Wkurza mnie...

Gość: nineczka17

#3333040 Napisano: 28.04.2010 07:59:19
ziolko napisał(a):

nineczka17 napisał(a):

ziolko napisał(a):

miałam jeszcze dopisać, ale czas edycji mi się skończył..

a niby tyle mówią, że wolą zatrudnić matkę, bo ma lepiej zorganizowany czas... jeśli babsztyl miał małe dzieci chore to powinna zrozumieć, a nie wyżywać się na innych.
Zapomniał wół jak cielęciem był...

mówią co innego i robią co innego i to jest najgorsze że nikt nie ma zrozumienia że każdy miał małe dzieci i wie jak to było mój były szef też bał się cieżarnych jak ognia wiem to dopóki nie wyszła za mąz to inaczej traktował jak wyszla za mąż już się bał że się zaciąże

i jak przyjmował młode dziewczyny do pracy to wolał pannę niż mężatkę emotka emotka

szefowa koleżanki kazała jej podpisać jakiś papierek, gdzie było napisane, że przyjmą ją pod warunkiem, że przez 2 lata od zatrudnienia nie zajdzie w ciążę...

nieźle, co?

i co mamy robić emotka emotka emotka wiadomo że tego nie wolno ale z pracą cięzko więc co tu robić pozwala sie na takie praktyki emotka emotka
0 0

ziolko

#3333049 Napisano: 28.04.2010 08:01:19
nineczka17 napisał(a):

ziolko napisał(a):

nineczka17 napisał(a):

ziolko napisał(a):

a niby tyle mówią, że wolą zatrudnić matkę, bo ma lepiej zorganizowany czas... jeśli babsztyl miał małe dzieci chore to powinna zrozumieć, a nie wyżywać się na innych.

mówią co innego i robią co innego i to jest najgorsze że nikt nie ma zrozumienia że każdy miał małe dzieci i wie jak to było mój były szef też bał się cieżarnych jak ognia wiem to dopóki nie wyszła za mąz to inaczej traktował jak wyszla za mąż już się bał że się zaciąże

i jak przyjmował młode dziewczyny do pracy to wolał pannę niż mężatkę emotka emotka

szefowa koleżanki kazała jej podpisać jakiś papierek, gdzie było napisane, że przyjmą ją pod warunkiem, że przez 2 lata od zatrudnienia nie zajdzie w ciążę...

nieźle, co?

i co mamy robić emotka emotka emotka wiadomo że tego nie wolno ale z pracą cięzko więc co tu robić pozwala sie na takie praktyki emotka emotka

zgłosić do PIPu???
0 0

Gość: yuriko

#3333080 Napisano: 28.04.2010 08:05:50
emotka
0 0

Gość: allice

#3333107 Napisano: 28.04.2010 08:12:33
nineczka17 napisał(a):

ziolko napisał(a):

nineczka17 napisał(a):

ziolko napisał(a):

nieźle, co?

niestety... niby nie wolno pytac ale wszyscy pytaja, niby luźna rozmowa ale wiadomo czemu ma służyc. Wnerwia mnie to jak pracodawcy pytają mnie co będzie z dzieckiem? Przecież nie przyszłabym na rozmowe kwalifikacyjną nie mając pewności, że moje dziecko bedzie miało dobrą opiekę gdy będę w pracy. Przecież młoda mama decydując się na rozpoczęcie pracy pierwsze o czym myśli to jak zapewnic opiekę dziecku!
Ależ się wnerwiłam... emotka
0 0

ziolko

#3333129 Napisano: 28.04.2010 08:16:11
nie wiem już sama.. może powiedz, że dziecko ma zapewnioną opiekę, np babci albo co? a babcia przecież da radę, bo wychowała co najmniej jedno dziecko
0 0

joan

#3333139 Napisano: 28.04.2010 08:18:05
marzanna napisał(a):

magnus napisał(a):

wkurza mnie - wymienię, sprzedam zabieg laserowy, nie mogę skorzystać bo to jest w Warszawie. Przecież od początku było wiadomo, że to promocja nowej kliniki w Warszawiez i w ramach tej promocji- reklamy zabieg za 1 zł

Właśnie! Nigdy nie daję zarobić takim spekulantom i sama nigdy nie gram o nagrody, które są do wykorzystania w innych miastach emotka

Przyłączam się. To tak, jak gdyby ktoś wbiegł na stacji do pociągu jadącego z Krakowa nad Bałtyk i usiadłszy na d*, zadowolony z tego, że udało mu się przechytrzyć innych pasażerów, zaoferował kobiecie w zaawansowanej ciąży odsprzedaż miejsca siedzącego. Bo on i tak nie jedzie tym pociągiem i zaraz wysiądzie emotka

Ale cóż, od wszystkiego można się uzaleznić, od konków też emotka I tylko potem ludzie przez pół roku próbują sprzedać coś a'la wygraną za największą ilość smsów szynę ortopedyczną na lewą kostkę dla osoby ważącej 25-26 kg albo cieszą się z przesłanej im podpaski czy kostki rosołowej. Ale to już mnie akurat nie wkurza, wręcz przeciwnie - rozwala emotka
0 0

Gość: allice

#3333179 Napisano: 28.04.2010 08:25:45
ziolko napisał(a):

nie wiem już sama.. może powiedz, że dziecko ma zapewnioną opiekę, np babci albo co? a babcia przecież da radę, bo wychowała co najmniej jedno dziecko

