Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
melissa
Postów 1055
Data rejestracji 22.07.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ale ile ten mąż musiałby zarabiać, żeby załapać się na płatny wychowawczy?
Szczerze mówiąc, nie znam nikogo, kto by z tego skorzystał.
Sama dwa razy wracałam do pracy po macierzyńskim i zaległym wypoczynkowym - nie stać mnie na bezpłatny wychowawczy...
Gość: marielu
A te 400 zł i rodzinne to na co niby mają starczyć?
A jeśli by nawet udać się do MOPS... to przeważnie zanim człowiek w potrzebie coś dostanie to wpierw zapytają jaki masz majątek - potem zasugerują sprzedaż auta, zamianę mieszkania na mniejsze a kolejno udadzą się do najbliższej rodziny i sprawdzą czy nie mogą oddać co nieco ze swoich rent i emerytur...
Potem zaproponują 200zł a za miesiąc cyrk zaczyna się na nowo...
Każdego dnia słyszę takie historie i problemy, czasem bardziej dramatyczne i z każdym dniem utwierdzam się w przekonaniu umiesz liczyć licz na siebie. Bo na pomoc państwa to raczej nie.
Gość: olusiia975
Może trzeba do nich napisać? Bo tak to możemy sobie jeszcze troszkę poczekać.
olus15
Postów 2141
Data rejestracji 19.04.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja akurat znam takie przypadki gdzie kobieta dostaje te pieniądze
A te dostaje bo... mąż dostaje pensje do koperty natomiast pracodawca płaci mu najniższą krajową,
mąż ma działalność gosp. i nie wykazuje dochodów
itd.
a ty płatniku wszystkich składek zostajesz z niczym
Kończy się na tym , że matka dwójki dzieci a czasem nawet i trójki (pampersy , słoiki, mleko mod x2 ) po macierzyńskim zostaje jedynie z wydatkami , które ciągle rosną
Absurd
dziś spotkałam sąsiadkę , która zdecydowanie nie musi oszczędzać a pobiera pieniążki (mąż ma firmę)
daleka kuzynka, wielki dom w ekskluzywnej dzielnicy Poznania , jest niby samotnie wychowującą matką i mieszka w kawalerce w bloku , i co też pobiera
Ja liczę na siebie , bo na państwo dawno przestałam
anialistopad
Postów 14197
Data rejestracji 06.07.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
www.zabawkikrasnala.pl
Gość: dorota19791
nasza chora rzeczywistosc...
dlatego sie nie wypowiadam bo to przechodzilam...
i szkoda nerwow dziewczyny...
Gość: krzyszu
No tak a alkocholicy którzy wszystko posprzedawali pokazują pracownikom mopsu jacy to oni biedni i nieszczęśliwi, ze nic nie mają wartosciowego w domu i dostają zapomogi, które odrazu przepijają
karkocka
Postów 3887
Data rejestracji 16.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane 5
Zrobię zakupy w Carrefour, Tesco, Superpharm, Netto, Auchan, Kaufland, Hebe, Drogeria Natura, Stokrotka, Lidl, Biedronka, Żabka, Pepco, Rossmann, Odido, Lewiatan, Piotr i Paweł,, TOYS\'R`US, BP, Orlen, Delikatesy Centrum, Inmedio, Circle K, DUKA ...
Gość: marielu
Mary sie nie denerwuje, Mary je oaza spokoju
Ma swoje paragony i pasztettófke i ... dwa zembiska w radosnym uśmiechu
edith
Postów 2555
Data rejestracji 10.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
i jak tu do pracy wrócić, moja co prawda ma dopiero roczek ale pewnie i już teraz powinnam ją zapisać by próbować dostać się, czy to za szybko ??
przytłacza mnie to życie, chcą byśmy miały więcej dzieci, ale ja pytam po co??? skoro nie mogę im godziwego życia zapewnić, przedszkoli brak, o żłobkach nie wspomnę, bo już bym w pracy dawno była
więcej dzieci nie planuję
Szybko sie skończył patriotyzm nie w tym państwie
A co ma patriotyzm do prawdziwego ,realnego i powiem jeszcze brutalnego życia?Nic...
Mnie też nie podoba się wiele rzeczy,służba zdrowia,oświata,ale to nie wina państwa tylko ludzi
myślę że nie ludzi, bo panie chciałyby przyjąć więcej dzieci do przedszkola ale nie mogą bo byle mają miejsc, miejsca tworzy rząd, Państwo, jakby im naprawdę zależało na zwiększeniu populacji to coś by z tym robili
skoro biorą w pierwszej kolejności 5-6 latki, to co ja mam z 3-letnim dzieciem zrobić? nie mam komu zostawić, a liczyć 5 lat bez normalnej pensji (wychodzi że tyle musiałabym siedzieć z dzieckiem w domu by w końcu posłać je do przedszkola).
