Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

Gość: cherry_coke

#6100082 Napisano: 23.10.2015 19:42:28
Czy dobrze obliczyłam, że z łaciatego możemy I i II etap odsyłać do poniedziałku?
0 0

olivkap

#6100087 Napisano: 23.10.2015 19:48:15
barcza napisał(a):

emotka

czarnygreg napisał(a):

normafia napisał(a):

edzia21 napisał(a):

A może sam zainteresowany - Pan Paweł I. (właściciel hasła) niech się wypowie/zgłasza itd... na pewno już o tym wie. 

Właścicielem hasła jest pan Waldemar. GRAF podał wtedy pełne imię, nazwisko i miejscowość.

Jest właścicielem słów przysięgi małżeńskiej? 

dobre emotka   to racze wszystkim  powinni zabrać nagrodę za plagiat przysięgi małżeńskiej bo oni nie są na pewno właścicielami  tej przysięgi.

To jakaś paranoja. Często zdarza się tak, że 2 osoby wpadają na ten sam lub podobny pomysł, zwłaszcza jeżeli chodzi o hasła konkursowe. Nie musi to być od razu plagiat. A czepianie się inspiracji od przysięgi małżeńskie... ? Przecież trzeba się jakoś wyróżnić, a jednocześnie z czymś skojarzyć. Osobie która wygrała udało się napisać coś co zapadło jury w pamięć. I gratulacje dla zwycięzcy! 
0 0

Gość: twoja_stara

#6100088 Napisano: 23.10.2015 19:48:30
w Łaciatym odsyłamy sam kod, czy tez jakieś oświadczenie, cokolwiek, czytam regulamin i nic nie widzę, ale żeby tak sam kodzik, bez żadnych danych czy coś ? emotka
0 0

gryszelm

#6100091 Napisano: 23.10.2015 19:52:04
twoja_stara napisał(a):

w Łaciatym odsyłamy sam kod, czy tez jakieś oświadczenie, cokolwiek, czytam regulamin i nic nie widzę, ale żeby tak sam kodzik, bez żadnych danych czy coś ? emotka

Jeśli zgłoszenie było wysyłane przez formularz na stronie wystarczy sam kod. Wpisują ten kod i wyskakują im dane laureata, bo jeden kod jest przypisany do konkretnego zwycięscy, ale oczywiście można dodać karteczkę z danymi.
0 0

Gość: giuliettaX

#6100100 Napisano: 23.10.2015 20:11:26
olivkap napisał(a):

barcza napisał(a):

emotka

czarnygreg napisał(a):

normafia napisał(a):

edzia21 napisał(a):

A może sam zainteresowany - Pan Paweł I. (właściciel hasła) niech się wypowie/zgłasza itd... na pewno już o tym wie. 

Właścicielem hasła jest pan Waldemar. GRAF podał wtedy pełne imię, nazwisko i miejscowość.

dobre emotka   to racze wszystkim  powinni zabrać nagrodę za plagiat przysięgi małżeńskiej bo oni nie są na pewno właścicielami  tej przysięgi.

To jakaś paranoja. Często zdarza się tak, że 2 osoby wpadają na ten sam lub podobny pomysł, zwłaszcza jeżeli chodzi o hasła konkursowe. Nie musi to być od razu plagiat. A czepianie się inspiracji od przysięgi małżeńskie... ? Przecież trzeba się jakoś wyróżnić, a jednocześnie z czymś skojarzyć. Osobie która wygrała udało się napisać coś co zapadło jury w pamięć. I gratulacje dla zwycięzcy! 

tekst inspirowany to nowy, samodzielny, oryginalny tekst bez elementów cudzego tekstu...  
0 0

Gość: boom30

#6100123 Napisano: 23.10.2015 20:37:12
giulietta napisał(a):

olivkap napisał(a):

barcza napisał(a):

emotka

czarnygreg napisał(a):

normafia napisał(a):

edzia21 napisał(a):

tekst inspirowany to nowy, samodzielny, oryginalny tekst bez elementów cudzego tekstu...  

