Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

fragles

#6253038 Napisano: 12.09.2016 12:27:50
joan napisał(a):

scrabble napisał(a):

emotka   z jednej strony ma to sens, ukróca kombinatorstwo (...) 

Właśnie, że to nie ma sensu i to dopiero jest kombinatorstwo (agencyjne). Chcą naszych PESELI, kserówki dowodów osobistych i uj wie, co jeszcze, a potem gromadzą to w stosach segregatorów, do których każda praktykantka, sprzątaczka i portier mają dostęp. I nie dojdziesz po latach, kto na Ciebie kredyt wziął...

Jedno wydawnictwo przestało, po samym postraszeniu interwencją w GIODO emotka  Bo bardzo ładnie sami się sypią swoimi komentarzami w stylu "pesel już mam", albo kończąc za mnie adres itp., gdy poprzednia wygrana była 5 lat wcześniej ... To, że gram w konkursach nie jest niczym złym, dotrzymuję regulaminu, spełniam wszystkie warunki i mam dosyć znoszenia kombinatorstwa ich organizatorów. Nie mam zamiaru się godzić na obracania danymi wrażliwymi agencji bez odpowiednich uprawnień. I nie mówcie mi, że potem nas nie lubią itp., bo interweniowałem w swojej sprawie, bo to, że czasem gram nie znaczy, że mam siedzieć cicho i godzić się na wszystko.

Gość: rpk

#6253048 Napisano: 12.09.2016 12:53:25
Do rozliczeń podatkowych agencją nie potrzebny jest pesel bo obowiązek podatkowy ciąży na agencji nie na laureacie danej nagrody.
0 0

gosiulka28

#6253070 Napisano: 12.09.2016 13:20:47
czy z  Loterii „Twoja kuchnia ma to coś”wszyscy dostali bony Duka, tylko mi nie wysłali?
0 0

monkakk

#6253072 Napisano: 12.09.2016 13:21:34
gosiulka28 napisał(a):

czy z  Loterii „Twoja kuchnia ma to coś”wszyscy dostali bony Duka, tylko mi nie wysłali?

też czekam
0 0

Gość: barcza

#6253073 Napisano: 12.09.2016 13:23:12
darog napisał(a):

edzia21 napisał(a):

scrabble napisał(a):

dolly napisał(a):

Agencje maja swoje bazy danych i w tym zapewnie sensie napisali o tym połączeniu.  
Rejestrowanie numerów jest związane z ustawa antyterrorystyczna i dostep do danych bedzie miala tylko policja.
Nie wierze, by ja komus udostępnili. 

To rozumiem ale czy agencje mają prawo prowadzić własne bazy danych? W regulaminach jest napisane, że przechowują je na potrzeby danego, konkretnego konkursu,  w którym bierzesz udział. 

Nie mają prawa, ale niektóre agencje skrupulatnie tworzą takie bazy... emotka  nie będę wskazywała palcem.

prawda. trzymają dane bezprawnie.

smolar
0 0

#6253078 Napisano: 12.09.2016 13:29:31
barcza napisał(a):

darog napisał(a):

edzia21 napisał(a):

scrabble napisał(a):

dolly napisał(a):

Agencje maja swoje bazy danych i w tym zapewnie sensie napisali o tym połączeniu.  
Rejestrowanie numerów jest związane z ustawa antyterrorystyczna i dostep do danych bedzie miala tylko policja.

To rozumiem ale czy agencje mają prawo prowadzić własne bazy danych? W regulaminach jest napisane, że przechowują je na potrzeby danego, konkretnego konkursu,  w którym bierzesz udział. 

Nie mają prawa, ale niektóre agencje skrupulatnie tworzą takie bazy... emotka  nie będę wskazywała palcem.

smolar

Smolar nigdy nie brał nr dowodu ani nr pesel więc nie wiem skąd to posądzenie? emotka
0 0

pingu4

#6253086 Napisano: 12.09.2016 13:35:20
hej mam pytanko ile okolo glosow trzeba zdobyc w konkursie kinder aby wygrac aparat ?
0 0

#6253095 Napisano: 12.09.2016 13:45:39
aga17 napisał(a):

noisy0000 napisał(a):

aga17 napisał(a):

estrelitta napisał(a):

gosia16 napisał(a):

agniehaha89 napisał(a):

defed napisał(a):

estrelitta napisał(a):

akaska napisał(a):

A jak to jest z tymi kodami almette? One się powtarzają? Bo w wynikach z 4 jeden kod jest wylosowany 2 razy z różnym id. Dziwne...

Pewnie ktoś wysłał 100 razy jeden kod ...wrrrrr

emotka  no faktycznie, to wystarczy jeden zakup i kilkaset osobowości, żeby zwiększyć szansę, loterie są be, ale ta jest WYJĄTKOWO BARDZO BE

a w regulaminie jest niby zapis, że jeden kod to jeden los emotka  

ten sam kod w miejscowościach oddalonych od siebie o około 20 min  emotka

no to nieźle emotka Już im sie nie chciało stworzyć unikatowych kodów emotka Masakra

Kody pewnie są unikalne,tylko że system przejmuje te same kody przy zgłoszeniu.

