Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

edzia21

#5799284 Napisano: 01.01.2014 16:52:02
bruce napisał(a):

edzia21 napisał(a):

Smolar ogólnie jakaś jedna wielka lipa... zastanawia mnie gdzie się podzialy te tysiące z żabki? emotka jasne kilka wpadło, alke czemu akurat tylko kilka? Polarków za to od groma. Kiedyś był konkurs w almie...nie pamiętam już o co tam chodziło emotka ale była jedna nieścisłość - w zasadach było jasno określone, że można wygrać tylko 1 nagrodę na 1 numer i jeśli ktoś wygrał dzienną (losowanie) to już nie mógł wygrać głównej (taki haczyk) i co? Jeden numer wygrał i dzienną w losowaniu i główną w losowaniu... była też tu o tym mowa na forum, ale mi to ostro śmierdzi, Smolarek śmiszny emotka

Nie miałam pojęcia o tych zagadkowych niejasnościach, bo rzadko gram w tych konkach Smolara. Widzę, że to chyba kolejna firma, która szybko trafi na "Czarną listę"... emotka Ewidentnie widać łamanie regulaminu i naginanie go pod potrzeby innych (w sensie: znajomych). emotka

są "specyficzni"...kilka ich krzywych numerów i akcji i niejsaności - na szkodę konkursowiczów. emotka wg mnie do końca czyste i uczciwe to nie jest z ich strony, ale mogę tylko gdybać
0 0

Gość: bruce

#5799294 Napisano: 01.01.2014 17:17:03
edzia21 napisał(a):

są "specyficzni"...kilka ich krzywych numerów i akcji i niejsaności - na szkodę konkursowiczów. emotka wg mnie do końca czyste i uczciwe to nie jest z ich strony, ale mogę tylko gdybać

W sumie widzę, że tu sporo osób się na nich żali, zatem chyba nie do końca działają uczciwie i fair. emotka
0 0

sosna

#5799298 Napisano: 01.01.2014 17:23:35
edzia21 napisał(a):

bruce napisał(a):

edzia21 napisał(a):

Smolar ogólnie jakaś jedna wielka lipa... zastanawia mnie gdzie się podzialy te tysiące z żabki? emotka jasne kilka wpadło, alke czemu akurat tylko kilka? Polarków za to od groma. Kiedyś był konkurs w almie...nie pamiętam już o co tam chodziło emotka ale była jedna nieścisłość - w zasadach było jasno określone, że można wygrać tylko 1 nagrodę na 1 numer i jeśli ktoś wygrał dzienną (losowanie) to już nie mógł wygrać głównej (taki haczyk) i co? Jeden numer wygrał i dzienną w losowaniu i główną w losowaniu... była też tu o tym mowa na forum, ale mi to ostro śmierdzi, Smolarek śmiszny emotka

Nie miałam pojęcia o tych zagadkowych niejasnościach, bo rzadko gram w tych konkach Smolara. Widzę, że to chyba kolejna firma, która szybko trafi na "Czarną listę"... emotka Ewidentnie widać łamanie regulaminu i naginanie go pod potrzeby innych (w sensie: znajomych). emotka

Jak to 1 nagroda na gospodarstwo, jak 1 osoba w wygranych za 2013 r. chwaliła is,ze wygrała 10.000 w Somersby?
0 0

mundek2004

#5799304 Napisano: 01.01.2014 17:32:07
sosna napisał(a):

Jak to 1 nagroda na gospodarstwo, jak 1 osoba w wygranych za 2013 r. chwaliła is,ze wygrała 10.000 w Somersby?

to pewnie było z konka z ABC albo z DC, tam było 10000 do wygrania
0 0

sylzab2294

#5799307 Napisano: 01.01.2014 17:37:35
mundek2004 napisał(a):

sosna napisał(a):

to pewnie było z konka z ABC albo z DC, tam było 10000 do wygrania

z DC emotka
0 0

isiulka

#5799312 Napisano: 01.01.2014 17:51:01
Czy są jakies konkursy promocyjne na ten rok oprocz intermarche i 2 z abc?
0 0

#5799314 Napisano: 01.01.2014 18:02:34
isiulka napisał(a):

Coś było tutaj na forum omawiane z Tesco Magazynu. Nie umiem teraz, niestety, znaleźć, chyba dotyczyło miodu. emotka emotka
O, mam, z bazy:
https://www.e-kon...co.html#.UsRKKul3sdU
0 0

isiulka

#5799315 Napisano: 01.01.2014 18:04:33
bruce napisał(a):

isiulka napisał(a):

