Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

Gość: Barimor

#6326458 Napisano: 27.02.2017 18:01:59
truskaweczka1 napisał(a):

Claudia77 napisał(a):

truskaweczka1 napisał(a):

Czy były już wyniki z konkursu z żabki z czarnym kaktusem?  Albo czy ktoś brał w nim udział ?

czekam też i się zastanawiam czy już pozamiatane czy jeszcze się łudzić...

Wydawało mi się że dodałam fajne zgłoszenie, ale wiadomości nie dostałam. Niestety każdy ma inny gust. Ciekawi mnie tylko jakie zdjęcia wygrały i czy było to wybierane sprawiedliwie .Robiłaś selfie przed żabką? Gdzieś na fb czytałam,że niby tak trzeba było.

0 0

joan

#6326459 Napisano: 27.02.2017 18:02:55
gagi napisał(a):

konkurs Netto ... nagotowałam się emotka teraz muszę wyjechać na weekend odpocząć emotka swoją drogą konkurs, który mnie bardzo zmotywował do gotowania zdrowych obiadów

A ja na zakupach będąc odebrałam telefon i tak mnie rozmowa wyprowadziła z równowagi, że zapomniałam kupić najważniejszego produktu emotka Zorientowałam się dopiero w domu, na szczęście miałam w zapasie ostatnią porcję, a paragon i tak wartościowo zgadzał się z regulaminem emotka

PS: Pozakonkursowo kupiłam na próbę pasztet z selera, pyszniutki emotka
0 0

violka88

#6326461 Napisano: 27.02.2017 18:11:44
madzia1-s napisał(a):

violka88 napisał(a):

Kiedy powinny być wyniki z oleju wielkopolskiego etap V?

do jutra maja czas emotka

dzięki emotka
0 0

mczarna

#6326506 Napisano: 27.02.2017 20:07:36
koniczynka123 napisał(a):

Oj naiwnych ludzi nie sieją emotka sporo ich w Polsce mieszaka. Że też ludzie wcześniej nie sprawdzają "oryginalności" profilu...
http://innpoland....atki-tysiecy-polakow

Mi to za każdym razem ręce opadają jak widzę ilu naiwnych się łudzi...
0 0

sylwika76

#6326512 Napisano: 27.02.2017 20:15:46
czy w żabce kaktus smsy były o tej samej porze? Poszły już wszystkie ?
Bo na 22 nagrody tylko 2 osoby w MDW się chwaliły  a szkoda
0 0

niunia-k

#6326514 Napisano: 27.02.2017 20:20:46

Oj naiwnych ludzi nie sieją emotka sporo ich w Polsce mieszaka. Że też ludzie wcześniej nie sprawdzają "oryginalności" profilu...

https://www.faceb...19579/?hc_ref=SEARCH Tu też kolejna ciekawostka , ludzie jak opętani klikają itp moje znajome to udostępniły , które w życiu bym nie powiedziała że takie naiwne są ..
1 brucee 0

Monika11

#6326640 Napisano: 28.02.2017 10:43:59
Czy z loterii T-mobile 1 osoba można wygrać dwie nagrody w jednym losowaniu ?
0 0

gagi

#6326648 Napisano: 28.02.2017 10:57:47
joan napisał(a):

gagi napisał(a):

konkurs Netto ... nagotowałam się emotka teraz muszę wyjechać na weekend odpocząć emotka swoją drogą konkurs, który mnie bardzo zmotywował do gotowania zdrowych obiadów

A ja na zakupach będąc odebrałam telefon i tak mnie rozmowa wyprowadziła z równowagi, że zapomniałam kupić najważniejszego produktu emotka Zorientowałam się dopiero w domu, na szczęście miałam w zapasie ostatnią porcję, a paragon i tak wartościowo zgadzał się z regulaminem emotka

