Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

trebor1

#6118286 Napisano: 23.11.2015 21:59:30
darog napisał(a):

benasia napisał(a):

rettib napisał(a):

silvia8 napisał(a):

staszek napisał(a):

darog napisał(a):

A ja z tematem "doradztwa"
Który wózek zafundować przyszłemu chrześniakowi?
(rodziców pytać nie będę-zawsze mają odmienne zdanie- więc musiałbym wybrać niefortunnie z każdej strony)

http://babysafe.e...-wozek-explorer.html  niebieski?
http://babysafe.e...t-wozek-venezia.html   OPCJA KOLOR SZARY (jest do wyboru)

Zamieniłem się właśnie nagrodami i do jutra muszę podać wybór. Nie znam się. Dziewczyny pomocy.

Ten drugi jest beżowy, nie szary emotka i taki bardziej dziewczyński. Jak dla chłopaka to nr 1 emotka

Ja z kolei wybrałabym dla syna ten beżowy, ten niebieski w połączeniu z czarnym dla mnie zbyt ciemny emotka

Też wybrałabym beżowy. Jest jakiś taki bardziej... stylowy. W niebieskim kolory zbyt się od siebie "odcinają" i uderzają po oczach Z drugiej strony, ten beżowy będzie pewnie trudniejszy w "obsłudze" jeśli chodzi o chlapowatą jesienną pogodę, i tak dalej.

ten beżowy faktycznie bardziej stylowy i reprezentacyjny - kolor inny można wybrac bo z niebieskim tez fajnie wygląda jakby się nie chciało całkiem jasnego. A znowu ten drugi chyba łatwiejszy do prowadzenia ze względu na niezależne przednie koła.

A torbę zawsze można odpiąc choć przecież fajna jest   emotka

benasia, rettib, silvia8, staszek, lui- dzięi za wszystkie opinie, zaraz bedę decydował..uff. wszyscy jesteście tacy 'dyplomatyczni" i ten ma dobe funkcje i tamten.. ale nic bardziej jednoznacznie

Zdecydowanie nr.1, kolor nadwozia to rzecz drugorzędna
nr. 1 na koła z możliwością blokady albo skrętne, i to jest jego zdecydowana przewaga,
sprawdź jakie foteliki samochodowe się do tego pasują,
sprawdź czy jest możliwość odwrócenia, kierunku gondoli? teraz  przy gondoli to nie ma znaczenia, ale jak na tym podwoziu będzie spacerówka ro już ma to znaczenie
Ten nr 1 podobny jest do wózka polskiej firmy (jedo) którą zdecydowanie polecam,
... ale i tak o wszystkim decyduje kolor bo wiadomo, że on jest najważniejszy - na niebieskim podobno muchy nie.... siadają;)

0 0

Gość: rogacz020678

#6118287 Napisano: 23.11.2015 22:00:30
Pytanko takie jeszcze... Czy wszyscy już swoje "luksusy" dostali? Bo do mnie zgłoszone w pierwszym dniu konkursu jeszcze nie dotarły...
0 0

darog

#6118288 Napisano: 23.11.2015 22:01:02
evita napisał(a):

darekgryko, a jakim ludźmi są przyszli obdarowani? Lubią ekstrawagancję, wyróżniać się? Czy raczej klasyka, praktyczność? Może dobierz do temperamentu rodziców i co ich może ucieszyć - szczególnie mamę emotka Możesz spojrzeć na dostosowanie do przewozu samochodem po ich kątem. Kolor beżowy, wg mnie, jest jakby nieokreślony płciowo. A jak już to mniej (na korzyść dziewczynki). Granatowy  tak myślę bardziej dla chłopaka. Choć niekoniecznie (mój brat miał granatowo-ecru dla córki). Granatowy jest praktyczny, nie widać zabrudzeń, ta eco-skórka na pewno  będzie miała ślady użytkowania, ale wygląda na wypasik. I robi wrażenie. Weź jeszcze pod uwagę, czy rodzic będzie wnosił na piętro czy jeździł windą, składanie wózka i wielkość bagażnika ich auta. Jak nie ma możliwości wyboru kolorów z tych wózków, to nie umiem doradzić bardziej. To zupełnie inne modele emotka   Powodzenia emotka

