Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika zielonaszpilka

zielonaszpilka

#6876986 Napisano: 18.08.2022 22:25:33 w WC - rozmowy o wszystkim
bogna77 napisał(a):

Co mnie jeszcze zastanawia, to to, że teoretycznie mogę pisać o ekwiwalent - dobrze rozumiem? "Uczestnik może zgłosić do Organizatora prośbę o wypłacenie ekwiwalentu pieniężnego, z zastrzeżeniem pkt. 14.3 w wysokości odpowiadającej wartości Nagrody I stopnia."
Jak wysyłałam dokumenty, to napisałam o tym. Ale jakby się nie dało, to i Kamper byłby super... emotka

Tak, według ich regulaminu możesz wnioskować o ekwiwalent emotka  Dlatego gra jest warta świeczki.  Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6876985 Napisano: 18.08.2022 22:21:47 w WC - rozmowy o wszystkim
bogna77 napisał(a):

Co mnie jeszcze zastanawia, to to, że teoretycznie mogę pisać o ekwiwalent - dobrze rozumiem? "Uczestnik może zgłosić do Organizatora prośbę o wypłacenie ekwiwalentu pieniężnego, z zastrzeżeniem pkt. 14.3 w wysokości odpowiadającej wartości Nagrody I stopnia."
Jak wysyłałam dokumenty, to napisałam o tym. Ale jakby się nie dało, to i Kamper byłby super... emotka

Tak, według ich regulaminu możesz wnioskować o ekwiwalent emotka  Dlatego gra jest warta świeczki.  Wyświetl w wątku >>
1 bogna77 0

zielonaszpilka

#6876961 Napisano: 18.08.2022 20:42:57 w WC - rozmowy o wszystkim
sledzik860 napisał(a):

zielonaszpilka napisał(a):

sledzik860 napisał(a):

Wg standardowych regulaminów powinno być na początku: Zakup promocyjny : zakup w tych i tych sklepach i zwanych dalej jako 'Sklepy'. Wtedy by nie było wątpliwości. Tu zrobili tak, że nie ma typowego zdania że WARUNKIEM udziału jest dokonanie zakupu w takim i takim sklepie, tylko jest sformułowanie 'przedmiot loterii'.  To może faktycznie rodzić sprzeczności. Jednak 'przedmiot loterii' wydaje się świadczyć wg mnie na korzyść agencji. Chętnie pośledzę ten wątek w oczekiwaniu co powie Rzecznik. 

Zazwyczaj trzymam stronę organizatorów, bo regulaminy są jasne i to przeważnie konkursowicz zawala, ale tutaj bym się kłóciła. Regulamin jest napisany fatalnie. Jako doświadczony konkursowicz, nawet nie mając przekonania, że o to im chodzi, z  ostrożności kupiłabym produkt w wymienionych sklepach. Jednak jako konkursowy mugol raczej zupełnie nie przywiązałabym do tego wagi, bo ten punkt brzmi po prostu jak informacja, że celem konkursu jest promocja tych napoi, które są akurat dystrybuowane przez jakieś tam sklepy. Ani przy tym ani przy kolejnych punktach nie ma nigdzie wzmianki, że produkt ma być zakupiony w sklepie z listy. Wymienione sklepy też nie mają definicji "sklep konkursowy", a taka definicję ma np. produkt promocyjny, przy czym przy tej definicji nie ma ani słowa o sklepie z listy. Dodatkowo np. w jednym z punktów jest informacja "W celu uniknięcia wątpliwości dany Dowód Zakupu może dokumentować zakup przez Uczestnika Produktów Promocyjnych o wyższej wartości niż wskazana w pkt. 10.3.1." a w punkcie 10.3.1 nie ma słowo o tym, że zakup ma mieć jakąkolwiek minimalna wartość. Regulamin napisany niechlujnie i niedokładnie. Jak dla mnie szansa na wykłócenie się jest, a jednak nagroda dość wartościowa. Pos media nie organizuje jakoś wielu konkursów, więc nawet jak Cię potem wpiszą na czarną listę to mała strata emotka

Pracowałem kiedyś w zamówieniach publicznych w jednostce budżetowej i przy przetargach w SIWZ był zawsze jeden szablon, który był oczywiście  modyfikowany w zależności od zamówienia. Nieraz wychodziły różne kwiatki spowodowane niehlujstwem pracownika. Myślę, że regulaminy są podobnie niedbale kopiowane przez organizatorów. Uważam, że w tej sprawie będzie rozchodzić się o 'przedmiot loterii'. 

