Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

assal

#6305510 Napisano: 29.12.2016 11:00:52
Delvitto: Przeglądnęłam sobie kilka regulaminów.
U Albedo znalazłam: 
"Organizator zastrzega sobie prawo do nieprzyznania nagrody w Loterii Laureatom, którymwykazano, po przeprowadzeniu postępowania wyjaśniającego, naruszenie postanowień
Regulaminu, np.:
4.34.1 branie udziału w Loterii z użyciem fikcyjnego numeru telefonu (tj. nieobsługiwany przez
żadnego z operatorów na terenie RP) lub NUMERU TELEFONU INNEJ OSOBY".
Ta końcówka mnie zaciekawiła, więc ją podkreśliłam. 

delvitto

#6305523 Napisano: 29.12.2016 11:36:04
assal napisał(a):

U Albedo znalazłam: 
"Organizator zastrzega sobie prawo do nieprzyznania nagrody w Loterii Laureatom, którymwykazano, po przeprowadzeniu postępowania wyjaśniającego, naruszenie postanowień
Regulaminu, np.:
4.34.1 branie udziału w Loterii z użyciem fikcyjnego numeru telefonu (tj. nieobsługiwany przez

Assal: każdy może zarejestrować numer telefonu, i nie dostaje się na to żadnego dokumentu, Zarejestrowałam ich już całkiem sporo, bo zmieniałam startery, i każdemu w rodzinie. Raz się złożyło że w t-mobile otrzymałam wydruk poświadczający o rejestracji. Tak naprawdę jest to całkiem nieistotna informacja dla całego szeregu odbiorców, jest to jedynie wymóg zabezpieczający dla celów antyterrorystycznych, i dopóki nie używasz telefonu do dziwnych celów, to nikogo nie powinno obchodzić, kto go rejestrował. Tak myślę.
0 0

edzia21

#6305627 Napisano: 29.12.2016 15:22:55
delvitto napisał(a):

assal napisał(a):

U Albedo znalazłam: 
Regulaminu, np.:

Assal: każdy może zarejestrować numer telefonu, i nie dostaje się na to żadnego dokumentu, Zarejestrowałam ich już całkiem sporo, bo zmieniałam startery, i każdemu w rodzinie. Raz się złożyło że w t-mobile otrzymałam wydruk poświadczający o rejestracji. Tak naprawdę jest to całkiem nieistotna informacja dla całego szeregu odbiorców, jest to jedynie wymóg zabezpieczający dla celów antyterrorystycznych, i dopóki nie używasz telefonu do dziwnych celów, to nikogo nie powinno obchodzić, kto go rejestrował. Tak myślę.

Po drugie...dostęp do danych osobowych właściciela zarejestrowanego telefonu ma jedynie policja (obok operatorów). 
1 paula9891 0

nie_zapominajka1

#6305629 Napisano: 29.12.2016 15:27:12
Jeszcze w temacie Ferrero. A jak rozumiecie kwestię rozliczenia podatku w przypadku kart?
Regulamin tego nie precyzuje. Chyba że jestem slepa.
0 0

claudia

#6305631 Napisano: 29.12.2016 15:30:29
Czy ja dobrze kumam, ze za kalendarza Winiary nie ma rezerwy nagród dziennych?
0 0

czeko

#6305632 Napisano: 29.12.2016 15:31:28
claudia napisał(a):

tak nie ma emotka też ubolewam
0 0

claudia

#6305634 Napisano: 29.12.2016 15:34:04
czeko napisał(a):

claudia napisał(a):

Szkoda emotka  Chyba sporo nagród tam przepadnie...dziękuję za odpowiedż
0 0

magisterek

#6305636 Napisano: 29.12.2016 15:35:44
claudia napisał(a):

czeko napisał(a):

claudia napisał(a):

Szkoda emotka  Chyba sporo nagród tam przepadnie...dziękuję za odpowiedż

u ALBIEDO nigdy nie ma - dla nich czysty zysk, nie muszą kupować nagród i hajs się zgadza, skoro sponsor płaci emotka
1 mia 0

shell

#6305746 Napisano: 29.12.2016 20:42:00
Czy do noży z Lubelli wpisywaliście nr dowodu osobistego i pesel? emotka
To konieczne? Chodzi mi o ten plik w Wordzie, który wysyłali do wypełnienia.
0 0

ziolko

#6305799 Napisano: 30.12.2016 00:11:08
shell napisał(a):

ile te noże są warte?? powyżej 760 zł?? emotka  jeśli nie to NIE MAJĄ PRAWA żądać takich danych!!! to jest wyłudzanie danych! 
1 mirai 0

kalka

#6305803 Napisano: 30.12.2016 00:27:46
cb656 napisał(a):

malgosia74 napisał(a):

mam pytanie od niekonkursowej osoby o ten konkurs, który jest w bazie https://www.e-konkursy.info/konkurs/konkurs-twoje-marzenie.html#.WGS3Bn3pW83 czy to przypadkiem nie jest wyciaganie kasy? dokonała rejestracji i sie boi czy to nie jakieś oszustwo regulamin mówi o jakiś wpłatach/punktach.. nie wiem co jej odpowiedzieć, pomożecie?

