Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

Gość: brudny

#6005582 Napisano: 15.04.2015 23:40:14
cin&cin już wszystkich obdzwonił z ostatniego etapu?
dziwne emotka
0 0

Gość: elbowndg

#6005634 Napisano: 16.04.2015 10:51:47
Mam pytanie odnosnie megaturnieju. W wyszukiwarce SKLEPY jest 5 z mojej miesciny. Bylam w dwoch i panie mowia ze nie biora udzialu w zadnych loteriach.. Widzialam nawet ze nie ma produktow promocyjnych ktore trzeba kupic w danym etapie. Jak sie do tego odniesc.
0 0

Gość: mkrzysiek

#6005635 Napisano: 16.04.2015 10:52:37
T-Mobile i RMF FM
Dzisiejsze hasło to : GADAJ AŻ SIĘ DOGADASZ 
0 0

stoneface

#6005637 Napisano: 16.04.2015 11:00:36
Zgodnie z regulaminem konkursu, aby odebrać nagrodę w postaci smartfona Galaxy S6 zwycięzca jest zobowiązany dostarczyć do siedziby Organizatora oryginał ulotki z hasłem dnia podanym w zgłoszeniu konkursowym, a uzyskany w sklepie T-Mobile.
0 0

katrin1

#6005638 Napisano: 16.04.2015 11:01:24
elbowndg napisał(a):

Mam pytanie odnosnie megaturnieju. W wyszukiwarce SKLEPY jest 5 z mojej miesciny. Bylam w dwoch i panie mowia ze nie biora udzialu w zadnych loteriach.. Widzialam nawet ze nie ma produktow promocyjnych ktore trzeba kupic w danym etapie. Jak sie do tego odniesc.

Ja też byłam w takim sklepie, który jest na liście, wprawdzie nie pytałam pań czy uczestniczą, plakatów żadnych ani gazetki megaturnieju nie ma, ale zakupy zrobiłam za 10 zł, 1 produkt z gazetki, choć nie po cenie gazetkowej i zagrałam. Skoro sklep jest na liście to nie powinno być problemów z weryfikacją w razie wygranej.
0 0

#6005640 Napisano: 16.04.2015 11:09:46
stoneface napisał(a):

Zgodnie z regulaminem konkursu, aby odebrać nagrodę w postaci smartfona Galaxy S6 zwycięzca jest zobowiązany dostarczyć do siedziby Organizatora oryginał ulotki z hasłem dnia podanym w zgłoszeniu konkursowym, a uzyskany w sklepie T-Mobile.

Skad ta informacja?
0 0

Gość: iwonciaaa

#6005643 Napisano: 16.04.2015 11:11:49
elbowndg napisał(a):

stoneface napisał(a):

Skad ta informacja?

na stronie konkursu na samym dole jest napisane
0 0

#6005646 Napisano: 16.04.2015 11:19:47
iwonciaaa napisał(a):

elbowndg napisał(a):

stoneface napisał(a):Zgodnie z regulaminem konkursu, aby odebrać nagrodę w postaci smartfona Galaxy S6 zwycięzca jest zobowiązany dostarczyć do siedziby Organizatora oryginał ulotki z hasłem dnia podanym w zgłoszeniu konkursowym, a uzyskany w sklepie T-Mobile.

Skad ta informacja?

na stronie konkursu na samym dole jest napisane

A ta.ulotka to cos konkretnego? Czy zwykla z salonu z haslem napisanym recznie ?
0 0

Gość: slonko365

#6005648 Napisano: 16.04.2015 11:20:57
magnus napisał(a):

edzia21 napisał(a):

W kwestii konkursów za bardzo nie chciałam z nią dyskutować...ale za wszelką cenę próbowała nam udowodnić, że NIE WAŻNE do kogo trafi nagroda, WAŻNE że będzie promocja i każdy o danej instytucji usłyszy i tyle. Dlatego też, przestał mnie zastanawiać poziom "nagradzanych prac" w RMF. 

To nie tylko RMF, obecnie 80 % Organizatorów tak postępuje emotka  To nie te konkursy i nie ci Organizatorzy co byli. Teraz prawie wszędzie losują i do przoduemotka

Przykre to (z punktu widzenia konkursowicza emotka ), ale w sumie mnie nie dziwi. Gdy czasem wszystkie prace są publikowane na jakiejś stronie, to nie da się tego wszystkiego przeczytać, nawet jakby człowiek chciał, a ludzie którzy wybierają, tez często muszą zrobić to raz dwa i brać się za inną robotę.
Poza tym jak praca jest byle jaka, to też większa szansa, że trafi do "przeciętnego Kowalskiego", a nie do konkursowej wygi.
No i nagradzanie średnich prac może zachęcać do udziału osoby które talentów literackich nie mają, a gdyby zobaczyły wypasiony wierszyk, to już by udziału nie wzięły.
Ale i tak mam nadzieję, że ta tendencja nie będzie permanentna emotka
0 0