Tak właśnie wygląda ten regulamin, jakby pisali go na bazie jakiegoś innego. Przedmiot loterii to przedmiot loterii a nie warunki udziału. Chcieli loterią wypromować konkretny napój, który jest dystrybuowany prze jakieś sieci. No i spoko. Równie dobrze mogliby nie chcieć żadnego zakupu a tylko np. wysłanie smsa czy wpisanie kodu spod kapsla. Warunkiem udziału był zakup produktu promocyjnego. I Bogna to zrobiła. Na jej miejscu napisałabym im, że nie zgadzam się z tą decyzją i zamierzam walczyć o wydanie nagrody i póki co idę do rzecznika praw konsumenta, żeby skonsultować z nim dalsze kroki, ale jeśli będzie taka potrzeba to będę dochodzić swoich praw na drodze sądowej. Najpierw rzeczywiście skonsultowałabym się z rzecznikiem i poprosiła o interwencję, a jak to nie pomoże to wysłałbym przedsądowe wezwanie do wydania nagrody. Takie wezwanie można napisać samemu, ale jednak skorzystałabym z pomocy kancelarii, bo pismo wysłane z kancelarii ma ogromną moc emotka  A jeśli i to nie zadziała no to cóż... Poszłabym do sądu emotka   Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6876958 Napisano: 18.08.2022 20:10:49 w WC - rozmowy o wszystkim
olunka napisał(a):

szukam kogos kto zna sie na kodeksie pracy, chodzi o okres wypowiedzenia

Cho na PW;) Wyświetl w wątku >>
1 olunka 0

zielonaszpilka

#6876956 Napisano: 18.08.2022 19:25:05 w WC - rozmowy o wszystkim
sledzik860 napisał(a):

Wg standardowych regulaminów powinno być na początku: Zakup promocyjny : zakup w tych i tych sklepach i zwanych dalej jako 'Sklepy'. Wtedy by nie było wątpliwości. Tu zrobili tak, że nie ma typowego zdania że WARUNKIEM udziału jest dokonanie zakupu w takim i takim sklepie, tylko jest sformułowanie 'przedmiot loterii'.  To może faktycznie rodzić sprzeczności. Jednak 'przedmiot loterii' wydaje się świadczyć wg mnie na korzyść agencji. Chętnie pośledzę ten wątek w oczekiwaniu co powie Rzecznik. 

Zazwyczaj trzymam stronę organizatorów, bo regulaminy są jasne i to przeważnie konkursowicz zawala, ale tutaj bym się kłóciła. Regulamin jest napisany fatalnie. Jako doświadczony konkursowicz, nawet nie mając przekonania, że o to im chodzi, z  ostrożności kupiłabym produkt w wymienionych sklepach. Jednak jako konkursowy mugol raczej zupełnie nie przywiązałabym do tego wagi, bo ten punkt brzmi po prostu jak informacja, że celem konkursu jest promocja tych napoi, które są akurat dystrybuowane przez jakieś tam sklepy. Ani przy tym ani przy kolejnych punktach nie ma nigdzie wzmianki, że produkt ma być zakupiony w sklepie z listy. Wymienione sklepy też nie mają definicji "sklep konkursowy", a taka definicję ma np. produkt promocyjny, przy czym przy tej definicji nie ma ani słowa o sklepie z listy. Dodatkowo np. w jednym z punktów jest informacja "W celu uniknięcia wątpliwości dany Dowód Zakupu może dokumentować zakup przez Uczestnika Produktów Promocyjnych o wyższej wartości niż wskazana w pkt. 10.3.1." a w punkcie 10.3.1 nie ma słowo o tym, że zakup ma mieć jakąkolwiek minimalna wartość. Regulamin napisany niechlujnie i niedokładnie. Jak dla mnie szansa na wykłócenie się jest, a jednak nagroda dość wartościowa. Pos media nie organizuje jakoś wielu konkursów, więc nawet jak Cię potem wpiszą na czarną listę to mała strata emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6875676 Napisano: 11.08.2022 17:02:50 w SZUKAM....
wanderlust napisał(a):

madllen napisał(a):

alan84 napisał(a):

