Wkurza mnie...

Gość: kotek11

#3304646 Napisano: 19.04.2010 09:14:10
joka napisał(a):

wkurza mnie że moja siostra cioteczna miała być chrzesną w rodzinie ale ksiądz jej nieda zaświadczenia bo ma ślub cywilny emotka

moze byc w ksiegach zapisana jako swiadek chrztu i wtedy zaswiadczenie nie potrzbne. kościół dopuszcza taka mozliwosc, zeby był rodzic chrzestny i świadek chrztu.
0 0

#3304654 Napisano: 19.04.2010 09:16:00
olus15 napisał(a):

Dla mnie to absurd, że na urlopie wychowawczym nie dostaję nawet złamanego grosza
Nie wyobrażam sobie gdyby przedszkole odmówiło mi przyjęcia dzieci od września skoro praca już na mnie czeka
Rozumiem wasze rozczarowanie

dlatego zapobiegliwi rodzice zapisuja dzieci chociaz na chwilke do zlobka - po zlobku dzieci tez maja pierwszenstwo
0 0

Gość: plocia

#3304722 Napisano: 19.04.2010 09:29:10
edith napisał(a):

monia24 napisał(a):

mahuska napisał(a):

a ja nie pracuję:/ i dlatego mi syna do przedszkola nie przyjeli emotka emotka emotka no ale jak mam iść kurna do pracy jak przedszkola tylko dla pracujących....

u mnie to samo emotka , ale zostało 1 miejsce w popołudniowej grupie, narazie zapisałam, zobaczymy, może zwolni się na rano emotka

a mi córka dostała się na liste rezerwową na 6 miejsce i nie wiem czy sie cieszyc czy płakać

średnio z tą rezerwą to wygląda emotka

i jak tu do pracy wrócić, moja co prawda ma dopiero roczek ale pewnie i już teraz powinnam ją zapisać by próbować dostać się, czy to za szybko ?? emotka
przytłacza mnie to życie, chcą byśmy miały więcej dzieci, ale ja pytam po co??? skoro nie mogę im godziwego życia zapewnić, przedszkoli brak, o żłobkach nie wspomnę, bo już bym w pracy dawno była emotka
więcej dzieci nie planuję emotka jak zapytają dlaczego powiem wprost - nie w tym Państwie emotka
Szybko sie skończył patriotyzm nie w tym państwie emotka

A co ma patriotyzm do prawdziwego ,realnego i powiem jeszcze brutalnego życia?Nic...
Mnie też nie podoba się wiele rzeczy,służba zdrowia,oświata,ale to nie wina państwa tylko ludzi

myślę że nie ludzi, bo panie chciałyby przyjąć więcej dzieci do przedszkola ale nie mogą bo byle mają miejsc, miejsca tworzy rząd, Państwo, jakby im naprawdę zależało na zwiększeniu populacji to coś by z tym robili

edith napisał(a):

Nie liczcie ,że z miejscami w przedszkolach będzie lepiej,jestem nauczycielka w przedszkolu i u mnie na 210 miejsc jest zapisanych 300,pierwszeństwo mają 5 i 6 latki bo od 1 wrzesnia wchodzi obowiązkowe nauczanie dla 5 latków emotka

skoro biorą w pierwszej kolejności 5-6 latki, to co ja mam z 3-letnim dzieciem zrobić? nie mam komu zostawić, a liczyć 5 lat bez normalnej pensji (wychodzi że tyle musiałabym siedzieć z dzieckiem w domu by w końcu posłać je do przedszkola).

A powiedz mi jak wcześnie trzeba składać wnioski o przyjęcie do przedszkola? no na pewno nie miesiąc przed.
0 0

Gość: sophie

#3304732 Napisano: 19.04.2010 09:31:49
Działa wam ta ankieta na polkach?
Mi nie działa
0 0

#3304734 Napisano: 19.04.2010 09:32:24
pisze błąd na stronie i nie idzie mi do następnego pytania
0 0

sambolera

#3304735 Napisano: 19.04.2010 09:32:26
sophie napisał(a):

Mi nie działa

na Operze działa
0 0

#3304736 Napisano: 19.04.2010 09:32:44
plocia zapisz dziecko do żłobka .. wystarczy podobno miesiac, dwa ze bedzie firurowac w zlodbku.. oplaty sa tansze niz w przedszkolu ...
0 0

Gość: lovcia88

#3304750 Napisano: 19.04.2010 09:35:50
sambolera napisał(a):

sophie napisał(a):

Mi nie działa

na Operze działa

Na IE nie dziala, a na Operze tak.
0 0

zaczytana-pola

#3304762 Napisano: 19.04.2010 09:39:24
lovcia88 napisał(a):

sambolera napisał(a):

sophie napisał(a):

Mi nie działa

na Operze działa

Na IE nie dziala, a na Operze tak.

