Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

Gość: rpk

#6253322 Napisano: 12.09.2016 20:02:25
barcza napisał(a):

rpk napisał(a):

Pytanie czy jest tych kodów 1000 czy 10000 . Palete czy dwie serka zawsze można kupić to nie aż tak wielki wydatek

ja obstawiam  więcej ale to trzeba by mieć informacje ile z linii produkcyjnej schodzi serków w ciągu doby

Trzeba założyć wątek do wpisywania nr kodów ciekawe kiedy coś się powtórzy emotka
0 0

fragles

#6253355 Napisano: 12.09.2016 21:14:00
scrabble napisał(a):

fragles napisał(a):

joan napisał(a):

scrabble napisał(a):

emotka   z jednej strony ma to sens, ukróca kombinatorstwo (...) 

Właśnie, że to nie ma sensu i to dopiero jest kombinatorstwo (agencyjne). Chcą naszych PESELI, kserówki dowodów osobistych i uj wie, co jeszcze, a potem gromadzą to w stosach segregatorów, do których każda praktykantka, sprzątaczka i portier mają dostęp. I nie dojdziesz po latach, kto na Ciebie kredyt wziął...

Jedno wydawnictwo przestało, po samym postraszeniu interwencją w GIODO  emotka  Bo bardzo ładnie sami się sypią swoimi komentarzami w stylu "pesel już mam", albo kończąc za mnie adres itp., gdy poprzednia wygrana była 5 lat wcześniej ... To, że gram w konkursach nie jest niczym złym, dotrzymuję regulaminu, spełniam wszystkie warunki i mam dosyć znoszenia kombinatorstwa ich organizatorów. Nie mam zamiaru się godzić na obracania danymi wrażliwymi agencji bez odpowiednich uprawnień. I nie mówcie mi, że potem nas nie lubią itp., bo interweniowałem w swojej sprawie, bo to, że czasem gram nie znaczy, że mam siedzieć cicho i godzić się na wszystko.

Wiesz, przestało albo poinstruowało pracowników jak mają przeprowadzać rozmowy telefoniczne z laureatami.

Mam nadzieję, że przestało, bo już nie żądają numeru pesel. Sprawdzone przy osobie, która u nich nigdy nic nie wygrała.
0 0

magalan83

#6253357 Napisano: 12.09.2016 21:16:44
Loteria paragonowa, w regulaminie jest napisane, że wszystkie paragony zarejestrowane trzeba zachować. Czy chodzi o wszystkie zarejestrowane czyli od początku rejestracji? czy o dany miesiąc? orientuje się ktoś? emotka  
0 0

mczarna

#6253361 Napisano: 12.09.2016 21:25:38
fragles napisał(a):

scrabble napisał(a):

fragles napisał(a):

joan napisał(a):

scrabble napisał(a):

Właśnie, że to nie ma sensu i to dopiero jest kombinatorstwo (agencyjne). Chcą naszych PESELI, kserówki dowodów osobistych i uj wie, co jeszcze, a potem gromadzą to w stosach segregatorów, do których każda praktykantka, sprzątaczka i portier mają dostęp. I nie dojdziesz po latach, kto na Ciebie kredyt wziął...

Jedno wydawnictwo przestało, po samym postraszeniu interwencją w GIODO  emotka  Bo bardzo ładnie sami się sypią swoimi komentarzami w stylu "pesel już mam", albo kończąc za mnie adres itp., gdy poprzednia wygrana była 5 lat wcześniej ... To, że gram w konkursach nie jest niczym złym, dotrzymuję regulaminu, spełniam wszystkie warunki i mam dosyć znoszenia kombinatorstwa ich organizatorów. Nie mam zamiaru się godzić na obracania danymi wrażliwymi agencji bez odpowiednich uprawnień. I nie mówcie mi, że potem nas nie lubią itp., bo interweniowałem w swojej sprawie, bo to, że czasem gram nie znaczy, że mam siedzieć cicho i godzić się na wszystko.

Wiesz, przestało albo poinstruowało pracowników jak mają przeprowadzać rozmowy telefoniczne z laureatami.

Mam nadzieję, że przestało, bo już nie żądają numeru pesel. Sprawdzone przy osobie, która u nich nigdy nic nie wygrała.

I tu powinny wypowiedzieć się osby,które w takowych agencjach pracują, a jakoś cisza (a na forum pełno)  :p
1 belca 0

dede

#6253371 Napisano: 12.09.2016 21:48:01
Pamięta ktoś może o co pyta Oxford kiedy dzwoni do laureatów?  emotka
0 0

venix

#6253382 Napisano: 12.09.2016 22:02:19
magalan83 napisał(a):

Loteria paragonowa, w regulaminie jest napisane, że wszystkie paragony zarejestrowane trzeba zachować. Czy chodzi o wszystkie zarejestrowane czyli od początku rejestracji? czy o dany miesiąc? orientuje się ktoś? emotka  

