Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

mountain

#6305114 Napisano: 28.12.2016 12:21:18
monisss napisał(a):

a właśnie apropo US i tak dalej... wygrałam kilka nagród powyżej 760zł czy ja dostanę jakieś świstki od firm konkusowych co by to wpisać do dochodu?! nie wiem czy w dobrym wątku piszę.. koniec roku się zbliza i się tak zaczęłam zastanawiać.. kasa od Avantii.. tam faktycznie wysyłalam kopię dowodu, ale np inne konkursy to nie podawałam czasem PESELU .. czy jest coś o co ja muszę się zatroszczyć?czy to agencję ogarniają? w żadnym nie musiałam płacić sama podatku...

tez jestem ciekawa jeżeli chodzi o 1000zł z almette czy trzeba zapłacic podatek emotka
0 0

paula9891

#6305116 Napisano: 28.12.2016 12:22:29
mountain napisał(a):

monisss napisał(a): a właśnie apropo US i tak dalej... wygrałam kilka nagród powyżej 760zł czy ja dostanę jakieś świstki od firm konkusowych co by to wpisać do dochodu?! nie wiem czy w dobrym wątku piszę.. koniec roku się zbliza i się tak zaczęłam zastanawiać.. kasa od Avantii.. tam faktycznie wysyłalam kopię dowodu, ale np inne konkursy to nie podawałam czasem PESELU .. czy jest coś o co ja muszę się zatroszczyć?czy to agencję ogarniają? w żadnym nie musiałam płacić sama podatku...

tez jestem ciekawa jeżeli chodzi o 1000zł z almette czy trzeba zapłacic podatek emotka

A w regulaminie co było?
W Lay's brałam udział i czytałam, więc mogę powiedzieć, że organizator płacił podatek i powinien wypełnić deklarację do US za osobę, która wygrała (tego się nie wlicza w normalne dochody ze stosunku pracy).
1 monisss 0

Vivacia

#6305119 Napisano: 28.12.2016 12:25:48
paula9891 napisał(a):

mountain napisał(a):

monisss napisał(a): a właśnie apropo US i tak dalej... wygrałam kilka nagród powyżej 760zł czy ja dostanę jakieś świstki od firm konkusowych co by to wpisać do dochodu?! nie wiem czy w dobrym wątku piszę.. koniec roku się zbliza i się tak zaczęłam zastanawiać.. kasa od Avantii.. tam faktycznie wysyłalam kopię dowodu, ale np inne konkursy to nie podawałam czasem PESELU .. czy jest coś o co ja muszę się zatroszczyć?czy to agencję ogarniają? w żadnym nie musiałam płacić sama podatku...

A w regulaminie co było?
W Lay's brałam udział i czytałam, więc mogę powiedzieć, że organizator płacił podatek.

Agencje to ogarniają.
W tych rzadkich konkursach, gdzie to my odprowadzamy sami podatek, płaci się go zawsze przed otrzymaniem nagrody. Więc na pewno byśmy się zorientowali emotka (też miałam kartę z Almette).

mn112

#6305123 Napisano: 28.12.2016 12:35:04
Ferrero mnie rozwaliło. Kartę od listonosza odebrała moja mama o tym samym nazwisku co ja. Żądają oświadczenia potwierdzonego notarialnie, wtedy doładują mi kartę. 
0 0

Gość: loczeq

#6305125 Napisano: 28.12.2016 12:41:29
mn112 napisał(a):

Ferrero mnie rozwaliło. Kartę od listonosza odebrała moja mama o tym samym nazwisku co ja. Żądają oświadczenia potwierdzonego notarialnie, wtedy doładują mi kartę. 

tutaj masz info co zrobić https://www.e-kon...strona/972/#p6305118
0 0

violka88

#6305135 Napisano: 28.12.2016 12:54:31
Czy przychodzi Wam potwierdzenie wysłania sms na Wielkią Loterie Hasbro??? wczoraj wysłałam i do tej pory nie mam smsa zwrotnego - nie wiem czy wysłać jeszcze raz?
0 0

Gość: maadziaaa

#6305136 Napisano: 28.12.2016 12:56:31
violka88 napisał(a):

Czy przychodzi Wam potwierdzenie wysłania sms na Wielkią Loterie Hasbro??? wczoraj wysłałam i do tej pory nie mam smsa zwrotnego - nie wiem czy wysłać jeszcze raz?

