Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

Gość: barcza

#6097889 Napisano: 21.10.2015 10:55:09
barcza napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

tusienka napisał(a):

ilosto3995 napisał(a):

asante napisał(a):

polarniczka napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Jednak mam 1 zestaw Henkel z 26-18.35.Przeglądając zwycięskie teksty najbardziej poraziło mnie chyba słowo "SCHAŁMA" (pisownia oryginalna)

Nie wszyscy muszą być ą ę by wygrywać konkursy. Szałma to brzmienie fonetyczne i nie każda Pani Irenka uczy się englisz is fajny by poprawnie napisać, napisała co usłyszała i tyle. Z drugiej strony mnie by się nie chciało siedzieć i przegladać haseł no cóż ja na to nie mam czasu....

Ty tak serio? emotka
 Bo dla mnie to brak szacunku dla sponsora, który mi daje nagrodę.  Nie trzeba być ą i ę, żeby włożyć minimum wysiłku i sprawdzić poprawną pisownię skoro już się wyciąga rękę po nagrodę.   

Brak szacunku dla sponsora? Ale chyba sponsor czy też wyznaczone przez niego jury uznało, że warte nagrody , więc .... rada dobra dla wszystkich szukających problemów, próbujących wtykać nos tam gdzie nie są potrzebni -  wrzućcie na luz , bo te uwagi i tak niczego nie zmienią,a  wy za swą spostrzegawczość nagrody dodatkowej nie dostaniecie, więc chyba szkoda czasu na czytanie tylu tysięcy haseł... bynajmniej mi go byłoby szkoda na ten nonsens emotka

popieram. To nie jest błąd jak mój że zamiast WAWEL na konkurs wysłałam pracę o WEDLU. To się nazywa brak szacunku emotka Choć jestem ą i ę to z 5 razy musiałam sprawdzić jak się SZAŁMA pisze poprawnie. Może autor pisała po prostu tak jak mówi. Bo przecież  przynajmniej ja używam szamponu SZAŁMA a nie Schauma emotka  

Nie, nie, tusienka, Ty popełniłaś swój błąd przez roztargnienie, a nie przez brak szacunku dla sponsora.Mam taką zasadę,że nigdy nie wysyłam haseł konkursowych z błędami ortograficznymi czy rzeczowymi (błędna nazwa produktu), a już w szczególności, gdy wiem,że hasła będą publikowane,żeby nie zrobić sobie publicznie obciachu przed krytykami naczelnymi-Forumowiczami.Po to jest Google,aby wszystko ładnie sprawdzićemotka

co wy robicie a może ta osoba po pierwsze ze ma komputera po drugie nie uczyła się angielskiego przypominam ze kilkadziesiąt lat wstecz nie było angielskiego w szkole tylko rosyjski może była na zakupach w Biedronce zobaczyła ulotkę wysłała tak jak słyszała    ta nazwę i co a wy prawie tu lincz na niej robicie czy naprawdę nie macie co robić tylko tysiące haseł czytać. Może jej najbardziej na tych kosmetykach zależało i wygrała proponuje napiszcie do organizatora niech jej zabierze nagrodę wtedy pewnie będziecie zadowoleni .Co się stało z tym forum z dawnych lat szok    
0 0

assal

#6097890 Napisano: 21.10.2015 10:55:40
Czepiacie się zwykłych klientów, a jak agencja potrafi ładnie markę napisać?
http://alma.wedel.pl/contest emotka
0 0

onagra

#6097893 Napisano: 21.10.2015 10:57:55
benasia napisał(a):

benasia napisał(a):

myślę, że chyba takie "kwiatki" to pisali ludzie prości, co robią zakupy i przy okazji wzięli udział w konkursie, bo chyba żaden szanujący się konkursowicz by nie robił takich byków w pisowni...

"to pisali ludzie prości" to, że ktoś bierze udział w konkursach nałogowo nie czyni go człowiekiem wybitnym, a nazywanie osób, które sporadycznie biorą udział prostymi to przesada.
0 0

lena5_1985

#6097896 Napisano: 21.10.2015 11:00:58
kemli napisał(a):

mam pytanie odnośnie konkursu prince-polo (ten z bonami do empiku, zalando ). tam były etapy dzienne? czy  kilku dniowe?

Tygodniowe. Już wszystkie wyniki były.
0 0

joan

#6097904 Napisano: 21.10.2015 11:07:41
onagra napisał(a):

benasia napisał(a):

myślę, że chyba takie "kwiatki" to pisali ludzie prości, co robią zakupy i przy okazji wzięli udział w konkursie, bo chyba żaden szanujący się konkursowicz by nie robił takich byków w pisowni...

