Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

dorcia

#6261354 Napisano: 28.09.2016 23:21:25
magnus napisał(a):

dorcia napisał(a):

luko922 napisał(a):

Mam dziwny problem... Mam telefony dual sim i wiadomość o wygranym tablecie z JET (3-częściową) dostałem w taki sposób, że 1 sms jest na sim1, a dwa pozostałe na sim2. Przecież to chyba niemożliwe... emotka  

Ja mam za to 1/3 i 3/3
Co było w 2/3? O oświadczeniach pisali tam??

2 część - dane adresowe

dzięki
0 0

edith

#6261358 Napisano: 28.09.2016 23:39:38
Dzisiaj Soraya Lidl miala powiadamiać o wygranych a widzę ,że rezerwy dopiero lecą,ktoś coś wie do kiedy mają w koncu być wymiki? emotka
0 0

marzanna

#6261362 Napisano: 28.09.2016 23:53:49
magnus napisał(a):

dorcia napisał(a):

magnus napisał(a):

dorcia napisał(a):

luko922 napisał(a):

Mam dziwny problem... Mam telefony dual sim i wiadomość o wygranym tablecie z JET (3-częściową) dostałem w taki sposób, że 1 sms jest na sim1, a dwa pozostałe na sim2. Przecież to chyba niemożliwe... emotka  

Ja mam za to 1/3 i 3/3

2 część - dane adresowe

dzięki

Dane adresowe i oświadczenie z ich strony

Zarówno w SMSie, jak i w regulaminie jest napisane, że zwycięzcy muszą odesłać 2 oświadczenia. Z tym że to drugie to poświadczenie odbioru nagrody, więc raczej przedwczesne.... Co robicie? Odsyłacie oba?
0 0

mia

#6261363 Napisano: 28.09.2016 23:55:47
marzanna napisał(a):

Zarówno w SMSie, jak i w regulaminie jest napisane, że zwycięzcy muszą odesłać 2 oświadczenia. Z tym że to drugie to poświadczenie odbioru nagrody, więc raczej przedwczesne.... Co robicie? Odsyłacie oba?

Oni zawsze chcieli taką durnotę. Trzeba odesłać oba, a w tym drugim wpisać aktualną datę, choć to kompletnie bez sensu. emotka
2 joan, marzanna 0

bamfarfe22

#6261364 Napisano: 28.09.2016 23:56:19
marzanna napisał(a):

magnus napisał(a):

dorcia napisał(a):

magnus napisał(a):

dorcia napisał(a):

luko922 napisał(a):

Ja mam za to 1/3 i 3/3

2 część - dane adresowe

dzięki

Jak Ty sobie wyobrażasz odesłać protokół odbioru nagrody skoro złotego co rozumiem nagrody jeszcze nie widziałaś na oczy? Protokoły na ogół wypełnia się przy kurierze, chyba że proszą o odesłanie poczta po otrzymaniu przesyłki 
0 0

xpac

#6261366 Napisano: 28.09.2016 23:59:33
bamfarfe22 napisał(a):

marzanna napisał(a):

magnus napisał(a):

dorcia napisał(a):

magnus napisał(a):

dorcia napisał(a):

luko922 napisał(a):

Ja mam za to 1/3 i 3/3

2 część - dane adresowe

dzięki

Jak Ty sobie wyobrażasz odesłać protokół odbioru nagrody skoro złotego co rozumiem nagrody jeszcze nie widziałaś na oczy? Protokoły na ogół wypełnia się przy kurierze, chyba że proszą o odesłanie poczta po otrzymaniu przesyłki 

ja tam wysłałem od razu dwa wypełnione, najwyżej poproszą o wysłanie jeszcze raz jakby coś nie pasowało ...
0 0

maria1980

#6261367 Napisano: 29.09.2016 00:00:01
bamfarfe22 napisał(a):

marzanna napisał(a):

magnus napisał(a):

dorcia napisał(a):

magnus napisał(a):

dorcia napisał(a):

luko922 napisał(a):

