Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

Gość: Aristo

#5799015 Napisano: 31.12.2013 17:50:06
synk napisał(a):

no to już macie po wygrywaniu na 3s. Ktoś zgłosi do VISA i zmienią limit. Np. na 3.75. zanim wymacacie granice to będzie po konkursie. A wreszcie normalni ludzie coś ugrają.

Bzdury pleciesz. Do Visy to mozna zglosic, zeby organizatorzy przestali lamac regulamin... Poza tym, gdybys troche pomyslal, to wpadlbys na to, ze 3,75 to tez 3 sekundy...
0 0

#5799045 Napisano: 31.12.2013 19:00:29
Nawet wiecej, niz 750, bo 751. emotka Tak szczerze, nie sadze, aby byly ustawione jakies limity, bo ostatnio (wiadomosc pewna) wygrala osoba z 6 s a nie z 5 s... raczej lamanie regulaminu przez organizatora (jakas tam broker). Oni dostaja dane z Anglii i sami wybieraja laureatow.
0 0

Gość: mrking

#5799078 Napisano: 31.12.2013 20:13:15
Aristo napisał(a):

synk napisał(a):

no to już macie po wygrywaniu na 3s. Ktoś zgłosi do VISA i zmienią limit. Np. na 3.75. zanim wymacacie granice to będzie po konkursie. A wreszcie normalni ludzie coś ugrają.

Bzdury pleciesz. Do Visy to mozna zglosic, zeby organizatorzy przestali lamac regulamin... Poza tym, gdybys troche pomyslal, to wpadlbys na to, ze 3,75 to tez 3 sekundy...

Ja już kilka razy im zgłaszałem mailowo, że sami nie przestrzegają regulaminu - to oczywiście odpisali, że jak mi się coś nie podoba, to pisać oficjalną reklamacje - bo oni uważają, że wszystko jest ok. Mój znajomy wygrał z czasem 4 sek, podczas gdy ja mialem 3sek i nic. Może jakby więcej ludzi pisało do nich, to by się przynajmniej przestraszyli większą aferą..
0 0

Gość: bartek0395

#5799079 Napisano: 31.12.2013 20:13:19
Mamy sylwestra czyli czas konkursów na antenach Polsatu, TVP2 i TVN. Jak oceniacie wygraną w tych konkursach smsowych?
W tym roku wygrałem już smartfona z konkursu który organizował TeleAudioDWA. Na Polsacie pewnie teraz ten konkurs organizuje ten sam organizator. Pani przez telefon pytała się czy w ostatnim (roku?) nie wygrałem czegoś u nich. Czy jeśli bym wygrał, to nagroda by mi przepadła??
0 0

Gość: mrking

#5799081 Napisano: 31.12.2013 20:16:14
bartek0395 napisał(a):

Mamy sylwestra czyli czas konkursów na antenach Polsatu, TVP2 i TVN. Jak oceniacie wygraną w tych konkursach smsowych?
W tym roku wygrałem już smartfona z konkursu który organizował TeleAudioDWA. Na Polsacie pewnie teraz ten konkurs organizuje ten sam organizator. Pani przez telefon pytała się czy w ostatnim (roku?) nie wygrałem czegoś u nich. Czy jeśli bym wygrał, to nagroda by mi przepadła??

Dokładnie tak jest, ja w tamtym roku wygrałem autko i już mi trąbili kilkanaście razy przez telefon i przy odbiorze, że ni emogę przez kilka lat nic więcej wygrać w Polsacie i Teleaudio emotka Czyli analogicznie - jeśli ktoś zostanie raz mistrzem Polski, np. w skokach narciarskich, to już w następnym roku nie może zostac hehe emotka
0 0

