Wkurza mnie...

malenka89

#3011228 Napisano: 11.01.2010 11:12:52
eh... jak czytam niektóre wpisy to się we mnie gotuje emotka

ja mam to nie dam...eh...

żeby kiedyś Ciebie moja droga taka sytuacja nie spotkała, że sama będziesz musiała prosić o pomoc...

teraz masz, ale kiedyś...
0 0

malenka89

#3011235 Napisano: 11.01.2010 11:15:14
grancias napisał(a):

eveline22 napisał(a):

Ja powiem tylko tyle: Nie ma w Polsce drugiej osoby która by tyle zrobiła dla dzieciaków co Owsiak.

Oj zdziwiłabyś się ... Znam wielu wolontariuszy w hospicjach, lub w szpitalach, którzy robią więcej od niego. Wspierają dzieci w trudnych chwilach i sprawiają, że na tych małych twarzyczkach pomimo ciężkiej choroby, pojawia się uśmiech. On daje tylko kasę na sprzęt. Drze się jeden dzień w roku i zachęca ludzi do dawania kasy. Cala robotę odwalają za niego inni ludzie, w administracji fundacji ...

TYLKO sprzęt? emotka
Gdyby nie ten sprzęt to nie byłoby tych uśmiechów na twarzach dzieciaków bo pewnie niewiele z nich miałaby szansę na przeżycie...

Tylko drze się? To spróbuj zrobić tyle co on i potem pogadamy emotka

0 0

mio

#3011249 Napisano: 11.01.2010 11:18:44
emanuela24 zarzucasz ze zabieram dziecku zabawki opanuj sie!mojen dziecko ma ich wystarczajaca ilosc!
zejdz ze mnie kobieto! co cie obchodzi co wystwaiam to po pierwsze
po drugie nie zarzucaj mi klamstwa bo to juz przesada nie znasz mnie a takie rzeczy piszesz, przykra jestes
0 0

olus15

#3011258 Napisano: 11.01.2010 11:20:06

Jeżeli twoje dziecko leżało w szpitalu tymbardziej powinnaś widzieć sens tej akcji

Nie dokończyłam

chociaż nawet forma nie do końca by ci odpowiadała
bo cel jest naprawdę szczytny i możemy namacalnie zobaczyć efekty działań Owsiaka w szpitalach
a potem tylko dziękować , że nasze dzieci mają możliwość bycia leczonym profesjonalną aparaturą

Wczoraj widziałam , że ktoś z forumowiczów miał podpis Nie daję Owsiakowi Bez komentarza
0 0

Gość: misia89p

#3011265 Napisano: 11.01.2010 11:20:57
wkurza mnie ludzka znieczulica...
nie rozumiem jak kogoś moze wkurzać, że wolontariusze podchodzą i proszą o datki dla WOŚP.. ja sama jak pierwszy raz zbierałam kilka lat temu, to wstydziłam się podchodzić i dlatego ludzie sami mi mówili walcz o pieniążki, podchodź do każdego z uśmiechem, wtedy masz większą szansę, że ci włożą... i taka jest prawda, owszem zdarzają się ludzie, którzy nie chcą dać a nawet wyzywają, ale na takich też trzeba mieć sposób... o to chodzi, żebyśmy my wolontariusze podchodzili, zachęcali, dawali serduszka, a nie stali na uboczu..no ludzie jak was to wkurza, to nie wychodźcie z domu w ten dzień, zamknijcie się w czterech ścianach i po sprawie...ale potem nie wymagajcie, że po takiej znieczulicy Wasze dziecko będzie zdrowe.. bo taka jest prawda, że gdyby nie Owsiak i jego fundacja, to ile Maleństw by nie przeżyło, bo nasze państwo nie stać na sprzęt do ratowania życia, A tak jest szansa, że od razu po urodzeniu wykryje się chorobe i uratuje dziecko. Ludzie w jakim kraju my żyjemy. orkiestra gra od 18 lat, a jeszcze zdarzają sie ludzie, którym to przeszkadza.. opanujcie się trochę, bo naprawdę przykro sie robi jak się takie coś czyta.. Jurek to wielki człowiek, wolontariusze to dobre duszyczki, które w mrozie chcą stać na dworze i prosić o datki. eh...
0 0

