Wkurza mnie...

Gość: katrin22

#3293704 Napisano: 13.04.2010 07:25:13
mmalkowska napisał(a):

Mi się wydaje, że abp Dziwisz może miał na celu upamiętnienie całej tragedii,albo wręcz całej historii związanej z Katyniem. Wawel zwiedza dużo ludzi i może dzięki temu historia będzie powtarzana i pamiętana,nie tylko wśród Polaków. Oglądając groby przewodnicy będą wspominali o tragedii z tego roku, ale także tej sprzed 70 laty.

a w temacie wkurza mnie moje lenistwo i brak motywacji:(

Dobrze napisane emotka
0 0

Gość: jolcia12

#3293706 Napisano: 13.04.2010 07:27:00
Dajcie sobie spokój, nie macie własnych problemów???
Niech go pochowają gdzie chcą... Co to za różnica. emotka
0 0

Gość: bip

#3293720 Napisano: 13.04.2010 07:30:41
sophie napisał(a):

Dajcie spokój ,Polacy to jednak hipokryci.Płaczą ,żałoba a tu taka szopka.
Oczywiście jak rodzina chce ,jest miejsce na Wawelu to jak najbardziej.
Jest zasłuzony ?jest..
No i koniec kropka.
Pomódlcie się lepiej,,,

jest miejsce? jest!

emotka emotka

to było najlepsze! gdybyśmy każdego po kim płaczemy mieli na Wawelu chować to tego miejsca raczej niewiele by zostało...
Polacy płaczą bo szkoda człowieka, ludzi! Tragizm sytuacji jest oczywisty ale nie mylmy tego z innymi rzeczami. Potrafisz rozgraniczyć?
0 0

Gość: moniaainom

#3293729 Napisano: 13.04.2010 07:33:29
Wlasnie potwierdzili oficjalnie wiadomosc o Wawelu, a wiec chyba koniec tematu.
0 0

Gość: jolcia12

#3293731 Napisano: 13.04.2010 07:33:59
sophie napisał(a):

Jest zasłuzony ?jest..
No i koniec kropka.
Pomódlcie się lepiej,,,

o właśnie, sophie ma racje
pomódlcie się lepiej zamiast ciagle się kłócić, czy jest miejsce na Wawelu czy go nie ma...
czy ktoś oszukiwał czy nie, czy plagiatował, czy kłamał... zajmijcie się lepiej sobą a wszyscy bedą szczęśliwi
0 0

renia577

#3293732 Napisano: 13.04.2010 07:34:31
Jest tyle miejsc w Warszawie gdzie mogliby być pochowani.A Wawel to przesada.
0 0

Gość: stokrotka60

#3293737 Napisano: 13.04.2010 07:36:45
polec napisał(a):

Przepraszam jeśli Kogoś urażę tym co zacytuje poniżej,ale to komentarz z jednego z forów.

Wawel zdobyty,panie prezesie melduje wykonanie zadania!. Usunąć marszałka, bo ciasno!.

Sprawa z Wawelem mnie bulwersuje, ale Ktoś miał mega dystans do sytuacji, aż zazdroszczę !

I jeszcze tylko:
Nie mój prezydent, ale POLSKI Wawel !!! emotka

chciałabym żeby dzisiaj w nocy ś.p prezydent przyszedł i Cię wyczochrał porządnie Ty pusty babolcu emotka
0 0

kalisto1986

#3293756 Napisano: 13.04.2010 07:44:00
jolcia12 napisał(a):

sophie napisał(a):

Jest zasłuzony ?jest..
No i koniec kropka.
Pomódlcie się lepiej,,,

o właśnie, sophie ma racje
pomódlcie się lepiej zamiast ciagle się kłócić, czy jest miejsce na Wawelu czy go nie ma...
czy ktoś oszukiwał czy nie, czy plagiatował, czy kłamał... zajmijcie się lepiej sobą a wszyscy bedą szczęśliwi