Szukam pomocy z whiskas. Ręce mi opadają. Nie chcę strona rozpoznać mialczenia kota. O co może chodzić.? Ktoś by pomógł podpowiedział na priv?;)

Daj spokój kotu i sobie z miauczeniem,  tylko zrób zgłoszenie do loterii emotka

A ja mam problem jak mam dodać to zgłoszenie emotka Wciąż nie chce przejść paragon i wyświetla prześlij zdjęcie rachunku

Zdjęcie zrób idealnie z góry, nie pod kątem, dobrze oświetl, dotnij tak, żeby nie było nawet kawałka tła - sam paragon. Jak to nie pomaga to prześlij je sobie na Messengera, pobierz i dopiero zgłoś.  Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6874745 Napisano: 07.08.2022 23:28:53 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
cb656 napisał(a):

Strona A odczytuje jak i zbiera tylko swoje ciasteczka. To, że na stronie A wyświetlają Ci się reklamy personalizowane na podstawie twoich odwiedzi na stronie B i C to sprawka googla, a nie strony A. Tak jak piszesz, strona A tylko udostępnia swoje terytorium na wyświetlenie reklamy i tu jej rola się kończy emotka

emotka
Okej. Odpowiedź zrozumiałem. Po literkach, jak mawiała Maria CZUBASZEK emotka
Nie rozumiem niestety nadal tego mechanizmu personalizowania używanego przez google emotka
Chyba mnie to przerasta, potrzebuję wyjaśnienia prostszym językiem. emotka
...albo po prostu muszę się wyspać emotka emotka

Czytam sobie teraz o tym, bo zaczęłam mieć wątpliwości po Twoim pytaniu i mi też w pewnym momencie się mózg resetuje, więc dzisiaj już odpuszczam emotka Może przeczytanie polityki prywatności e-konków coś Ci podpowie? Chociaż mi zagmatwało jeszcze bardziej emotka Wyświetl w wątku >>
1 cb656 0

zielonaszpilka

#6874742 Napisano: 07.08.2022 23:15:03 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
cb656 napisał(a):

cb656 napisał(a):

...czy strona (domena e-konkursy.info na przykład) nazwijmy ją A, może odczytywać także ciasteczka ze strony B, C, D i innych, czy tylko swoje?

To jest reklama googla, a nie reklama związana ze stroną e-konki. Jak klikniesz przy tej reklamie "x" to pojawi Ci się okienko z wyborem i tam masz opcje "Dlaczego ta reklama?" emotka  i ogólnie o reklamach googla https://safety.go...rivacy/ads-and-data/

Hm. Zarówno masz, jak i nie masz racji emotka
Strona e-konków UDOSTĘPNIA reklamom googla swoje terytorium na wyświetlanie.
Mnie zaś interesuje ogólny mechanizm tego udostępniania.
Tak, wiem - to NIE pionas rekalmuje wakacje w Chorwacji emotka Co do tego nie mam wątpliwości emotka
To reklamuje reklamodawca związany finansowo z googlem.
Chciałbym po prostu wiedzieć, znać odpowiedź informatyka na swoje proste przecież pytanie:

czy strona (domena e-konkursy.info na przykład) nazwijmy ją A, może odczytywać także ciasteczka ze strony B, C, D i innych, czy tylko swoje? emotka

Strona A odczytuje jak i zbiera tylko swoje ciasteczka. To, że na stronie A wyświetlają Ci się reklamy personalizowane na podstawie twoich odwiedzi na stronie B i C to sprawka googla, a nie strony A. Tak jak piszesz, strona A tylko udostępnia swoje terytorium na wyświetlenie reklamy i tu jej rola się kończy emotka Wyświetl w wątku >>
1 cb656 0

zielonaszpilka

#6874740 Napisano: 07.08.2022 23:05:54 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
cb656 napisał(a):

pionas Bardzo konkretne i poważne.
Różne strony zapisują nam na dysku pliki ciasteczek po to, by przy następnym wejściu na taką stronę na podstawie zapisanych tam informacji dopasować stronę pod czytelnika, prawda?
No i takie mam pytanko - czy strona (domena e-konkursy.info na przykład) nazwijmy ją A, może odczytywać także ciasteczka ze strony B, C, D i innych, czy tylko swoje?
Bardzo krótką i rzeczową odpowiedź informatyka proszę emotka

