Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

joan

#6261426 Napisano: 29.09.2016 09:11:54
assal napisał(a):

Joan: Możliwe, że kody powtarzają się w ograniczonej ilości, a niektórzy się zapędzili, więc zgłoszonych kodów za dużo.
Możliwe, że zaczęli teraz śledzić ip/numery komputera i wyłapali, że te same numery wychodzą z tego samego źródła  emotka
Możliwe, że takie było zalecenie sponsora/Izby Celnej czy kogoś tam decydującego.
Możliwe też, że losowo sobie wybrali ileś tam osób, by dać sygnał, że kontrolują sytuację (której nie kontrolują wcale emotka )

Obstawiam niestety ostatnią opcję emotka
1 mia 0

joan

#6261436 Napisano: 29.09.2016 09:24:01
magnus napisał(a):

(...) Zmiana Regulaminu w trakcie loterii też o czymś świadczy.

O braku profesjonalnego podejścia oraz wyobraźni - niedopuszczalne deficyty w przypadku takiej akcji emotka
0 0

Gość: rpk

#6261439 Napisano: 29.09.2016 09:26:39
magnus napisał(a):

kammaro napisał(a):

Punkt widzenia,zalezy od punktu siedzenia emotka  Dla mnie ta dodatkowa weryfikacja dziala na korzysc . Odpadna nieuczciwie zdublowane kody, wiec mniej zgloszen bedzie bralo udzial w loterii i zwiekszy sie szansa na wygranie emotka  Szkoda, ze Albedo nie ma ochoty dzialac na korzysc uczciwych graczy (aj boli mnie ten Super Fish emotka  )

A skąd wiesz, że odpadną nieuczciwi, moze Ci zostali już niejednokrotnie nagrodzeni ?
Od kiedy rozpoczęli weryfikację  ?? - od wczoraj !
Dlaczego przystąpienie do loterii ma uczciwą osobę obciążać dodatkowymi kosztami przesyłki pocztowej ?
Czy przesłanie wieczka i paragonu, na którym jest kilka serków (zgodnie z ich zapewnieniem, że tak być może) gwarantuje jakąkolwiek wygraną i co stanie się z paragonem w przypadku wygrania na inny nowy kod ?
To jest właśnie robienie w balona niewinnych !
Ja też mam taki sms i nie zawaham się go użyć, bo nie mam żadnego powtarzającego się smsa a na każdy serek mam paragon, nie mam też żadnej wygranej na swoim koncie. 
Te pseudo zabezpieczenia działają na korzyść Organizatora , który zabezpieczył się fajnym zapisem w Reguluminie a nie na korzyść biorących udział w loterii.
Zmiana Regulaminu w trakcie loterii też o czymś świadczy.

W 100% się zgadzam. Ja dostałem @ na zgłoszenia od 23 września i chyba na wszystkie na raz dzisiaj o tej samej godzinie jak by z automatu do wszystkich wysłali.
0 0

scrabble

#6261440 Napisano: 29.09.2016 09:26:41
assal napisał(a):

Joan: Możliwe, że kody powtarzają się w ograniczonej ilości, a niektórzy się zapędzili, więc zgłoszonych kodów za dużo.
Możliwe, że zaczęli teraz śledzić ip/numery komputera i wyłapali, że te same numery wychodzą z tego samego źródła  emotka
Możliwe, że takie było zalecenie sponsora/Izby Celnej czy kogoś tam decydującego.
Możliwe też, że losowo sobie wybrali ileś tam osób, by dać sygnał, że kontrolują sytuację (której nie kontrolują wcale emotka )