Almette. Puszysty smak naturyuprzejmie informujemy, że może się tak zdarzyć, że na kilku opakowaniach mogą być nadrukowane te same kody. Prosimy zwrócić uwagę, że zgodnie z regulaminem loterii każde zgłoszenie otrzymuje unikalny numer ID, który następnie bierze udział w losowaniu. Do wydania nagrody niezbędne jest posiadanie paragonu zakupu oraz wieczka opakowania ze zgłoszonym kodem.

I tak pewnie niektórzy będą wysyłać jeden kod  sto tysięcy ileś tam razy,może aż do skutku-czyli wygranej.

Widać to po ilości zgłoszeń w pierwszych dniach było oko 1500 dziennie teraz jest 5000 dziennie
0 0

lolka182

#6253102 Napisano: 12.09.2016 13:54:39
Odpowiedź Almette a na moje wątpliwości  co do widocznego kodu i możliwości wbicia go wielokrotnie : 

Szanowna Pani,
nawiązując do Pani wiadomości pragniemy zauważyć, iż loteria została zabezpieczona w odpowiedni sposób przed nieuczciwymi uczestnikami. W loterii mogą wziąć udział jedynie poprawne zgłoszenia z poprawnymi kodami. Pragniemy zauważyć, sprawa dotycząca wielokrotnego zgłaszania tego samego kodu została uregulowana w regulaminie loterii w punkcie 7.22 cyt."Każdego dnia przyjmowania zgłoszeń do Loterii Uczestnik może wielokrotnie dokonywać Zgłoszeń, z tym, że każde Zgłoszenie musi dotyczyć innego Kodu. Uczestnik może zgłosić jeden Kod tylko jeden raz, każde kolejne Zgłoszenie tego samego Kodu przez Uczestnika nie jest brane pod uwagę". Zapewniamy Panią, że to iż kody są widoczne na opakowaniach nie ma żadnego wpływu na loterię i szanse wygrania. Każdy Uczestnik loterii ma dokładnie takie same szanse.

Pozdrawiamy
0 0

andziulka21

#6253103 Napisano: 12.09.2016 13:55:35
A w Almette wysyła się wszystkie zarejestrowane kody (wieczka) czy tylko wygrany?
0 0

kalka

#6253106 Napisano: 12.09.2016 13:58:01
lolka182 napisał(a):

Odpowiedź Almette a na moje wątpliwości  co do widocznego kodu i możliwości wbicia go wielokrotnie : 

Szanowna Pani,
nawiązując do Pani wiadomości pragniemy zauważyć, iż loteria została zabezpieczona w odpowiedni sposób przed nieuczciwymi uczestnikami. W loterii mogą wziąć udział jedynie poprawne zgłoszenia z poprawnymi kodami. Pragniemy zauważyć, sprawa dotycząca wielokrotnego zgłaszania tego samego kodu została uregulowana w regulaminie loterii w punkcie 7.22 cyt."Każdego dnia przyjmowania zgłoszeń do Loterii Uczestnik może wielokrotnie dokonywać Zgłoszeń, z tym, że każde Zgłoszenie musi dotyczyć innego Kodu. Uczestnik może zgłosić jeden Kod tylko jeden raz, każde kolejne Zgłoszenie tego samego Kodu przez Uczestnika nie jest brane pod uwagę". Zapewniamy Panią, że to iż kody są widoczne na opakowaniach nie ma żadnego wpływu na loterię i szanse wygrania. Każdy Uczestnik loterii ma dokładnie takie same szanse.

Pozdrawiamy

Tylko ciekawe co w sytuacji, gdy "inny uczestnik" zgłosi ten sam kod  emotka  Tego już nie napisali  emotka

scrabble

#6253114 Napisano: 12.09.2016 14:05:26
fragles napisał(a):

joan napisał(a):

scrabble napisał(a):

emotka   z jednej strony ma to sens, ukróca kombinatorstwo (...) 

Właśnie, że to nie ma sensu i to dopiero jest kombinatorstwo (agencyjne). Chcą naszych PESELI, kserówki dowodów osobistych i uj wie, co jeszcze, a potem gromadzą to w stosach segregatorów, do których każda praktykantka, sprzątaczka i portier mają dostęp. I nie dojdziesz po latach, kto na Ciebie kredyt wziął...

Jedno wydawnictwo przestało, po samym postraszeniu interwencją w GIODO  emotka  Bo bardzo ładnie sami się sypią swoimi komentarzami w stylu "pesel już mam", albo kończąc za mnie adres itp., gdy poprzednia wygrana była 5 lat wcześniej ... To, że gram w konkursach nie jest niczym złym, dotrzymuję regulaminu, spełniam wszystkie warunki i mam dosyć znoszenia kombinatorstwa ich organizatorów. Nie mam zamiaru się godzić na obracania danymi wrażliwymi agencji bez odpowiednich uprawnień. I nie mówcie mi, że potem nas nie lubią itp., bo interweniowałem w swojej sprawie, bo to, że czasem gram nie znaczy, że mam siedzieć cicho i godzić się na wszystko.