Bo to ma znów związek z wyświetlanymi reklamami... Dziś najpierw byłem na stronach informacyjnych i czytałem o wypadku autokaru w Chorwacji. A po wejściu na e-konki wyświetlają mi się reklamy zapraszające na wczasy no gdzie? No oczywiście też do Chorwacji!
Już wiem, że to nie przypadek, tylko pytanie, skąd system śledzenia wie o tym, co przeczytałem na stronach pochodzących z innych domen?

To jest reklama googla, a nie reklama związana ze stroną e-konki. Jak klikniesz przy tej reklamie "x" to pojawi Ci się okienko z wyborem i tam masz opcje "Dlaczego ta reklama?" emotka  i ogólnie o reklamach googla https://safety.go...rivacy/ads-and-data/ Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6874466 Napisano: 05.08.2022 16:11:27 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
androm napisał(a):

zubi napisał(a):

tuw3105 napisał(a):

loteria Whiskas jest dla mnie dziwna... wygralam piosenki dla kota emotka czy ktoś wie czy gram tym zgłoszeniem również o nagrodę dzienną?

Moim zdaniem tak

A jak ktoś nie ma kota i nie ma jak go nagrać i zdjęcia zrobić to moze brac udzial w loterii?

Nie musisz mruczeć. Pod spodem drobnym drukiem masz napisane, że możesz wziąć udział bez mruczenia "tutaj". Ale zdjęcie paragonu albo skan musisz zrobić. Zdjęcia kota nie wymagają emotka Wyświetl w wątku >>
3 androm, andii, mia 0

zielonaszpilka

#6873306 Napisano: 31.07.2022 23:41:28 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
FBmarta22 napisał(a):

emotka  Somersby zmieniło już pytanie emotka  I co ja teraz z moimi zaproszeniami do strefy chillu mam zrobić? emotka

Też przed chwilą to zauważyłam, ale wysłałam... Chyba do nich napiszę, że coś nie tak z zegarem mają... 

Też wysłałam odpowiedź na stare pytanie emotka  Liczę, że sami ogarną. A jak nie to trudno. Wielką miłością do tego zgłoszenia akurat nie pałam emotka Wyświetl w wątku >>
1 FBmarta22 0

zielonaszpilka

#6873304 Napisano: 31.07.2022 23:34:22 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
emotka  Somersby zmieniło już pytanie emotka  I co ja teraz z moimi zaproszeniami do strefy chillu mam zrobić? emotka Wyświetl w wątku >>
1 olivkap 0

zielonaszpilka

#6873289 Napisano: 31.07.2022 22:00:39 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
@gnieszk@ napisał(a):

rufus napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

W loterii Whiskas można wysłać tylko 1 zgłoszenie?

Tak

I bierze ono udział tylko w jednym losowaniu czy np. tak jak było w loterii Snickers we wszystkich kolejnych?

We wszystkich kolejnych Wyświetl w wątku >>
1 andii 0

zielonaszpilka

#6873180 Napisano: 31.07.2022 08:26:48 w Pomocy!!!!
ewikewikk napisał(a):

Ma ktoś butelkę Kinley w domu? Butelki dawno w kontenerze na plastik a ja potrzebuję kod QR... emotka

Ale po co ci kod QR? Wejdź na Messengera na fb kinley polska jak chcesz zgłosić paragon:) Wyświetl w wątku >>
1 cb656 0

zielonaszpilka

#6873087 Napisano: 30.07.2022 10:01:57 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
ilonaxx5 napisał(a):

mampytanie napisał(a):

m

Może trzeba mieć 100% mruczenia żeby przyszed   taki @

Ja w ogóle nie mruczałam kotem, a mam maila z info o udziale w loterii. Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6873041 Napisano: 29.07.2022 18:33:58 w Pomocy!!!!
ziolko napisał(a):

zielonaszpilka olx tez ma coraz gorsze opinie w kwestii przesyłek przedmiotów zakupionych u nich.
Kupujący po odebraniu przesyłki zaznacza, że przesyłka była pusta, więc olx wstrzymuje pieniądze i później zwraca kupującemu. I tak sprzedający zostaje bez towaru i kasy.
W tych grupach
1 - https://www.faceb...ups/129637791061658/
2 - https://www.faceb...ups/394012267617440/
można poczytać o takich oszustwach, a olx nic z tym nie robi.
Już lepiej sprzedawać na allegro. Jest tam lepsza ochrona kupujących i sprzedających. 