Zobaczymy w praktyce. Wczoraj wysłałam 1 kod, na 100% nowy dla ścisłości emotka  i smsa ani maila nie dostałam. Dlatego mam nadzieję, że weryfikują wszystkie powtarzające się kody. Wiem, że w skali kraju trochę ich jest ale wydaje mi się,  że to niewielki %, coś na zasadzie powtarzających się numerów na kasach fiskalnych np. w zgłoszeniach do coca-coli.
1 kammaro 0

dang21

#6261441 Napisano: 29.09.2016 09:28:28
Zawsze z każdą loterią są jakieś jaja emotka   Dobrze, że agencja się wzięła do roboty w sprawie kodów - lepiej późno niż wcale emotka  szkoda tylko, że loteria ta jest niedopracowana i teraz to już raczej "po ptokach", w niektórych przypadkach...
1 kammaro 0

madzia1-s

#6261443 Napisano: 29.09.2016 09:30:11
scrabble napisał(a):

assal napisał(a):

Zobaczymy w praktyce. Wczoraj wysłałam 1 kod, na 100% nowy dla ścisłości emotka  i smsa ani maila nie dostałam. Dlatego mam nadzieję, że weryfikują wszystkie powtarzające się kody. Wiem, że w skali kraju trochę ich jest ale wydaje mi się,  że to niewielki %, coś na zasadzie powtarzających się numerów na kasach fiskalnych np. w zgłoszeniach do coca-coli.

Tez wczoraj zglaszalam i zadnej wiadomosci nie mam emotka
0 0

scrabble

#6261445 Napisano: 29.09.2016 09:31:04
rpk napisał(a):

magnus napisał(a):

kammaro napisał(a):

Punkt widzenia,zalezy od punktu siedzenia emotka  Dla mnie ta dodatkowa weryfikacja dziala na korzysc . Odpadna nieuczciwie zdublowane kody, wiec mniej zgloszen bedzie bralo udzial w loterii i zwiekszy sie szansa na wygranie emotka  Szkoda, ze Albedo nie ma ochoty dzialac na korzysc uczciwych graczy (aj boli mnie ten Super Fish emotka  )

A skąd wiesz, że odpadną nieuczciwi, moze Ci zostali już niejednokrotnie nagrodzeni ?
Od kiedy rozpoczęli weryfikację  ?? - od wczoraj !
Dlaczego przystąpienie do loterii ma uczciwą osobę obciążać dodatkowymi kosztami przesyłki pocztowej ?
Czy przesłanie wieczka i paragonu, na którym jest kilka serków (zgodnie z ich zapewnieniem, że tak być może) gwarantuje jakąkolwiek wygraną i co stanie się z paragonem w przypadku wygrania na inny nowy kod ?
To jest właśnie robienie w balona niewinnych !
Ja też mam taki sms i nie zawaham się go użyć, bo nie mam żadnego powtarzającego się smsa a na każdy serek mam paragon, nie mam też żadnej wygranej na swoim koncie. 
Te pseudo zabezpieczenia działają na korzyść Organizatora , który zabezpieczył się fajnym zapisem w Reguluminie a nie na korzyść biorących udział w loterii.
Zmiana Regulaminu w trakcie loterii też o czymś świadczy.

W 100% się zgadzam. Ja dostałem @ na zgłoszenia od 23 września i chyba na wszystkie na raz dzisiaj o tej samej godzinie jak by z automatu do wszystkich wysłali.

Ja wysłałam wczoraj przez stronę, dziś drugi też przez formularz i @ nie ma póki co. Seryjnie nie wysyłają na pewno. 
0 0

lolka182

#6261449 Napisano: 29.09.2016 09:37:23

Zastanawia mnie ta akcja z odsyłaniem wieczka....no bo co jak ktoś je odeśle z paragonem , oni zweryfikują pozytywnie i co odsyłają z powrotem? Co jak na to wieczko wygra się domek, a paragonu i wieczka nie ma, bo jest u organizatora?
0 0

nieprzytomna

#6261450 Napisano: 29.09.2016 09:38:03
A ja z innej beczki, czy wie ktoś może co wygrał w konkursie Soraya Lidl? Czy serio będą niespodzianki przy odbiorze?
0 0