Gość: ir

#6005659 Napisano: 16.04.2015 11:53:43
A propos danych konkursowych
http://wyborcza.b...760554.html#MTstream
0 0

joan

#6005660 Napisano: 16.04.2015 11:56:20
slonko365 napisał(a):

Przykre to (z punktu widzenia konkursowicza emotka ), ale w sumie mnie nie dziwi. Gdy czasem wszystkie prace są publikowane na jakiejś stronie, to nie da się tego wszystkiego przeczytać, nawet jakby człowiek chciał, a ludzie którzy wybierają, tez często muszą zrobić to raz dwa i brać się za inną robotę.
Poza tym jak praca jest byle jaka, to też większa szansa, że trafi do "przeciętnego Kowalskiego", a nie do konkursowej wygi.
No i nagradzanie średnich prac może zachęcać do udziału osoby które talentów literackich nie mają, a gdyby zobaczyły wypasiony wierszyk, to już by udziału nie wzięły.

A mnie to dziwi. Bo zupełnie mi wisi to, że ktoś nie ma czasu albo ochoty czytać prac - to niech organizuje tylko loterie i włala emotka

Bylejakość pracy nie gwarantuje, że nagroda trafi do mugola, ponieważ konkursowicz potrafi obniżyć poziom myślenia, a jak mu to ciężko przychodzi, zawsze można podpytać menela pod monopolowym o pomysł na zgłoszenie. Ja czasami wymyślam hasełko, potem je udebilniam, konsultuję treść z moim facetem i dopiero wysyłam. Skoro normalny Polak musi być troglodytą... emotka

Niech nikt się nie waży narzekać na ilość zgłoszeń, bo to akurat zależy tylko od pracowników agencji, która opracowuje regulamin. Jeśli przy zgłoszeniu nie podaje się numeru paragonu, a w przypadku wygranej wystarczy odesłać jeden dowód zakupu, to niech nikt nie wywraca oczami, że za dużo prac przychodzi i ciężko byłoby to wszystko przeczytać. Wystarczy zacząć wymagać zestawu nr paragonu + data zakupu + godzina zakupu, a ilość zgłoszeń zmniejszy się tak ze 20 razy emotka
0 0

Gość: ir

#6005664 Napisano: 16.04.2015 12:02:20
joan napisał(a):

slonko365 napisał(a):Przykre to (z punktu widzenia konkursowicza emotka ), ale w sumie mnie nie dziwi. Gdy czasem wszystkie prace są publikowane na jakiejś stronie, to nie da się tego wszystkiego przeczytać, nawet jakby człowiek chciał, a ludzie którzy wybierają, tez często muszą zrobić to raz dwa i brać się za inną robotę.

A mnie to dziwi. Bo zupełnie mi wisi to, że ktoś nie ma czasu albo ochoty czytać prac - to niech organizuje tylko loterie i włala emotka

Bylejakość pracy nie gwarantuje, że nagroda trafi do mugola, ponieważ konkursowicz potrafi obniżyć poziom myślenia, a jak mu to ciężko przychodzi, zawsze można podpytać menela pod monopolowym o pomysł na zgłoszenie. Ja czasami wymyślam hasełko, potem je udebilniam, konsultuję treść z moim facetem i dopiero wysyłam. Skoro normalny Polak musi być troglodytą... emotka

Niech nikt się nie waży narzekać na ilość zgłoszeń, bo to akurat zależy tylko od pracowników agencji, która opracowuje regulamin. Jeśli przy zgłoszeniu nie podaje się numeru paragonu, a w przypadku wygranej wystarczy odesłać jeden dowód zakupu, to niech nikt nie wywraca oczami, że za dużo prac przychodzi i ciężko byłoby to wszystko przeczytać. Wystarczy zacząć wymagać zestawu nr paragonu + data zakupu + godzina zakupu, a ilość zgłoszeń zmniejszy się tak ze 20 razy emotka

Z smsów  nie zrezygnują, bo 50% wartości smsa trafia do organizatora/sponsora, więc im więcej, tym lepiej. Owszem, takie debilne losowanki powinny zwać się loterią.
0 0

vazzz

#6005667 Napisano: 16.04.2015 12:03:55
ir napisał(a):

