Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

joan

#6253185 Napisano: 12.09.2016 15:26:20
rpk napisał(a):

Nie ważne kto co zgłosi ważne kto ma wieczko z tym kodem emotka

Nieważne, ile masz wieczek - ważne, ile masz starterów.

Córeczka szwagra skwitowała toi toi przy Słowińskim Parku Narodowym słowami, które idealnie pasują do promocji Almette: "Ogójnie śif!"

joan

#6253188 Napisano: 12.09.2016 15:32:08
andii napisał(a):

jak już przy Almette:) to czy dostajecie zwrotki po wysłaniu smsa????

Jo tam niy wiym - nie puściłam żadnego zgłoszenia.
1 andii 0

Gość: rpk

#6253191 Napisano: 12.09.2016 15:32:37
joan napisał(a):

rpk napisał(a):

Nie ważne kto co zgłosi ważne kto ma wieczko z tym kodem emotka

Nieważne, ile masz wieczek - ważne, ile masz starterów.

Córeczka szwagra skwitowała toi toi przy Słowińskim Parku Narodowym słowami, które idealnie pasują do promocji Almette: "Ogójnie śif!"

Tym się różni loteria od konkursu emotka . W konkursach wygrywa się twórczością a w loteriach ilością.
0 0

xjustx

#6253192 Napisano: 12.09.2016 15:33:05
Wysyłają z różnych starterów te same kody. Jeden wygra, odeślą a tu na koniec jeb.. na inny starter, ale ten sam kod domek emotka  
2 edzia21, joan 0

joan

#6253195 Napisano: 12.09.2016 15:36:08
rpk napisał(a):

Tym się różni loteria od konkursu emotka . W konkursach wygrywa się twórczością a w loteriach ilością.

Nie nie, tym się różni SENSOWNA loteria od NONSENSOWNEJ, jak widać na przykładzie Kinder Bueno i Almette. Gdyby w Almette procedury były takie same, jak przy Kinder Bueno, loteria Almette byłaby całkiem fajna emotka

Teraz tak się porobiło, że konkursy to loterie, a loterie to kpina emotka
0 0

szczupak

#6253201 Napisano: 12.09.2016 15:42:14
nkba napisał(a):

szczupak napisał(a):

Inaczej jest w sytuacji kiedy w regulaminie jest info że podatek od wygranej musi uiścić sam nagrodzony, ale z reguły w takich sytuacjach warunkiem wydania nagrody jest udokumentowanie zapłaty powyższego podatku ( też 10% wartości) i wtedy nagrodzony rozlicza się przed właściwym sobie Urzędem Skarbowym podając pesel i swoje dane ( nr dowodu też nie jest potrzebny)

To nie tak emotka Nawet jeśli laureat wpłaca agencji podatek to i tak agencja wpłaca go nie imiennie w swojej deklaracji. Jedyna sytuacja kiedyu mogą żądać danych do US to wtedy gdy ani agencja ani Ty nie wpłacasz podatku. Dostajesz nagrodę, a potem agencja przysyła PIT-8C i sama rozliczasz to w swoim reznaniu rocznym i wtedy dopiero odprowadzasz podatek sama emotka Pisałam już o tym kiedyś emotka

Przyznaje racje  emotka   w tym drugim przypadku trochę się zakrecilam emotka
Niech tylko te fajne wygrane wpadają to ten podatek się jakoś przelknie
0 0

agniehaha89

#6253202 Napisano: 12.09.2016 15:44:41
joan napisał(a):

andii napisał(a):

Ja mam zwrotki emotka  
0 0

nkba

#6253205 Napisano: 12.09.2016 15:48:47
szczupak napisał(a):

nkba napisał(a):

szczupak napisał(a):

Inaczej jest w sytuacji kiedy w regulaminie jest info że podatek od wygranej musi uiścić sam nagrodzony, ale z reguły w takich sytuacjach warunkiem wydania nagrody jest udokumentowanie zapłaty powyższego podatku ( też 10% wartości) i wtedy nagrodzony rozlicza się przed właściwym sobie Urzędem Skarbowym podając pesel i swoje dane ( nr dowodu też nie jest potrzebny)

To nie tak emotka Nawet jeśli laureat wpłaca agencji podatek to i tak agencja wpłaca go nie imiennie w swojej deklaracji. Jedyna sytuacja kiedyu mogą żądać danych do US to wtedy gdy ani agencja ani Ty nie wpłacasz podatku. Dostajesz nagrodę, a potem agencja przysyła PIT-8C i sama rozliczasz to w swoim reznaniu rocznym i wtedy dopiero odprowadzasz podatek sama emotka Pisałam już o tym kiedyś emotka

Przyznaje racje  emotka   w tym drugim przypadku trochę się zakrecilam emotka
Niech tylko te fajne wygrane wpadają to ten podatek się jakoś przelknie

o taaaaak emotka emotka emotka życzę tego wszystkim:) i sobie również emotka
0 0

agniehaha89

#6253207 Napisano: 12.09.2016 15:52:00
andii napisał(a):

agniehaha89 napisał(a):

joan napisał(a):

andii napisał(a):

