Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

maria1980

#6170679 Napisano: 09.03.2016 13:06:49
79magda napisał(a):

MartaZey napisał(a):

Aha...no dobra, jestem widocznie bardziej wymagająca...

Noo... jak widać są nie tylko aktorzy drugiego sortu, ale i widzowie emotka

hahahaha emotka
0 0

Gość: bamfarfe22

#6170681 Napisano: 09.03.2016 13:18:08
donia7 napisał(a):

MartaZey napisał(a):

Jak mnie wkurzają konkursy, gdzie wygrywa odpowiedź nie na temat. Nagroda była godna - iRobot Roomba. Konkurs na FB.
Ludzie postarali się jak nie wiem co - ja swoje filmiki juz pousuwałam, ale mozecie na wallu Roomby zobaczyc co ludzie robili.
I ok, że wygrywa efekciarstwo - filmik zmontowany w konwencji thrilleru jakimś programem. Gusta i guściki. Tyle, że on...NIE ODPOWIADA NA PYTANIE konkursowe.
A pytanie brzmiało: Jak powitasz w domu Roombę?
Zobaczcie...
Dwa dni straciłam, kręcąc filmy. Eh
https://www.faceb...os/1040390119361099/

eee co Ty, fajny ten filmik i na temat wg mnie emotka

Osobiście w konkursie tym udziału nie brałam, nie wiem też co wysyłali inni, tylko ten filmik obejrzałam, więc porównania nie mam, ale ten "triller" emotka poza efektami z programu do tworzenia filmików, nie ma w sobie nic niezwykłego, pourywane scenki, poucinana postać, bez ładu i składu.... autor się wcale nie wysilił, poza zmontowaniem go i dodaniem napisów, aż dziw że komisji konkursowej tak to do gustu przypadło. Ale cóż zrobić.... o gustach się nie dyskutuje... to oczywiście moje zdanie i nikt się z nim zgadzać nie musi emotka
0 0

joan

#6170685 Napisano: 09.03.2016 13:30:27
79magda napisał(a):

MartaZey napisał(a):

Aha...no dobra, jestem widocznie bardziej wymagająca...

Noo... jak widać są nie tylko aktorzy drugiego sortu, ale i widzowie emotka

Ależ mamy tupolew emotka

PS: Filmik mi się nie podoba i to bardzo. Nie odpowiada na pytanie konkursowe + występuje przerost formy nad treścią. Autor miał dostęp do jakiegoś fajnego programu obrabiającego filmy i pomysł ok. Gorzej z wykonaniem, zmarnowana koncepcja. Na pewno bym go nie nagrodziła, ale nie siedzę w jury i jedynie luźne myśli wplatam w forum emotka
0 0

Gość: MartaZey

#6170689 Napisano: 09.03.2016 13:35:42
Spokojnie - nie uważam nikogo za drugi sort, przepraszam jeśli ktoś tak to odebrał. No jestem pewnie nieobiektywna, ale właśnie czuje sie rozczarowana tym, ze wygrywa efekciarstwo, a nie wysiłek i pomysł. Swojego filmiku nie dam Wam na pożarcie, bo po takim wstępie będzie hejt:))))) Ale zobaczcie na inne prace - ktoś upiekł tort-Roombę, ktoś jakieś inne filmiki fajne nakręcił...
Każdy ma prawo do własnej opinii i proszę, nie idźmy w stronę politycznych żartów, to nigdy sie dobrze nie kończy - zwlaszcza, ze są tu pewnie "wyznawcy" prawicy i lewicy. OK kończe temat, chciałam się pożalić tylko:)
0 0

ziomal102

#6170691 Napisano: 09.03.2016 13:38:53
MartaZey - to jest po prostu minus konkursów w których jest do wygrania tylko jedna nagroda. Zgłoszeń dużo, nagród jak na lekarstwo. Zawsze ktoś jest poszkodowany.
0 0

asantesana

#6170693 Napisano: 09.03.2016 13:42:21
Mam pytanie do osób, które wygrały w tuńczyku - czy nadal powiadamiają we środy telefonicznie tak jak na początku? Jesli tak to o której mniej więcej godzinie? Nadzieja matką głupich emotka  
0 0

joan

#6170696 Napisano: 09.03.2016 13:49:31
MartaZey napisał(a):

(...) czuje sie rozczarowana tym, ze wygrywa efekciarstwo, a nie wysiłek i pomysł (...)

