Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

norweska20

#6252876 Napisano: 11.09.2016 22:19:29
rany w tym Hasbro Tesco chodzi im o przedmiot szkolny-biologia,mata it..czy o przedmiot materialny- piórnik, zeszyt it? jak to rozumiecie ?
0 0

masza

#6252877 Napisano: 11.09.2016 22:23:22
norweska20 napisał(a):

rany w tym Hasbro Tesco chodzi im o przedmiot szkolny-biologia,mata it..czy o przedmiot materialny- piórnik, zeszyt it? jak to rozumiecie ?

Dowolna interpretacja
0 0

Gość: mattadore

#6252883 Napisano: 11.09.2016 22:39:44
Świeżaki Biedronka -rysunek , oglądam galerie to mało tam prac dzieci małoletnich. Czy matki konkursowiczki kiedyś ogarną fakt, że jak jest napisane wspólnie z dzieckiem, to organizator ma na myśli, że masz tylko trzymać dziecku kartkę, ewentualnie zrobić prostą kreske lub zasugerować coś jeszcze, aby wyobraźnie dziecka pobudzić. emotka emotka A tu w galerii 95 % dorosłych dzieci... w sumie... może rysowała córka lat 35, a matka lat 58 darła się z kuchni : Justyna zrób zakupy w Biedrze, liste se narysuj...emotka emotka
1 kwadracik 0

Gość: giuliettaX

#6252887 Napisano: 11.09.2016 22:49:04
mattadore napisał(a):

Świeżaki Biedronka -rysunek , oglądam galerie to mało tam prac dzieci małoletnich. Czy matki konkursowiczki kiedyś ogarną fakt, że jak jest napisane wspólnie z dzieckiem, to organizator ma na myśli, że masz tylko trzymać dziecku kartkę, ewentualnie zrobić prostą kreske lub zasugerować coś jeszcze, aby wyobraźnie dziecka pobudzić. emotka emotka A tu w galerii 95 % dorosłych dzieci... w sumie... może rysowała córka lat 35, a matka lat 58 darła się z kuchni : Justyna zrób zakupy w Biedrze, liste se narysuj...emotka emotka

bo to konkurs dla starszych dzieci emotka   "W Konkursie może brać udział każda pełnoletnia osoba fizyczna, posiadająca pełną zdolność do czynności prawnych, zamieszkała na terenie Rzeczpospolitej Polskiej, będąca konsumentem w rozumieniu art. 221 KC, dalej zwana „Uczestnikiem”" sama się nad nim zastanawiam emotka  ale niektóre prace świetne emotka
0 0

Gość: mattadore

#6252893 Napisano: 11.09.2016 23:12:00
giulietta napisał(a):

mattadore napisał(a):

bo to konkurs dla starszych dzieci emotka   "W Konkursie może brać udział każda pełnoletnia osoba fizyczna, posiadająca pełną zdolność do czynności prawnych, zamieszkała na terenie Rzeczpospolitej Polskiej, będąca konsumentem w rozumieniu art. 221 KC, dalej zwana „Uczestnikiem”" sama się nad nim zastanawiam emotka  ale niektóre prace świetne emotka

Ok, natchnęłaś mnie emotka  W sumie też jestem dzieckiem , rodziców mam, wezmę udział emotka
0 0

scrabble

#6252894 Napisano: 11.09.2016 23:12:12
Tak z innej beczki... ciekawe czy agencje będą miały dostęp do baz telefonicznych, po ostatecznym okresie obowiązkowej rejestracji?
Jak myślicie?
0 0

Frama

#6252896 Napisano: 11.09.2016 23:16:33
viviean napisał(a):

czy ktoś sobie zapisuje wybrane-wygrane nr PESEL z Rmf fm? bo dopiero odkryłam ten konkurs?

Wszystko znajdziesz na ich stronie: http://www.rmf.fm/f/pesel.html
0 0

dolly

#6252897 Napisano: 11.09.2016 23:31:55
scrabble napisał(a):

Tak z innej beczki... ciekawe czy agencje będą miały dostęp do baz telefonicznych, po ostatecznym okresie obowiązkowej rejestracji?
Jak myślicie?

Nie maja do tego prawa emotka
0 0

scrabble

#6252900 Napisano: 11.09.2016 23:38:31
dolly napisał(a):

scrabble napisał(a):

Jak myślicie?

Nie maja do tego prawa emotka

Nie chodzi mi nawet o żadne przekręty czy posiadanie niezliczonej liczby numerów ale np. w regulaminie Calgonu jest coś w tym stylu, że połączenie się z niewłaściwą osobą  skutkuje niedopełnieniem warunków regulaminu i uczestnik traci prawo do nagrody.
Przekombinowałam emotka    zadzwonią do laureata, zapytają czy brała PANI udział w konkursie, odpowiem "nie, mój Chomik Stefan grał..."
w tym sensie, że odbiera kobieta a telefon zarejestrowany na mężczyznę... wtedy dostęp do takich danych byłby kłopotliwy. 
0 0

dolly

#6252903 Napisano: 11.09.2016 23:55:29
Agencje maja swoje bazy danych i w tym zapewnie sensie napisali o tym połączeniu.  
Rejestrowanie numerów jest związane z ustawa antyterrorystyczna i dostep do danych bedzie miala tylko policja.
Nie wierze, by ja komus udostępnili. 
0 0

scrabble

#6252904 Napisano: 12.09.2016 00:02:03
dolly napisał(a):

Agencje maja swoje bazy danych i w tym zapewnie sensie napisali o tym połączeniu.  
Rejestrowanie numerów jest związane z ustawa antyterrorystyczna i dostep do danych bedzie miala tylko policja.