PS: Pozakonkursowo kupiłam na próbę pasztet z selera, pyszniutki emotka

mój mężczyzna po weekendzie z kasza jaglaną zechciał wczoraj kebaba emotka Fajny konkurs, który mnie bardzo wkręcił i wiele nauczył
1 joan 0

jokan

#6326651 Napisano: 28.02.2017 11:04:05
czy z Jogobelli udało się komu wygrac tekstem?
0 0

wiesia30

#6326652 Napisano: 28.02.2017 11:05:28
jokan napisał(a):

mnie-pierwszy etap emotka  jednym zgłoszeniem emotka
1 jokan 0

lena5_1985

#6326660 Napisano: 28.02.2017 11:10:19
jokan napisał(a):

Wystarczy zobaczyć wyniki 1 etapu ile tekstów wygrało
0 0

@gnieszk@

#6326664 Napisano: 28.02.2017 11:15:59
lena5_1985 napisał(a):

jokan napisał(a):

Wygrało dokładnie 128 tekstów na 43 filmy i 62 zdjęcia emotka

jokan

#6326672 Napisano: 28.02.2017 11:33:59
@@gnieszk@ napisał(a):

lena5_1985 napisał(a):

jokan napisał(a):

Wygrało dokładnie 128 tekstów na 43 filmy i 62 zdjęcia emotka

w sumie tak, nie pomyslalam nawet ze wyniki publikowali (a nie same nazwiska), nawet tam na stronke nie wchodzilam (i to nie z lenistwa), ale raczej braku zainteresowania....no ale moze by sprobowac?
0 0

Gość: 83huda

#6326676 Napisano: 28.02.2017 11:37:48
Monika11 napisał(a):

tak, nawet 3. Ale u mnie to były darmowe minuty, GB i smsy. Różne kombinacje.
1 Monika11 0

cudaczek121

#6326680 Napisano: 28.02.2017 11:54:48
niunia-k napisał(a):

https://www.faceb...19579/?hc_ref=SEARCH Tu też kolejna ciekawostka , ludzie jak opętani klikają itp moje znajome to udostępniły , które w życiu bym nie powiedziała że takie naiwne są ..

Jestem konkursowiczką z jedenastoletnim stażem i niestety nadal zdarza mi się udostępniać na fb konkursy, które wcześniej na swoich wallach udostępniają moi znajomi.Czasami jestem uświadamiana po fakcie,że to jednak jakiś fake jest i ściema.Ale u mnie na udostępnieniu się zawsze kończy, jak już okazuje się,że aby "wygrać", należy najpierw wysłać smsy za astronomiczną kwotę, nigdy tego nie robię.Bodajże rok temu albo dwa był na fb taki konkurs z chyba 5000 blenderami Amica.Co prawda tam nie kazali wysyłać żadnych smsów,ale też mi się to wydawało "podejrzane",że firma chce rozdać aż tyle blenderów.Sama się zresztą na 1 załapałam i go otrzymałam, ale uwierzyłam w ten konkurs dopiero jak ludzie zaczęli się chwalić w mdw,że te blendery faktycznie dochodzą.
2 brucee, nkba 0

lena5_1985

#6326687 Napisano: 28.02.2017 12:01:24
cudaczek121 napisał(a):

niunia-k napisał(a):

Jestem konkursowiczką z jedenastoletnim stażem i niestety nadal zdarza mi się udostępniać na fb konkursy, które wcześniej na swoich wallach udostępniają moi znajomi.Czasami jestem uświadamiana po fakcie,że to jednak jakiś fake jest i ściema.Ale u mnie na udostępnieniu się zawsze kończy, jak już okazuje się,że aby "wygrać", należy najpierw wysłać smsy za astronomiczną kwotę, nigdy tego nie robię.Bodajże rok temu albo dwa był na fb taki konkurs z chyba 5000 blenderami Amica.Co prawda tam nie kazali wysyłać żadnych smsów,ale też mi się to wydawało "podejrzane",że firma chce rozdać aż tyle blenderów.Sama się zresztą na 1 załapałam i go otrzymałam, ale uwierzyłam w ten konkurs dopiero jak ludzie zaczęli się chwalić w mdw,że te blendery faktycznie dochodzą.