Wysiłek nie ma nic dorzeczy, hasła typu "A tak się starałam, dlaczego mnie na nagrodziliście?!" są pozbawione sensu. Gdy idę do restauracji i zamawiam kawę, to kij mnie obchodzi, czy jest na wodzie z butelki, czy może kelner biegł po tę wodę do strumienia kilometr w dół stromym zboczem Pienin. Dla mnie liczy się kawa.

Pytanie brzmiało: Jak powitasz w domu Roombę?
Odpowiedź laureata: Syfem.
emotka
0 0

asantesana

#6170697 Napisano: 09.03.2016 13:52:12
joan napisał(a):

MartaZey napisał(a):

(...) czuje sie rozczarowana tym, ze wygrywa efekciarstwo, a nie wysiłek i pomysł (...)

Wysiłek nie ma nic dorzeczy, hasła typu "A tak się starałam, dlaczego mnie na nagrodziliście?!" są pozbawione sensu. Gdy idę do restauracji i zamawiam kawę, to kij mnie obchodzi, czy jest na wodzie z butelki, czy może kelner biegł po tę wodę do strumienia kilometr w dół stromym zboczem Pienin. Dla mnie liczy się kawa.

Pytanie brzmiało: Jak powitasz w domu Roombę?
Odpowiedź laureata: Syfem.
emotka

Ja też bym powitała syfem, przecież nie chlebem i solą (no, chyba że na podłodze)  emotka
0 0

lager

#6170700 Napisano: 09.03.2016 13:53:48
donia7 napisał(a):

MartaZey napisał(a):

Jak mnie wkurzają konkursy, gdzie wygrywa odpowiedź nie na temat. Nagroda była godna - iRobot Roomba. Konkurs na FB.
Ludzie postarali się jak nie wiem co - ja swoje filmiki juz pousuwałam, ale mozecie na wallu Roomby zobaczyc co ludzie robili.
I ok, że wygrywa efekciarstwo - filmik zmontowany w konwencji thrilleru jakimś programem. Gusta i guściki. Tyle, że on...NIE ODPOWIADA NA PYTANIE konkursowe.
A pytanie brzmiało: Jak powitasz w domu Roombę?
Zobaczcie...
Dwa dni straciłam, kręcąc filmy. Eh
https://www.faceb...os/1040390119361099/

eee co Ty, fajny ten filmik i na temat wg mnie emotka

Mega fajny filmik emotka Może nie jakiś profesjonalny, ale "inny". Nie dziwię się, że nagrodzili.
0 0

Gość: lavedor

#6170710 Napisano: 09.03.2016 14:10:27
MartaZey napisał(a):

Spokojnie - nie uważam nikogo za drugi sort, przepraszam jeśli ktoś tak to odebrał. No jestem pewnie nieobiektywna, ale właśnie czuje sie rozczarowana tym, ze wygrywa efekciarstwo, a nie wysiłek i pomysł. Swojego filmiku nie dam Wam na pożarcie, bo po takim wstępie będzie hejt:))))) Ale zobaczcie na inne prace - ktoś upiekł tort-Roombę, ktoś jakieś inne filmiki fajne nakręcił...
Każdy ma prawo do własnej opinii i proszę, nie idźmy w stronę politycznych żartów, to nigdy sie dobrze nie kończy - zwlaszcza, ze są tu pewnie "wyznawcy" prawicy i lewicy. OK kończe temat, chciałam się pożalić tylko:)

Z chęcią zobaczyłbym Twój filmik emotka  aby porównać wniesiony "wysiłek i pomysł" do nagrodzonego filmu.
0 0

joan

#6170712 Napisano: 09.03.2016 14:12:56
@asante napisał(a):

Ja też bym powitała syfem, przecież nie chlebem i solą (no, chyba że na podłodze)  emotka