Wybacz Giullietta, z całym szacunkiem bo bardzo cenię Twoją osobę i Twoje wypowiedzi, ale ja za każdym razem jak coś nowego wymyślam mam wrażenie że to już gdzieś było. Że ten rym słyszałem, że sam siebie plagiatuje bo w końcu jako ta sama osoba przychodzą na myśl podobne toki myślenia. Kurcze miałem sytuację kiedyś, że moje wysłane hasło nie wygrało a znalazłem je jako inny laureat w wynikach. Ale Ja nikogo nie plagiatowałem ani ta osoba mnie (bo hasło wydawało mi się świeże i oryginalne). Najgorzej jest z hasłami krótkimi, mam wrażenie że wszystko już było emotka  Tak jak słynne telewizyjne "z miłości do....". 

Nie bądźcie zbyt pochopni w wydawaniu osądów.
0 0

toka

#6100132 Napisano: 23.10.2015 20:48:41
czarnygreg napisał(a):

Nie gram w tym konkursie, p. Waldemara nie znam ale się zastanawiam czy to jest plagiat?
to słowa przysięgi małżeńskiej, nie za bardzo odnoszące się do zadania konkursowego, ale plagiat?
Na pewno nie spełnia natomiast zadania konkursowego, to nie są życzenia

nie znam pana Waldemara,nie wiem czy to plagiat ,nie jestem polonistką ale chętnie się wypowiem w temacie a raczej zapytam ekspertów bo tacy pewnie są u nas czy ta końcówka zdania jest poprawna?Chodzi mi konkretnie o tekst "oraz że kolejne 20-lecia spędzisz zawsze ze mną!"
Pytam ze szczerej ciekawości.Mi tu coś zgrzyta i ciekawa jestem czy to poprawna polszczyzna.Człowiek w sumie całe życie się uczy.Niech mnie ktoś oświeci
0 0

bandit

#6100143 Napisano: 23.10.2015 21:07:47
czy nadal z Łaciatego wysyłają emaile czy już skończyli ?
0 0

mia

#6100146 Napisano: 23.10.2015 21:11:03
toka napisał(a):

nie znam pana Waldemara,nie wiem czy to plagiat ,nie jestem polonistką ale chętnie się wypowiem w temacie a raczej zapytam ekspertów bo tacy pewnie są u nas czy ta końcówka zdania jest poprawna?Chodzi mi konkretnie o tekst "oraz że kolejne 20-lecia spędzisz zawsze ze mną!"
Pytam ze szczerej ciekawości.Mi tu coś zgrzyta i ciekawa jestem czy to poprawna polszczyzna.Człowiek w sumie całe życie się uczy.Niech mnie ktoś oświeci

Nie wiem, co Ci nie pasuje, bo każdemu może co innego zgrzytać. emotka
Dla mnie tu brak konsekwencji - albo "zawsze" albo "kolejne 20-lecia". Pasowałoby mi bardziej: "oraz że kolejne 20-lecia spędzisz razem ze mną!"
Ale...również polonistką nie jestem. emotka
0 0

kunlu

#6100162 Napisano: 23.10.2015 21:41:41
kunlunija napisał(a):

oraz pytanie dot. konkursy Tołpa i Mariusz Przybylski w Hebe (http://www.hebe.p...ie-tolpa-przybylski) jak rozumiecie regulamin?

jest napisane, że trzeba dokonać zakupu produktów (tj. wynika z tego, że więcej niż 1, bez wskazania ile konkretnie, czyli teoretycznie min. 2), ale w dalszej cześci jest napisane, że 1 paragon uprawnia do zrecenzowania 1 produktu...

