Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

Gość: wasc49

#6097793 Napisano: 21.10.2015 09:11:49
Ale się Baby rozgadały Ufffff, tylko o jeden mały wyraz, czy to takie ważne ? emotka
0 0

cudaczek121

#6097794 Napisano: 21.10.2015 09:11:52
asante napisał(a):

polarniczka napisał(a):

tusienka napisał(a):

ilosto3995 napisał(a):

asante napisał(a):

polarniczka napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Jednak mam 1 zestaw Henkel z 26-18.35.Przeglądając zwycięskie teksty najbardziej poraziło mnie chyba słowo "SCHAŁMA" (pisownia oryginalna)

Nie wszyscy muszą być ą ę by wygrywać konkursy. Szałma to brzmienie fonetyczne i nie każda Pani Irenka uczy się englisz is fajny by poprawnie napisać, napisała co usłyszała i tyle. Z drugiej strony mnie by się nie chciało siedzieć i przegladać haseł no cóż ja na to nie mam czasu....

Ty tak serio? emotka
 Bo dla mnie to brak szacunku dla sponsora, który mi daje nagrodę.  Nie trzeba być ą i ę, żeby włożyć minimum wysiłku i sprawdzić poprawną pisownię skoro już się wyciąga rękę po nagrodę.   

Brak szacunku dla sponsora? Ale chyba sponsor czy też wyznaczone przez niego jury uznało, że warte nagrody , więc .... rada dobra dla wszystkich szukających problemów, próbujących wtykać nos tam gdzie nie są potrzebni -  wrzućcie na luz , bo te uwagi i tak niczego nie zmienią,a  wy za swą spostrzegawczość nagrody dodatkowej nie dostaniecie, więc chyba szkoda czasu na czytanie tylu tysięcy haseł... bynajmniej mi go byłoby szkoda na ten nonsens emotka

popieram. To nie jest błąd jak mój że zamiast WAWEL na konkurs wysłałam pracę o WEDLU. To się nazywa brak szacunku emotka Choć jestem ą i ę to z 5 razy musiałam sprawdzić jak się SZAŁMA pisze poprawnie. Może autor pisała po prostu tak jak mówi. Bo przecież  przynajmniej ja używam szamponu SZAŁMA a nie Schauma emotka  

jesteśmy w Polsce mówmy po Polsku.... 

Czyli rozumiem, że jeśli koleżanka ma obco brzmiące nazwisko, to ma go w Polsce zapisywać fonetycznie po polsku, a już jak pojedziemy na wycieczkę do Hiszpanii to w hotelu w formularzu wpiszemy tak jakby przeczytali to nazwisko Hiszpanie? Ja się zastanawiam czy Wy sobie jaja robicie, czy świat oszalał...

Też nie czytałam wszystkich haseł,ale to z" Schałmą" mi się tak rzuciło w oczy, bo akurat tego samego dnia grałam i chciałam sprawdzić wyniki.Jednym słowem szału nie ma,he,he.
0 0

szczupak

#6097797 Napisano: 21.10.2015 09:14:23
czy z konka w POLOMARKECIE gdzie były stacje parowe i iroboty wysyłali już nagrody?
0 0

cudaczek121

#6097798 Napisano: 21.10.2015 09:15:34
tusienka napisał(a):

migi napisał(a):

Wpisuje się tu idealnie filmik Cejrowskiego emotka
https://www.youtu.../watch?v=VY_noYyFmrc

emotka emotka emotka
przypomniała mi się rozmowa moich sióstr w kuchni z mamą emotka
Każda zupełnie inaczej nazywa ten sklep. Jedna - uczyła się francuskiego to wie jak, ale mama i druga siostra emotka  każda swoją nazwę wymyśliła emotka I mimo wszystko ,że to taka wieża Babel każdy wiedział o co cho emotka

Moja mama na Leroy Merlin mówi Merlę, merlę, Auchan nazywa Oszołomem, a Leclerc-eklerką emotka
0 0

migi

#6097799 Napisano: 21.10.2015 09:17:11
cudaczek121 napisał(a):

tusienka napisał(a):

migi napisał(a):

emotka emotka emotka
Każda zupełnie inaczej nazywa ten sklep. Jedna - uczyła się francuskiego to wie jak, ale mama i druga siostra emotka  każda swoją nazwę wymyśliła emotka I mimo wszystko ,że to taka wieża Babel każdy wiedział o co cho emotka

Moja mama na Leroy Merlin mówi Merlę, merlę, Auchan nazywa Oszołomem, a Leclerc-eklerką emotka

Moja mama "Lerła Ble ble" emotka
0 0

Gość: tusienka

#6097800 Napisano: 21.10.2015 09:18:42
migi napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

tusienka napisał(a):

migi napisał(a):

emotka emotka emotka

Moja mama "Lerła Ble ble" emotka

ooooo właśnie coś w ten deseń. Nie wiem która nazwa trudniejsza emotka - oryginalna czy mojej mamy  emotka
0 0

zezowaty_kot

#6097801 Napisano: 21.10.2015 09:21:12
tusienka napisał(a):

migi napisał(a):

emotka emotka emotka

W końcu jakiś pozytywny akcent w tym zamieszaniu forumowym emotka
0 0

ewunia

#6097806 Napisano: 21.10.2015 09:28:27
szczupak napisał(a):

czy z konka w POLOMARKECIE gdzie były stacje parowe i iroboty wysyłali już nagrody?