Gość: bartek0395

#5799094 Napisano: 31.12.2013 20:36:00
To muszę próbować na TVNie albo na Dwójce emotka
0 0

edytka301

#5799114 Napisano: 31.12.2013 21:39:19
Chciałam teraz wysłać zgłoszenie na Mix-fix i doopa - konkurs niby zakończony emotka Czy tam była w regulaminie jakaś godzina?, bo już go niestety nie widać...
0 0

violka88

#5799122 Napisano: 31.12.2013 21:47:28
giulietta napisał(a):

violka88 napisał(a):

czy info o wygranym tysiącu w somersby wysyłają sms???? czy dzwonią??? emotka

sms dziś po 13 z 28, ale niedawno sprawdziłam numer po wpisie na forum, bo myślałam, że wczoraj pozamiatane emotka a zielone misiaczki też są super emotka

dzieki za info emotka
0 0

judytkak

#5799125 Napisano: 31.12.2013 21:53:26
edytka301 napisał(a):

Chciałam teraz wysłać zgłoszenie na Mix-fix i doopa - konkurs niby zakończony emotka Czy tam była w regulaminie jakaś godzina, bo już go niestety nie widać...

Kurcze, ja też zasiadłam z hasełkami. Nie pamiętam, żeby w regulaminie była godzina emotka
0 0

edytka301

#5799132 Napisano: 31.12.2013 22:10:53
judytkak napisał(a):

edytka301 napisał(a):

Chciałam teraz wysłać zgłoszenie na Mix-fix i doopa - konkurs niby zakończony emotka Czy tam była w regulaminie jakaś godzina, bo już go niestety nie widać...

Kurcze, ja też zasiadłam z hasełkami. Nie pamiętam, żeby w regulaminie była godzina emotka

Ja też właśnie nie pamiętam.
Ale odpuszczam sobie już nerwy z tego powodu , bo głupio byłoby zakończyć rok wkurzoną emotka I to w dodatku, jakby nie było - przez pierdołę emotka
0 0

Gość: bruce

#5799137 Napisano: 31.12.2013 22:29:26
mrking napisał(a):

Dokładnie tak jest, ja w tamtym roku wygrałem autko i już mi trąbili kilkanaście razy przez telefon i przy odbiorze, że ni emogę przez kilka lat nic więcej wygrać w Polsacie i Teleaudio emotka Czyli analogicznie - jeśli ktoś zostanie raz mistrzem Polski, np. w skokach narciarskich, to już w następnym roku nie może zostac hehe emotka

emotka To jest na pierwszy rzut oka całkiem bez sensu! emotka Serdeczne gratulacje - tak wygrana to super sprawa emotka , ale przecież te zakazy mocno zniechęcają. emotka Chociaż - z drugiej strony - dają większe szanse innym graczom. Przynajmniej - teoretycznie. emotka
0 0

judytkak

#5799142 Napisano: 31.12.2013 22:53:23
edytka301 napisał(a):

judytkak napisał(a):

edytka301 napisał(a):

Ja też właśnie nie pamiętam.
Ale odpuszczam sobie już nerwy z tego powodu , bo głupio byłoby zakończyć rok wkurzoną emotka I to w dodatku, jakby nie było - przez pierdołę emotka

emotka No i właściwe podejście do sprawy. Idę sobie zrobić kakałko na osłodę. Z witaminkami emotka
0 0

Gość: aneciatko

#5799202 Napisano: 01.01.2014 11:32:09
Witajcie w Nowym Roku!
W regulaminie jest godzina, ale 23:59. Dlatego nie uważam, że to pierdoła - choć każdy ma prawo do własnego osądu, tylko aroganckie złamanie naszych praw. Przedmiot sporu: 999zl. Tak sami go wycenili.
Dla mnie to kolejna Odsłona, w której Smolar pokazuje swoją twarz: jedno prawo do nas, drugie prawo dla nich.