To rozumiem ale czy agencje mają prawo prowadzić własne bazy danych? W regulaminach jest napisane, że przechowują je na potrzeby danego, konkretnego konkursu,  w którym bierzesz udział. 
0 0

edzia21

#6252905 Napisano: 12.09.2016 00:06:06
scrabble napisał(a):

dolly napisał(a):

To rozumiem ale czy agencje mają prawo prowadzić własne bazy danych? W regulaminach jest napisane, że przechowują je na potrzeby danego, konkretnego konkursu,  w którym bierzesz udział. 

Nie mają prawa, ale niektóre agencje skrupulatnie tworzą takie bazy...emotka  nie będę wskazywała palcem.
1 darog 0

scrabble

#6252907 Napisano: 12.09.2016 00:39:53
edzia21 napisał(a):

scrabble napisał(a):

dolly napisał(a):

Nie mają prawa, ale niektóre agencje skrupulatnie tworzą takie bazy...emotka  nie będę wskazywała palcem.

emotka   z jednej strony ma to sens, ukróca kombinatorstwo ale z drugiej jest krzywdzące. Np. w Almette chyba, 3 nieodebrane i po ptakach, dzwonią do kogoś z rezerwy. Nie ma szans oddzwonienia czy innego kontaktu a przecież różne sytuacje mogą się w życiu wydarzyć. 
0 0

jokan

#6252916 Napisano: 12.09.2016 08:01:15
czy w kinder bueno trzeba miec paragon czy tylko opakowanie?
0 0

mika0103

#6252929 Napisano: 12.09.2016 09:20:10
jokan napisał(a):

opakowanie
1 shell 0

darog

#6252930 Napisano: 12.09.2016 09:20:13
edzia21 napisał(a):

scrabble napisał(a):

dolly napisał(a):

prawda. trzymają dane bezprawnie.
0 0

jokan

#6252933 Napisano: 12.09.2016 09:26:14
mika0103 napisał(a):

jokan napisał(a):

opakowanie

dzieki, bo dzisiaj w tesco wzielam dwa puste opakowania z kodem po batonikach (ktos wyzarl i nie wzial) emotka
0 0

joan

#6252935 Napisano: 12.09.2016 09:28:39
scrabble napisał(a):

emotka   z jednej strony ma to sens, ukróca kombinatorstwo (...) 

Właśnie, że to nie ma sensu i to dopiero jest kombinatorstwo (agencyjne). Chcą naszych PESELI, kserówki dowodów osobistych i uj wie, co jeszcze, a potem gromadzą to w stosach segregatorów, do których każda praktykantka, sprzątaczka i portier mają dostęp. I nie dojdziesz po latach, kto na Ciebie kredyt wziął...
0 0

scrabble

#6252958 Napisano: 12.09.2016 10:02:37
joan napisał(a):

scrabble napisał(a):

emotka   z jednej strony ma to sens, ukróca kombinatorstwo (...) 

Właśnie, że to nie ma sensu i to dopiero jest kombinatorstwo (agencyjne). Chcą naszych PESELI, kserówki dowodów osobistych i uj wie, co jeszcze, a potem gromadzą to w stosach segregatorów, do których każda praktykantka, sprzątaczka i portier mają dostęp. I nie dojdziesz po latach, kto na Ciebie kredyt wziął...

Dowód to moim zdaniem przesada. PESEL jest potrzebny do rozliczenia podatkowego i to rozumiem. 
Odnośnie kredytów to wiem jakie to może być stresujące i kłopotliwe. Mam przykład z życia. Ze 2-3 lata temu, na mojego Tatę ktoś wziął kredyt. Po kilku miesiącach przyszedł monit z zaległościami spłaty raty, to dopiero była niespodzianka. emotka
Kredyt wzięty w innym mieście, w nieznanym banku (w sensie Tata nie miał tam konta ani nawet jego filii nie było w naszym mieście). W każdym razie, poszedł na policję, zrobili analizę grafologiczną, przesłuchali kogo trzeba i umorzyli. Nie zapłacił za to złotówki. 
Wszystkie jego dane się zgadzały, imię, nazwisko, adres, PESEL, tylko imię ojca czy matki (teraz już nie pamiętam które) nie pasowało. 
Dla ścisłości, w żadnych konkursach nigdy nie grał, dane podawał jak każdy, w urzędach, pracodawcom itd, kredytu w żadnym innym banku nie miał. 
Bank też z tym nic nie zrobił, sprawa ucichła, pewnie tylko jakaś głowa dyscyplinarnie poleciała. Prawdopodobnie jakiejś babki, bo pismo takie ładne, kształtne, kobiece. 
Rozumiem, że sprzątaczka może mieć dostęp do papierów, ale musi też mieć kogoś nieuczciwego w banku. Ktoś musi wypełnić formularze, wypłacić pieniądze, po tym zostają ślady... 
0 0

bamfarfe22

#6253022 Napisano: 12.09.2016 11:57:20
Może była o tym mowa, ale coś nie pamiętam, czy ktoś dowiadywał się odnośnie Almette czy każdy musi być na osobnym paragonie czy może być kilka na jednym? Bo już zglupiałam. emotka
0 0