Nie pomaga... moje dziecko będzie pod opieka dziadków (z którymi na stałe mieszkam), a dziadkowie wychowali trzech synów i z pewnościa dadzą radę bo są jeszcze w dobrej formie, wnuka lubią i chętnie się nim zajmują, a mały jest grzecznym i zdrowym dzieckiem. I tak tłumaczę ale jak ktoś jest bez dzieci i najlepiej bez męża czy żony to i tak go wybiorą.
0 0

Gość: aka

#3333310 Napisano: 28.04.2010 08:50:51
ktoś o niku nakarmiewas się podpiął pod mój link na żelkach emotka emotka emotka
0 0

ziolko

#3333320 Napisano: 28.04.2010 08:52:16
allice napisał(a):

ziolko napisał(a):

Nie pomaga... moje dziecko będzie pod opieka dziadków (z którymi na stałe mieszkam), a dziadkowie wychowali trzech synów i z pewnościa dadzą radę bo są jeszcze w dobrej formie, wnuka lubią i chętnie się nim zajmują, a mały jest grzecznym i zdrowym dzieckiem. I tak tłumaczę ale jak ktoś jest bez dzieci i najlepiej bez męża czy żony to i tak go wybiorą.

ideał - 20 latka po studiach z kilkoma fakultetami, rozwiedziona, z dziećmi co już się wyprowadziły, bez żadnych zobowiązań, wymiary i wygląd Miss Świata, znajomość kilku języków obcych, w tym czasami łacina podwórkowa i francuski... nie wiem co jeszcze

no cóż..

głowa do góry - nikt nie jest w stanie sprostać takim wymaganiom emotka
0 0

Gość: iwek

#3333325 Napisano: 28.04.2010 08:53:30
aka napisał(a):

ktoś o niku nakarmiewas się podpiął pod mój link na żelkach emotka emotka emotka

Chyba nie, po prostu szukasz aka a nakarmiewas ma w swojej nazwie te literki i przez to wyszukiwarka też go pokazuje. emotka
0 0

ziolko

#3333328 Napisano: 28.04.2010 08:53:44
a może kiedyś powiedz coś ostrym tonem?? bo skoro fakt, że masz dziecko stanowi przeszkodę w zdobyciu pracy, więc co za różnica? nie stracisz nic straconego, a możesz zyskać emotka

postaw się emotka
0 0

Gość: jenny21

#3333924 Napisano: 28.04.2010 10:44:27
Wkurza mnie ze sporo osob na serenadzie zamieszcza to samo zdjecie ale zapisane na dwoch uzytkownikow! Oszustwo !!!! emotka
0 0

Gość: fikumiku

#3334154 Napisano: 28.04.2010 11:18:35

Gość: krzyszu

#3334190 Napisano: 28.04.2010 11:23:17
Moja mamuśka emotka
0 0

Gość: xagadee

#3336196 Napisano: 28.04.2010 08:14:00
wszystko mnie dziś wkurza emotka (poza moimi dziećmi, bo one chyba czują, że matka jest wściekła i starsze jest grzeczne, a młodsze spało prawie cały dzień aż ją musiałam obudzić, bo mi się nudziło) emotka
0 0

Gość: merus

#3336323 Napisano: 28.04.2010 09:04:55
BARCA emotka emotka emotka
0 0

olus15

#3336374 Napisano: 28.04.2010 09:38:50
Odnośnie mam
Ostatnio gdy dzwonili do mnie w sprawie pracy Pani z sekretariatu po przedstawieniu się spytała mnie czy jestem mężatką, po mojej odp usłyszałam jęk niezadowolenia w słuchawce po czym w drugim pytaniu spytała czy planujemy dzieci, czy takowe posiadam i jakie są moje plany na przyszłość
Grzecznie odp jak się sprawy mają i na 95% pracę mam zaklepaną ale niesmak pozostał
Gdybym nie miała jeszcze dzieci a była mężatką to już w ogóle nie miałabym co liczyć na pracę
Ludzie nawet się nie boją, że mogłabym gdzieś z tym pójść bo takie są realia Mają dwie Panie , jedną w pierwszym trymestrze ciąży, drugą na ostatnich nogach i nie chcą zatrudniać już żadnej potencjalnej matki
Tragedia!
0 0

Gość: tedance

#3336391 Napisano: 28.04.2010 09:52:13
Wkurza mnie, że biegłam do telefonu, podnoszę słuchawkę, a tam: witamy...czekaj na połączenie z naszym konsultantem...muzyczka gra, ja stoję przy aparacie jak ten ekhem, a ten dalej: niestety, w tej chwili wszyscy konsultanci są zajęci, prosimy czekać...To po kiego grzyba dzwonią, skoro każą czekać, aż ktoś raczy podnieść słuchawkę z drugiej strony?? emotka emotka emotka
0 0

kalisto1986

#3336403 Napisano: 28.04.2010 10:08:21
tedance napisał(a):

Wkurza mnie, że biegłam do telefonu, podnoszę słuchawkę, a tam: witamy...czekaj na połączenie z naszym konsultantem...muzyczka gra, ja stoję przy aparacie jak ten ekhem, a ten dalej: niestety, w tej chwili wszyscy konsultanci są zajęci, prosimy czekać...To po kiego grzyba dzwonią, skoro każą czekać, aż ktoś raczy podnieść słuchawkę z drugiej strony?? emotka emotka emotka

emotka emotka emotka
czyżby ktoś przez telefon stwierdził że trzeba tedzie podenerwować ? emotka
0 0

Gość: banditos

#3336415 Napisano: 28.04.2010 10:21:18
tedance-to PKO-do mnie dzwonili tak dzisiaj dwa razy z zastrzeżonego emotka
chyba ich emotka
bo dzisiaj ja np byłam wystarczająco zdenerwowana emotka
0 0