A propos danych konkursowych
http://wyborcza.b...760554.html#MTstream

To jak jest z tym podawaniem nr PESEL przy wygranych w konkursach? bez tego nie wydadzą nagrody...
0 0

katrin1

#6005672 Napisano: 16.04.2015 12:10:37
Czy ktoś może mi powiedzieć po jakim czasie od zgłoszenia wpływa kasa za zwrot żelu Dove?  Jedno zgłoszenie mam z 10, drugie z 13 i jak na razie żadnego zwrotu emotka . Czyżby pula 10 tysięcy się już wyczerpała?
0 0

aniolka2310

#6005676 Napisano: 16.04.2015 12:12:15
katrin1 napisał(a):

Czy ktoś może mi powiedzieć po jakim czasie od zgłoszenia wpływa kasa za zwrot żelu Dove?  Jedno zgłoszenie mam z 10, drugie z 13 i jak na razie żadnego zwrotu emotka . Czyżby pula 10 tysięcy się już wyczerpała?

Nie strasz, ja dopiero wczoraj posłałam zgłoszenie emotka  I nadal liczę na zwrocik emotka
0 0

joan

#6005677 Napisano: 16.04.2015 12:13:09
1q1q1q napisał(a):

Zobaczcie, loteria Omegamed
a tu na FB takie kwiatki już wychodzą

https://www.faceb.../?type=1&theater

Stare i niemodne emotka

Akurat pecha mają, że wszędzie to ślą, bo raz zadziałało, ale pomysł spalony.

Inna sprawa, że gdy pewna Ania pierdyknęła pracę na loterię, to i tak nagrodzili normalne zgłoszenia, a Anna trafiła do galerii loteryjnych dziwaków (bo więcej plastyczek się odezwało) emotka
0 0

Gość: giuliettaX

#6005678 Napisano: 16.04.2015 12:16:44
a już myślałam, że ktoś z paczki wyskoczył, chociaż pewnie też emotka  
0 0

#6005685 Napisano: 16.04.2015 12:23:06
ir napisał(a):

joan napisał(a):A mnie to dziwi. Bo zupełnie mi wisi to, że ktoś nie ma czasu albo ochoty czytać prac - to niech organizuje tylko loterie i włala emotka

Z smsów  nie zrezygnują, bo 50% wartości smsa trafia do organizatora/sponsora, więc im więcej, tym lepiej. Owszem, takie debilne losowanki powinny zwać się loterią.

Mniej więcej się zgadzam, tj ja bym bardzo chciała, żeby tak było emotka  
Ale: jeśli coś się nazywa loteria, to trzeba to zgłosić do Urzędu Celnego, zabulić za pozwolenie, wynająć kogoś z uprawnieniami... A jak się w regulaminie napisze że hasło i konkurs, to nie trzeba... 

No i im więcej obostrzeń, tym lepiej dla uczciwych konkursowiczów i ja tak wolę emotka  bo im mniej zgłoszeń, tym większa szansa, że ktoś moje cudowne teksty doceni emotka  Ale im więcej obostrzeń, tym mniej zgłoszeń, i to nie tylko od "kombinatorów" ale też "przeciętnych Kowalskich" - a to z punktu widzenia agencji nie zawsze jest ok, bo jednak chodzi o to, żeby był szum wokół marki,  żeby można było klientowi powiedzieć - o proszę, jaka my dobra agencja jesteśmy, ile zgłoszeń przyszło. A klient nie musi mieć świadomości konkursowych mechanizmów.
To samo jest z konkursami na lajki - one są bez sensu jak dla mnie, ale z punktu widzenia organizatora, nawet jakbym wiedziała, że jest w tym jakiś szwindel, to jednak robi się ruch na profilu i np. jego posty są dzięki temu bardziej widoczne.

Jak to mówią - punkt widzenia zależy od punktu siedzenia emotka
0 0

katrin1

#6005686 Napisano: 16.04.2015 12:23:17
aniolka2310 napisał(a):

katrin1 napisał(a):

Nie strasz, ja dopiero wczoraj posłałam zgłoszenie emotka  I nadal liczę na zwrocik emotka

W regulaminie piszą, że na bieżąco zwracają ale nie wiem co to u nich oznacza emotka
0 0

#6005688 Napisano: 16.04.2015 12:28:26
joan napisał(a):

1q1q1q napisał(a):Zobaczcie, loteria Omegamed
a tu na FB takie kwiatki już wychodzą

https://www.faceb.../?type=1&theater

Stare i niemodne emotka

Akurat pecha mają, że wszędzie to ślą, bo raz zadziałało, ale pomysł spalony.

Inna sprawa, że gdy pewna Ania pierdyknęła pracę na loterię, to i tak nagrodzili normalne zgłoszenia, a Anna trafiła do galerii loteryjnych dziwaków (bo więcej plastyczek się odezwało) emotka

Teraz jak wygra jakaś Joanna, to będzie, że za deskę emotka  emotka
0 0