No i teraz nie wiem, czy jak kupię 1 produkt na konkurs, to czy w razie ew. wygranej mnie nie zdyskwalifikują... jak Wy rozumienie te zapisy regulaminu?

podbijam
0 0

#6100173 Napisano: 23.10.2015 21:51:42
boom30 napisał(a):

giulietta napisał(a):

olivkap napisał(a):

barcza napisał(a):

emotka

czarnygreg napisał(a):

normafia napisał(a):

edzia21 napisał(a):

Wybacz Giullietta, z całym szacunkiem bo bardzo cenię Twoją osobę i Twoje wypowiedzi, ale ja za każdym razem jak coś nowego wymyślam mam wrażenie że to już gdzieś było. Że ten rym słyszałem, że sam siebie plagiatuje bo w końcu jako ta sama osoba przychodzą na myśl podobne toki myślenia. Kurcze miałem sytuację kiedyś, że moje wysłane hasło nie wygrało a znalazłem je jako inny laureat w wynikach. Ale Ja nikogo nie plagiatowałem ani ta osoba mnie (bo hasło wydawało mi się świeże i oryginalne). Najgorzej jest z hasłami krótkimi, mam wrażenie że wszystko już było emotka  Tak jak słynne telewizyjne "z miłości do....". 

Nie bądźcie zbyt pochopni w wydawaniu osądów.

jak nie da się sprawdzić na wszelkie możliwe sposoby czy nie będzie plagiatu to można wysłać emotka  ale wspomnianej przysięgi nawet nie trzeba sprawdzać..  są też tysiące słów, które są oczywistą oczywistością i takie spokojnie możesz wysyłać emotka
0 0

vivi

#6100182 Napisano: 23.10.2015 21:58:07
"4 pkt.d d. "wykona zadanie konkursowe, tj. przetestuje jeden z Produktów Promocyjnych wymienionych w pkt 4 Regulaminu i przygotuje o nim recenzję (dalej jako „Recenzja”), uwzględniając warunki Recenzji opisane w pkt. 8 Regulaminu "
Moim zdaniem wystarczy kupić jeden produkt.
0 0

cudaczek121

#6100201 Napisano: 23.10.2015 22:25:30
Jejku, teraz tak się zaczynam zastanawiać, bo wysyłałam dziś jeszcze oprócz dokumentów do Ergo marketing dotyczących spa także do agencji Akon w Warszawie dokumenty konkursowe i mam nadzieję,że NIE pomyliłam kopert  emotka   Swoją drogą ciekawe,czy gdybym wysłała do jakiejś agencji paragon nie z tego Konkursu, co trzeba to by mi na mój koszt odesłali  emotka
0 0

magisterek

#6100211 Napisano: 23.10.2015 22:47:22
normafia napisał(a):

giulietta napisał(a):

HOLLY napisał(a):

magisterek napisał(a):

W Łaciatym wyniki - pięknie ładnie - a gdzie te nagrodzone teksty, które według regulaminu miały też być na stronie? Pytam apropos tych życzeń na miarę 20 tys emotka

To chyba te "życzenia" wygrały:
Ślubuję Ci Łaciate miłość, wierność i uczciwość konsumencką oraz że kolejne 20-lecia spędzisz zawsze ze mną!

"Ja...... biorę ciebie..... za żonę i ślubuję ci miłość, wierność i uczciwość małżeńską oraz że cię nie opuszczę aż do śmierci...." jak ktoś wysyła coś nie swojego to też raczej nie powinien liczyć na wygraną, aha i nie zazdroszczę, a piszę temu, bo nie jestem z tych, którzy udają, że mają klapki na oczach, a stawka jest duża...   

To jest plagiat tekstu z Bryzy i plagiat plagiatu z Absolwenta.
Graf nagrodził w 2009 r hasło w Bryzie: . "Ślubuję Ci milość, wierność i uczciwośćkonsumencką oraz że Cię nie opuszczę aż do śmierci"
To hasło zostało splagiatowane przy okazji konkursu w ABSOLWENICIE w 2009 r:
"ABSOLWENT. Ślubuję Ci milość, wierność i uczciwośćkonsumencką oraz że Cię nie opuszczę aż do śmierci Absolwencie"
Mam print screeny.