i iroboty były w ubiegłym tygodniu, a stacje parowe chyba dzisiaj jadą emotka
0 0

anialistopad

#6097814 Napisano: 21.10.2015 09:37:21
Niech mi ktoś przypomnij,bo nie pamiętam na Wedel galaktyka 1 stronę dowodu się odsyła? T
0 0

szczupak

#6097817 Napisano: 21.10.2015 09:39:40
ewunia napisał(a):

szczupak napisał(a):

i iroboty były w ubiegłym tygodniu, a stacje parowe chyba dzisiaj jadą emotka

dzięki za info emotka
0 0

cudaczek121

#6097830 Napisano: 21.10.2015 09:52:10
tusienka napisał(a):

ilosto3995 napisał(a):

asante napisał(a):

polarniczka napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Jednak mam 1 zestaw Henkel z 26-18.35.Przeglądając zwycięskie teksty najbardziej poraziło mnie chyba słowo "SCHAŁMA" (pisownia oryginalna)

Nie wszyscy muszą być ą ę by wygrywać konkursy. Szałma to brzmienie fonetyczne i nie każda Pani Irenka uczy się englisz is fajny by poprawnie napisać, napisała co usłyszała i tyle. Z drugiej strony mnie by się nie chciało siedzieć i przegladać haseł no cóż ja na to nie mam czasu....

Ty tak serio? emotka
 Bo dla mnie to brak szacunku dla sponsora, który mi daje nagrodę.  Nie trzeba być ą i ę, żeby włożyć minimum wysiłku i sprawdzić poprawną pisownię skoro już się wyciąga rękę po nagrodę.   

Brak szacunku dla sponsora? Ale chyba sponsor czy też wyznaczone przez niego jury uznało, że warte nagrody , więc .... rada dobra dla wszystkich szukających problemów, próbujących wtykać nos tam gdzie nie są potrzebni -  wrzućcie na luz , bo te uwagi i tak niczego nie zmienią,a  wy za swą spostrzegawczość nagrody dodatkowej nie dostaniecie, więc chyba szkoda czasu na czytanie tylu tysięcy haseł... bynajmniej mi go byłoby szkoda na ten nonsens emotka

popieram. To nie jest błąd jak mój że zamiast WAWEL na konkurs wysłałam pracę o WEDLU. To się nazywa brak szacunku emotka Choć jestem ą i ę to z 5 razy musiałam sprawdzić jak się SZAŁMA pisze poprawnie. Może autor pisała po prostu tak jak mówi. Bo przecież  przynajmniej ja używam szamponu SZAŁMA a nie Schauma emotka  

Nie, nie, tusienka, Ty popełniłaś swój błąd przez roztargnienie, a nie przez brak szacunku dla sponsora.Mam taką zasadę,że nigdy nie wysyłam haseł konkursowych z błędami ortograficznymi czy rzeczowymi (błędna nazwa produktu), a już w szczególności, gdy wiem,że hasła będą publikowane,żeby nie zrobić sobie publicznie obciachu przed krytykami naczelnymi-Forumowiczami.Po to jest Google,aby wszystko ładnie sprawdzićemotka
0 0

trebor1

#6097842 Napisano: 21.10.2015 10:04:52
chyba jest takie słowo, nawet Steczkowska miała taką piosenkę " Dziewczyna Szałmana"
0 0

joan

#6097850 Napisano: 21.10.2015 10:12:55
trebor1 napisał(a):

chyba jest takie słowo, nawet Steczkowska miała taką piosenkę " Dziewczyna Szałmana"

emotka
0 0

Gość: ilus

#6097871 Napisano: 21.10.2015 10:29:12
a czy ktoś podpowie mi, co teraz z tym luksusem? emotka  mam czekać na kontakt od nich czy gdzieś odesłać paragon już?
0 0

koper

#6097874 Napisano: 21.10.2015 10:31:56
polarniczka napisał(a):

jesteśmy w Polsce mówmy po Polsku.... 

emotka Jak wysyła się CV do jakiejś firmy to najpierw sprawdza się dokładnie czym firma się zajmuje, jak poprawnie zapisać nazwę itp. Tak samo z konkursami, zanim napiszę o jakimś produkcie, to sprawdzam jak poprawnie napisać jego nazwę, kto jest producentem (bo może też się przyda). To zajmuje mniej niż minutę- znacznie mniej niż ułożenie konkursowego hasła...

Dbanie o polski język, to używanie polskich słów zamiast zagranicznych odpowiedników, np nie okres "soldów" a wyprzedaży, a nie spolszczanie nazw własnych... 
0 0

Gość: ewela83

#6097877 Napisano: 21.10.2015 10:34:59
czy odsyłając kod z Łaciatego  wystarczy podać dane adresowe czy trzeba oświadczenie pisać o wyrażeniu zgody itd??
0 0

jokan

#6097879 Napisano: 21.10.2015 10:37:14
ilus napisał(a):

a czy ktoś podpowie mi, co teraz z tym luksusem? emotka  mam czekać na kontakt od nich czy gdzieś odesłać paragon już?

smsy maja puscic, czekamy
0 0

izak1000

#6097880 Napisano: 21.10.2015 10:39:19
jokan napisał(a):

ilus napisał(a):

smsy maja puscic, czekamy

"
WitamySmsy zostaną wysłane w terminie 5 dni od ogłoszenia wyników.
Nie ma to wpływu na wypełnienie danych na stronie, jeśli odnalazła Pani

swoją odpowiedź.

Tak, zgodnie z regulaminem jeden uczestnik, może wygrać jedną nagrodę.
Adres zamieszkanie, czy zameldowania nie ma znaczenia.
"
0 0

zezowaty_kot

#6097882 Napisano: 21.10.2015 10:43:37
trebor1 napisał(a):

Nie dam sobie ręki uciąć trebor, ale to była chyba "Dziewczyna Schaumana"....
0 0

Gość:

#6097884 Napisano: 21.10.2015 10:46:46
Ketchup - keczup 
Schauma -  szałma. Może pisała to jakaś trendsetterka językowa.
0 0