Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

lola.lola

#6172198 Napisano: 13.03.2016 11:31:50
aneta19790411 napisał(a):

lubiekisiel napisał(a):

Według fb Amica zaczęli się kontaktować przez sms. Ktoś coś już dostał? W weekend pewnie nie pracują, czyli trzeba czekać do poniedziałku  emotka

Ja dostalam sms w piatek.

ouuu.. ja dostałam tylko maila weryfikującego (w czwartek) emotka  mam nadzieję, że sms tez przyjdzie emotka
0 0

dede

#6172220 Napisano: 13.03.2016 13:29:50
Mam pytanie odnośnie konka Lipton. Czy wysyłając zgłoszenie z instagrama trzeba mieć konto fb w razie wygranej żeby podać dane? emotka
0 0

lola.lola

#6172224 Napisano: 13.03.2016 13:40:32
dede napisał(a):

Mam pytanie odnośnie konka Lipton. Czy wysyłając zgłoszenie z instagrama trzeba mieć konto fb w razie wygranej żeby podać dane? emotka

Jedną z laureatek w pierwszym etapie była osobą z forum i w przypadku zgłoszenia przez instagram dostała odpowiedź w prywatnej wiadomości też na insta. Także pewnie tam podaje się dane.

Swoją drogą przez cały tydzień prace były ze średniej półki a w weekend wpadło dużo ładniutkich emotka
0 0

dede

#6172226 Napisano: 13.03.2016 13:42:57
Myślałam, że to tak jak w konku Princessa i dane podaje się przez fb. Dzięki za odpowiedź emotka
0 0

lola.lola

#6172227 Napisano: 13.03.2016 13:43:40
Ja mam pytanie odnośnie konkursu Metamorfoza Wnętrz
https://www.e-kon...amorfoza-wnetrz.html

wzięłam w nim udział a na maila dostałam link aktywacyjny i informację: 
Proszę, potwierdź swój udział w konkursie "Czym dla Ciebie jest uwodzenie i kobiecość?".
Dziękujemy za potwierdzenie udziału w konkursie. Przyjęliśmy Twoje zgłoszenie. Na wasze odpowiedzi czekamy w dniach 4.02. - 25.02.2016 roku. Życzymy powodzenia!

emotka
0 0

edzia21

#6172232 Napisano: 13.03.2016 13:57:26
tomniewkurza napisał(a):

awe napisał(a):

Jak interpretujecie zapis w konkursie „WIELKA PRZEJAŻDŻKA NA MOIM ULUBIONYM ROWERZE”: Warunkiem uczestnictwa w konkursie jest wysłanie SMS z powierzchni zakupowej (strefy alkoholowej) z jednego ze sklepów sieci TESCO Polska, sieci Carrefour Polska . Czy to znaczy, że spod półek sklepowych mam wysyłać emotka sms????

Organizatorem konkursu „WIELKA PRZEJAŻDŻKA NA MOIM ULUBIONYM ROWERZE” jest Media Contact Sp. z o.o. z siedzibą w przy ul. Podłęknickiej 30, 41-303 Dąbrowa Górnicza

Ten fakt podpowiada, że należy to rozumieć, jak się chce, bo Organizator i tak wyda nagrody panu Sławkowi i jego rodzinie emotka
...ale ja bym wysłał smsa podczas jazdy rowerem po sali sprzedaznej, dla uatrakcyjnienia - jadąc bez trzymanki, przewieszony pod ramą roweru. Ot, taki odpowiednik makiety grającej, świecącej i pachnącej. Wszystko, by było oryginalnie i by zwrócić uwagę na swoje zgłoszenie, bo jak twierdzi wielu Organizatorów: "to tylko zabawa, a my nagradzamy kreatywność" emotka emotka

Niestety, ale nie mam pojęcia...co ten cały MC robi jeszcze na rynku "reklamowo-promocyjnym".  emotka  Przecież to nie ma prawa bytu, od dawna.
0 0

Gość: gosposia07

#6172234 Napisano: 13.03.2016 14:34:29
z powierzchni zakupowej (strefy alkoholowej) ,

i jednocześnie sms nie może być wcześniej wysłany niż dokonanie zakupu emotka
to chyba trzeba kupić i wrócić na stoisko i wysłać sms i do tego prawą ręką robić selfie, lewą trzymać się za pół cenzurak wszystko w pozycji leżącej z rozwianymi dookoła głowy włosami ( jak się je ma)- jak nie wystarczy szpagat.
0 0

freyja88

#6172235 Napisano: 13.03.2016 14:40:21
gosposia07 napisał(a):

z powierzchni zakupowej (strefy alkoholowej) ,

i jednocześnie sms nie może być wcześniej wysłany niż dokonanie zakupu emotka
to chyba trzeba kupić i wrócić na stoisko i wysłać sms i do tego prawą ręką robić selfie, lewą trzymać się za pół cenzurak wszystko w pozycji leżącej z rozwianymi dookoła głowy włosami ( jak się je ma)- jak nie wystarczy szpagat.

