Wkurza mnie...

melissa

#3306664 Napisano: 19.04.2010 06:28:47
beata82roksana82 napisał(a):

melissa napisał(a):

edith napisał(a):

plocia napisał(a):

edith napisał(a):

monia24 napisał(a):

mahuska napisał(a):

a ja nie pracuję:/ i dlatego mi syna do przedszkola nie przyjeli emotka emotka emotka no ale jak mam iść kurna do pracy jak przedszkola tylko dla pracujących....

u mnie to samo emotka , ale zostało 1 miejsce w popołudniowej grupie, narazie zapisałam, zobaczymy, może zwolni się na rano emotka

a mi córka dostała się na liste rezerwową na 6 miejsce i nie wiem czy sie cieszyc czy płakać

średnio z tą rezerwą to wygląda emotka

i jak tu do pracy wrócić, moja co prawda ma dopiero roczek ale pewnie i już teraz powinnam ją zapisać by próbować dostać się, czy to za szybko ?? emotka
przytłacza mnie to życie, chcą byśmy miały więcej dzieci, ale ja pytam po co??? skoro nie mogę im godziwego życia zapewnić, przedszkoli brak, o żłobkach nie wspomnę, bo już bym w pracy dawno była emotka
więcej dzieci nie planuję emotka jak zapytają dlaczego powiem wprost - nie w tym Państwie emotka

Szybko sie skończył patriotyzm nie w tym państwie emotka

A co ma patriotyzm do prawdziwego ,realnego i powiem jeszcze brutalnego życia?Nic...

Mnie też nie podoba się wiele rzeczy,służba zdrowia,oświata,ale to nie wina państwa tylko ludzi

myślę że nie ludzi, bo panie chciałyby przyjąć więcej dzieci do przedszkola ale nie mogą bo byle mają miejsc, miejsca tworzy rząd, Państwo, jakby im naprawdę zależało na zwiększeniu populacji to coś by z tym robili

edith napisał(a):

Nie liczcie ,że z miejscami w przedszkolach będzie lepiej,jestem nauczycielka w przedszkolu i u mnie na 210 miejsc jest zapisanych 300,pierwszeństwo mają 5 i 6 latki bo od 1 wrzesnia wchodzi obowiązkowe nauczanie dla 5 latków emotka

skoro biorą w pierwszej kolejności 5-6 latki, to co ja mam z 3-letnim dzieciem zrobić? nie mam komu zostawić, a liczyć 5 lat bez normalnej pensji (wychodzi że tyle musiałabym siedzieć z dzieckiem w domu by w końcu posłać je do przedszkola).

A powiedz mi jak wcześnie trzeba składać wnioski o przyjęcie do przedszkola? no na pewno nie miesiąc przed.
Zapisy byly od 1 marca a u nas już od 5 rano byla kolejka aby zapisac dzieci,szok
emotka emotka

U nas przynajmniej nie ma kolejek, bo o przyjęciu decyduje ilość punktów zdobytych w elektronicznie wypełnianym wniosku, a nie kolejność złożenia wniosku. Punkty są m.in. za oboje pracujących rodziców, rodzeństwo, przedszkole położone najbliżej pmiejsca pracy lub miejsca zamieszkania, etc. My oboje pracujemy, więc starszy się dostał do przedszkola, za rok czekają mnie zapisy młodszego - też raczej powinien się dostać.

To akurat miałaś szczęscie,bo mój mały owszem dostał się do przedzszkola ale nie do tego co chciałam,mam do niego spory kawałek ale i tak się cieszę,dyrektorka z przedszkola pierwszego wyboru od razu powiedziała ze moje dziecko się do nich nie dostanie a wiecie dlaczego,bo niestety nie mam znajomości,taka jest prawda.A stąd moje spotrzeżenia bo czytałam regulamin naboru i niestety skład komisji rekrutacyjnej wchodzą:
1) dyrektor – jako przewodniczący,
2) przedstawiciel Rady Pedagogicznej – członek,
3) Przedstawiciel Rady Rodziców – członek.....
Już raz się o tym przekonałam ze starszym dzieckiem,niby się dostało a za jakąś godzinkę dzwonią że zaszła pomyłka i niestety moja córka się nie dostała do przedszkola.Musiała latać po wszystkich przedszkolach i szukać miejsca....

emotka

U nas zasady są przejrzyste - każdy sam może sobie obliczyć, ile dziecko dostanie punktów i za co - na drzwiach konkretnego przedszkola wywieszają listę przyjętych dzieci wg ilości punktów. Wygląda to w miarę sensownie, oprócz tzw. samotnych matek - na szczęście te praktyki w tym roku ukrócili emotka
0 0

Gość: katrin22

#3306755 Napisano: 19.04.2010 07:04:51
magma6 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

A mnie nie wkurza, a raczej smuci, że mój piesio bardzo chory jest, od wczoraj zmiotło go bardzo.
Trzymajcie kciuki za jego zdrówko, bo to kochana psinka

trzymam kciuki, niech psinka wyzdrowieje emotka

dziękuje emotka , na razie jest mu lepiej,oby do rana się nie pogorszyło!
0 0

Gość: aleks25

#3306824 Napisano: 19.04.2010 07:31:18
mnie wkurza, że mój kot znów choruje, wycieraczki w samochodzie mi się zepsuły i urwałam jeszcze antenę do radia w samochodzie. I niech jutro jeszcze pada, to już będzie super emotka
0 0

aska70

#3306826 Napisano: 19.04.2010 07:32:41
Nie dostałam jeszcze nagrody z konkursu forumowego - etui na telefon i gra. Moje dziecię wierci mi dziurę w brzuchu, a ja nie pamiętam, u której z forumek to było... Trochę to wkurzające...
0 0

