Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

Gość: kermit

#6462057 Napisano: 10.02.2018 19:01:40
xpac napisał(a):

Skoro pytanie lub sprzedawanie wygranych paragonów , numerów jest "nielegalne" na tym forum to tak jak byś zadała pytanie " jak sprzedać wygrany numer, paragon" - bo trzeba oddzielić pewne kwestie, lub przywróci dyskusje o sprzedawaniu/pytaniu o paragony na zakończone konkursy - tutaj jestem za emotka  a oferty w dziele kupię/sprzedam przynajmniej oficjalnie dotyczą rzeczy które masz już fizycznie w domu emotka

Edit: popatrz na dział Karniaki, za co tam się dostaje punkty karne ?? 
""sprzedam wygrany numer z ładną, czerwoną walizką Puccini""
" za szukanie nagród z własnymi paragonami."
"za szukanie paragonu na zakończony konkurs."

Czyli za "sprzedam wygrany numer" jest karniak a "jak sprzedać wygrany numer żeby organizator się nie kapną" to już nie ma karniaków ??

Chyba to nie do końca tak. Należałoby to trochę rozróżnić:
- Sytuacja typu pierwszego czyli granie bez paragonu, powszechne w konkursach, gdzie jego numeru podawać nie trzeba. Potem pojawiają się ogłoszenia typu: kupię paragon (no bo wysłałam 10 zgłoszeń, paragony mam 2 a potencjalnych nagród 3) lub sprzedam wygrany numer (no bo i tak nie mam już paragonu żeby nagrodę odebrać), inicjatywa może też wyjść od kupującego: kupię nagrodę taką a siaką mam swój paragon)
- Sytuacja typu drugiego: wygrałam, mam paragon i nagrodę chcę sprzedać. Więc podaję do agencji dane innej osoby i wysyłam ze swoim paragonem (podpis sic!), lub wysyłam tej osobie swój paragon, a ona z moim numerem wysyła wszystko organizatorowi. Czasem jest to jedyna nagroda, nie żadna nadprogramowa. Jeśli zmywarka najpierw przyjedzie do laureata i wtedy będzie chciał ją sprzedać dojdzie tu kwestia wysyłki i jej koszt. I tak rozumiem sytuację którą opisała Mietowa. Że ma swój paragon, wygraną, tylko chce zaoszczędzić sobie kłopotu a kupującemu kosztów wysyłki.
Ja tu nieuczciwości nie widzę. Tak samo były sprzedawane pralki z Calgonu. Pewnie, że można się czepiać, ale kto tu jest taki do końca krystaliczny?

xpac

#6462060 Napisano: 10.02.2018 19:16:14
kermit napisał(a):

xpac napisał(a):

Skoro pytanie lub sprzedawanie wygranych paragonów , numerów jest "nielegalne" na tym forum to tak jak byś zadała pytanie " jak sprzedać wygrany numer, paragon" - bo trzeba oddzielić pewne kwestie, lub przywróci dyskusje o sprzedawaniu/pytaniu o paragony na zakończone konkursy - tutaj jestem za emotka  a oferty w dziele kupię/sprzedam przynajmniej oficjalnie dotyczą rzeczy które masz już fizycznie w domu emotka

Edit: popatrz na dział Karniaki, za co tam się dostaje punkty karne ?? 
""sprzedam wygrany numer z ładną, czerwoną walizką Puccini""
" za szukanie nagród z własnymi paragonami."
"za szukanie paragonu na zakończony konkurs."

Czyli za "sprzedam wygrany numer" jest karniak a "jak sprzedać wygrany numer żeby organizator się nie kapną" to już nie ma karniaków ??

Chyba to nie do końca tak. Należałoby to trochę rozróżnić:
- Sytuacja typu pierwszego czyli granie bez paragonu, powszechne w konkursach, gdzie jego numeru podawać nie trzeba. Potem pojawiają się ogłoszenia typu: kupię paragon (no bo wysłałam 10 zgłoszeń, paragony mam 2 a potencjalnych nagród 3) lub sprzedam wygrany numer (no bo i tak nie mam już paragonu żeby nagrodę odebrać), inicjatywa może też wyjść od kupującego: kupię nagrodę taką a siaką mam swój paragon)
- Sytuacja typu drugiego: wygrałam, mam paragon i nagrodę chcę sprzedać. Więc podaję do agencji dane innej osoby i wysyłam ze swoim paragonem (podpis sic!), lub wysyłam tej osobie swój paragon, a ona z moim numerem wysyła wszystko organizatorowi. Czasem jest to jedyna nagroda, nie żadna nadprogramowa. Jeśli zmywarka najpierw przyjedzie do laureata i wtedy będzie chciał ją sprzedać dojdzie tu kwestia wysyłki i jej koszt. I tak rozumiem sytuację którą opisała Mietowa. Że ma swój paragon, wygraną, tylko chce zaoszczędzić sobie kłopotu a kupującemu kosztów wysyłki.
Ja tu nieuczciwości nie widzę. Tak samo były sprzedawane pralki z Calgonu. Pewnie, że można się czepiać, ale kto tu jest taki do końca krystaliczny?

spokojnie też to tak rozumiem emotka  ale tylko takie pytanie, skoro napisze "sprzedam wygrany numer Somat" to karniak poleci, a jak napisze "sprzedam zmywarkę Somat" to nie mam karniaka, a tak naprawdę o to samo chodzi, bo jak napisze "zmywarkę" ktoś się odezwie, a ja mu podam numer telefonu i rób co tam chcesz dalej emotka  dlatego jestem za zniesieniem karniaków, jeśli chodzi o sprzedaż czy to "zmywarki" czy "numeru ze zmywarką" bo to tak naprawdę to samo.
0 0

Gość: kermit

#6462061 Napisano: 10.02.2018 19:24:00
xpac napisał(a):

spokojnie też to tak rozumiem emotka  ale tylko takie pytanie, skoro napisze "sprzedam wygrany numer Somat" to karniak poleci, a jak napisze "sprzedam zmywarkę Somat" to nie mam karniaka, a tak naprawdę o to samo chodzi, bo jak napisze "zmywarkę" ktoś się odezwie, a ja mu podam numer telefonu i rób co tam chcesz dalej emotka  dlatego jestem za zniesieniem karniaków, jeśli chodzi o sprzedaż czy to "zmywarki" czy "numeru ze zmywarką" bo to tak naprawdę to samo.