Czyli co? Eska przygotować sobie i wyslać go np.w Tesco po zakupie winiacza? emotka Coraz to lepsze te konkursy emotka
0 0

koper

#6172237 Napisano: 13.03.2016 14:48:47
Oni chcą uniknąć sytuacji, że nagrodzą kilka razy tę samą osobę (zgłoszenia na rodzinę, chomiki, itp). Na stoiskach monopolowych jest monitoring. Wybierając zwycięzców będą sprawdzać o której godzinie wpłynęło zgłoszenie i przeglądać monitoring z danego dnia i godziny ze wszystkich sklepów. Takie to proste  emotka

edit: Ewentualnie chcą zadbać o życie prywatne konkursowiczów, o poszerzenie kręgu znajomych. Widzicie w sklepie kogoś, kto kupuje produkt konkursowy taki jak Wy. Może przypadek. Ale jak po zakupach zostawia torby w szafkach przy BOK-u i wraca na stoisko z alkoholem i wysyła tam smsa, to już wiecie, że to konkursowy kumpel! Zagadujecie, wymieniacie się numerami telefonów (początkowo tylko konkursowych, bo przecież nie podacie obcej osobie swojego numeru  emotka  )
Umawiacie się na kawę/piwo i dyskutujecie o konkursach  emotka
0 0

Gość: MartaZey

#6172238 Napisano: 13.03.2016 14:49:23
Lipton mi napisal wiad priv na FB dając maila na który mam napisac
0 0

Gość: Barimor

#6172265 Napisano: 13.03.2016 15:54:05
Z Ciachnij selfie chyba się wściekli bo niektóre fotki są bardzo słabe....co myślicie??
0 0

lola.lola

#6172272 Napisano: 13.03.2016 16:30:52
Barimor napisał(a):

Z Ciachnij selfie chyba się wściekli bo niektóre fotki są bardzo słabe....co myślicie??

które masz na myśli?
0 0

Gość: haz0r

#6172277 Napisano: 13.03.2016 16:59:26
edzia21 napisał(a):

tomniewkurza napisał(a):

awe napisał(a):

Jak interpretujecie zapis w konkursie „WIELKA PRZEJAŻDŻKA NA MOIM ULUBIONYM ROWERZE”: Warunkiem uczestnictwa w konkursie jest wysłanie SMS z powierzchni zakupowej (strefy alkoholowej) z jednego ze sklepów sieci TESCO Polska, sieci Carrefour Polska . Czy to znaczy, że spod półek sklepowych mam wysyłać emotka sms????

Organizatorem konkursu „WIELKA PRZEJAŻDŻKA NA MOIM ULUBIONYM ROWERZE” jest Media Contact Sp. z o.o. z siedzibą w przy ul. Podłęknickiej 30, 41-303 Dąbrowa Górnicza

Ten fakt podpowiada, że należy to rozumieć, jak się chce, bo Organizator i tak wyda nagrody panu Sławkowi i jego rodzinie emotka
...ale ja bym wysłał smsa podczas jazdy rowerem po sali sprzedaznej, dla uatrakcyjnienia - jadąc bez trzymanki, przewieszony pod ramą roweru. Ot, taki odpowiednik makiety grającej, świecącej i pachnącej. Wszystko, by było oryginalnie i by zwrócić uwagę na swoje zgłoszenie, bo jak twierdzi wielu Organizatorów: "to tylko zabawa, a my nagradzamy kreatywność" emotka emotka

Niestety, ale nie mam pojęcia...co ten cały MC robi jeszcze na rynku "reklamowo-promocyjnym".  emotka  Przecież to nie ma prawa bytu, od dawna.

Niestety, ale ma prawo bytu. Firmy szukają agencji "reklamowo-promocyjnych", które zorganizują im promocję w ramach jakiegoś tam budżetu, firmy te nie sondują zdań konkursowiczów, że komuś się to nie podoba, a temu tamto, że wyniki lewe itp. ma wzrosnąć sprzedaż itp. jeśli ktoś myśli, że promocje są dla "konkursowiczów" to gratulacje, a z myślenia "Bardzo dobrze - siadaj dwója!".
0 0

edzia21

#6172282 Napisano: 13.03.2016 17:17:32
Nie, mylisz się. Firmy nie szukają agencji, które wzbogacają się kosztem nagród. "Fejm" MC jest doskonale znany w półświatku agencji w Polsce - i tych mniejszych...i tych większych (i nie chodzi tutaj o widzimisię konkursowiczów). Zakładam, że ich każdy brief u większości zleceniodawców ląduje od razu w koszu. Ludzie pracujący w owych działach marketingu również nie są półgłówkami i swoje podwórko znają. W ogóle nie czaisz o co mi chodzi. Czy ja gdzieś napisałam, że konkursy są dla Konkursowiczów? Są dla konsumentów, najczęściej w celu zwiększenia zysku oraz utworzenia więzi emocjonalnej z marką, etc. Nie ucz ojca dzieci robić, bo nawet w 1% Ci to nie wychodzi emotka