"to pisali ludzie prości" to, że ktoś bierze udział w konkursach nałogowo nie czyni go człowiekiem wybitnym, a nazywanie osób, które sporadycznie biorą udział prostymi to przesada.

Dla mnie: prostacy emotka

To, że ktoś - jak to napisałaś - nie bierze udziału w konkursach nałogowo, w niczym nie tłumaczy bidy umysłowej. Szczególnie, że w świecie panuje opinia, jakoby konkursowicze kupowali produkt danej marki wyłącznie przy okazji konkursu, a jej stały wielbiciel... podczas każdych cotygodniowych zakupów. Powinien zatem dokładnie wiedzieć, co kupuje.

Ludzie prości, chyba spod budki z piwem... emotka
0 0

cudaczek121

#6097907 Napisano: 21.10.2015 11:10:06
trebor1 napisał(a):

chyba jest takie słowo, nawet Steczkowska miała taką piosenkę " Dziewczyna Szałmana"

To był szaman a nie szałman,hi,hi,hi.Jejku, już na tym forum niczego nie można napisać, bo wszyscy zaraz posądzają autora postu o złe intencje, złośliwość czy atak na Bogu ducha winnych ludzi.
0 0

Gość: ilus

#6097911 Napisano: 21.10.2015 11:12:01
izak1000 napisał(a):

jokan napisał(a):

ilus napisał(a):

a czy ktoś podpowie mi, co teraz z tym luksusem? emotka  mam czekać na kontakt od nich czy gdzieś odesłać paragon już?

smsy maja puscic, czekamy

"
WitamySmsy zostaną wysłane w terminie 5 dni od ogłoszenia wyników.
Nie ma to wpływu na wypełnienie danych na stronie, jeśli odnalazła Pani

swoją odpowiedź.

Tak, zgodnie z regulaminem jeden uczestnik, może wygrać jedną nagrodę.
Adres zamieszkanie, czy zameldowania nie ma znaczenia.
"

dzięki dziewczyny emotka
0 0

koper

#6097912 Napisano: 21.10.2015 11:12:04
barcza napisał(a):

co wy robicie a może ta osoba po pierwsze ze ma komputera po drugie nie uczyła się angielskiego przypominam ze kilkadziesiąt lat wstecz nie było angielskiego w szkole tylko rosyjski może była na zakupach w Biedronce zobaczyła ulotkę wysłała tak jak słyszała    ta nazwę i co a wy prawie tu lincz na niej robicie czy naprawdę nie macie co robić tylko tysiące haseł czytać. Może jej najbardziej na tych kosmetykach zależało i wygrała proponuje napiszcie do organizatora niech jej zabierze nagrodę wtedy pewnie będziecie zadowoleni .Co się stało z tym forum z dawnych lat szok    

Nie przesadzaj, nikt tu o odbieraniu nagród nie mówi  emotka
Ktoś nie ma komputera, nie ma internetu, podczas zakupów w biedronce zobaczył plakat z konkursem, zrobił sobie notatkę w notesie, kupił szampon czy inny produkt konkursowy (bo zakup był przecież wymagany), a po powrocie do domu wysłał smsa z hasłem. Może i w internecie nie miał jak sprawdzić pisowni, ale przecież mógł sprawdzić na etykiecie produktu, który kupił...  No ale lepiej napisać, że się nie dało...
0 0

onagra

#6097914 Napisano: 21.10.2015 11:13:39
joan napisał(a):

onagra napisał(a):

benasia napisał(a):

Dla mnie: prostacy emotka

To, że ktoś - jak to napisałaś - nie bierze udziału w konkursach nałogowo, w niczym nie tłumaczy bidy umysłowej. Szczególnie, że w świecie panuje opinia, jakoby konkursowicze kupowali produkt danej marki wyłącznie przy okazji konkursu, a jej stały wielbiciel... podczas każdych cotygodniowych zakupów. Powinien zatem dokładnie wiedzieć, co kupuje.

Ludzie prości, chyba spod budki z piwem... :zakrec

a skąd pewność, że osoba, która popełniła ten błąd to nie jest "stały" konkursowicz?
0 0

bethan

#6097915 Napisano: 21.10.2015 11:13:43
barcza napisał(a):

Aha, kapuję. I dlatego zadałaś nam zagadkę interpunkcyjną  ;)? Spryciula.
0 0

joan

#6097925 Napisano: 21.10.2015 11:20:48
barcza napisał(a):

Nie wydaje mi się, żeby pytanie konkursowe wymagało użycia nazwy jakiegokolwiek produktu emotka

