Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

rudawka

#6304271 Napisano: 23.12.2016 10:43:25
helcia85 napisał(a):

poprostuanette napisał(a):

serio to są wyniki oleju wielkopolskiego?https://www.olejw...ds/584ff811d13c3.jpg 1 miejsce? co się dzieje ostatnio z jury. Kto to ocenia?

Nie rozumiem czemu takie coś wygrywa... no nie rozumiem

Też mi się nie chce wierzyć ... ;( sadzone jajka...

no ale smażone emotka
0 0

joan

#6304272 Napisano: 23.12.2016 10:44:38
asantesana napisał(a):

Wg mnie większość zdjęć jest naprawdę ładnych, tylko kilka słabszych i nie czepiałabym się w tym przypadku wyboru.
Ps. Grałam i nie wygrałam, ale wiem dlaczego - jury usłyszało ode mnie kilka słów na temat posiadania uczestników w nosie. 

Albo dlatego, że Twoja praca była za dobra - mnie się bardzo podoba, a sama wiesz, że przeważnie chcą nagrodzić Kowalskiego, co błyska lampą na tłustą golonkę, a nie kogoś, kto potencjalnie może być blogerką kulinarną emotka

rudawka napisał(a):

Joan, popijałaś olejem emotka emotka

Nieee, ale były megapyszne sałatki plus na ciepło kasza z ciecierzycą i jarmużem. Nadaremnie żeśmy gotowały i żarły! emotka
0 0

rudawka

#6304273 Napisano: 23.12.2016 10:47:28
joan napisał(a):

asantesana napisał(a):

Wg mnie większość zdjęć jest naprawdę ładnych, tylko kilka słabszych i nie czepiałabym się w tym przypadku wyboru.
Ps. Grałam i nie wygrałam, ale wiem dlaczego - jury usłyszało ode mnie kilka słów na temat posiadania uczestników w nosie. 

Albo dlatego, że Twoja praca była za dobra - mnie się bardzo podoba, a sama wiesz, że przeważnie chcą nagrodzić Kowalskiego, co błyska lampą na tłustą golonkę, a nie kogoś, kto potencjalnie może być blogerką kulinarną emotka

rudawka napisał(a):

Joan, popijałaś olejem emotka emotka

Nieee, ale były megapyszne sałatki plus na ciepło kasza z ciecierzycą i jarmużem. Nadaremnie żeśmy gotowały i żarły! emotka

Joan zawsze możesz to powtórzyć emotka Faktycznie jest mnóstwo zdjęć na widok których zazdroszczę mega poczucia estetyki i dobrego sprzętu do foto no i kulinarnego kunsztu emotka Mieć takie zdolności to dopiero życiowa wygrana emotka
0 0

joan

#6304275 Napisano: 23.12.2016 10:49:31
rudawka napisał(a):

Joan zawsze możesz to powtórzyć emotka Faktycznie jest mnóstwo zdjęć na widok których zazdroszczę mega poczucia estetyki i dobrego sprzętu do foto no i kulinarnego kunsztu emotka Mieć takie zdolności to dopiero życiowa wygrana emotka

Eh, PRAWDZIWY konkursowicz, taki z krwi i kości, to sobie nawet herbaty bez konkursu nie zrobi, a my jak te dwa duraki żeśmy w kuchni pitrasiły, sajgon i pobojowisko... no, przynajmniej brzuchy pełne emotka

Oj też chciałabym mieć takie zdolności: i kulinarne i fotograficzne emotka
2 ZetZ, andii 0

asantesana

#6304276 Napisano: 23.12.2016 10:50:02
joan napisał(a):

asantesana napisał(a):

Miód na moje serce mimo braku wygranej emotka  

Gość: poprostuanette

#6304277 Napisano: 23.12.2016 10:51:00
asantesana napisał(a):

rudawka napisał(a):

serio to są wyniki oleju wielkopolskiego?

https://www.olejw...ds/584ff811d13c3.jpg 1 miejsce? co się dzieje ostatnio z jury. Kto to ocenia?

