Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: martakonopko
Gość: iwek
Zaiste wkurzające bo nie miałam własnej a złapać nie umiałam.
Gość: katjen27
inka113
Postów 1618
Data rejestracji 01.09.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kluski carbonara, kluski z sosem bolońskim... też to słyszalam! śmiesznie brzmi!
Gość: arta
U nas się to nazywa Polterabend (choć dawno nie było i wydaje mi się, że robi się to jednak w czwartek). Normą jest to, że ktoś się przebiera za parę młodą, księdza, teściową i robią sobie jaja... Och, dużo wódki wtedy idzie
Gość: martakonopko
u nas nie mówi się JO a ja nie wiem czemu ostatnio czasami tak mówię....hmmmm
Gość: cb656Old
...a mnie irytuje pisanie osobno po za (poza zasięgiem) oraz 'za miast (zamiast grochówki ugotował bigos)
Kuweta to kuweta. Płaski zbiornik do wywoływania zdjęć.
zdolnabestia
Postów 5292
Data rejestracji 12.12.2005
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Mam to nieszczęście mieszkać przy ulicy Piłsudskiego i już niejedna nagroda do mnie przyszła na Piusudzkiego lub jeszcze gorzej...
No i jeszcze jest coś takiego, że jak para wychodzi z domu rodzinnego, to oczywiście robi się bramy, składa życzenia, itd. wtedy też czasami się ludzie przebierają i nie chcą wypuścić
Gość: tedance
Właśnie coś mi się przypomniało - po prostu, naprawdę (zamiast ustawicznego pisania na prawdę)
biedna ta szkoła, albo raczej ta polonistka, że dziećmi się wysługuje w trakcie lekcji (przecież bierze za nie odpowiedzialność!) a nie potrafi korzystać z encyklopedii, czy choćby słownika!
Gość: cb656Old
Dziękuję za zrozumienie
zdolnabestia
Postów 5292
Data rejestracji 12.12.2005
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Jakoś tak było, że: naprawdę na pewno razem, a na pewno naprawdę osobno
Gość: tedance
Cała przyjemność po mojej stronie
smsowicz
Postów 1407
Data rejestracji 10.08.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jezdem już wilgna
smsowicz
Postów 1407
Data rejestracji 10.08.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A mnie wkurza nieznajomość znaczenia słowa bynajmniej i słyszymy: bynajmniej jest ładna pogoda
Tudzież nieprawidłowa deklinacja zaimka wskazującego biernika rodzaju żeńskiego
Przykład:
Daj mi tą książkę (źle)
Daj mi tę noc (dobrze)
leona
Postów 513
Data rejestracji 27.09.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
pamietam jak na moim slubie jeden stanął pod kościąłem dał kwiaty ciach brame by w samochód a on sprint pod sale ( zaraz za rogiem była) i tam druga sala przygotowana
a i na bramy zawsze świadek ma przygotowaną w bagażniku skrzyne wódki
Gość: Melissa1980
w Toruniu masa ludzi mówi Jo, wychodzi się na dwór, są też tłuczki, bramy, które może zrobić każdy (moja kuzynka miała 40 bram, zanim dojechaliśmy
...a kuwete to mój kot ma do sr..nia
Gość: kasiaj110
tak na marginesie co to w ogóle jest?