Wiesz, przestało albo poinstruowało pracowników jak mają przeprowadzać rozmowy telefoniczne z laureatami.
0 0

scrabble

#6253116 Napisano: 12.09.2016 14:07:42
rpk napisał(a):

Do rozliczeń podatkowych agencją nie potrzebny jest pesel bo obowiązek podatkowy ciąży na agencji nie na laureacie danej nagrody.

Jak to? Zakładam, wygrywasz 20 tysięcy, to jest Twój przychód. Organizator daje agencji środki na pokrycie podatku za Ciebie, konkretnie za Twoje nazwisko... Czy się mylę?
0 0

judytkak

#6253117 Napisano: 12.09.2016 14:08:55
rpk napisał(a):

barcza napisał(a):

darog napisał(a):

edzia21 napisał(a):

scrabble napisał(a):

dolly napisał(a):

smolar

Smolar nigdy nie brał nr dowodu ani nr pesel więc nie wiem skąd to posądzenie? emotka

Ja (i nie tylko ja) otrzymałam omyłkowo na telefony konkursowe  powiadomienia o wygranej z konkursu, w którym udziału nie brałam. To oczywisty dowód na to, że agencja przechowuje moje dane.
1 joan 0

scrabble

#6253119 Napisano: 12.09.2016 14:10:08
kalka napisał(a):

lolka182 napisał(a):

Szanowna Pani,

Pozdrawiamy

Tylko ciekawe co w sytuacji, gdy "inny uczestnik" zgłosi ten sam kod  emotka  Tego już nie napisali  emotka

Dokładnie, ten sam kod byle np. kolejnego dnia. 
0 0

#6253145 Napisano: 12.09.2016 14:42:55
scrabble napisał(a):

rpk napisał(a):

Jak to? Zakładam, wygrywasz 20 tysięcy, to jest Twój przychód. Organizator daje agencji środki na pokrycie podatku za Ciebie, konkretnie za Twoje nazwisko... Czy się mylę?

Konkretnie na pokrycie podatku od tej nagrody a laureat nie musi tego zgłaszać do US bynajmniej tyle się dowiedziałem w US w swoim przypadku.
0 0

szczupak

#6253149 Napisano: 12.09.2016 14:49:46
scrabble napisał(a):

rpk napisał(a):

jeżeli w regulaminie jest info że organizator przekazuje podatek, to na nim spoczywa ten obowiązek i nasze dane szczegółowe nie są do tego potrzebne, przekazuje podatek ryczałtowo (10% wartości nagrody) do właściwego sobie Urzędu Skarbowego
to są sytuacje gdzie w regulaminach często jest info że do nagrody rzeczowej jest przypisana jeszcze nagroda pieniężna ( z reguły kwota z groszami po przecinku) której nagrodzony nie otrzymuje bo... itd
Inaczej jest w sytuacji kiedy w regulaminie jest info że podatek od wygranej musi uiścić sam nagrodzony, ale z reguły w takich sytuacjach warunkiem wydania nagrody jest udokumentowanie zapłaty powyższego podatku ( też 10% wartości) i wtedy nagrodzony rozlicza się przed właściwym sobie Urzędem Skarbowym podając pesel i swoje dane ( nr dowodu też nie jest potrzebny)
0 0

nkba

#6253150 Napisano: 12.09.2016 14:51:17
scrabble napisał(a):

rpk napisał(a):

Mylisz się emotka Podatek od nagród (jeśli odprowadza go organizator) nie jest odprowadzany imiennie tylko łączną kwotą za dany m-c emotka

nkba

#6253155 Napisano: 12.09.2016 14:56:46
szczupak napisał(a):

Inaczej jest w sytuacji kiedy w regulaminie jest info że podatek od wygranej musi uiścić sam nagrodzony, ale z reguły w takich sytuacjach warunkiem wydania nagrody jest udokumentowanie zapłaty powyższego podatku ( też 10% wartości) i wtedy nagrodzony rozlicza się przed właściwym sobie Urzędem Skarbowym podając pesel i swoje dane ( nr dowodu też nie jest potrzebny)

To nie tak emotka Nawet jeśli laureat wpłaca agencji podatek to i tak agencja wpłaca go nie imiennie w swojej deklaracji. Jedyna sytuacja kiedyu mogą żądać danych do US to wtedy gdy ani agencja ani Ty nie wpłacasz podatku. Dostajesz nagrodę, a potem agencja przysyła PIT-8C i sama rozliczasz to w swoim reznaniu rocznym i wtedy dopiero odprowadzasz podatek sama emotka Pisałam już o tym kiedyś emotka

#6253183 Napisano: 12.09.2016 15:23:53
kalka napisał(a):

lolka182 napisał(a):

Szanowna Pani,

Pozdrawiamy

Nie ważne kto co zgłosi ważne kto ma wieczko z tym kodem emotka
0 0