Nie rozumiem czemu takie coś wygrywa... no nie rozumiem emotka

mi się wydaje, ze ta kolejność jest przypadkowa i nie wiadomo kto co wygrał

wszystko jendo... te placki nie zasługują nawet na patelnie...

https://www.olejw...ds/585031c2960ef.jpg a to ? co w tym jest fajnego?

jest kilkanaście ładnych ale są też złe zdjecia.
ok więc nagradzajmy słabe hasła żeby dać szansę osobom które nie umieją pisac. nagradzajmy ludzi którzy nie umieją rysowac w konkursach plastycznych, które nie mają ręki do dekoracji bo... dajmy im szanse. Nie wygrają coś wartego kilkaaset złotych. 
0 0

#6304278 Napisano: 23.12.2016 10:52:02
w ogóle zaczbijmy nagradzac byle co... bo dlaczego ktoś kto nie ma do cdzegoś ręki ma nie wygrać. Niech wygrywa... 
0 0

madzia1-s

#6304279 Napisano: 23.12.2016 10:53:54
Według mnie większość wybranych zdjęć jest naprawdę ładna, ale dopiero po wynikach uświadomołam sobie ze jury większą uwagę przykłada do estetyki i kompozycji niż do dania, które na nim jest emotka  
Tak, też bralam udział i nie mam żalu, przynajmniej mam pewnosc, ze jury ogladalo zdjecia, a nie losowało.
Moze w kolejnej turze pomysle bardziej o doatkach i wygladzie foto, a nie o samej potrawie emotka

szaroburaja

#6304282 Napisano: 23.12.2016 10:59:35
Postanowiłam aż przemówić. Jestem strasznie zła na wielkopolski... wrr..
0 0

Gość: rafi323raf

#6304288 Napisano: 23.12.2016 11:07:12

w ogóle zaczbijmy nagradzac byle co... bo dlaczego ktoś kto nie ma do cdzegoś ręki ma nie wygrać. Niech wygrywa... 

Oczywiście! Dzięki temu wygrywam czasem nawet w opisowych emotka

Aż przejrzałem te zdjęcia bo komentarze jakby nowa afera się szykowała... a tu mi się podobają.

kumarek

#6304289 Napisano: 23.12.2016 11:07:45
Pomóżcie... Olafy już wszystkie rozdane? czy jeszcze jest drobna nadzieja?
0 0

#6304290 Napisano: 23.12.2016 11:10:13
rafi323raf napisał(a):

Oczywiście! Dzięki temu wygrywam czasem nawet w opisowych emotka

Aż przejrzałem te zdjęcia bo komentarze jakby nowa afera się szykowała... a tu mi się podobają.

piekne zdjecie... https://www.olejw...ds/584db69173bbc.jpg rzeczywiście jest się czym zachwycac emotka

https://www.olejw...ds/585014d3df179.jpg dobre jakościowo... no rewelacja emotka

luko922

#6304293 Napisano: 23.12.2016 11:13:16
Jak wyłączyć blokadę PREMIUM SMS w PLAY? Kiedyś chyba wystraczyło doładować konto? A teraz nie pomgło emotka
0 0

Gość: rafi323raf

#6304296 Napisano: 23.12.2016 11:14:16
luko922 napisał(a):

Jak wyłączyć blokadę PREMIUM SMS w PLAY? Kiedyś chyba wystraczyło doładować konto? A teraz nie pomgło emotka

Po doładowaniu czasem kilka godzin trzeba czekać
1 luko922 0

Gość: rpk

#6304298 Napisano: 23.12.2016 11:22:11
luko922 napisał(a):

SMS o treści TAK na numer 252 (opłata zgodnie z cennikiem, jak za zwykły SMS)
0 0

banka-manka

#6304316 Napisano: 23.12.2016 11:54:39
magnus napisał(a):

Czy Olej wielkopolski musi być z napisem "tłoczony raz" ?
U mnie są inne ...
Zdjęcia jak zdjęcia- zawsze budzą kontrowersje, są różne- bardzo ładne i dopieszczone i bardzo przeciętne