A co do Twojego wcześniejszego wpisu, który usunąłeś. W Ciachnij selfie losują? Skąd taka pewność? Wszak w przypadku "uczciwego wyboru" Twoje selfie wygrałoby telefon? Współczuję. emotka
0 0

malgol

#6172290 Napisano: 13.03.2016 17:29:28
A ja jutro zadzwonię do MC i dopytam o co im chodzi:). Może nie umrę przy telefonie ze śmiechu:)
0 0

Gość: haz0r

#6172294 Napisano: 13.03.2016 17:40:34
edzia21 napisał(a):

Nie, mylisz się. Firmy nie szukają agencji, które wzbogacają się kosztem nagród. "Fejm" MC jest doskonale znany w półświatku agencji w Polsce - i tych mniejszych...i tych większych (i nie chodzi tutaj o widzimisię konkursowiczów). Zakładam, że ich każdy brief u większości zleceniodawców ląduje od razu w koszu. Ludzie pracujący w owych działach marketingu również nie są półgłówkami i swoje podwórko znają. W ogóle nie czaisz o co mi chodzi. Czy ja gdzieś napisałam, że konkursy są dla Konkursowiczów? Są dla konsumentów, najczęściej w celu zwiększenia zysku oraz utworzenia więzi emocjonalnej z marką, etc. 

W półświatku agencji być może tak, ale firmy x-ścińskie mają to gdzieś liczy się kasa. Jeśli dana firma ma ograniczony budżet na reklamę to nawet jakby się zesrała to nie pójdzie do Smolara, bo normalnie na nich ich nie stać i bierze MC, którzy nawet jeśli mają złą opinie u konkursowiczów to Pan Mirek, który nie myśli o konkursach 24/h zobaczy promocję i może z niej skorzysta i to właśnie na takich ludziach zarabiają agencje i firmy, a nie na konkursowiczach, którzy drukują paragony i próbują za 1zł wygrać samochód.
bzowapani napisał(a):

Nie ucz ojca dzieci robić, bo nawet w 1% Ci to nie wychodzi emotka

Słabe - okres masz?
bzowapani napisał(a):

A co do Twojego wcześniejszego wpisu, który usunąłeś. W Ciachnij selfie losują? Skąd taka pewność? Wszak w przypadku "uczciwego wyboru" Twoje selfie wygrałoby telefon? Współczuję. emotka

Przemyślałem i usunąłem, żeby nie kręcić " cenzura-burzy" niepotrzebnie...

Aaaa moje zgłoszenia już wygrały - nie musisz nic współczuć. Uwierz nie wygrały te najlepsze tylko właśnie te gnioty bez kręcenia w PS.
0 0

truskaweczka123

#6172305 Napisano: 13.03.2016 18:18:22
czy ktos wiem czy na loterie coca cola w carrefour  mozna dokonac zakupow w dowolnym sklepie ? czy jest jakas lista? czy moze byc maly sklep? czy tylko hipermarkety? bo regulaminie nie moge nic na ten temat znalezc emotka
0 0

Gość: elotta

#6172308 Napisano: 13.03.2016 18:31:38
lola.lola napisał(a):

http://www.e-konk...amorfoza-wnetrz.html

Proszę, potwierdź swój udział w konkursie "Czym dla Ciebie jest uwodzenie i kobiecość?".
Dziękujemy za potwierdzenie udziału w konkursie. Przyjęliśmy Twoje zgłoszenie. Na wasze odpowiedzi czekamy w dniach 4.02. - 25.02.2016 roku. Życzymy powodzenia!

emotka

Mam tak samo emotka  Ale nie martwiłabym się tym emotka
0 0

mczarna

#6172314 Napisano: 13.03.2016 18:58:22
elotta napisał(a):

lola.lola napisał(a):

http://www.e-konk...amorfoza-wnetrz.html

emotka

Mam tak samo emotka  Ale nie martwiłabym się tym emotka

To samo jest w regulaminie:P Ktoś tu się nie ogarnął:P Też bym się nie przejmowała...
0 0

mczarna

#6172316 Napisano: 13.03.2016 18:59:58
truskaweczka123 napisał(a):

czy ktos wiem czy na loterie coca cola w carrefour  mozna dokonac zakupow w dowolnym sklepie ? czy jest jakas lista? czy moze byc maly sklep? czy tylko hipermarkety? bo regulaminie nie moge nic na ten temat znalezc emotka

4.4 Sklep promocyjny – dowolny sklep sieci Carrefour na terytorium Rzeczpospolitej Polski,w którym można dokonać zakupu promocyjnego. W dniach 27.03.2016 r. (Wielkanoc) oraz
28.03.2016 r. (Poniedziałek Wielkanocny) sklepy sieci Carrefour są zamknięte. 
0 0