Nie popadajmy w paranoję! Ludzie inspirują się przysięgami, inwokacjami, wierszami Tuwima... masę tekstów było o tym jakie "między produktami słyszy się rozmowy w dzień targowy".
Ja sam nie raz w konkursach konsumenckich wykorzystałem motyw przysięgi i zwrotu "miłość, wierność konsumencką" i nie czuje się, żebym coś lub kogoś splagiatował. Jeśli tekst nie jest identyczny - skopiowany słowo w słowo, przecinek w przecinek to nie jest dla mnie plagiatem! Więc dajmy komuś nacieszyć się wygraną... miał chłopak dzień, pomyślał, skorzystał z pomysłu, wysłał wygrał i ja mu GRATULUJĘ!
0 0

cudaczek121

#6100214 Napisano: 23.10.2015 22:51:25
A za jaki okres czasu informowali dziś z Łaciatego.Czy jeśli słałam 16 października, to były już wynikiemotka
0 0

#6100217 Napisano: 23.10.2015 22:54:29
magisterek napisał(a):

normafia napisał(a):

giulietta napisał(a):

HOLLY napisał(a):

magisterek napisał(a):

W Łaciatym wyniki - pięknie ładnie - a gdzie te nagrodzone teksty, które według regulaminu miały też być na stronie? Pytam apropos tych życzeń na miarę 20 tys emotka

Ślubuję Ci Łaciate miłość, wierność i uczciwość konsumencką oraz że kolejne 20-lecia spędzisz zawsze ze mną!

"Ja...... biorę ciebie..... za żonę i ślubuję ci miłość, wierność i uczciwość małżeńską oraz że cię nie opuszczę aż do śmierci...." jak ktoś wysyła coś nie swojego to też raczej nie powinien liczyć na wygraną, aha i nie zazdroszczę, a piszę temu, bo nie jestem z tych, którzy udają, że mają klapki na oczach, a stawka jest duża...   

Graf nagrodził w 2009 r hasło w Bryzie: . "Ślubuję Ci milość, wierność i uczciwośćkonsumencką oraz że Cię nie opuszczę aż do śmierci"
"ABSOLWENT. Ślubuję Ci milość, wierność i uczciwośćkonsumencką oraz że Cię nie opuszczę aż do śmierci Absolwencie"
Mam print screeny.

Nie popadajmy w paranoję! Ludzie inspirują się przysięgami, inwokacjami, wierszami Tuwima... masę tekstów było o tym jakie "między produktami słyszy się rozmowy w dzień targowy".
Ja sam nie raz w konkursach konsumenckich wykorzystałem motyw przysięgi i zwrotu "miłość, wierność konsumencką" i nie czuje się, żebym coś lub kogoś splagiatował. Jeśli tekst nie jest identyczny - skopiowany słowo w słowo, przecinek w przecinek to nie jest dla mnie plagiatem! Więc dajmy komuś nacieszyć się wygraną... miał chłopak dzień, pomyślał, skorzystał z pomysłu, wysłał wygrał i ja mu GRATULUJĘ!

tylko winni się tłumaczą... emotka emotka  poczytaj w necie o plagiacie nawet zwykłe komentarze bez przepisówemotka  nie wiem ile było zgłoszeń, ale np. 4.000 osób z oryginalnymi hasłami ma przez swoje "dbalstwo" (o niedbalstwie znajdziesz przy plagiacie) się smucić? 
0 0

Gość: frodo

#6100222 Napisano: 23.10.2015 23:04:00
cudaczek121 napisał(a):

A za jaki okres czasu informowali dziś z Łaciatego.Czy jeśli słałam 16 października, to były już wynikiemotka

Były, do 19-go włącznie jeśli się nie mylę...
0 0

magisterek

#6100229 Napisano: 23.10.2015 23:14:51
giulietta napisał(a):

magisterek napisał(a):

normafia napisał(a):

giulietta napisał(a):

HOLLY napisał(a):

magisterek napisał(a):

Mam print screeny.

tylko winni się tłumaczą... emotka emotka  poczytaj w necie o plagiacie nawet zwykłe komentarze bez przepisówemotka  nie wiem ile było zgłoszeń, ale np. 4.000 osób z oryginalnymi hasłami ma przez swoje "dbalstwo" (o niedbalstwie znajdziesz przy plagiacie) się smucić? 