Gość: jolcia12

#3011271 Napisano: 11.01.2010 11:22:09
mam podobne zdanie jak mio
może nieco opacznie zrozumieliście jej słowa,
ja także nie przepadam za Owsiakiem jako osobowością (moim autorytetem jest za to Janina Ochojska) i nie lubię namawiania na ofiarowanie pomocy. Ale to wcale nie znaczy ze nie pomagam, przecież są aukcje WOŚP i inne sposoby na oddanie paru groszy niż wrzucenie ich do puszki. Chyba niepotrzebny jest taki atak na dziewczynę bo wcale nie powiedziała że nie popiera tylko ze nie podoba jej się taki sposób zbierania. Można chyba za kimś nie przepadać a jednak pomagać.
0 0

avatea

#3011272 Napisano: 11.01.2010 11:22:38
Wkurza mnie, ze się tak wkurzacie…
Owsiak ile zrobił tyle zrobił… czy zarabia na tym czy mnie np. to nie obchodzi… Ja tylko widzę, ze jednak są efekty – sprzęt w karetkach i szpitalu – i za to mu chwała…( mnie tez kiedyś uratował – sprzęt nie Owsiak;) )
Czy ktoś chce czy nie brać udział w tej akcji? Jego wola…
Jedni dadzą złotówkę a inni pomogą biegając z puszką – ich wybór i dobra wola…
A inni będą w hospicjum karmić gasnących… lub na ślubie zbierać zabawki dla pobliskiego domu dziecka zamiast kwiatów… ich wola i wybór…

Nie rozumiem takich kłótni…
Niech każdy robi to co mu sumienie podpowiada i co potrafi najlepiej…
I każdemu życzę by nie musiał jednak z takiego sprzętu od Owsiaka korzystać…

Wkurza mnie zawiść… cholernie….
0 0

xena

#3011273 Napisano: 11.01.2010 11:22:39
normalnie ja dzisiaj wkurzyłam się jak zobaczyłam mój paragon do konka Anielsko piekna. W czwartek kupiłam kosmetyki, wysłałam smsa i wygrałam zestaw. Mówiłam wyraźnie kasjerce że te 2 produkty mają byc na oddzielnym paragonie a tu wczoraj patrzę jeden z nich jest na jednym, drugi na drugim!!!! no i co teraz??? czy jest szansa że uznają? paragony sa nawet nie przecięte -na jednym wydruku ale niestety 2 różne nr. I bądź tu zdrowy, a juz miałam nadzieję że mam pierwszą nagrodę w tym roku emotka emotka yyyy....nic mi nie idzie
0 0

malenka89

#3011290 Napisano: 11.01.2010 11:25:23
anaholub napisał(a):

normalnie ja dzisiaj wkurzyłam się jak zobaczyłam mój paragon do konka Anielsko piekna. W czwartek kupiłam kosmetyki, wysłałam smsa i wygrałam zestaw. Mówiłam wyraźnie kasjerce że te 2 produkty mają byc na oddzielnym paragonie a tu wczoraj patrzę jeden z nich jest na jednym, drugi na drugim!!!! no i co teraz??? czy jest szansa że uznają? paragony sa nawet nie przecięte -na jednym wydruku ale niestety 2 różne nr. I bądź tu zdrowy, a juz miałam nadzieję że mam pierwszą nagrodę w tym roku emotka emotka yyyy....nic mi nie idzie

Ja chyba zrozumiałabym tak jak kasjerka emotka
0 0

Gość: dita

#3011305 Napisano: 11.01.2010 11:28:29
a księża najpierw niech pokażą ile to oni sprzętu zafundowali (nie mam na myśli maybacha) - ilu osobom pomogli zanim zaczną wrzeszczeć na ambonie

myślę że księża wrzeszczący na ambonie to wyjątki.
i może kościół nie funduje sprzętu do szpitali, ale praktycznie w prawie każdej parafii działa organizacja wspierająca osoby biedne i potrzebujące. u mnie np. fundowane są stypendia dla studentów, i wiele innych, o czym mi się pisać nie chce emotka
i oczywiście nie można zapomnieć o pomocy duchowej, co dla osób niewierzących jest pewnie niczym, ale dla mnie jest bardzo ważna.