A powiedz mi jak wcześnie trzeba składać wnioski o przyjęcie do przedszkola? no na pewno nie miesiąc przed.
Zapisy byly od 1 marca a u nas już od 5 rano byla kolejka aby zapisac dzieci,szok
Gość: olusiia975
A co ma patriotyzm do prawdziwego ,realnego i powiem jeszcze brutalnego życia?Nic...
Mnie też nie podoba się wiele rzeczy,służba zdrowia,oświata,ale to nie wina państwa tylko ludzi
myślę że nie ludzi, bo panie chciałyby przyjąć więcej dzieci do przedszkola ale nie mogą bo byle mają miejsc, miejsca tworzy rząd, Państwo, jakby
im naprawdę zależało na zwiększeniu populacji to coś by z tym robili
skoro biorą w pierwszej kolejności 5-6 latki, to co ja mam z 3-letnim dzieciem zrobić? nie mam komu zostawić, a liczyć 5 lat bez normalnej pensji (wychodzi że tyle musiałabym siedzieć z dzieckiem w domu by w końcu posłać je do przedszkola).
A powiedz mi jak wcześnie trzeba składać wnioski o przyjęcie do przedszkola? no na pewno nie miesiąc przed.
Zapisy byly od 1 marca a u nas już od 5 rano byla kolejka aby zapisac dzieci,szok
MOJEGO przyjęli do przeczkola
melissa
Postów 1055
Data rejestracji 22.07.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
myślę że nie ludzi, bo panie chciałyby przyjąć więcej dzieci do przedszkola ale nie mogą bo byle mają miejsc, miejsca tworzy rząd, Państwo, jakby im naprawdę zależało na zwiększeniu populacji to coś by z tym robili
U nas przynajmniej nie ma kolejek, bo o przyjęciu decyduje ilość punktów zdobytych w elektronicznie wypełnianym wniosku, a nie kolejność złożenia wniosku. Punkty są m.in. za oboje pracujących rodziców, rodzeństwo, przedszkole położone najbliżej pmiejsca pracy lub miejsca zamieszkania, etc. My oboje pracujemy, więc starszy się dostał do przedszkola, za rok czekają mnie zapisy młodszego - też raczej powinien się dostać.
olus15
Postów 2141
Data rejestracji 19.04.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ale była afera! Całe zajęcia ( a była strasznie surowa i każda minuta zajęć musiała być wykorzystana w 100%)wałkowała ten temat
Ma na farbę, ubrania a ubiega się o socjalne skoro pieniądze są ograniczone i nie dla wszystkich potrzebujących starczy
anialistopad
Postów 14197
Data rejestracji 06.07.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: taleksander
Gość: natie
takie same kubki mozna kupic np w Tesco..
kinga1
Postów 697
Data rejestracji 27.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
u mnie dokładnie ta sama sytuacja
Gość: beata82roksana82
U nas przynajmniej nie ma kolejek, bo o przyjęciu decyduje ilość punktów zdobytych w elektronicznie wypełnianym wniosku, a nie kolejność złożenia wniosku. Punkty są m.in. za oboje pracujących rodziców, rodzeństwo, przedszkole położone najbliżej pmiejsca pracy lub miejsca zamieszkania, etc. My oboje pracujemy, więc starszy się dostał do przedszkola, za rok czekają mnie zapisy młodszego - też raczej powinien się dostać.
To akurat miałaś szczęscie,bo mój mały owszem dostał się do przedzszkola ale nie do tego co chciałam,mam do niego spory kawałek ale i tak się cieszę,dyrektorka z przedszkola pierwszego wyboru od razu powiedziała ze moje dziecko się do nich nie dostanie a wiecie dlaczego,bo niestety nie mam znajomości,taka jest prawda.A stąd moje spotrzeżenia bo czytałam regulamin naboru i niestety skład komisji rekrutacyjnej wchodzą:
1) dyrektor – jako przewodniczący,
2) przedstawiciel Rady Pedagogicznej – członek,
3) Przedstawiciel Rady Rodziców – członek.....
Już raz się o tym przekonałam ze starszym dzieckiem,niby się dostało a za jakąś godzinkę dzwonią że zaszła pomyłka i niestety moja córka się nie dostała do przedszkola.Musiała latać po wszystkich przedszkolach i szukać miejsca....
Gość: kaoa
Gość: sasanka24