Wydaje mi się, że nie. Zresztą wystarczy spojrzeć na nagrodzone zdjęcia  emotka
Najważniejsze żeby był to olej rzepakowy marki Wielkopolski, a nie słonecznikowy, czy mieszany z oliwą  emotka  
Te butelki pokazane na stronie konkursowej to chyba ich nowa szata graficzna dla rzepakowego - u siebie jeszcze nie widziałam. Ale patrząc po zgłoszeniach, część już je ma. 
0 0

29renata

#6304321 Napisano: 23.12.2016 12:04:30
agata6 napisał(a):

violka88 napisał(a):

kate87 napisał(a):

hej czy wszyscy już dostali bony zloterii herbapol

u mnie jeszcze nie  emotka

I o mnie tez zapomnieli

Ja też do tej pory nie dostałam a wygrana z 07.10..
0 0

kalafior

#6304338 Napisano: 23.12.2016 12:36:30
W sprawie Wielkopolskiego.....
Czytam i nie wierze, naprawdę w Was tyle zawiści?
Przecież konkurs się jeszcze nie skończył - tyle tur i tyle nagród że warto jeszcze próbować! Macie szanse.
Ja walczyłam do końca w konkursie tuńczyk Princess i mi się nie udało, chociaż nie raz myślałam że teraz to już na pewno wygram. Taka natura konkursów fotograficznych, a tu mi się udało za pierwszym razem i jestem szczęśliwa!
Po tym co przeczytałam myślałam że zwycięskie zdjęcia są naprawdę kiepskie, ale jak przejrzałam tą galerię to ogólne wrażenie pozytywne. Być może zdjęcia które tu "hejtujecie" wygrały tylko patelnie. Nie każdy ma super aparat. 

#6304343 Napisano: 23.12.2016 12:44:45
kalafior napisał(a):

W sprawie Wielkopolskiego.....
Czytam i nie wierze, naprawdę w Was tyle zawiści?
Przecież konkurs się jeszcze nie skończył - tyle tur i tyle nagród że warto jeszcze próbować! Macie szanse.
Ja walczyłam do końca w konkursie tuńczyk Princess i mi się nie udało, chociaż nie raz myślałam że teraz to już na pewno wygram. Taka natura konkursów fotograficznych, a tu mi się udało za pierwszym razem i jestem szczęśliwa!
Po tym co przeczytałam myślałam że zwycięskie zdjęcia są naprawdę kiepskie, ale jak przejrzałam tą galerię to ogólne wrażenie pozytywne. Być może zdjęcia które tu "hejtujecie" wygrały tylko patelnie. Nie każdy ma super aparat.

można zrobić zdjecie telefonem ale ladnei wyglądajace... zarowno pizza jak i 1/3 pozostałych zdjec nie zasłużyły na nagrodę. W galerii jeszcze jest kilknaście zdjęć o niebo ąłdneijszych niż plazki, pizza czy chleb tostowy z jajkiem. A gdzie dekoracja? EWygrywa zdjęcie gdzie kolorystyka jest zaburzona ... i zamiast naturalnych kolorów sdą żóltawe odcienie.

Jak ktoś nie daje rady ze zdjeciami to niech weźmie udział w innych konkursach. Ale agencje przyzwalają na to... to ludzie posyłajją ochłapy emotka

cokolwiek by nie wygrała ta pizza nie zaśłużyła na to.

To jest jak z hgasłami. Nie umneisz pisać? Nie pisz. Nie umiesz rymować? Zabierz się za plastyczne konkursy.
Czemu mają wygrywac osoby które mają słabsze jakościowo prace?

Idealny przykład: ROSSMANN. Osoby które nie wygrywały skarżyły się że powtarzają się nazwiska. Zmienili zasady i mozna było wygrać raz na ileś dni. Ale taka jest mentalnośc Polaków. Nie ważne że jestem w czymś słabsza ... ważne że agencja nagradza coś co nie zasługuje na nagrodę jakąkolwiek

cc_investigator

#6304344 Napisano: 23.12.2016 12:46:28
Mo drodzy drogie - czy moglibyście napisać z czego dzwoni Kamis ITM (618, zastrzeżony?), czy obdzwania roboty (jakie dni?) czy może juz bony?
0 0