Ja mam zwrotki emotka  

mnie nic nie doszło. wysłałam DOM.1234abcd i nic nulll emotka

a po kodzie nie powinna być postawiona kropka? Ja mam play jak coś i za każdym razem mam zwrotki 
0 0

joka

#6253216 Napisano: 12.09.2016 15:58:55
Kto mi powie w którym miejscu jest oświadczanie z Kids Tesco?kącik rodzica ..regulaminy ale tego nie widzę emotka
0 0

#6253219 Napisano: 12.09.2016 16:07:52
xjustx napisał(a):

Wysyłają z różnych starterów te same kody. Jeden wygra, odeślą a tu na koniec jeb.. na inny starter, ale ten sam kod domek emotka  

Wtedy odkupi na forum wieczko z tym numerem emotka
1 andii 0

agniehaha89

#6253221 Napisano: 12.09.2016 16:14:49
[quote=ni
rpk napisał(a):

xjustx napisał(a):

xjustx] Wysyłają z różnych starterów te same kody. Jeden wygra, odeślą a tu na koniec jeb.. na inny starter, ale ten sam kod domek emotka  

nie odkupi, bo już będzie odesłany na inne nazwisko ;/
0 0

lubiekisiel

#6253226 Napisano: 12.09.2016 16:29:38
Czy w loterii Batony Milka jest ograniczenie na osobę albo gospodarstwo gomowe? Bo czytam ten regulamin i nic nie mogę znaleźć.
0 0

Gość: barcza

#6253242 Napisano: 12.09.2016 16:58:48
agniehaha89 napisał(a):

[quote=ni

rpk napisał(a):

xjustx napisał(a):

xjustx] Wysyłają z różnych starterów te same kody. Jeden wygra, odeślą a tu na koniec jeb.. na inny starter, ale ten sam kod domek emotka  

właśnie o to chodzi chyba w tym konkursie bo jeżeli i rezerwa będzie miała zdublowany kod to domek zostanie u organizatora
0 0

kadett33

#6253247 Napisano: 12.09.2016 17:04:26
agniehaha89 napisał(a):

[quote=ni

rpk napisał(a):

xjustx napisał(a):

ale niby kody się  powtarzają, więc możliwe że odkupi.
0 0

darog

#6253248 Napisano: 12.09.2016 17:12:38
rpk napisał(a):

barcza napisał(a):

darog napisał(a):

edzia21 napisał(a):

scrabble napisał(a):

dolly napisał(a):

Agencje maja swoje bazy danych i w tym zapewnie sensie napisali o tym połączeniu.  
Rejestrowanie numerów jest związane z ustawa antyterrorystyczna i dostep do danych bedzie miala tylko policja.
Nie wierze, by ja komus udostępnili. 

To rozumiem ale czy agencje mają prawo prowadzić własne bazy danych? W regulaminach jest napisane, że przechowują je na potrzeby danego, konkretnego konkursu,  w którym bierzesz udział. 

Nie mają prawa, ale niektóre agencje skrupulatnie tworzą takie bazy... emotka  nie będę wskazywała palcem.

prawda. trzymają dane bezprawnie.

smolar

Smolar nigdy nie brał nr dowodu ani nr pesel więc nie wiem skąd to posądzenie? emotka

wydaje mi się, że trzymają bezprawnie
nr tel + dane osoby + adres..
0 0

#6253251 Napisano: 12.09.2016 17:19:38
darog napisał(a):

rpk napisał(a):

barcza napisał(a):

darog napisał(a):

edzia21 napisał(a):

scrabble napisał(a):

dolly napisał(a):

Agencje maja swoje bazy danych i w tym zapewnie sensie napisali o tym połączeniu.  
Rejestrowanie numerów jest związane z ustawa antyterrorystyczna i dostep do danych bedzie miala tylko policja.
Nie wierze, by ja komus udostępnili. 

To rozumiem ale czy agencje mają prawo prowadzić własne bazy danych? W regulaminach jest napisane, że przechowują je na potrzeby danego, konkretnego konkursu,  w którym bierzesz udział. 

Nie mają prawa, ale niektóre agencje skrupulatnie tworzą takie bazy... emotka  nie będę wskazywała palcem.

prawda. trzymają dane bezprawnie.

smolar

Smolar nigdy nie brał nr dowodu ani nr pesel więc nie wiem skąd to posądzenie? emotka

wydaje mi się, że trzymają bezprawnie
nr tel + dane osoby + adres..

nie o PESEL mi chodzi tylko o nr telefonu + dane osoby+ adres
0 0

#6253252 Napisano: 12.09.2016 17:20:36
Pytanie czy jest tych kodów 1000 czy 10000 . Palete czy dwie serka zawsze można kupić to nie aż tak wielki wydatek
0 0

#6253258 Napisano: 12.09.2016 17:31:48
rpk napisał(a):

Pytanie czy jest tych kodów 1000 czy 10000 . Palete czy dwie serka zawsze można kupić to nie aż tak wielki wydatek

ja obstawiam  więcej ale to trzeba by mieć informacje ile z linii produkcyjnej schodzi serków w ciągu doby
0 0

mczarna

#6253274 Napisano: 12.09.2016 18:02:36
Odnośnie Kamisa- to mają tam "mały" bałagan.Do mojego taty dzwonili 3 razy,że wygrał, w tym raz jak już nagroda jest u niego w domu, hehehe.
0 0