awi, evita, dzięki wam również. Problem w tym że rodzice są..hmm. łagodnie mówiąc kazde z innej planety... wszyscy się dziwią, że iles tam lat razem, a zupełnie "nie pasują" On z tą torebeczką -kuferkiem nie będzie chodził, ona - to taka plastyczna/artystyczna dusza- te kolory ktoś wspomniał odcinające się czarny/niebieski faktycznie moga ja porazić. zapytać jednego czy drugiego nie moge, nie raz była wojna w towarzystwie: dlaczego ktoś stoi na nia/lub nim...Ale fajni ludzie, skomplikowani, ale serio życzliwi przyjaciele. O wózku pewnie nawet jeszcze nie myślą, bo nawet płeć jeszcze nie jest znana, miałem okazje zamienić się na tablet i sam sobie kłopot zrobiłem hehe, pomysle jeszcze rano..windy nie ma, 4 piętro, auto średniej wielkości, nie wiem nic o zmianach..
0 0

darog

#6118291 Napisano: 23.11.2015 22:06:22
asante napisał(a):

darog napisał(a):

asante napisał(a):

darog napisał(a):

(rodziców pytać nie będę-zawsze mają odmienne zdanie- więc musiałbym wybrać niefortunnie z każdej strony)

http://babysafe.e...t-wozek-venezia.html   szary?

Zamieniłem się właśnie nagrodami i do jutra muszę podać wybór. Nie znam się. Dziewczyny pomocy.

Beżowy jest śliczny, ale zdecydowanie dziewczyński. Rodzice Cię znienawidzą emotka  Dla chłopaka granatowy w sam raz. 

To jeszcze nie wiadomo czy urodzi się chłopiec,czy dziewczynka... ale wyboru muszę dokonać "już" halo mamy ktoś jeszcze zabierze głos?
asante sana dzięki za sygnał , tylko ta torebka w venezia dziwna, jak facet może z takim wózkiem chodzić?

A to jeszcze się nie urodziło, a już chrzestnego wybrali?!  emotka

W sumie to nie rozumiem, dlaczego nie chcesz zapytać rodziców - przecież mama wie, czego oczekuje po wózku i będzie zadowolona, ze może sobie wybrać. 

kilka lat temu wiedziałem, że będę chrzestnym i wiem to na pewno od tygodnia emotka a zapytać nie mogę, bo ojciec twierdzi-że ma tak samo ważne zdanie ...nikt juz ze znajomych o nic ich nie pyta, bo potem wojenka, oczywiście że lepiej by mi było i nie traciłbym czasu na wybory wózka.. ale chodzi o atmosfere...
0 0

donia7

#6118292 Napisano: 23.11.2015 22:11:19
rogacz020678 napisał(a):

Pytanko takie jeszcze... Czy wszyscy już swoje "luksusy" dostali? Bo do mnie zgłoszone w pierwszym dniu konkursu jeszcze nie dotarły...

do mnie ani do bliskich ani jeden luksus nie dotarł emotka
0 0

asantesana

#6118293 Napisano: 23.11.2015 22:11:22
Trebor! Ostatnio tak zajadle walczyłeś o honor DiLdolenia i Julka Nierychliwego, dzisiaj doszedł do kolekcji Zwiszard emotka  
Co Ty na to?!
0 0

darog

#6118294 Napisano: 23.11.2015 22:13:49
trebor1, rafi323raf, zabcia0410 dzięki za wasze zdanie! analizuje..czytam wasze argumenty.
0 0

Gość: evita

#6118295 Napisano: 23.11.2015 22:14:32
darog napisał(a):

evita napisał(a):

darekgryko, a jakim ludźmi są przyszli obdarowani? Lubią ekstrawagancję, wyróżniać się? Czy raczej klasyka, praktyczność? Może dobierz do temperamentu rodziców i co ich może ucieszyć - szczególnie mamę emotka Możesz spojrzeć na dostosowanie do przewozu samochodem po ich kątem. Kolor beżowy, wg mnie, jest jakby nieokreślony płciowo. A jak już to mniej (na korzyść dziewczynki). Granatowy  tak myślę bardziej dla chłopaka. Choć niekoniecznie (mój brat miał granatowo-ecru dla córki). Granatowy jest praktyczny, nie widać zabrudzeń, ta eco-skórka na pewno  będzie miała ślady użytkowania, ale wygląda na wypasik. I robi wrażenie. Weź jeszcze pod uwagę, czy rodzic będzie wnosił na piętro czy jeździł windą, składanie wózka i wielkość bagażnika ich auta. Jak nie ma możliwości wyboru kolorów z tych wózków, to nie umiem doradzić bardziej. To zupełnie inne modele emotka   Powodzenia emotka