Też inne życzenia bym osobiście nagrodził, bo były "świeże" a nie "odgrzane" ale to już tylko pretensje do komisji konkursowej łaciatego - im się spodobało, nagrodzili, a że motyw znany to już inna bajka. A jeśli TE życzenia nie są ukradzione w całości, to nie dopatrujmy się kradzieży w pojedynczych słowach i zwrotach... mówią, że nadgorliwość gorsza niż faszyzm.

Od jakiegoś czasu obserwuje na forum, jak TEKSTY a nawet PRACE PLASTYCZNE ludzie rozkładają na czynniki pierwsze. Ktoś pisał, że przez to, że ktoś dopatrzył się PLAGIATU w rysunku z konkursu UNICEF - tablet został odebrany. Żal, żal, żal...

INSPIRACJA to natchnienie i zapał twórczy, więc warto się czasem czymś/kimś zainspirować by stworzyć coś nowego, a może nawet lepszego.

PS. TEŻ NIE ZNOSZĘ KRADZIEŻY - JAK KTOŚ OPCJĄ KOPIUJ / WKLEJ przywłaszcza sobie cudze teksty i wygrywa!
0 0

#6100232 Napisano: 23.10.2015 23:25:53
magisterek napisał(a):

giulietta napisał(a):

magisterek napisał(a):

normafia napisał(a):

giulietta napisał(a):

HOLLY napisał(a):

magisterek napisał(a):

Mam print screeny.

Też inne życzenia bym osobiście nagrodził, bo były "świeże" a nie "odgrzane" ale to już tylko pretensje do komisji konkursowej łaciatego - im się spodobało, nagrodzili, a że motyw znany to już inna bajka. A jeśli TE życzenia nie są ukradzione w całości, to nie dopatrujmy się kradzieży w pojedynczych słowach i zwrotach... mówią, że nadgorliwość gorsza niż faszyzm.

Od jakiegoś czasu obserwuje na forum, jak TEKSTY a nawet PRACE PLASTYCZNE ludzie rozkładają na czynniki pierwsze. Ktoś pisał, że przez to, że ktoś dopatrzył się PLAGIATU w rysunku z konkursu UNICEF - tablet został odebrany. Żal, żal, żal...

INSPIRACJA to natchnienie i zapał twórczy, więc warto się czasem czymś/kimś zainspirować by stworzyć coś nowego, a może nawet lepszego.

PS. TEŻ NIE ZNOSZĘ KRADZIEŻY - JAK KTOŚ OPCJĄ KOPIUJ / WKLEJ przywłaszcza sobie cudze teksty i wygrywa!

najpierw poczytaj o tym plagiacie, a potem odpowiadaj... bo takie odpowiedzi nic nie wnoszą, a wręcz nakłaniają do... poza tym nasze dyskusje to skutek takiego hasła emotka  jest przyczyna, jest i skutek emotka  nie grałam w UNICEF, ale jak nagroda została odebrana to chyba praca spełniała wymogi plagiatu emotka   i o inspiracji też poczytaj emotka   ta wiedza jest dostępna dla każdego i nie możesz powiedzieć "nie wiedziałem" 
0 0

turli

#6100233 Napisano: 23.10.2015 23:27:22
A ja się  zawsze zastawiam jak to jest, że tropiciele pilagiatów zawsze wiedzą jakie hasło gdzie i kiedy wygrało, ba, znają nawet laureata z imienia i nazwiska. Taka dobra pamięć czy wordzik z obcymi hasełkami?emotka
0 0