jolcia ja również uważam że trzeba się modlić za nich, niestety wielka tragedia ale ...
Polska popadła z jednej skrajności w drugą skrajność, w wielu przypadkach wielcy naszego kraju zanim tam spoczeli mineło wiele lat.
Każdy z nich zapisał się jakoś w księgach historii i to nie tylko tragiczną śmiercią.
A ich pochówek nie był wolą rodziny ale całego bądz większości kraju, dlatego mnie osobiście strasznie zniesmaczył ten fakt .
Mimo, że mam odmienne poglądy polityczne przy tej katastrofie każdy odrzucił je na bok, a ta decyzja na nowo dzieli kraj.
Rozumiem chcą godnie pochować prezydenta, ale wybaczcie nie na Wawelu
emotka
niech podadzą powody tego racjonalne, nie tylko tragiczna śmierć.
Jak przy Kaczorowskim jeszcze bym to przełkneła to tutaj nie potrafię , a jednak Wawel to nie krypty rodzinne lecz że tak powiem nasz skarb którym się szczycimy, że takie osoby są tam pochowane
a jeszcze krypta Piłsudskiego emotka
i uwierzcie może i przesadziłam ale samo to zasmuciło mnie
0 0

mama2006

#3293761 Napisano: 13.04.2010 07:45:13
emanuela24 napisał(a):

ferinka24 napisał(a):

ilonar2301 napisał(a):

ferinka24 każdy ma prawo do tego, żeby wyrazić swoje zdanie, a Ty nie musisz od razu pokazywać jaka to Ty jesteś oczytana i najmądrzejsza i jak to wszystko wiesz emotka
Wierz we wszystko to, co piszą w prasie i w to, co mówią w telewizji emotka

na razie to ty pokazujesz swoje oczytanie i niby mądrość....

Daj spokój zmarłym ludziom.... I rodzinie która podjęła taką decyzję.

p.s. w temacie wkurza Mnie że mam już psa i nie mogę mieć jeszcze jednego emotka

dobrze że nie wpadli na pomysł aby pochować prezydenta tuż przy PAPIEŻU

jak dla mnie to ktoś na głowę upadł - ok był głową państwa ale bez przesady aż tak zasłużony to on nie był
kto pamięta jaki był w stosunku do kobiet ??(ta małpa w tym czerwonym chyba naćpana jest lub akcja z M.Olejnik czy do zwykłych ludzi spieprzaj dziadu (wystarczy youtube włączyć i posłuchać )
hm a co spotkało pilota który również na względy bezpieczeństwa nie chciał wylądować ?? emotka jeszcze trochę naród będzie go beatyfikował - trochę pomyślunku ludzie

owszem należy mu się szacunek to ON nas reprezentował - był głową państwa - ale NIE WAWEL emotka

emotka
0 0

Gość: prozac

#3293766 Napisano: 13.04.2010 07:49:21
Wkurzają mnie ludzie. Podobno strasznie się pchali, bo każdy chciał dokładnie widzieć wjazd trumny do Belwederu. Kwiatami rzucano tak, by utrafić na samochód.
W Belwederze Msza, ceremonie - ludzie nie powyłanczali komórek, słychać było sms-y. Straszne !
Wkurza mnie małpowanie do kamery - ludzie podczas relacji na żywo włazili w obiektyw kamery, śmiali się, machali.
Też mi żałoba narodowa !
Znakomita pożywka dla dziennikarzy, którzy pchają się wszędzie i kiedyś nie zostawiali suchej nitki na prezydencie a teraz nazywają go wielkim.
0 0

bridget

#3293783 Napisano: 13.04.2010 08:00:22
prozac napisał(a):

Wkurzają mnie ludzie. Podobno strasznie się pchali, bo każdy chciał dokładnie widzieć wjazd trumny do Belwederu. Kwiatami rzucano tak, by utrafić na samochód.
W Belwederze Msza, ceremonie - ludzie nie powyłanczali komórek, słychać było sms-y. Straszne !
Wkurza mnie małpowanie do kamery - ludzie podczas relacji na żywo włazili w obiektyw kamery, śmiali się, machali.
Też mi żałoba narodowa !
Znakomita pożywka dla dziennikarzy, którzy pchają się wszędzie i kiedyś nie zostawiali suchej nitki na prezydencie a teraz nazywają go wielkim.

popieram
0 0

Gość: natie

#3293803 Napisano: 13.04.2010 08:07:55
nasza dyskusja o tym i tak nic nie zmieni..
0 0

cudaczek121

#3293808 Napisano: 13.04.2010 08:08:32
W poprzednich wyborach głosowałam na Platformę.Bardzo mi szkoda Prezydenta i wszystkich ofiar,które zginęły,bo to niepowetowana strata dla Polski.Ale moim skromnym zdaniem wystarczyłoby,aby Pan Prezydent z Małżonką pochowani zostali na Powązkach.W sumie dziwię się,że rodzina zgodziła się na Wawel,bo to wyklucza częste odwiedziny na grobie emotka
0 0

beataa81

#3293809 Napisano: 13.04.2010 08:08:37
No rzeczywiście wielki problem gdzie będzie spoczywał ... pomyślcie jakbyście nie byli oburzeni to i tak jemu jest gorzej teraz niż Wam emotka ...ech pograjcie lepiej w jakieś konkursy...