awi, evita, dzięki wam również. Problem w tym że rodzice są..hmm. łagodnie mówiąc kazde z innej planety... wszyscy się dziwią, że iles tam lat razem, a zupełnie "nie pasują" On z tą torebeczką -kuferkiem nie będzie chodził, ona - to taka plastyczna/artystyczna dusza- te kolory ktoś wspomniał odcinające się czarny/niebieski faktycznie moga ja porazić. zapytać jednego czy drugiego nie moge, nie raz była wojna w towarzystwie: dlaczego ktoś stoi na nia/lub nim...Ale fajni ludzie, skomplikowani, ale serio życzliwi przyjaciele. O wózku pewnie nawet jeszcze nie myślą, bo nawet płeć jeszcze nie jest znana, miałem okazje zamienić się na tablet i sam sobie kłopot zrobiłem hehe, pomysle jeszcze rano..windy nie ma, 4 piętro, auto średniej wielkości, nie wiem nic o zmianach..

No jak nie ma windy to brałabym ten na aluminiowym stelażu, czyli granatowy.  Tata fason powinien zaakceptować , a Mama dostanie  lekkość, wygodę itp. (wózek obraca się i do przodu i tyłu, znaczy spacerówka). Jest też mniejszy, to może im wejdzie do bagażnika. Trudne takie prezenty. A z proponowanych kolorów nadwozia wzięłabym albo ten granatowy albo na stronie beżowy, a u mnie na monitorze brązowy... Wzięłabym granatowy, lekki i skrętny. . I to  czwarte piętro...

Opis większy: * pasuje do niego Maxi Cosi
http://www.ceneo.pl/24310505#tab=spec
0 0

wojowniczka

#6118297 Napisano: 23.11.2015 22:14:49
darog napisał(a):

asante napisał(a):

darog napisał(a):

asante napisał(a):

darog napisał(a):

http://babysafe.e...t-wozek-venezia.html   szary?

Beżowy jest śliczny, ale zdecydowanie dziewczyński. Rodzice Cię znienawidzą emotka  Dla chłopaka granatowy w sam raz. 

To jeszcze nie wiadomo czy urodzi się chłopiec,czy dziewczynka... ale wyboru muszę dokonać "już" halo mamy ktoś jeszcze zabierze głos?
asante sana dzięki za sygnał , tylko ta torebka w venezia dziwna, jak facet może z takim wózkiem chodzić?

A to jeszcze się nie urodziło, a już chrzestnego wybrali?!  emotka

W sumie to nie rozumiem, dlaczego nie chcesz zapytać rodziców - przecież mama wie, czego oczekuje po wózku i będzie zadowolona, ze może sobie wybrać. 

kilka lat temu wiedziałem, że będę chrzestnym i wiem to na pewno od tygodnia emotka a zapytać nie mogę, bo ojciec twierdzi-że ma tak samo ważne zdanie ...nikt juz ze znajomych o nic ich nie pyta, bo potem wojenka, oczywiście że lepiej by mi było i nie traciłbym czasu na wybory wózka.. ale chodzi o atmosfere...

Jako "mama dwójki" mogę powiedzieć tylko tyle- beżowy piękny, ale nie wygodny, mając te dwa do wyboru biorę niebieski emotka
0 0

trebor1

#6118298 Napisano: 23.11.2015 22:22:13
darog napisał(a):

trebor1, rafi323raf, zabcia0410 dzięki za wasze zdanie! analizuje..czytam wasze argumenty.

doczytałem w Nr 1, jest możliwość zamocowania nadwozia spacerówki w obu kierunkach jazdy,
a ten nr 2 nie wygląda mi na taki, co by miał w ogóle możliwość dopięcia nadwozia spacerówki ( także starczy na okres do 6-mcy), a ten pierwszy zdecydowanie na dłużej. Naprawdę koła skrętne w Nr 1 to jest rzecz nie do pomięcia, mam ta opcję w sowim wózku i praktycznie cały czas jest  "włączona", jazda wózkiem z czterema "sztywnymi" to dla mnie udręka. Posłuchaj mnie a jeszcze Cię będą po rękach ojca (krzestnego) całować emotka
0 0

trebor1

#6118299 Napisano: 23.11.2015 22:23:35
asante napisał(a):