kammaro

#6261451 Napisano: 29.09.2016 09:38:50
Ja wszystkie kody od poczatku loterii wysylalam raz (ok 25 szt, wiem, to malo) i nie dostalam ani smsa ani maila, ze mam doslac wieczko. Ale gdybym dostala takiego maila, odeslalabym wieczko z prosba o zwrot kosztow wysylki, ktore musialam poniesc. Mam identyczne zdanie jak scrabble.
1 bethan 0

scrabble

#6261452 Napisano: 29.09.2016 09:40:10
lolka182 napisał(a):

Ja wysłałam zgłoszenie dzisiaj przez stronę i potwierdzenie dostałam od razu.
Zastanawia mnie ta akcja z odsyłaniem wieczka....no bo co jak ktoś je odeśle z paragonem , oni zweryfikują pozytywnie i co odsyłają z powrotem? Co jak na to wieczko wygra się domek, a paragonu i wieczka nie ma, bo jest u organizatora?

Albo inna kwestia, odsyłasz wieczko i paragon, polecony nie dociera przed czasem losowania...
W efekcie zgłoszenie kosztuje Cię nie 3 a 8 zł, przy czym nie bierze nawet udziału w losowaniu, o czym nigdy się nie dowiesz.
0 0

lolka182

#6261455 Napisano: 29.09.2016 09:43:52
Ale oczywiście cieszę się z tego nie idealnego, ale jakiegoś dodatkowego zabezpieczenia - myślę, że dużo osób napisało do nich z wątpliwościami, a że niestety nie zabezpieczyli loterii dobrze od początku to próbują coś teraz poprawić. 
Wiadomo, wolałabym jak każdy uczciwie grający pewnie żeby kody były od spodu i żeby wprowadzało się od razu nr paragonu, żeby nie dało się potem ich sprzedać itp., no ale...na to już nie ma co liczyć emotka
1 scrabble 0

scrabble

#6261458 Napisano: 29.09.2016 09:47:23
Zamiast informować ludzi, że kody mogą się powtarzać, wystarczyło dać notkę, że w takim przypadku należy zgłosić się do organizatora aby przydzielił "zamiennik". Po prostu gdyby system nie przyjmował tego samego kody, nie byłoby żadnego zamieszania. 
0 0

dang21

#6261461 Napisano: 29.09.2016 09:50:44
scrabble napisał(a):

lolka182 napisał(a):

Ja wysłałam zgłoszenie dzisiaj przez stronę i potwierdzenie dostałam od razu.

Albo inna kwestia, odsyłasz wieczko i paragon, polecony nie dociera przed czasem losowania...
W efekcie zgłoszenie kosztuje Cię nie 3 a 8 zł, przy czym nie bierze nawet udziału w losowaniu, o czym nigdy się nie dowiesz.

Powinna być możliwość zrobienia fotki wieczka i wysłania go mailem, a nie że uczestnik musi ponosić kolejne koszty... Bez przesady emotka
1 bethan 0

Gość: jackk76

#6261462 Napisano: 29.09.2016 09:50:44
xpac napisał(a):

ladyinred napisał(a):

A wlasnie jak ktos wygra w almette, to każą odsylac wszystkie wieczka i paragony? Czy tylko wygrany kod i 1 paragon?

Podają wygrany kod i należy odesłać tylko ten jeden emotka

I to jest błąd - W przypadku wygranej powinni żądać wszystkich wieczek i paragonów zgłoszonych pzez uczestnika i zorganizować loterię tak, aby kody na wieczkach nie mogły się powtarzać.
2 joan, mia 0

mellowfruit

#6261464 Napisano: 29.09.2016 09:52:20
Czy trwa jeszcze jakiś konkurs, w którym trzeba kupić zeszyty? Będę wdzięczna za odpowiedź.
0 0

violka88

#6261469 Napisano: 29.09.2016 10:00:14
magnus napisał(a):

kammaro napisał(a):

Ja wszystkie kody od poczatku loterii wysylalam raz (ok 25 szt, wiem, to malo) i nie dostalam ani smsa ani maila, ze mam doslac wieczko. Ale gdybym dostala takiego maila, odeslalabym wieczko z prosba o zwrot kosztow wysylki, ktore musialam poniesc. Mam identyczne zdanie jak scrabble.