Ja mam za to 1/3 i 3/3

2 część - dane adresowe

dzięki

Normalne w Jet ,ze sie to wypełnia i wysyła , przynajmniej zawsze tak było emotka  
0 0

bamfarfe22

#6261369 Napisano: 29.09.2016 00:05:06
xpac napisał(a):

bamfarfe22 napisał(a):

marzanna napisał(a):

magnus napisał(a):

dorcia napisał(a):

magnus napisał(a):

dorcia napisał(a):

luko922 napisał(a):

Ja mam za to 1/3 i 3/3

2 część - dane adresowe

dzięki

ja tam wysłałem od razu dwa wypełnione, najwyżej poproszą o wysłanie jeszcze raz jakby coś nie pasowało ...

Nie orientuje się co prawda o jaki konkurs chodzi ale to tak jakby podpisać że się coś ma a jednocześnie się tego nie otrzymało.  Jakby ktoś chciał coś na tym ugrać to przecież protokół że odebraliscie już ma
0 0

marzanna

#6261373 Napisano: 29.09.2016 00:15:38
Dzięki wszystkim, ja też wysyłam oba  emotka
0 0

trebor1

#6261374 Napisano: 29.09.2016 00:21:36
luko922 napisał(a):

wydaje mi się, że wygrałeś dwie nagrody na dwa simy, a pierwszej karcie zjadło ci dwa ostatnie smsy, na drugim Sim zjadło Ci pierwszego smsa. Innej opcji nie widzę. Wyłlłacz telefon wyjmij karty, i odpal ponownie, czasem po takim zresetowaniu pojawiają się zbłąkane smsy
0 0

luko922

#6261391 Napisano: 29.09.2016 07:22:39
trebor1 napisał(a):

luko922 napisał(a):

wydaje mi się, że wygrałeś dwie nagrody na dwa simy, a pierwszej karcie zjadło ci dwa ostatnie smsy, na drugim Sim zjadło Ci pierwszego smsa. Innej opcji nie widzę. Wyłlłacz telefon wyjmij karty, i odpal ponownie, czasem po takim zresetowaniu pojawiają się zbłąkane smsy

No to Cię zdziwię, bo z tego telefonu wysłałem tylko jedno zgłoszenie (na jedną kartę sim)... Bardzo zastanawiająca sprawa..
0 0

wiesia30

#6261392 Napisano: 29.09.2016 07:43:30
zaczytana-pola napisał(a):

mczarna napisał(a):

szindy napisał(a):

Dostałam dziś sms z konkursu Almette że mam przesłać wieczko z kodem wraz z paragonem na adres organizatora bo inaczej nie będzie brało udziału w loterii. Czy to znaczy, że ktoś przede mną zgłosił ten sam numer kodu?

Przecież kody się powtarzają i była o tym już tu mowa... Ale informowali o wygranej dzwoniąc?

To nie są sms-y z informacją o wygranej.

ja dzisiaj dostałam @,żeby odesłać wieczko z kodem i paragonem-do weryfikacji...
0 0

Gość: rpk

#6261398 Napisano: 29.09.2016 08:24:13
wiesia30 napisał(a):

mczarna napisał(a):

szindy napisał(a):

Dostałam dziś sms z konkursu Almette że mam przesłać wieczko z kodem wraz z paragonem na adres organizatora bo inaczej nie będzie brało udziału w loterii. Czy to znaczy, że ktoś przede mną zgłosił ten sam numer kodu?

Przecież kody się powtarzają i była o tym już tu mowa... Ale informowali o wygranej dzwoniąc?

ja dzisiaj dostałam @,żeby odesłać wieczko z kodem i paragonem-do weryfikacji...