ogólnie, nie oceniajmy kościoła na podstawie pojedynczych przypadków.

a co do wolontariuszy to też się wczoraj wkurzyłam, gdzie wchodząc do sklepu zostałam zaatakowana przez dziesięciu na raz. na szczęście byłam przygotowana i miałam przy sobie dużo drobnych, więc wszystkim się coś dostało.

wkurza mnie że muszę iść na angielski, a mi się nie chce emotka
0 0

ziolko

#3011313 Napisano: 11.01.2010 11:29:53
anaholub napisał(a):

następnym razem oddziel zupełnie i powiedz, że te 2 produkty mają być na jednym paragonie, ale skasowane oddzielnie od reszty zakupów
0 0

Gość: grancias

#3011315 Napisano: 11.01.2010 11:30:12
No właśnie PRACUJ¡, a nie tylko PRACUJE. Wszyscy mówiąc o WOŚP wywyższają, tylko Owsiaka, kompletnie pomijając wolontariuszy i ludzi z administracji. WOŚP to cały sztab ludzi, a nie tylko pan OWSIAK emotka I to mnie najbardziej boli. Przykre, że dla niektórych liczy się tylko to co materialne. Sprzęt jest potrzebny, ale duże, ba ogromne znaczenie ma kontakt z chorymi, który jak widać niektórzy spychają na dalszy plan, czyniąc z tego coś kompletnie nie potrzebnego.
0 0

mio

#3011328 Napisano: 11.01.2010 11:33:03
emanuela24 napisał(a):

mio napisał(a):

emanuela24 zarzucasz ze zabieram dziecku zabawki opanuj sie!mojen dziecko ma ich wystarczajaca ilosc!
zejdz ze mnie kobieto! co cie obchodzi co wystwaiam to po pierwsze
po drugie nie zarzucaj mi klamstwa bo to juz przesada nie znasz mnie a takie rzeczy piszesz, przykra jestes

przykra to jest ta rozmowa - sama sobie przeczysz w którym momencie powiedziałaś że chętnie byś dała - pamiętaj że tu można szybciutko posty posprawdzać emotka

i teraz serio to mój ostatni post w tej sprawie - nie będę dyskutowała z ludzi którzy jak już wcześniej pisałam są jak chorągiewka emotka
teks wkurza mnie WOŚP - świadczy dla mnie o tym że cała ta akcja Cie wkurza - a nie tylko nielicznie namolni zbierający

nie chce cytowac ale w poscie na 711 stronie Napisano: Dzisiaj, 11 Stycznia 2010, 11:00:54 prezczytaj sobie.
od poczatku chodzilo mi o forme zbierania
ale zrobiono ze mnie zieczulice, choragiewke, itp itd
opanujcie sie kazdy ma prawo miec inne zdanie to ze ktos uwaza inaczej nie znaczy ze jest gorszy!
jolcia12 dziekuje emotka
0 0

sambolera

#3011350 Napisano: 11.01.2010 11:38:46
anaholub napisał(a):

2 produkty na oddzielnym paragonie a nie paragonach-wiec nie Ty zawinilas
0 0

kalisto1986

#3011357 Napisano: 11.01.2010 11:40:15
grancias napisał(a):

No właśnie PRACUJ¡, a nie tylko PRACUJE. Wszyscy mówiąc o WOŚP wywyższają, tylko Owsiaka, kompletnie pomijając wolontariuszy i ludzi z administracji. WOŚP to cały sztab ludzi, a nie tylko pan OWSIAK emotka I to mnie najbardziej boli. Przykre, że dla niektórych liczy się tylko to co materialne. Sprzęt jest potrzebny, ale duże, ba ogromne znaczenie ma kontakt z chorymi, który jak widać niektórzy spychają na dalszy plan, czyniąc z tego coś kompletnie nie potrzebnego.