Coś było tutaj na forum omawiane z Tesco Magazynu. Nie umiem teraz, niestety, znaleźć, chyba dotyczyło miodu. emotka emotka

Dzięki emotka
0 0

#5799324 Napisano: 01.01.2014 18:19:57
isiulka napisał(a):

Dzięki emotka

Drobiazg. emotka
Zdumiewa mnie długotrwała posucha w Realu i Kauflandzie, co tydzień wertuję gazetki, aby tutaj coś wpisać - na próżno... emotka
Za to na stronie Luksji znalazłam właśnie komunikat:
"Mamy dla Was ważną informację (20.12.2013 r.)
Miło nam poinformować, że w dniu 13 stycznia 2014 r. odbędzie się dodatkowe losowanie niewydanej nagrody I stopnia w postaci Rejsu po Morzu Śródziemnym. Losowanie zostanie przeprowadzone wśród zgłoszeń nadesłanych w okresie od 1 do 31 sierpnia 2013 r. Z laureatem skontaktujemy się telefoniczne. Przypominamy, że warunkiem odbioru nagrody jest posiadanie oryginalnego paragonu bądź faktury potwierdzającego dokonanie zakupu produktów objętych Loterią w okresie od 1 do 31 sierpnia 2013 r. na zasadach określonych regulaminie". emotka
0 0

masza

#5799327 Napisano: 01.01.2014 18:22:09
bruce napisał(a):

isiulka napisał(a):

O, mam, z bazy:

Ja bym nie ryzykowała emotka udziałem,skoro nagroda warta 54 zł, to na bank przyślą słoiczek za góra 15 zł emotka
0 0

joan

#5799337 Napisano: 01.01.2014 18:44:20
bruce napisał(a):

isiulka napisał(a):

O, mam, z bazy:

To widzę, że pięknie zaczęłam rok: mam w domu zajawkę konka z miodami i zero w niej info o obowiązku dokonania zakupu. Dwa eski poszły emotka
0 0

izak1000

#5799341 Napisano: 01.01.2014 18:51:26
joan napisał(a):

bruce napisał(a):

isiulka napisał(a):

O, mam, z bazy:

To widzę, że pięknie zaczęłam rok: mam w domu zajawkę konka z miodami i zero w niej info o obowiązku dokonania zakupu. Dwa eski poszły emotka

a ja bardzo ciekawie zakończyłam rok konkursowy: wczoraj ok.godz.16 wysłałam sms z hasłem na konkurs "Modna Gospodyni" (wg.regulaminu do 17.01.2014r.)i ...otrzymałam taka odpowiedź - dziękujemy za wiadomość ale twoje zgłoszenie nie weźmie udziału bo konkurs zakończył się 17.01.2014r". Prima aprilis czy co.. a sms 2,46 zł.. emotka
0 0

joan

#5799343 Napisano: 01.01.2014 18:54:35
Ps: Info jednak znalazłam, wydrukowałam czcionką miniaturową i dopiero teraz doczytałam. Nie ma to, jak rozpocząć rok konkiem paragonowym bez paragonu. I dwoma mejlami do Rosska o brak kodów. Buu.
0 0

#5799349 Napisano: 01.01.2014 19:01:58
joan napisał(a):

Ps: Info jednak znalazłam, wydrukowałam czcionką miniaturową i dopiero teraz doczytałam. Nie ma to, jak rozpocząć rok konkiem paragonowym bez paragonu. I dwoma mejlami do Rosska o brak kodów. Buu.

Bez nerw, Joan, przecież to nie Twoje wina, w razie czego może ktoś tutaj na forum będzie miał zbędne paragony. emotka
0 0

joan

#5799371 Napisano: 01.01.2014 19:38:52
bruce napisał(a):

joan napisał(a):

Bez nerw, Joan, przecież to nie Twoje wina, w razie czego może ktoś tutaj na forum będzie miał zbędne paragony. emotka

Moja - nie zaznaczyłam sobie na kolorowo, że trzeba coś kupić i nie wydrukowałam regulaminu, bo oszczędzam papier i tusz. Mam tylko miniinfo z miniczcionką, starość nie radość, wzrok się pogarsza. Nie liczę na to, że ktolwiek będzie miał zbędny paragon; liczę na to, że nie wygram emotka
0 0

Ronja

#5799388 Napisano: 01.01.2014 20:25:56
Dlaczego nie zgłaszacie takich szemranych promocji do Rady Etyki Reklamy? Musieliby się odnieść...
0 0

mia

#5799392 Napisano: 01.01.2014 20:39:03
Aleście się wzięli za tego Smolara! To tak na miły początek roku 2014? emotka
Akurat to moim skromnym zdaniem jedna z najporządniejszych agencji, pod wieloma względami.

edzia21 napisał(a):

(...) zastanawia mnie gdzie się podziały te tysiące z żabki? emotka jasne kilka wpadło, alke czemu akurat tylko kilka? Polarków za to od groma. (...)