Trebor! Ostatnio tak zajadle walczyłeś o honor DiLdolenia i Julka Nierychliwego, dzisiaj doszedł do kolekcji Zwiszard emotka  
Co Ty na to?!

no właśnie!  zwiszard, a jednak się sprawdził i dziś już o wózku piszę;)
0 0

benasia

#6118304 Napisano: 23.11.2015 22:31:56
trebor1 napisał(a):

darog napisał(a):

doczytałem w Nr 1, jest możliwość zamocowania nadwozia spacerówki w obu kierunkach jazdy,
a ten nr 2 nie wygląda mi na taki, co by miał w ogóle możliwość dopięcia nadwozia spacerówki ( także starczy na okres do 6-mcy), a ten pierwszy zdecydowanie na dłużej. Naprawdę koła skrętne w Nr 1 to jest rzecz nie do pomięcia, mam ta opcję w sowim wózku i praktycznie cały czas jest  "włączona", jazda wózkiem z czterema "sztywnymi" to dla mnie udręka. Posłuchaj mnie a jeszcze Cię będą po rękach ojca (krzestnego) całować emotka

ten drugi też jest głęboko-spacerowy a więc i spacerówkę można wpiąć. Wyglądowo ten drugi ładniejszy, choć faktycznie stelaż lepszy w pierwszym: lżejszy bo aluminiowy i te skrętne koła które sie przydają bardzo.

A przy okazji jak już mowa o wózkach/nosidełkach/dzieciach - szukam nosidełka/fotelika firmy SOJAN może ktoś ma na sprzedaż?
0 0

jokan

#6118307 Napisano: 23.11.2015 22:43:24
jakie tu nalezy kupic produktu Nestle - moga byc dla dzieci, ale tez i kawy?
https://www.e-kon...e-w-sieci-tesco.html

I dlaczego nie widzę tego konkursu na stronie tesco?
0 0

zaczytana-pola

#6118311 Napisano: 23.11.2015 22:50:17
Mąka Szymanowska: Wprowadzony kod został już wykorzystany
CO jest grane? emotka
0 0

masza

#6118313 Napisano: 23.11.2015 22:50:41
jokan napisał(a):

http://www.e-konk...e-w-sieci-tesco.html

info z regulaminu;
W Konkursiebiorą udział produkty marek : Winiary, KitKat, Princessa, Zbożaki, Nescafe Dolce Gusto, Nescafe, Nesvita, Maxer, Smarties, JoJo, After Eight
0 0

joan

#6118314 Napisano: 23.11.2015 22:50:43
zaczytana-pola napisał(a):

CO jest grane? emotka

Poszukaj na forum, sporo osób o tym pisało.
0 0

benasia

#6118316 Napisano: 23.11.2015 22:53:03
jokan napisał(a):

"Winiary, Kit Kat, Princessa, Zbożaki, NescafeDolce Gusto, Nescafe, Nesvita, Maxer, Smarties, JoJo, After Eight a w następujących
markach wymienione grupy produktów: batony Lion, wafle i kakao Nesquick oraz lody
Nestlé "
- z zapisu reg. nie wynika że mogą być produkty dla dzieci, kawy Nescafe tak.
0 0

zaczytana-pola

#6118318 Napisano: 23.11.2015 22:54:40
joan napisał(a):

zaczytana-pola napisał(a):

CO jest grane? emotka

Poszukaj na forum, sporo osób o tym pisało.

Nic konkretnego nie widzę. emotka Awaria z ich strony?
0 0

jokan

#6118337 Napisano: 23.11.2015 23:51:25
benasia napisał(a):

jokan napisał(a):

"Winiary, Kit Kat, Princessa, Zbożaki, NescafeDolce Gusto, Nescafe, Nesvita, Maxer, Smarties, JoJo, After Eight a w następujących
markach wymienione grupy produktów: batony Lion, wafle i kakao Nesquick oraz lody
Nestlé " - z zapisu reg. nie wynika że mogą być produkty dla dzieci, kawy Nescafe tak.

sorki, ale tego nie widzialam....to chyba zmeczenie juz

dziekujeemotka
0 0

darog

#6118342 Napisano: 24.11.2015 00:40:32
Finish. Sprawa wózka. Decyduje się na ten.
Kurde, ale który kolor? Niebieski czy brązowy? W życiu tyle nie siedziałem nad jakąs rzeczą.

http://babysafe.e...-wozek-explorer.html
0 0