temacie - wkurza mnie pogoda.
0 0

Gość: iwciaj71

#2726742 Napisano: 07.10.2009 05:22:17
wkurza mnie ,że wszystkie nagrody przechodzą obok mnie emotka
0 0

Gość: korni84

#2726940 Napisano: 07.10.2009 06:05:35
rademenes1 napisał(a):

1,7 tyś miesięczne za wyrabianie pizzy, gdzie są takie stawki?
0 0

mama2006

#2726984 Napisano: 07.10.2009 06:14:19
chochliczka napisał(a):

wkurzaja mnie popaprani lekarze,ktorzy nie znaja zakresu swoich kompetencji i sa totalnymi partaczami emotka

emotka emotka emotka
0 0

monia24

#2727002 Napisano: 07.10.2009 06:19:06
iwciaj71 napisał(a):

wkurza mnie ,że wszystkie nagrody przechodzą obok mnie emotka

bo one znają drogę na Osiedle Stałe, a Ty nie emotka
I to dlatego emotka
0 0

Gość: et1978

#2727389 Napisano: 07.10.2009 07:36:56
Mam pytanie, czy mogę mój autorski tekst do konkursu zgłosić do innego konkursu? Tak zrobiłam, bo uważam, że jest ok, a jakaś laska mnie objechała, że to plagiat itp. Przecież to moja praca, nie kopiuje innych, więc co w tym złego. A jak wy robicie?
0 0