Czy ktoś pobierał regulamin na początku loteri i ma zapisany? Obecny na stronie jest z 23 września i wydaje mi się że został zmieniony w trakcje trwania loterii a tak chyba nie powinno się zdarzyć . Jak ktoś ma pobierany wcześniej to proszę o podesłanie.
0 0

blanca

#6261402 Napisano: 29.09.2016 08:33:24
rpk napisał(a):

Czy ktoś pobierał regulamin na początku loteri i ma zapisany? Obecny na stronie jest z 23 września i wydaje mi się że został zmieniony w trakcje trwania loterii a tak chyba nie powinno się zdarzyć . Jak ktoś ma pobierany wcześniej to proszę o podesłanie.

https://www.almet...-natury-20160714.pdf
W nowym dodano pkt.7.26
0 0

Gość: MartaZey

#6261406 Napisano: 29.09.2016 08:44:01
wiesia30 napisał(a):

mczarna napisał(a):

szindy napisał(a):

ja to samo....
0 0

joan

#6261408 Napisano: 29.09.2016 08:45:10
rpk napisał(a):

Regulamin nie może zostać jednostronnie zmieniony na niekorzyść drugiej strony - teraz trzeba się zastanowić, czy ta dodatkowa weryfikacja to jest właśnie "niekorzyść". To i tak jest pic na budę, gdy się człowiek w dodatkowy punkt regulaminu zagłębi. Takie pseudorobienie czegoś emotka
0 0

assal

#6261413 Napisano: 29.09.2016 08:58:29
Regulamin loterii może zostać zmieniony, jeśli wyrazi na to zgodę Izba Celna.
W takich przypadkach jak ten, gdy wykryty jakieś luki, zawsze na dodatkowe zabezpieczenia się zgadzają. To nie jest niekorzyść  emotka
1 joan 0

kammaro

#6261415 Napisano: 29.09.2016 09:02:10
Punkt widzenia,zalezy od punktu siedzenia emotka  Dla mnie ta dodatkowa weryfikacja dziala na korzysc . Odpadna nieuczciwie zdublowane kody, wiec mniej zgloszen bedzie bralo udzial w loterii i zwiekszy sie szansa na wygranie emotka  Szkoda, ze Albedo nie ma ochoty dzialac na korzysc uczciwych graczy (aj boli mnie ten Super Fish emotka  )

joan

#6261418 Napisano: 29.09.2016 09:05:03
assal napisał(a):

Regulamin loterii może zostać zmieniony, jeśli wyrazi na to zgodę Izba Celna.
W takich przypadkach jak ten, gdy wykryty jakieś luki, zawsze na dodatkowe zabezpieczenia się zgadzają. To nie jest niekorzyść  emotka

Zgadzam się emotka

Jednak w praktyce:
- Jeśli ktoś sporo wysyła i co jakiś czas mu każą 20x odesłać wieczko, zapłaci prawie 100 zł na poczcie. Bez powodu, bo przecież niczego nie wygrał.
- Późniejsze odsyłanie zdjęć wieczek mejlem to kpina = se zrobię 50 zdjęć tego samego wieczka i powiem, że mam 50 wieczek.

Powinno być tak, że osoby, u których stwierdzono nieuczciwe praktyki, zostają całkowicie wykluczone z loterii, ich zgłoszenia także. Zakładam, że każdy cwaniak od początku gra tymi samymi kodami na wszystkie dane, a co za tym idzie: nastąpiłaby czystka absolutna emotka
1 kumulacja 0

assal

#6261423 Napisano: 29.09.2016 09:10:54
Joan: Możliwe, że kody powtarzają się w ograniczonej ilości, a niektórzy się zapędzili, więc zgłoszonych kodów za dużo.
Możliwe, że zaczęli teraz śledzić ip/numery komputera i wyłapali, że te same numery wychodzą z tego samego źródła  emotka
Możliwe, że takie było zalecenie sponsora/Izby Celnej czy kogoś tam decydującego.
Możliwe też, że losowo sobie wybrali ileś tam osób, by dać sygnał, że kontrolują sytuację (której nie kontrolują wcale emotka )