Paragon należy trzymać minimum 7 dni od daty losowania, w którym bierze on udział. Natomiast paragony zgłoszone w okresie od 10 do 12 miesiąca przyjmowania zgłoszeń do loterii (czyli lipiec-wrzesień 2016 r.) należy trzymać do 27 grudnia 2016 r., gdyż w przypadku wystąpienia losowania dodatkowego, zgłoszenia z tego okresu biorą w nim udział.
1 magalan83 0

magalan83

#6253387 Napisano: 12.09.2016 22:08:06
-Violka- napisał(a):

magalan83 napisał(a):

Paragon należy trzymać minimum 7 dni od daty losowania, w którym bierze on udział. Natomiast paragony zgłoszone w okresie od 10 do 12 miesiąca przyjmowania zgłoszeń do loterii (czyli lipiec-wrzesień 2016 r.) należy trzymać do 27 grudnia 2016 r., gdyż w przypadku wystąpienia losowania dodatkowego, zgłoszenia z tego okresu biorą w nim udział.

-Violka- dziękuję za odpowiedź emotka emotka  
od lipca mam wszystkie emotka
wiem, naiwnie się łudzę że coś ta loteria da mi wygrać emotka  
ALE ... emotka

Pozdrawiam emotka
0 0

Gość: MartaZey

#6253400 Napisano: 12.09.2016 22:30:45
Pitach napisał(a):

lager napisał(a):

lager napisał(a):

MartaZey napisał(a):

a ja mam pytanie - czy w przypadku konkursów promocyjnych kupujecie po 1 produkt czy wiele? No i jakie dokończenia zdan najczęściej wygrywają - rymowanki, śmieszne czy wzniosle?:)

Na facebooku wygrywasz praktycznie wszystkie konkursy to co tak się pytasz jakbyś grała od wczoraj?

emotka

o kurde, kogoś mocnoooo zabolało:) Zawiść to zła cecha. Pytam o konkursy PROMOCYJNE - gdzie trzeba coś kupić w jakiejś sieci
0 0

Gość: MartaZey

#6253402 Napisano: 12.09.2016 22:33:51
mattadore napisał(a):

Świeżaki Biedronka -rysunek , oglądam galerie to mało tam prac dzieci małoletnich. Czy matki konkursowiczki kiedyś ogarną fakt, że jak jest napisane wspólnie z dzieckiem, to organizator ma na myśli, że masz tylko trzymać dziecku kartkę, ewentualnie zrobić prostą kreske lub zasugerować coś jeszcze, aby wyobraźnie dziecka pobudzić.  emotka emotka A tu w galerii 95 % dorosłych dzieci... w sumie... może rysowała córka lat 35, a matka lat 58 darła się z kuchni : Justyna zrób zakupy w Biedrze, liste se narysuj... emotka emotka

Dokładnie! Ja przestałam grac w takie konkursy, gdy na konkurs Kauflanda jakieś półtora roku temu zrobiłam Z SYNKIEM pracę. Nie była idealna, była zrobiona przez 4-latka głównie. A to co wygrało...łomatko. Jakieś hafty, pizza USZYTA z filcu. never again
0 0

marionzzz

#6253407 Napisano: 12.09.2016 23:03:24
MartaZey napisał(a):

mattadore napisał(a):

Świeżaki Biedronka -rysunek , oglądam galerie to mało tam prac dzieci małoletnich. Czy matki konkursowiczki kiedyś ogarną fakt, że jak jest napisane wspólnie z dzieckiem, to organizator ma na myśli, że masz tylko trzymać dziecku kartkę, ewentualnie zrobić prostą kreske lub zasugerować coś jeszcze, aby wyobraźnie dziecka pobudzić.  emotka emotka A tu w galerii 95 % dorosłych dzieci... w sumie... może rysowała córka lat 35, a matka lat 58 darła się z kuchni : Justyna zrób zakupy w Biedrze, liste se narysuj... emotka emotka

Dokładnie! Ja przestałam grac w takie konkursy, gdy na konkurs Kauflanda jakieś półtora roku temu zrobiłam Z SYNKIEM pracę. Nie była idealna, była zrobiona przez 4-latka głównie. A to co wygrało...łomatko. Jakieś hafty, pizza USZYTA z filcu. never again

to też chyba zależy od organizatora-moja córka ostatnio wygrała parę razy w konkursach rysunkowych w tym gołębiewskiego  z biedronki - prace malowała sama -nawet palcem ich nie dotknęłam emotka  bo wychodzę z założenia,że wyręczanie dzieci jest jedną z najgorszych rzeczy jakie rodzic może zrobić dziecku nie mówiąc o tym,czego dobrego/złego dziecko się przez to uczy...
0 0

nkba

#6253409 Napisano: 12.09.2016 23:10:28
marionzzz napisał(a):

MartaZey napisał(a):

mattadore napisał(a):

to też chyba zależy od organizatora-moja córka ostatnio wygrała parę razy w konkursach rysunkowych w tym gołębiewskiego  z biedronki - prace malowała sama -nawet palcem ich nie dotknęłam emotka  bo wychodzę z założenia,że wyręczanie dzieci jest jedną z najgorszych rzeczy jakie rodzic może zrobić dziecku nie mówiąc o tym,czego dobrego/złego dziecko się przez to uczy...