To nie takie hop siup z tym "przesyłka pusta". Trzeba to udowodnić, najlepiej filmikiem z otwierania. Ochrona kupujących na olx jest i jest kijowa, ale raczej dla kupujących. Przede wszystkim działa tylko w dwóch sytuacjach - gdy paczka jest pusta albo gdy dostaniemy zupełnie nie ten przedmiot. Jeśli dostaniemy przedmiot, ale np. uszkodzony, niekompletny, zniszczony to olx to nie interesuje. A dwa pozostałe powody trzeba dobrze udowodnić. Ja, jako osoba, która ma wiele lat historii na olx, wiele bezproblemowych transakcji w ogóle nie obawiam się takiej sytuacji, że ktoś zaznaczy że paczka była pusta i dostanie zwrot, bo zazwyczaj to są nowe fikcyjne konta, które nie są w stanie dobrze sfabrykować dowodów. Wbrew pozorom obsługa na olx działa dosyć dobrze i wiele rzeczy idzie z nimi załatwić. Kasa w przypadku sporu jest wstrzymywana do czasu wyjaśnienia. Jak się boimy takich sytuacji to, gdy kupuje ktoś z "podejrzanego" konta to warto paczkę zakleić dopiero pod paczkomatem i tam nagrać filmik z zaklejania i pakowania paczki do skrytki. Takiego dowodu nie przebiją;) Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6872961 Napisano: 29.07.2022 11:22:32 w Pomocy!!!!
edith napisał(a):

Mam do Was pytanie odnośnie wysyłki sprzedanej nagrody. Dziewczyna chce wysłać  kuriera i zapłacić przy odbiorze. Pierwszy raz wysyłam takim kurierem - na co mam zwrócić uwagę żeby nie zostać oszukaną? Kiedy otrzymam pieniądze za sprzedany produkt? Dziękuję z góry za informację  🙂 

Brzmi bardzo podejrzanie. Za pobraniem wysyłam tylko swoim kurierem i tylko po przedpłacie 20-30 zł na wysyłkę. Jak opłacasz wszystko sama to jak klient nie odbierze paczki to płacisz za przesyłkę w obie strony. Nikt Ci tej kasy nie zwróci. Lepiej poczekać na pewno klienta i wysłać normalnie przez przesyłki olx czy allegro albo z odbiorem osobistym. Sprzedając coś poza portalami typu olx czy allegro też można się nadziać na oszusta, pomimo tego, że kasa wpłynie na konto. Bardzo ciekawy sposób na oszustwo. Żeby się przed nim chronić to przy przesyłce kasy bezpośrednio na nasze konto zawsze umawiajmy się na konkretny tytuł przelewu. Jak tytul przelewu jest inny to go odsyłacie i nie wysyłacie paczki. . https://subiektyw...-dostal-pieniadze/  Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6872549 Napisano: 27.07.2022 12:47:37 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
100krotka napisał(a):

Nie mogę wysłać na whiskas  emotka  Wciąż wyskakuje błąd: BŁĄD Token CSRF jest nieprawidłowy. Proszę spróbować wysłać formularz ponownie.
Ktoś podpowie, co robię nie takemotka emotka emotka

Ewentualnie zgłaszasz się drugi raz na te same dane.  Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6872239 Napisano: 25.07.2022 23:47:05 w Czy informują/ informowali?
panryjek napisał(a):

Payback - loteria Kaufland. Informowano już ?

Wyświetl w wątku >>
1 mia 0

zielonaszpilka

#6872226 Napisano: 25.07.2022 21:55:18 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
martunik3 napisał(a):

Na wygrany shaker z Kinleya nie chcą paragonu? Formularz był tylko na dane adresowe emotka

Nie chcą  Wyświetl w wątku >>
0 0