Czyżbyś mówiła o konkursie Amica na Dzień Kobiet gdzie do wygrania były blendery? emotka  A te konkursowe oszustwa zazwyczaj widać z daleka - zdjęcia nie są "oryginalne" tylko jakby przerobione, no i nagrody baaaardzo drogie bądź jest ich masa, a rozdają je w zamian tylko za np udostępnienie i wpisanie komentarza pod zdjęciem. No i profile zazwyczaj założone kilka dni wcześniej.
0 0

cudaczek121

#6326692 Napisano: 28.02.2017 12:12:52
lena5_1985 napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

niunia-k napisał(a):

Czyżbyś mówiła o konkursie Amica na Dzień Kobiet gdzie do wygrania były blendery? emotka  A te konkursowe oszustwa zazwyczaj widać z daleka - zdjęcia nie są "oryginalne" tylko jakby przerobione, no i nagrody baaaardzo drogie bądź jest ich masa, a rozdają je w zamian tylko za np udostępnienie i wpisanie komentarza pod zdjęciem. No i profile zazwyczaj założone kilka dni wcześniej.

No tak, właśnie miałam na myśli ten na Dzień Kobiet Amica.Kiedy to było, w zeszłym roku czy jakoś wcześniejemotka Moje ślepe konkursowe oczy nie zawsze wszystkie oszustwa wyłapią, wrr
0 0

kkbt

#6326693 Napisano: 28.02.2017 12:13:36
83huda napisał(a):

Monika11 napisał(a):

tak, nawet 3. Ale u mnie to były darmowe minuty, GB i smsy. Różne kombinacje.

Mnie się w pierwszym etapie udało złapać 2x darmowe smsy i 1x minuty. A teraz kicha - tak dużo osób gra, czy moje szczęście loteryjne wyczerpane?
Jakby ktoś miał jeszcze jakieś kody na minuty/ważność ze styczniowego etapu, to chętnie przygarnę emotka
0 0

lena5_1985

#6326694 Napisano: 28.02.2017 12:14:16
cudaczek121 napisał(a):

lena5_1985 napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

niunia-k napisał(a):

No tak, właśnie miałam na myśli ten na Dzień Kobiet Amica.Kiedy to było, w zeszłym roku czy jakoś wcześniej emotka Moje ślepe konkursowe oczy nie zawsze wszystkie oszustwa wyłapią, wrr

W zeszłym roku emotka  Nie przejmuj się, z czasem te oczy będą widziały wszystko wyraźnie emotka
0 0

joan

#6326698 Napisano: 28.02.2017 12:26:43
lena5_1985 napisał(a):

Zgadzam się, oszustwa widać z daleka.

Aby sprawdzić wiarygodność profilu wystarczy:
- w 99% kliknąć na danym profilu w "Informacje", od razu powinien nas zaniepokoić brak szczegółowych danych np. kontaktowych czy www.
- ten marny 1% to profile mizernie sfałszowane, wtedy warto wejść na główną stronę danej firmy, kliknąć w odnośnik do FB i porównać adresy z przeglądarki.

Ale i tak większość osób nie zadaje sobie "trudu" jednego kliknięcia.

Pomyślcie, że takim debilnym udostępnianiem w ciemno zachęcacie osoby mniej obeznane z siecią do wzięcia udziału w szwindlu i to Wy jesteście w dużej mierze odpowiedzialni za ewentualne nieszczęście bliskich. Bo bez Was na pewno babcia lat 65, co ma FB tylko po to, żeby oglądać zdjęcia mieszkających w Anglii wnucząt... nie trafiłaby na profil oszustów. A tak każde Wasze udostępnienie czy inna aktywność uwiarygodniają fikcyjny profil i następuje efekt domina.

BTW, wkrótce Dzień Kobiet, czy Amica coś szykuje? emotka