Idąc tym tropem, w konkursie z produktami Velvet, produkty te należałoby przywitać... koopą emotka
0 0

79magda

#6170714 Napisano: 09.03.2016 14:15:52
joan napisał(a):

@asante napisał(a):

Idąc tym tropem, w konkursie z produktami Velvet, produkty te należałoby przywitać... koopą emotka

Coś mignęło mi przed oczami o Tena Lady emotka pytanie: czy lepiej witać podpaski czy tampony i jak długo ma trwać film?
0 0

asantesana

#6170716 Napisano: 09.03.2016 14:17:34
joan napisał(a):

@asante napisał(a):

Kupą radości tak  emotka
Ja nie twierdzę, że ten filmik jest super i mega mi się podoba, nie mam też jak porównać go do innych prac, bronię go tylko przed zastrzeżeniem, że nie jest na temat, bo dla mnie jest - witają go serdecznie syfem emotka  
0 0

joan

#6170720 Napisano: 09.03.2016 14:27:35
79magda napisał(a):

Coś mignęło mi przed oczami o Tena Lady emotka pytanie: czy lepiej witać podpaski czy tampony i jak długo ma trwać film?

Podpaski, bo ponoć uskrzydlają emotka
0 0

Pitach

#6170735 Napisano: 09.03.2016 15:06:23
Również z zaciekawieniem śledziłam konkurs Roomby na fb i mam pewne wnioski: zgadzam się z joan.Był fajny pomysł,ale wykonanie słabe.Nie wiem,kto zasiada w Jury,ale to raczej osoby,które aż tak wnikliwych analiz jak my nie robią emotka  ten filmik wyróżniał się na tle pozostałych,bo był w jakimś stopniu inny,a jak wiadomo - to jest w cenie.Czy był lepszy od pozostałych? według mnie nie,ale to tylko moja,subiektywna opinia.
MartaZey: rozumiem,że jest Ci przykro,ale jeśli mam być szczera - nie do końca rozumiem Twoje oburzenie.Widziałam Twój filmik,więc mam porównanie między Twoją propozycją 'ugryzienia tematu',a zwycięską pracą.Być może (w zasadzie to na pewno) nie zgodzisz się z moją opinia,ale nie uważam,żeby Twój filmik był szczególnie pomysłowy i kreatywny - poczęstunek w formie ciastek,imprezowe czapeczki na głowie oraz dość przeciętny wierszyk,który deklamujesz wraz z dzieckiem.
Temat występów dzieci w takich konkursach kończę tu i teraz - mam dość ortodoksyjne podejście i uważam to za....niefajne - krótko mówiąc.
Jeszcze raz podkreślam - rozumiem Twoje rozżalenie.Nagroda była naprawdę zacna,a poziom dodanych prac (nie licząc tych,które odpadały w przedbiegach) naprawdę wyrównany.Wyciągnij wnioski na przyszłość i nie poddawaj się - marzenia są po to,żeby je spełniać emotka  
0 0

Gość: erychta00

#6170737 Napisano: 09.03.2016 15:10:05
Filmik idealny i jak dla mnie bardzo dobrze odpowiada na pytanie emotka  
0 0

wioleczka83

#6170739 Napisano: 09.03.2016 15:11:46
ja też śledziłam ten konkurs i osobiście brałam w nim udział i od początku ten filmik mi się spodobał ale nie za pomysł jak przywita Roombe ale za wykonanie - bo uwielbiam filmy grozy, ten filmik wyróżniał się ale czy zasłużył na nagrodę ?????
0 0

lager

#6170745 Napisano: 09.03.2016 15:22:14
Jeśli chodzi o testowanie karmy royal canin to ile jej przychodzi do testów, tzn pojemność/sztuki? emotka
0 0

Gość: gosiek_212

#6170751 Napisano: 09.03.2016 15:32:10
12 saszetek
0 0

Frama

#6170752 Napisano: 09.03.2016 15:35:59
lager napisał(a):

Jeśli chodzi o testowanie karmy royal canin to ile jej przychodzi do testów, tzn pojemność/sztuki? emotka

12 saszetek i bardzo proszą o duuużo zdjęć zadowolonego kotka emotka
0 0