Tak to jest z Polakami ,nie może być więcej niż dzień zadumy bo im już nudno i problemów szukają...Mam nadzieję,że rodziny ofiar nie będą przez jakiś czas zaglądać w żadne portale,czytać gazet i oglądać tv...bo im będzie jeszcze ciężej czytając takie dyskusje...
0 0

Gość: swibek

#3293814 Napisano: 13.04.2010 08:11:59
cudaczek121 napisał(a):

W poprzednich wyborach głosowałam na Platformę.Bardzo mi szkoda Prezydenta i wszystkich ofiar,które zginęły,bo to niepowetowana strata dla Polski.Ale moim skromnym zdaniem wystarczyłoby,aby Pan Prezydent z Małżonką pochowani zostali na Powązkach.W sumie dziwię się,że rodzina zgodziła się na Wawel,bo to wyklucza częste odwiedziny na grobie emotka

hmm.. może liczą na to, że inni będą odwiedzać.. a rodzina tylko od święta.. emotka
0 0

Gość: swibek

#3293818 Napisano: 13.04.2010 08:14:03
beataa81 napisał(a):

No rzeczywiście wielki problem gdzie będzie spoczywał ... pomyślcie jakbyście nie byli oburzeni to i tak jemu jest gorzej teraz niż Wam emotka ...ech pograjcie lepiej w jakieś konkursy...

Tak to jest z Polakami ,nie może być więcej niż dzień zadumy bo im już nudno i problemów szukają...Mam nadzieję,że rodziny ofiar nie będą przez jakiś czas zaglądać w żadne portale,czytać gazet i oglądać tv...bo im będzie jeszcze ciężej czytając takie dyskusje...

emotka no właśnie.. żałoba w sercu.. a w mózgu kotłują się opisówki i gonię po pokoju wenę twórczą.. a ona ucieka! a foty trza robić do konków!! emotka ależ to wkurzające.. emotka emotka
0 0

beataa81

#3293822 Napisano: 13.04.2010 08:15:44
swibek napisał(a):

beataa81 napisał(a):

emotka no właśnie.. żałoba w sercu.. a w mózgu kotłują się opisówki i gonię po pokoju wenę twórczą.. a ona ucieka! a foty trza robić do konków!! emotka ależ to wkurzające.. emotka emotka

dobrze powiedziane-żałoba powinna być w sercu...a nie na języku...
0 0

Gość: polec

#3293825 Napisano: 13.04.2010 08:17:29
Wawel to było miejsce neutralne, ważne i znane każdemu Polakowi. Do dzisiaj!
Nie wyobrażam sobie iść z dzieckiem Krakowianinem na Wawel i powiedzieć mu zobacz synku tu leży Kościuszko, tu Sobieski, tu Piłsudski, a tu yyyyy Kaczyński. Ten od spieprzaj dziadu i małpy w czerwonym, bo co mam więcej powiedzieć ????.

Katyń ok ?, ale 200 m od Wawelu jest krzyż katyński przy grodzkiej z piękną wystawą, tam mojemu dziecku mogę pokazać historię Katynia.

Brak mi słów i brak mi wyobraźni...
0 0

zaczytana-pola

#3293827 Napisano: 13.04.2010 08:20:26
beataa81 napisał(a):

swibek napisał(a):

beataa81 napisał(a):

dobrze powiedziane-żałoba powinna być w sercu...a nie na języku...

Koleżanka z pracy mojej mamy wczoraj wzięła wolne i pojechała pod pałac położyć kwiaty i zapalić znicz, a tam... emotka emotka emotka osoby zgromadzone pod pałacem słały K**** i CH*** w odniesieniu do osoby premiera Tuska i Marszałka Komorowskiego. Taka oto jest polska żałoba. I taka jak Monika Olejnik mówiła w niedzielnej audycji na antenie Radia Zet, jak to poszła w sobotę zapalić znicz pod pałacem i usłyszała: To nie jest miejsce dla Ciebie wywłoko ( czy jakoś tak). emotka
0 0

sambolera

#3293828 Napisano: 13.04.2010 08:20:39
ta dyskusja zdaje się nie mieć końca a decyzja już podjęta
sprzeciwy odnośnie pochówku Piłsudskiego na Wawelu były jeszcze większe niż teraz odnośnie Kaczyńskiego
0 0