Wysyłałam po godz. 9 i od razu dostałam zwrotkę.
0 0

violka88

#6305141 Napisano: 28.12.2016 13:04:18
maadziaaa napisał(a):

violka88 napisał(a):

Wysyłałam po godz. 9 i od razu dostałam zwrotkę.

dzięki wyślę jeszcze raz emotka
0 0

ace

#6305208 Napisano: 28.12.2016 14:14:05
rudawka napisał(a):

karolinamat napisał(a):

ace napisał(a):

Jak Jet bardzo wymaga wypełnienia wszystkich pól w oświadczeniu? Bo mam dwa słoiki wygrane, ale dla słoika nie mam zamiaru im podawać nr dowodu i kto wydał.... Pytanie tylko czy jak im odeślę bez tych pól to wyślą nagrodę (szczególnie że znaczek wart tyle co jeden słoik emotka )...

Ja słałam tylko PESEL choć to i tak dużo uważam...

Czy ktoś bierze udział w konkursie Tyskiego w Twoim Markecie? Piszecie życzenia tylko z użyciem haseł czy jako dodatek ale dodajecie jeszcze inne słowa???

Ja odpuściłam, za słoik nie podam im tylu danych

no ja właśnie dlatego pytam czy jak wyślę same podstawowe dane niezbędne do wysyłki (imię nazwisko i adres) to nagroda przyjdzie czy przepadnie tylko kasa za znaczek emotka (jak Jet to widzi),. No i ja zawsze jeszcze się zastanawiam co jak po główną się nikt nie zgłosi/nie spełni warunków, a okaże się że to ja byłam następna w kolejce emotka Choć w sumie dziś mi się już nie chce wychodzić z domu, a chyba do dzisiaj trzeba wysłać emotka więc odpuszczę emotka Będę piła ze słoika po chrzanie emotka (w kaufie takie słoiki jak z Horetexu teraz są po 2,99).

a czy bezprawnie żądają takich danych? Ostatecznie w regulaminie od początku było powiedziane co trzeba podać by otrzemać nagrodę... Więc jedynie co mnie zastanawia jak bardzo tego regulaminu się trzymają jeśli chodzi o małowartościowe nagrody emotka
0 0

atyde25

#6305218 Napisano: 28.12.2016 14:21:26
Masz 14 dni.
Ale nie wiem czy warto to odsyłam na słoik hahhahh

ace napisał(a):

rudawka napisał(a):

karolinamat napisał(a):

ace napisał(a):

Jak Jet bardzo wymaga wypełnienia wszystkich pól w oświadczeniu? Bo mam dwa słoiki wygrane, ale dla słoika nie mam zamiaru im podawać nr dowodu i kto wydał.... Pytanie tylko czy jak im odeślę bez tych pól to wyślą nagrodę (szczególnie że znaczek wart tyle co jeden słoik emotka )...

Ja słałam tylko PESEL choć to i tak dużo uważam...

Czy ktoś bierze udział w konkursie Tyskiego w Twoim Markecie? Piszecie życzenia tylko z użyciem haseł czy jako dodatek ale dodajecie jeszcze inne słowa???

Ja odpuściłam, za słoik nie podam im tylu danych

no ja właśnie dlatego pytam czy jak wyślę same podstawowe dane niezbędne do wysyłki (imię nazwisko i adres) to nagroda przyjdzie czy przepadnie tylko kasa za znaczek emotka (jak Jet to widzi),. No i ja zawsze jeszcze się zastanawiam co jak po główną się nikt nie zgłosi/nie spełni warunków, a okaże się że to ja byłam następna w kolejce emotka Choć w sumie dziś mi się już nie chce wychodzić z domu, a chyba do dzisiaj trzeba wysłać emotka więc odpuszczę emotka Będę piła ze słoika po chrzanie emotka (w kaufie takie słoiki jak z Horetexu teraz są po 2,99).

a czy bezprawnie żądają takich danych? Ostatecznie w regulaminie od początku było powiedziane co trzeba podać by otrzemać nagrodę... Więc jedynie co mnie zastanawia jak bardzo tego regulaminu się trzymają jeśli chodzi o małowartościowe nagrody emotka