Osobom, które nie posiadają komputera i licencjata z angielskiego, co - jak wiadomo - jest absolutnie niezbędne do prawidłowego sklecenia zlecenia, polecam postawienie zakupionego produktu na stole, będzie łatwiej emotka Proszę im to przekazać, nie przeczytają, wszak nie mają komputera emotka
0 0

leona

#6097939 Napisano: 21.10.2015 11:36:26
Bosze, jakie atrakcje mnie omijają... O co się kłócić? Te kosmetyki są tak perfumowane i pełne alergenów, że zaczynam smarkać jak tylko wejdę do drogerii. Powinni jeszcze dopłacać, że ktoś je chce
0 0

#6097946 Napisano: 21.10.2015 11:39:29
joan napisał(a):

barcza napisał(a):

Nie wydaje mi się, żeby pytanie konkursowe wymagało użycia nazwy jakiegokolwiek produktu emotka

Osobom, które nie posiadają komputera i licencjata z angielskiego, co - jak wiadomo - jest absolutnie niezbędne do prawidłowego sklecenia zlecenia, polecam postawienie zakupionego produktu na stole, będzie łatwiej emotka Proszę im to przekazać, nie przeczytają, wszak nie mają komputera emotka

Niestety ich nie znam więc nie przekaże im może się pomyliła nie wiem  . Sama w tym konkursie nie brałam udziału idąc Twoim tropem myślenia to tego faceta z agencji Wedel to powinni wywalić z pracy bo źle napisał  nazwę Wedel może tam zadzwonisz z donosem ,ze źle napisał nazwę która czyta tysiące ludzi .
0 0

Gość: zwierzyniec

#6097947 Napisano: 21.10.2015 11:39:42
Profesor Pawłowicz pewnie stwierdziłaby, że poprawnie, po polsku to "wziąść Szałmę" emotka
0 0

Gość: ewka656

#6097948 Napisano: 21.10.2015 11:41:17
Ależ się tu wymądrzają niektóre jednostki emotka  
Czy to ładnie tak obrażać innych ( tych którym nie była dana taka mądrość, inteligencja i poprawność językowa którą przecież MY tutaj na forum wszyscy posiadamy)? 
0 0

joan

#6097949 Napisano: 21.10.2015 11:43:01
barcza napisał(a):

Niestety ich nie znam więc nie przekaże im może się pomyliła nie wiem  . Sama w tym konkursie nie brałam udziału idąc Twoim tropem myślenia to tego faceta z agencji Wedel to powinni wywalić z pracy bo źle napisał  nazwę Wedel może tam zadzwonisz z donosem ,ze źle napisał nazwę która czyta tysiące ludzi .

Nigdy w życiu nie dzwoniłam z donosem, nie będę robiła wyjątku dla jakiegoś czekoladowego pomyleńca emotka
0 0

#6097954 Napisano: 21.10.2015 11:49:25
joan napisał(a):

barcza napisał(a):

Nigdy w życiu nie dzwoniłam z donosem, nie będę robiła wyjątku dla jakiegoś czekoladowego pomyleńca emotka

to co się tutaj czepisz ,ze ktoś źle napisał i pouczasz i jeszcze mi każesz przekazać instrukcje żeby sobie postawiła na stole produkt to nie moja znajoma ani znajomy ja w tym konkursie nie brałam udziału .Tutaj umiesz prawic morały to do tej agencji zadzwoń mają błąd tylko tam nie byłabyś taka mądra żeby im prawić morały że źle napisali w konkursie  i na tym kończę  ta dyskusje
0 0

asantesana

#6097957 Napisano: 21.10.2015 11:51:54
barcza napisał(a):

- a co ma Schwarzkopf i Schauma do nauki angielskiego? emotka  Czy to aby na pewno jest angielska nazwa?
- "zobaczyła ulotkę wysłała tak jak słyszała" - rozumiem, że ulotka do niej przemówiła i postanowiła pominąć formę pisaną słowa na tej ulotce? emotka
0 0

joan

#6097961 Napisano: 21.10.2015 11:58:13
barcza napisał(a):

to co się tutaj czepisz ,ze ktoś źle napisał i pouczasz i jeszcze mi każesz przekazać instrukcje żeby sobie postawiła na stole produkt to nie moja znajoma ani znajomy ja w tym konkursie nie brałam udziału .Tutaj umiesz prawic morały to do tej agencji zadzwoń mają błąd tylko tam nie byłabyś taka mądra żeby im prawić morały że źle napisali w konkursie  i na tym kończę  ta dyskusje

Właśnie dlatego się czepiam: że ktoś źle napisał.

Nie Tobie, wyraziłam prośbę w formie bezosobowej.

A owszem, byłabym taka mądra.

TĘ dyskusję.

Koniec.
0 0

monikar

#6097979 Napisano: 21.10.2015 12:26:40
assal napisał(a):

Czepiacie się zwykłych klientów, a jak agencja potrafi ładnie markę napisać?
http://alma.wedel.pl/contest emotka

doBBre emotka
0 0