No do końca to nigdy nie wiadomo jak to jest i tu racja. Więc ja jestem za zniesieniem konkursów bez podawania numeru paragonu.

dwaburekoty

#6462065 Napisano: 10.02.2018 19:39:03
Nie wysłałam jeszcze paragonu z Fa do Smolara. I teraz mam pytania, czy u Smolara liczą się dni robocze, czy kalendarzowe, data stempla czy data dostarczenia oraz czy termin liczy się od dnia otrzymania smsa, czy dzień później?
0 0

Czterdziecha

#6462079 Napisano: 10.02.2018 20:59:58
dwaburekoty napisał(a):

Nie wysłałam jeszcze paragonu z Fa do Smolara. I teraz mam pytania, czy u Smolara liczą się dni robocze, czy kalendarzowe, data stempla czy data dostarczenia oraz czy termin liczy się od dnia otrzymania smsa, czy dzień później?

U Smolara zawsze liczy się data stempla pocztowego,nie data dostarczenia.
0 0

mahuska

#6462145 Napisano: 11.02.2018 12:24:37
joasiajulia napisał(a):

dwaburekoty napisał(a):

U Smolara zawsze liczy się data stempla pocztowego,nie data dostarczenia.

tez jeszcze nie wysłałam...
to już po czasie hmm, kiedy były eski?
0 0

luko922

#6462171 Napisano: 11.02.2018 15:36:15
Czy w Versusie Crunchips jest ograniczenie znaków? Zazwyczaj chyba było, a w regulaminie tego konkursu nie widzę. 
0 0

edzia21

#6462183 Napisano: 11.02.2018 16:21:56
luko922 napisał(a):

Czy w Versusie Crunchips jest ograniczenie znaków? Zazwyczaj chyba było, a w regulaminie tego konkursu nie widzę. 

Obawiam się, że pominięcie tej kwestii to jakiś błąd. Lepiej zapytać u źródła emotka
1 luko922 0

Gość: poprostuanette

#6462243 Napisano: 11.02.2018 21:08:59
Czy Wam na Vobro jak dajecie zdj przez strone tez nie pokazuje sie zaden komunikat? 
0 0

sylwika76

#6462256 Napisano: 11.02.2018 21:53:50
jaka długa może być treść odpowiedzi na Kaufland Paryż-nie mogę otworzyć regulaminuemotka  Kto pomoże ?
0 0

slonko365

#6462259 Napisano: 11.02.2018 22:07:20
sylwika76 napisał(a):

jaka długa może być treść odpowiedzi na Kaufland Paryż-nie mogę otworzyć regulaminu emotka  Kto pomoże ?

Nie widzę żadnego ograniczenia długości znaków w regulaminie.
0 0

sylwika76

#6462260 Napisano: 11.02.2018 22:09:41
slonko365 napisał(a):

sylwika76 napisał(a):

jaka długa może być treść odpowiedzi na Kaufland Paryż-nie mogę otworzyć regulaminu emotka  Kto pomoże ?

dziękujęemotka - czyli dowolna długość
0 0

Gość: konkursowa-specjalistka

#6462261 Napisano: 11.02.2018 22:11:21
sylwika76 napisał(a):

slonko365 napisał(a):

sylwika76 napisał(a):

dziękuję emotka - czyli dowolna długość

niestety bez limitu emotka
1 stamp2 0

sylwika76

#6462262 Napisano: 11.02.2018 22:17:33
Dziękuję za odpowiedzi emotka  też nie lubię takich bez limitu ale trzeba coś napisać bo szkoda żeby paragon się zmarnowałemotka
0 0

angellisia

#6462296 Napisano: 12.02.2018 08:13:29
Jak wchodzę w konkursy widzę tylko pierwszą stronę. Jak klikam w drugą to wyświetla się komunikat,że konkursy o danym ID nie istnieją. Ma ktoś podobnie ?
0 0

luko922

#6462299 Napisano: 12.02.2018 08:18:12
To co, czekamy dziś na telefony z Jesiennej Mobilizacji? emotka
1 notta 0

rebelmen

#6462306 Napisano: 12.02.2018 08:39:46
luko922 napisał(a):

Jeśli wcześniej dzwonili to w jakim celu maja dzwonić ponownie???
0 0

luko922

#6462309 Napisano: 12.02.2018 08:42:46
rebelmen napisał(a):

luko922 napisał(a):

A kto ich tam wie?
0 0

henks133

#6462314 Napisano: 12.02.2018 08:47:22
czy ktoś brał już udział w walentynkowym konkursie Rafaello? proszę powiedzcie który nr z paragonu należy wpisać? 
0 0

stamp2

#6462324 Napisano: 12.02.2018 09:09:56
rebelmen napisał(a):

luko922 napisał(a):

to niby do kogo mieliby dzwonić?do rezerwy,skoro takiego zapisu w regulaminie nie ma?emotka i może za tydzień znów zadzwonią do rezerwy,czyli wyniki w maju?emotka
0 0