Poświęciłam kilka godzin ze swojego życia na ten konkurs, miało być fajnie, ułożyłam kilka śmiesznych haseł i co? Chciałam wygrać konsolę dla chrześnicy. Ktoś poszedł się napić i oparł się o klawiaturę? Niech mi ktoś logicznie wytłumaczy po co ta strona została zamknięta? Czyżby znajomi króliczka już się zgłosili do konkursu? Czy to byłby problem, gdyby strona nawet dziś działała, a szanowna komisja nie brała by pod uwagę haseł wysłanych po terminie?
W każdym razie - udało im się mnie rozzłościć, więc jeśli z tego nie wybrną z klasą - składam na nich skargę.

A Wam i sobie Moi Kochani życzę, aby nas równo traktowano.
0 0

edytka301

#5799209 Napisano: 01.01.2014 12:02:04
aneciatko napisał(a):

Witajcie w Nowym Roku!
W regulaminie jest godzina, ale 23:59. Dlatego nie uważam, że to pierdoła - choć każdy ma prawo do własnego osądu, tylko aroganckie złamanie naszych praw. Przedmiot sporu: 999zl. Tak sami go wycenili.
Dla mnie to kolejna Odsłona, w której Smolar pokazuje swoją twarz: jedno prawo do nas, drugie prawo dla nich.

Poświęciłam kilka godzin ze swojego życia na ten konkurs, miało być fajnie, ułożyłam kilka śmiesznych haseł i co? Chciałam wygrać konsolę dla chrześnicy. Ktoś poszedł się napić i oparł się o klawiaturę? Niech mi ktoś logicznie wytłumaczy po co ta strona została zamknięta? Czyżby znajomi króliczka już się zgłosili do konkursu? Czy to byłby problem, gdyby strona nawet dziś działała, a szanowna komisja nie brała by pod uwagę haseł wysłanych po terminie?
W każdym razie - udało im się mnie rozzłościć, więc jeśli z tego nie wybrną z klasą - składam na nich skargę.

Ja napisałam do nich wczoraj od razu maila, zobaczymy czy/co odpiszą.
Wkurzyłam się strasznie i szybko to odgoniłam, bo nie chciałam być zła w momencie zamknięcia całego roku,składającego się z tylu różnych spraw, sytuacji i emocji.
W tym kontekście to dla mnie pierdoła, a nie w rzeczy samej.
0 0

Gość: aneciatko

#5799213 Napisano: 01.01.2014 12:37:07
ok, ja też napisałam do nich maila, a także do dyrektor marketingu firmy Kruger, która de facto jest sponsorem i konkurs zleciła.
To nie jest też tak, że Smolar może "nie odpisać". Musi odpisać. To jest firma, która z nas żyje, podlega regulacjom, a na szczęście jeszcze w Polsce jest obowiązek odpisywania na reklamacje. Można ich oczywiście nie uznać, ale odpisać należy.
To jest moja kolejna akcja ze Smolarem, dlatego zastanawiam się, co to są za ludzie?
Wyobraźcie sobie, że np. wygrałam wodę w konkursie San Pellegrino. Miał to być zapas o wartości 120zł. Przyszła jedna mała paczuszka, a w niej plastikowe (nie szklane - czyli "po taniości") 6x1 litr oraz 7 razy po 0,5 litra. Wartość może 40zł po cenie sklepowej a nie hurtowej. Napisałam reklamację, a oni mi na to, że rzeczywiście, ale wysłali tyle, ile mieli, bo kolega się pomylił i źle zamówił! Nie wiedziałam, czy się śmiać, czy płakać. Pewnie pozostałe osoby tez tak zostały wyrolowane. Mnie mają dosłać brakujące, ale jak się ktoś sam nie upomni, to nie wiem, czy dostanie.

Jak dla mnie powinni zrobić kolejną edycję uwzględniając paragony od grudnia i tyle. Albo niech ten bohater, który przycwaniakował sponsoruje ze swojej pensji nagrody.
Na miejscu firmy Kruger nie zapłaciłabym im za usługę. Efekt odwrotny od zamierzonego.
0 0

#5799224 Napisano: 01.01.2014 13:13:42
synk napisał(a):

A co do wartości nagród - to kiedyś wygrało mi się taki zestaw combo - rękawice bokserskie z autografem. Wycena wg agencji - 650zł. Wartość rynkowa rękawic to 90zł, reszta to wartość autografu...smieszne.