tak jak pisalam jestem wolontariuszka od lat i mimo tego ze nie jest to latwe uwazam ze to nic w porownaniu z administracja i ich praca tylko ze mowimy o owsiaku a zapominamy o autentycznym PREZESIE fundacji i nie jest nim Owsiak a jego zona , ktora nie lubi wypowiadac sie medialnie , to ona wiekszosc organizuje zajmuje sie papierkami i wszystkim innym a Owsiak tak naprawde w ciągu roku pracuje gdzie indziej , ale sam fakt jak rozpropagowal akcje choc nie jeden juz probowal zasluguje na podziw
0 0

Gość: marmoladella

#3011389 Napisano: 11.01.2010 11:52:52
grancias napisał(a):

eveline22 napisał(a):

Ja powiem tylko tyle: Nie ma w Polsce drugiej osoby która by tyle zrobiła dla dzieciaków co Owsiak.

Oj zdziwiłabyś się ... Znam wielu wolontariuszy w hospicjach, lub w szpitalach, którzy robią więcej od niego. Wspierają dzieci w trudnych chwilach i sprawiają, że na tych małych twarzyczkach pomimo ciężkiej choroby, pojawia się uśmiech. On daje tylko kasę na sprzęt. Drze się jeden dzień w roku i zachęca ludzi do dawania kasy. Cala robotę odwalają za niego inni ludzie, w administracji fundacji ...

Tylko, że ci wszyscy ludzie nie jednoczyliby się tak w akcje zbierania kasy, gdyby nie Owsiak emotka

Mnie WOŚP ani nie drażni, ani się tą akcją nie zachwycam. Nie irytuje może dlatego, że nie spotkały mnie nigdy żadne przykrości ze strony osób zbierających do puszek. Zdarzało się, że nie miałam przy sobie pieniędzy i nie mogłam dać, choć chciałam, więc mówiłam przepraszam, ale nie mam i wolontariusze przyjmowali to z godnością emotka
Zrozumiałe dla mnie jest, że Owsiak mocno zachęca ludzi do oddawania pieniędzy i nie odbieram tego jako namolne, bo to w końcu tylko jeden dzień w roku emotka
Nie zaliczam się też do zagorzałych wielbicieli WOŚPu, tak samo jak i do krwiodawstwa, bo choć są potrzebne, co nie ulega wątpliwości, to osobiście wolę bardziej bezpośrednią formę pomocy.

A naklejki w postaci serduszek są chyba trochę po to, by zbieracze dopuszkowi rozpoznawali tych, którzy już coś od siebie wrzucili emotka
0 0

Gość: kitusbajdus

#3011425 Napisano: 11.01.2010 12:04:58
a mnie wkurza, że konkurs na narodowy test kosmetyków Garniera ZNOWU przedłużyli. Do końca stycznia tym razem! emotka emotka emotka
do wiosny będą przedłużać, czy do lata?
0 0

kalisto1986

#3011436 Napisano: 11.01.2010 12:09:31
kitusbajdus napisał(a):

a mnie wkurza, że konkurs na narodowy test kosmetyków Garniera ZNOWU przedłużyli. Do końca stycznia tym razem! emotka emotka emotka

emotka a wczesniej zapomnialam wyslac zgloszenie emotka
0 0

Gość: meeyka

#3011446 Napisano: 11.01.2010 12:12:39
kitusbajdus napisał(a):

ja obstawiam, ze do jesieni emotka emotka

wkurza mnie, ze dziecko uparlo mi sie na ogladanie bajek - co oznacza, ze zaraz bedzie wojna bo jej wylacze emotka
0 0

agicho

#3011455 Napisano: 11.01.2010 12:13:40
meeyka napisał(a):

kitusbajdus napisał(a):

ja obstawiam, ze do jesieni emotka emotka

wkurza mnie, ze dziecko uparlo mi sie na ogladanie bajek - co oznacza, ze zaraz bedzie wojna bo jej wylacze emotka

W konia wszystkich robią - parodia- moze do konca 2010 cosik podadzą.
0 0