0 0

violka88

#6305230 Napisano: 28.12.2016 14:38:39
andii napisał(a):

violka88 napisał(a):

czy paragon zakupu gry Zgadnij kto to? marki HAsbro można zgłosić do Wielkiej Loterii?

można zgłosić , tylko trzeba mieć w razie wygranej paragon+kod kreskowy! emotka

dzięki emotka  mam paragon i kod kreskowy -
nie byłam pewna bo na stronce były wypisane jakieś inne marki i już całkowicie zgupiałam czy można tą grę zgłosić emotka
0 0

joan

#6305240 Napisano: 28.12.2016 14:49:21
ace napisał(a):

(...) No i ja zawsze jeszcze się zastanawiam co jak po główną się nikt nie zgłosi/nie spełni warunków, a okaże się że to ja byłam następna w kolejce emotka (...)

Przeważnie jest tak, że rezerwista nagrody głównej nic nie dostaje, czyli nie łapie się nawet na nagrodę pocieszenia emotka Bo jedna osoba była lepsza, a tysiąc innych gorszych, ale tak to jest właśnie zwykle z rezerwą.

Jedną z nielicznych agencji, która przesuwa laureatów w górę na liście zwycięzców (gdy inny laureat nie odeśle prawidłowej dokumentacji) jest Streamline. Bardzo mi się takie podejście podoba! emotka
1 ace 0

Gość:

#6305255 Napisano: 28.12.2016 15:12:11
Proszę o pomoc, chodzi mi konkurs w Stokrotce (bony do Zalando). Czy poza danymi i paragonem trzeba wysłać jakieś oświadczenia? 
0 0

edzia21

#6305259 Napisano: 28.12.2016 15:15:03
Victoria33 napisał(a):

Proszę o pomoc, chodzi mi konkurs w Stokrotce (bony do Zalando). Czy poza danymi i paragonem trzeba wysłać jakieś oświadczenia? 

nie emotka
0 0

Gość:

#6305260 Napisano: 28.12.2016 15:15:58
edzia21 napisał(a):

Victoria33 napisał(a):

nie emotka

Dzięki emotka
0 0

joka

#6305278 Napisano: 28.12.2016 15:47:00
Victoria33 napisał(a):

edzia21 napisał(a):

Victoria33 napisał(a):

nie emotka

Dzięki emotka

Na jaki adres ?  emotka
0 0

Gość:

#6305282 Napisano: 28.12.2016 15:57:24
joka napisał(a):

Victoria33 napisał(a):

edzia21 napisał(a):

Victoria33 napisał(a):

nie emotka

Dzięki emotka

Na jaki adres ?  emotka

Taki jak w Regulaminie adres organizatora - Kralsbad
0 0

ace

#6305285 Napisano: 28.12.2016 16:07:29
joan napisał(a):

ace napisał(a):

(...) No i ja zawsze jeszcze się zastanawiam co jak po główną się nikt nie zgłosi/nie spełni warunków, a okaże się że to ja byłam następna w kolejce emotka (...)

Przeważnie jest tak, że rezerwista nagrody głównej nic nie dostaje, czyli nie łapie się nawet na nagrodę pocieszenia emotka Bo jedna osoba była lepsza, a tysiąc innych gorszych, ale tak to jest właśnie zwykle z rezerwą.  

e w takim razie to ja się nie bawię i nie odsyłam. Bo powiem szczerze że to mnie zawsze najmocniej nakłaniało by wysyłać paragony na mało wartościowe nagrody. A jak tak to szkoda mojego czasu. Dzieki
0 0

tad-sol

#6305289 Napisano: 28.12.2016 16:23:53
Wyslalam zgłoszenia do kamisa smaki 25lecia i nie przyszły potwierdzenia. Mial tez ktoś tak? Nie wiem co o tym sądzic
0 0

madzia1-s

#6305290 Napisano: 28.12.2016 16:28:15
tad-sol napisał(a):

Wyslalam zgłoszenia do kamisa smaki 25lecia i nie przyszły potwierdzenia. Mial tez ktoś tak? Nie wiem co o tym sądzic

Tak ostatnio tak mialam, tez nie otrzymalam potwierdzenia...
0 0