Czy ja wiem? Pierwsza plyta (winyl) Beatlesow kosztuje pewnie 100 Euro, ale z autografami wiele tysiecy. Tak wiec, jesli masz rekawice z autografem Zelaznego Mike'a, to nie masz co narzekac. emotka
0 0

marzanna

#5799271 Napisano: 01.01.2014 16:23:34
edytka301 napisał(a):

aneciatko napisał(a):

Witajcie w Nowym Roku!

Ja napisałam do nich wczoraj od razu maila, zobaczymy czy/co odpiszą.
Wkurzyłam się strasznie i szybko to odgoniłam, bo nie chciałam być zła w momencie zamknięcia całego roku,składającego się z tylu różnych spraw, sytuacji i emocji.
W tym kontekście to dla mnie pierdoła, a nie w rzeczy

samej.

Około godziny 18-ej formularz jeszcze był, ale nie miałam jeszcze gotowego hasła więc zostawiłam na później....No i później...klapa emotka Dajcie znać, czy odpisali emotka
0 0

#5799276 Napisano: 01.01.2014 16:39:35
emotka Jak tak czytam te Wasze wpisy, to faktycznie zaczynam się zastanawiać, po co i dla kogo właściwie Smolar organizuje te konkursy, bo jasno z tego wynika, że - nie dla uczciwie grających w nich konkursowiczów... emotka Czyżby chodziło o zakamuflowaną przykrywkę "solidnie przeprowadzonych akcji konkursowych"? emotka
0 0

edzia21

#5799278 Napisano: 01.01.2014 16:45:17
Smolar ogólnie jakaś jedna wielka lipa... zastanawia mnie gdzie się podzialy te tysiące z żabki? emotka jasne kilka wpadło, alke czemu akurat tylko kilka? Polarków za to od groma. Kiedyś był konkurs w almie...nie pamiętam już o co tam chodziło emotka ale była jedna nieścisłość - w zasadach było jasno określone, że można wygrać tylko 1 nagrodę na 1 numer i jeśli ktoś wygrał dzienną (losowanie) to już nie mógł wygrać głównej (taki haczyk) i co? Jeden numer wygrał i dzienną w losowaniu i główną w losowaniu... była też tu o tym mowa na forum, ale mi to ostro śmierdzi, Smolarek śmiszny emotka

i oczywiście nie był to nikt z forum emotka

btw. sorry ze takl bez skaldu i od PUPY strony, ale jeszcze jestem "wczorajsza"... emotka
0 0

#5799282 Napisano: 01.01.2014 16:49:11
edzia21 napisał(a):

Smolar ogólnie jakaś jedna wielka lipa... zastanawia mnie gdzie się podzialy te tysiące z żabki? emotka jasne kilka wpadło, alke czemu akurat tylko kilka? Polarków za to od groma. Kiedyś był konkurs w almie...nie pamiętam już o co tam chodziło emotka ale była jedna nieścisłość - w zasadach było jasno określone, że można wygrać tylko 1 nagrodę na 1 numer i jeśli ktoś wygrał dzienną (losowanie) to już nie mógł wygrać głównej (taki haczyk) i co? Jeden numer wygrał i dzienną w losowaniu i główną w losowaniu... była też tu o tym mowa na forum, ale mi to ostro śmierdzi, Smolarek śmiszny emotka

Nie miałam pojęcia o tych zagadkowych niejasnościach, bo rzadko gram w tych konkach Smolara. Widzę, że to chyba kolejna firma, która szybko trafi na "Czarną listę"... emotka Ewidentnie widać łamanie regulaminu i naginanie go pod potrzeby innych (w sensie: znajomych). emotka
0 0