Gość: sophie

#3306827 Napisano: 19.04.2010 07:32:44
Mnie wkurza pogoda ,deszcz ,zimno jak w zimie emotka
Zapowiadali tylko 8 stopni brrrr
Ja to bym chciała 28 prędzej emotka
0 0

sambolera

#3306831 Napisano: 19.04.2010 07:34:32
sophie napisał(a):

o kurcze emotka to skąd Ty jestes? u mnie dziś totalnie wiosennie było
0 0

avatea

#3306839 Napisano: 19.04.2010 07:39:28
sophie napisał(a):

a u mnie przymrozek ma być -5stopni...
0 0

#3306848 Napisano: 19.04.2010 07:42:53

sambolera napisał(a):

sophie napisał(a):

o kurczę a ty skąd ? emotka emotka

Bo w całej niemalże Polsce jest i w najbliższe dni ma być zimno emotka emotka
0 0

sambolera

#3306850 Napisano: 19.04.2010 07:44:52
sophie napisał(a):

sambolera napisał(a):

sophie napisał(a):

w Bydgoszczy wiosna w pełni
0 0

delfinka101

#3306851 Napisano: 19.04.2010 07:45:08
sophie napisał(a):

sambolera napisał(a):

sophie napisał(a):

W Toruniu cieplutko,słonecznie i wkurza mnie tylko to,ze w kosciele dzieicak spędził dzis prawie 3 godziny..kolezanka przywiozla go taksówką o 20,40...W środe moja kolej na siedzenie z dziecmi w kosciele i to mnie wkurza.Próby próbami ale nie po 3 godziny do 20,30 a na 8 dzieci do szkoły mają
0 0

Gość: beciala

#3306852 Napisano: 19.04.2010 07:45:28
u mnie też dziś było cieplutko emotka
0 0

Gość: kasia54

#3306857 Napisano: 19.04.2010 07:47:40
kaki76 napisał(a):

Wkurzyłam się na winiary wysłałam zgłoszenie 1 kwietnia na miseczki i lipa już nie ma wyczerpana nagroda.Oczywiście ja nie dostanę musiałam wybrać inną nagrodę szok dlaczego tak mało nagród mają.

ja też tak mam al nawet sms do tej pory nie przysłali emotka
0 0

Gość: cobra176

#3306887 Napisano: 19.04.2010 07:59:50
kaoa napisał(a):

wkurza mnie, że ostatnio nic nie mogę wygrać emotka emotka emotka

Mam to samo emotka ponarzekam sobie to może coś się ruszy emotka
0 0

Gość: kasia54

#3306891 Napisano: 19.04.2010 08:01:44
cobra176 napisał(a):

kaoa napisał(a):

a na konrrze sklepik zamknęli emotka
0 0

#3306916 Napisano: 19.04.2010 08:14:14
Nie no ale się wkurzyłam emotka
Wczoraj nikt się nie postarał z zachodu aby się pojawić na pogrzebie pary prezydenckiej.Mieli niby wymówką w związku z tą chmurą .
No dobra myslę sobie ,może będą chociaż z nami duchowo czyli oglądać tv.
a tu sobie dzisiaj czytam że np Obama sobie grał w golfa w tym czasie .No naprawdę wstyd. emotka emotka
0 0

Gość: js28

#3306917 Napisano: 19.04.2010 08:14:40
cobra176 napisał(a):

kaoa napisał(a):

to i ja się do was dołączę - takie narzekanie czasami przynosi efekty emotka
0 0

zaczytana-pola

#3306921 Napisano: 19.04.2010 08:18:01
sophie napisał(a):

Wczoraj nikt się nie postarał z zachodu aby się pojawić na pogrzebie pary prezydenckiej.Mieli niby wymówką w związku z tą chmurą .
a tu sobie dzisiaj czytam że np Obama sobie grał w golfa w tym czasie .No naprawdę wstyd. emotka emotka

Nie postarał? Ja też nie chciałabym lecieć ze Stanów samolotem w takiej sytuacji, jaka miała i ma miejsce. Wiesz, Obama grał w golfa, a rodacy prezydenta wyjeżdżali na wczasy. Takie jest życie.
0 0

#3306926 Napisano: 19.04.2010 08:20:03
ilonar2301 napisał(a):

sophie napisał(a):

Nie postarał? Ja też nie chciałabym lecieć ze Stanów samolotem w takiej sytuacji, jaka miała i ma miejsce. Wiesz, Obama grał w golfa, a rodacy prezydenta wyjeżdżali na wczasy. Takie jest życie.

Jakoś prezydent Rosji przyleciał ,cały i zdrowy.Prezydent Gruzji przesiadkę miał 5 razy.
Chcieć to móc ,nieprawdaż. emotka
0 0

zaczytana-pola

#3306930 Napisano: 19.04.2010 08:21:22
sophie napisał(a):

ilonar2301 napisał(a):

sophie napisał(a):

Jakoś prezydent Rosji przyleciał ,cały i zdrowy.Prezydent Gruzji przesiadkę miał 5 razy.

A może po prostu nie chciał przylecieć emotka Czy to powód do wkurzania się?
0 0

#3306937 Napisano: 19.04.2010 08:23:35
ilonar2301 napisał(a):

sophie napisał(a):

ilonar2301 napisał(a):

sophie napisał(a):

A może po prostu nie chciał przylecieć emotka Czy to powód do wkurzania się?

To dlatego mówię ,że nie chciał i miał konkretną wymówkę emotka
USA daleko to prawda ,ale też nikt nie przyleciał ani z francji ,ani z Włoch ,no masakra,a przecież to rzut beretem emotka emotka emotka
0 0