To nie jest zakup produktów promocyjnych, które zostaną w kieszeni nawet, jak nie wygrasz - to bezczelne wyłudzanie dobrowolnych wpłat. Ja takim nie ufam i uważam, że szczytem naiwności jest wikłać się w to.
Organizator istnieje od czerwca tego roku...

To dlaczego promujemy wyłudzaczy!? Z bazy ich! emotka  
0 0

malgosia74

#6305806 Napisano: 30.12.2016 00:57:54
cb656 napisał(a):

malgosia74 napisał(a):

mam pytanie od niekonkursowej osoby o ten konkurs, który jest w bazie https://www.e-konkursy.info/konkurs/konkurs-twoje-marzenie.html#.WGS3Bn3pW83 czy to przypadkiem nie jest wyciaganie kasy? dokonała rejestracji i sie boi czy to nie jakieś oszustwo regulamin mówi o jakiś wpłatach/punktach.. nie wiem co jej odpowiedzieć, pomożecie?

Ciekawe jest także, że "biuro podróży", które ma organizować wycieczkę będącą nagrodą główną, ostatnio aktywne było w 2012 roku emotka

Przeważającą działalność firmy stanowi: Działalność agentów turystycznych (79.11.A).
Dodatkowa działalność firmy to:

• Działalność agentów zajmujących się sprzedażą towarów różnego rodzaju (46.19.Z),
  • Sprzedaż hurtowa napojów bezalkoholowych (46.34.B),
  • Sprzedaż detaliczna napojów alkoholowych i bezalkoholowych prowadzona w wyspecjalizowanych sklepach (47.25.Z),
  • Sprzedaż detaliczna prowadzona przez domy sprzedaży wysyłkowej lub Internet (47.91.Z),
  • Działalność pośredników turystycznych (79.11.B),
  • Pozostała działalność usługowa w zakresie rezerwacji, gdzie indziej niesklasyfikowana (79.90.C).

dziekuję za odpowiedzi, przekazałam koleżance wszystkie informacje, na szczęście nie sfinalizowała rejestracji, troche stresu miala i nerwów zjadła ... ale to cenna nauczka aby wnikliwie czytać regulaminy, a ja juz dawno tego się nauczyłam...
0 0

shell

#6305820 Napisano: 30.12.2016 08:04:29
ziolko napisał(a):

shell napisał(a):

ile te noże są warte?? powyżej 760 zł??  emotka  jeśli nie to NIE MAJĄ PRAWA żądać takich danych!!! to jest wyłudzanie danych! 

Nie. To jeden noz Fiskars. 
To co, zostawic puste pola?
Ew.jakis komentarz moge wstawic w maila tylko co napisac?
1 joan 0

ziolko

#6305917 Napisano: 30.12.2016 12:09:33
shell napisał(a):

ziolko napisał(a):

shell napisał(a):

ile te noże są warte?? powyżej 760 zł??  emotka  jeśli nie to NIE MAJĄ PRAWA żądać takich danych!!! to jest wyłudzanie danych! 

Nie. To jeden noz Fiskars. 
To co, zostawic puste pola?
Ew.jakis komentarz moge wstawic w maila tylko co napisac?

moim zdaniem możesz dołączyć kartkę z wyjaśnieniem, dlaczego nie podajesz takich danych i o wartości nagrody... na forum dosyć często są poruszane te tematy, więc możesz poszukać. Niestety jestem w pracy i nie za bardzo mam czas na dłuższe siedzenie w necie... wpadłam jak po ogień emotka  
1 shell 0

anialistopad

#6305954 Napisano: 30.12.2016 13:04:25
Baron już nie informuje o walizkach?
0 0

toka

#6305955 Napisano: 30.12.2016 13:11:28
anialistopad napisał(a):

chyba wszystkie mejle wysłane były jednocześnie
0 0

mahuska

#6305970 Napisano: 30.12.2016 13:46:07
czy z tego konkursu byly juz wyniki??
http://www.graf.t...Xu_WV-4cfdZ8_dB_.pdf
0 0

andziulka21

#6305972 Napisano: 30.12.2016 13:49:28
mahuska napisał(a):

czy z tego konkursu byly juz wyniki??
http://www.graf.t...Xu_WV-4cfdZ8_dB_.pdf

Tak, informowali we wtorek.
0 0

monkakk

#6305974 Napisano: 30.12.2016 13:54:37
toka napisał(a):

anialistopad napisał(a):

chyba wszystkie mejle wysłane były jednocześnie

Były słane etapami, ale raczej już wszystkie poszły
0 0

Paula_Paula

#6306001 Napisano: 30.12.2016 15:09:00
Czy ktos wie jaki jest limit znaków w odpowiedzi do Jyska? Nie mogę znaleźć regulaminu, piszą ze 3 zdania i limit znaków....ale nie piszą ile tych znaków
0 0