Na mozilli jest OK
0 0

#3304774 Napisano: 19.04.2010 09:43:15
A dzisiaj to mnie wszystko wkurza emotka emotka
0 0

kalisto1986

#3304801 Napisano: 19.04.2010 09:49:27
samanta3 napisał(a):

Moje dziecko chodzi do przedszkola nie powiem - trochę znajomości pomogły - ale co roku nowe podanie o przyjęcie - a do tego do każdego podania żądają pieczątek z miejsca pracy z adnotacją pracodawcy że potwierdza że ta i ta pracuje tu i tu emotka No fakt pracuje ja i mąż. Ale nie dajboże jakiejś mamy dziecko chodzi a ona nie pracuje - to jest taka walka o miejsca że znajdzie się dobra duszyczka która poinformuje panią dyrektor że pani X nie pracuje a dziecko ma w przedszkolu....
I niech żyją spoty reklamowe żebyśmy dzieci do przedszkola zapisywali emotka emotka

u mnie to samo i nie pomaga że ciotka jest dyrektorką nie może i koniec bo dobre dusze moment piszą doniesienia że dziecko w przedszkolu a rodzic nie pracuje, to jest chore.
Kiedyś jeszcze były te zajęcia popołudniowe gdzie można było dziecko chociaż na 4 godziny przyprowadzić teraz tutaj gdzie mieszkam nie ma tego, nic innego nie pozostaje jak przedszkola prywatne ja nad tym grubo się zastanawiam zwłaszcza że jak patrze na ceny za 4-6 godzin ( chodzi mi żeby synek miał chociaż kontakt z dziećmi) naprawde nie są wygórowane, tzn jeśli chodzi o przedszkola nie w centrum miasta i wiadomo że nie ma tam wliczonych zajęć dodatkowych
0 0

Gość: snupy3

#3304821 Napisano: 19.04.2010 09:53:05
kalisto1986 napisał(a):

samanta3 napisał(a):

Moje dziecko chodzi do przedszkola nie powiem - trochę znajomości pomogły - ale co roku nowe podanie o przyjęcie - a do tego do każdego podania żądają pieczątek z miejsca pracy z adnotacją pracodawcy że potwierdza że ta i ta pracuje tu i tu emotka No fakt pracuje ja i mąż. Ale nie dajboże jakiejś mamy dziecko chodzi a ona nie pracuje - to jest taka walka o miejsca że znajdzie się dobra duszyczka która poinformuje panią dyrektor że pani X nie pracuje a dziecko ma w przedszkolu....
I niech żyją spoty reklamowe żebyśmy dzieci do przedszkola zapisywali emotka emotka

u mnie to samo i nie pomaga że ciotka jest dyrektorką nie może i koniec bo dobre dusze moment piszą doniesienia że dziecko w przedszkolu a rodzic nie pracuje, to jest chore.
Kiedyś jeszcze były te zajęcia popołudniowe gdzie można było dziecko chociaż na 4 godziny przyprowadzić teraz tutaj gdzie mieszkam nie ma tego, nic innego nie pozostaje jak przedszkola prywatne ja nad tym grubo się zastanawiam zwłaszcza że jak patrze na ceny za 4-6 godzin ( chodzi mi żeby synek miał chociaż kontakt z dziećmi) naprawde nie są wygórowane, tzn jeśli chodzi o przedszkola nie w centrum miasta i wiadomo że nie ma tam wliczonych zajęć dodatkowych

Lol,nie straszcie mnie nawet bo wreszcie udało mi się córkę zapisać.A że pracuję w domu to zaraz się pewnie życzliwi doczepią. emotka
Zwłaszcza że na wsi to sporo takich życzliwych co wszystko muszą wiedzieć i nadać.
0 0