Odpowiedź jest prosta:
a) Mimo wszystko kart było dziennie 2,5 raza mniej niż żabio-zieloniutkich polarków;
b) Większość ludzi na forum nie lubi informować o tak "dużych" wygranych jak karta 1000 zł.
Poczekaj, aż będą wysyłać i wtedy śledź forum, dopiero się zdziwisz, ile zobaczysz wpisów: "Gdzie do diaska moja karta/y?", "Czy tylko do mnie nie doszła jeszcze karta z Somersby?" itp. emotka

Edit:
Żeby była jasność - nie wygrałam w Somersby NIC, nawet złamanego polarka.
0 0

edzia21

#5799395 Napisano: 01.01.2014 20:42:09
mia napisał(a):

Aleście się wzięli za tego Smolara! To tak na miły początek roku 2014? emotka
Akurat to moim skromnym zdaniem jedna z najporządniejszych agencji, pod wieloma względami.

edzia21 napisał(a):

(...) zastanawia mnie gdzie się podziały te tysiące z żabki? emotka jasne kilka wpadło, alke czemu akurat tylko kilka? Polarków za to od groma. (...)

Odpowiedź jest prosta:
a) Mimo wszystko kart było dziennie 2,5 raza mniej niż żabio-zieloniutkich polarków;
b) Większość ludzi na forum nie lubi informować o tak "dużych" wygranych jak karta 1000 zł.
Poczekaj, aż będą wysyłać i wtedy śledź forum, dopiero się zdziwisz, ile zobaczysz wpisów: "Gdzie do diaska moja karta/y?", "Czy tylko do mnie nie doszła jeszcze karta z Somersby?" itp. emotka

Edit:
Żeby była jasność - nie wygrałam w Somersby NIC, nawet złamanego polarka.

to będzie miłe zdziwienie emotka
dzięki mia za obszerne objaśnienie emotka ale myślę, że nie jedno mają za uszami - ta alma do tej pory nie daje mi spokju emotka nie ma to jak kopać sobie dołki własnoręcznie stworzonym regulaminem. emotka
0 0

mia

#5799397 Napisano: 01.01.2014 20:46:28
Ja się już tak dziwiłam wielokrotnie. emotka
Były nawet konkursy (akurat nie Smolara), gdzie nikt się nie chwalił nagrodą, a potem w "Dotarła nagroda" itd., był pełen przegląd.
Dla mnie to trochę mania prześladowcza, niekonsekwentna w dodatku, ale co kto lubi. emotka

Edzia, co do Almy to się nie wypowiadam. Nie mam tego sklepu i nie biorę udziału w ich konkursach, więc nawet nie wiem, o co chodzi. emotka
0 0

aerdna

#5799419 Napisano: 01.01.2014 21:20:12
Ja do Smolara też nie mam zastrzeżeń. To prawda, że mają specyficzny gust (często odmienny w poszczególnych konkursach), ale nigdy nie miałam z nimi żadnych problemów. Oczywiście nie gram we wszystich Ich konkurach, ale tak w 3/4. I mogę napisać, że nagrody docierają bardzo szybko (prawie jak Swifft). Chętnie i szybko odpisują na maile. Pomagają w odnalezieniu zaginionych przedmiotów z winy kuriera itp. Angażują się, oddzwaniają, nie olewają sprawy jak inne agencje. Czasem się na nich gniewam, że tam gdzie dużo nagród (np. Żaba) nie trafiam nic, a tam gdzie malutko nagród, coś wpada.. Tak już bywa. Nie widzę w tym żadnego przekrętu. A to, że mało tysiaczków na forum - po prostu ludzie się nie "chwalą" jak dawniej i tyle.

Podsumowanie: Agencja godna uwagi, z realnymi laureatami, często i dużo organizują konkursów. Jak dla mnie emotka
0 0