Ja również nigdy swojej małej nie pomagam, zawsze praca jest jej pomysłu i wykonania emotka Jak są jakieś konki dla dzieci to pytam czy chce wziąć udział i to jest zawsze jej decyzja emotka  
0 0

scrabble

#6253413 Napisano: 12.09.2016 23:20:49
fragles napisał(a):

scrabble napisał(a):

fragles napisał(a):

joan napisał(a):

scrabble napisał(a):

Czyli jedna bitwa wygrana  emotka  
A poważnie, w takim razie po co ten Pesel? Byłam przekonana, że rozliczenie podatku jest imienne. Skoro nie to po co? Sprzedaż takich danych to za duże ryzyko, a nie oszukujmy się, agencje zarabiają na siebie. Jeszcze udostępnianie adresów mailowych jestem  w stanie zrozumieć (powiedzmy). Po prostu pilnują regulaminowo że 1 nagroda na osobę? A może to pewnego rodzaju dowód dla sponsora, że nagrody powędrowały do laureatów? emotka
0 0

nkba

#6253427 Napisano: 13.09.2016 00:02:01
scrabble napisał(a):

A poważnie, w takim razie po co ten Pesel? Byłam przekonana, że rozliczenie podatku jest imienne. Skoro nie to po co? Sprzedaż takich danych to za duże ryzyko, a nie oszukujmy się, agencje zarabiają na siebie. Jeszcze udostępnianie adresów mailowych jestem  w stanie zrozumieć (powiedzmy). Po prostu pilnują regulaminowo że 1 nagroda na osobę? A może to pewnego rodzaju dowód dla sponsora, że nagrody powędrowały do laureatów?  emotka

Nie mam długiego stażu konkowego emotka ale wydaje mi się, że to z "niedouczenia" - przecież wiadomo od jakiej wartości nagrody należy podatek odprowadzić, a oni nawet od nagród za 10 dodają te 11,11% choć nie mają ani prawa ani obowiązku... emotka Widzimy konkurs, fajne nagrody, czytamy regulamin i wiadomo: jeśli nie musimy płacić my sami to niech sobie agencje te podatki płacą... Tylko czy płacą je w rzeczywistości? tego nie wiem emotka
0 0

fragles

#6253431 Napisano: 13.09.2016 00:26:08
bzowapani napisał(a):

A poważnie, w takim razie po co ten Pesel? Byłam przekonana, że rozliczenie podatku jest imienne. Skoro nie to po co? Sprzedaż takich danych to za duże ryzyko, a nie oszukujmy się, agencje zarabiają na siebie. Jeszcze udostępnianie adresów mailowych jestem  w stanie zrozumieć (powiedzmy). Po prostu pilnują regulaminowo że 1 nagroda na osobę? A może to pewnego rodzaju dowód dla sponsora, że nagrody powędrowały do laureatów?  emotka

Nie sądzę żeby chodziło o podatek   emotka  W wydawnictwach płaci się 10 % na ich konto jeśli nagroda przekracza kwotę 760 zł. Oni wiedzą doskonale po co były im pesele.
0 0

helcia85

#6253437 Napisano: 13.09.2016 07:14:30
Czy w konkursie Calgon jest ograniczenie znaków?
0 0

Gość: katiaqa

#6253441 Napisano: 13.09.2016 07:37:54
Czy były już wyniki Konkurs "Wygrywaj z Kasztelanem" Tesco, 18+?
Nie ma już nigdzie regulaminu.
0 0

staszek

#6253442 Napisano: 13.09.2016 07:41:15
Były.
0 0

jokan

#6253453 Napisano: 13.09.2016 08:39:30
czy dostajecie jakies potwierdzenie przyjecia z Kinder Buno na maila?
0 0

29renata

#6253455 Napisano: 13.09.2016 08:41:22
jokan napisał(a):

czy dostajecie jakies potwierdzenie przyjecia z Kinder Buno na maila?

Nie.
0 0

jasnoniebieska

#6253475 Napisano: 13.09.2016 09:19:14

Kamis Smaki 25-lecia

I losowanie – w dniu 3 sierpnia 2016 roku. W I losowaniu biorą udział wszystkie prawidłowe Zgłoszenia dokonane na podstawie zakupu Produktów Promocyjnych w okresie od 11 kwietnia 2016 r. do 31 lipca 2016 r. (tj. takie, w których jako datę zakupu Produktów Promocyjnych zgodnie z pkt. 2.2.1 Regulaminu podano datę z okresu 11.04.2016 r. – 31.07.2016 r.). W I losowaniu zostanie wylosowany 1 (słownie: jeden) Laureat Nagrody I stopnia oraz 2.500 (słownie: dwa tysiące pięćset) Laureatów Noży.

Ci co teraz piszą, że wygrali noże kamis dodawali zgłoszenia do 31 lipca i teraz cały czas od losowania dzwonią? Bo nie za bardzo rozumiem, może to inny konkurs? Z góry dzięki za odpowiedź emotka
0 0