#3304941 Napisano: 19.04.2010 10:26:59
wkurza mnie to, ze chyba mi sie opryszcza robi ;( po pracy szybko do domu i trzeba wargi smarowac emotka wrrr jak ja nie lubie opryszczki ;(
0 0

Gość: plocia

#3305109 Napisano: 19.04.2010 11:05:49
kotek11 napisał(a):

plocia zapisz dziecko do żłobka .. wystarczy podobno miesiac, dwa ze bedzie firurowac w zlodbku.. oplaty sa tansze niz w przedszkolu ...

z miłą chęcią bym zapisała, ale niestety u mnie nie ma żłobków, a wozić 30 km do złobka mi się nie opłaca bo za opłaty i za każdą godzinę rozpoczętą (mąż by ją zawoził i odwoził) płaciłabym ok 1000 zł
i to mnie złości bardzo emotka
0 0

Gość: samanta3

#3305152 Napisano: 19.04.2010 11:17:04
kalisto1986 napisał(a):

samanta3 napisał(a):

Wiesz prywatne to też jakiejś wyjście pomimo że drogie no ale np u nas nie ma! W złobku w tamtym roku był dramat przyjmują chyba 16 dzieci bo sala malutka a zapisało się 30 dzieci - zrobili zebranie i nie owijając w prost zapyutali kto ma możliwość zostawiać z babcią ciotką itd to niech da szanse innym... masakra mówie Wam...
0 0

Gość: marielu

#3305186 Napisano: 19.04.2010 11:27:47
od września podobno opłaty za publiczne przedszkole mają wzrosnąć do ponad 500 zł za miesiąc. Różnica więc między publicznym a prywatnym będzie już rzędu 200zł za miesiąc...

Mój troll też sie na państwowe nie załapał z uwagi że szanowny małż nie chciał się rozwieść by mnie osamotnić jako Matkę Polkę emotka

Cóż... wygrane w konkursach przybywajcie emotka Z czegoś trzeba będzie to czesne opłacić...
0 0

ignam

#3305194 Napisano: 19.04.2010 11:29:13
Wkurza mnie Looks w Carrefour. W zeszłym tygodniu wygrałam książkę. Kupiłam drugie dwa produkty, odczekałam i wysyłam dziś z drugiego numeru i znowu książka. Nie wierzę, że jeszcze nie mają 90 zgłoszeń. To co jest grane.
0 0

kalisto1986

#3305313 Napisano: 19.04.2010 11:48:55
marielu napisał(a):

od września podobno opłaty za publiczne przedszkole mają wzrosnąć do ponad 500 zł za miesiąc. Różnica więc między publicznym a prywatnym będzie już rzędu 200zł za miesiąc...

Mój troll też sie na państwowe nie załapał z uwagi że szanowny małż nie chciał się rozwieść by mnie osamotnić jako Matkę Polkę emotka

Cóż... wygrane w konkursach przybywajcie emotka Z czegoś trzeba będzie to czesne opłacić...

ja zastanawiam się nad prywatnym troszke odemnie oddalone jest, ale zależy mi żeby mały miał kontakt z dziećmi choć przez kilka godzin dziennie
i ceny są takie
do 5 godzin dziennie    300 zł + wyżywienie 5,50zł/ dziennie
do 9 godzin dziennie    500 zł + wżywienie 8 zł/dziennie
700 zł + wżywienie 10 zł/ dziennie
i te 5 godzin dziennie mnie zupełnie wystarcza jako że i tak nie moge iść do pracy
są oczywiście bliżej mojego domu ale dużo droższe ;/
0 0

olus15

#3305343 Napisano: 19.04.2010 11:55:09
marielu napisał(a):

u nas wielkopolska - mają być niższe
będzie się płaciło tylko za te dni kiedy dziecko jest obecne w przedszkolu i stawki się zmniejszą bo opłata będzie pobierana za liczbę zgłoszonych godzin i posiłków a nie jak do tej pory były tylko do wyboru 5lub10 godzinne pobyty
0 0

olus15

#3305346 Napisano: 19.04.2010 11:55:58
tzn mówię tutaj o mojej miejscowości ale kiedyś coś czytałam też o samym Poznaniu i tam chyba też te opłaty będą mniejsze
0 0