Ja mam mniej zgłoszeń, wszystkie prawidłowe i uczciwe.

z almette wysłałam ok 20 zgłoszeń uczciwie!! i ani nie dostałam info o odesłaniu wieczek ani paragonów - almette nie nagrodziło mnie również!!! ale w innych loteriach kiedyś też dostałam informację że mam odesłać wszystkie zgłoszone paragony (było ich chyba z 8 i tak zrobiłam - a i tak nic nie wygrałam!!! oczywiście odesłałam wszysko na mój koszt - pisałam do agencji że mnie tylko obciążyli kosztami a nagrody i tak nie przyznali - wiecie co mi odpisali
że jak się gra w loteriach, to że trzeba się liczyć z wysłaniem paragonów (i że taki jest zapis w regulaminie, że organizator może poprosić o zgłoszone paragony to uczestnik musi wysłać -)  a jak nie chce bo nikt go nie zmusza - to po prostu zostaje zdyskwalifikowany- wybór należy do Państwa czy poświecić dodatkową kasę na znaczki - czy nie? 
emotka  a swoją drogą to zapewne i tak oszuści nie zostaną zdyskwalifikowani tylko znów odbije sie to na uczciwych 
2 monisss, nkba 0

Gość: cleopatra

#6261475 Napisano: 29.09.2016 10:07:40
jackk76 napisał(a):

xpac napisał(a):

ladyinred napisał(a):

A wlasnie jak ktos wygra w almette, to każą odsylac wszystkie wieczka i paragony? Czy tylko wygrany kod i 1 paragon?

Podają wygrany kod i należy odesłać tylko ten jeden emotka

I to jest błąd - W przypadku wygranej powinni żądać wszystkich wieczek i paragonów zgłoszonych pzez uczestnika i zorganizować loterię tak, aby kody na wieczkach nie mogły się powtarzać.

dla mnie ogólnie jest dziwne, że kod jest na górze i wszyscy go widzą....powinien być w środku, najlepiej na samym dnie, i dopiero jak wyżrę ten serek powinien być widoczny....

Gość: cleopatra

#6261492 Napisano: 29.09.2016 10:23:41
magnus napisał(a):

cleopatra napisał(a):

jackk76 napisał(a):

xpac napisał(a):

ladyinred napisał(a):

Na durne LAY'sy tak zabezpieczyli kody, że trudno było je odczytać, Kinder ma tez KOD w srodku, Mentos itp.
Dlaczego kiedy stawką w grze jest ponad 600 tys złotych odstawiono taką kaszanę ?
Dla kazdego uczciwie grającego na rękę jest ukrycie kodu i żądanie przesłania go w razie wygranej wraz z paragonem zakupu a w przypadku wielokrotnych zgoszeń- wszystkich kodów  a nie JEDNEGO oraz paragonów potwierdzajacych ich nabycie!

no jakieś to podejrzane....pewnie znowu dom wygra jakaś koleżanka Pani minister (jak auto w loterii paragonowej)....ehhhhh
0 0

dang21

#6261493 Napisano: 29.09.2016 10:25:18
cleopatra napisał(a):

no jakieś to podejrzane....pewnie znowu dom wygra jakaś koleżanka Pani minister (jak auto w loterii paragonowej)....ehhhhh

Czy ktoś ma jakieś namiary na ministrów? Może jeszcze zdążę się z jakimś zaprzyjaźnić emotka
0 0