Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

anula18

#6461951 Napisano: 10.02.2018 12:17:08
maverick napisał(a):

anula18 napisał(a):

Miła26 napisał(a):

czy jest aktualnie jakiś konkurs z rafaello?

W górnej prawej części strony widać taką lupę i jest takie prostokątne miejsce gdzie możesz wpisać "rafaello" i wyszukać konkurs związany z tym produktem. Przynajmniej kilka osób tygodniowo pyta czy jest konkurs z karmą/podpaskami/kawą/z tamtym/siamtym bo przecież tak łatwiej, po co samemu szukać. "dobre duszyczki" napiszą

zrobiłem tak jak napisałaś, niestety nie wyszukuje konkursu z Rafaello tego z bonami do Apartu emotka sprawdź sama emotka

To już sprawa dla admina. Dlaczego zaakceptował konkurs rafaello, bez najważniejszego taga
1 maverick 0

Niebieska_Laguna

#6461952 Napisano: 10.02.2018 12:17:38
maverick napisał(a):

anula18 napisał(a):

Miła26 napisał(a):

W górnej prawej części strony widać taką lupę i jest takie prostokątne miejsce gdzie możesz wpisać "rafaello" i wyszukać konkurs związany z tym produktem. Przynajmniej kilka osób tygodniowo pyta czy jest konkurs z karmą/podpaskami/kawą/z tamtym/siamtym bo przecież tak łatwiej, po co samemu szukać. "dobre duszyczki" napiszą

zrobiłem tak jak napisałaś, niestety nie wyszukuje konkursu z Rafaello tego z bonami do Apartu emotka sprawdź sama emotka

Bo trzeba wpisać przez dwa "f" Raffaello emotka
1 maverick 0

@gnieszk@

#6461953 Napisano: 10.02.2018 12:18:14
maverick napisał(a):

anula18 napisał(a):

Miła26 napisał(a):

Bo dyć to raFFaello a nie rafaello emotka  i w tym problem. Pewnie i Miła26 szukała, tylko też z jednym f emotka
0 0

maverick

#6461954 Napisano: 10.02.2018 12:19:59
Z jednym "f" jest tylko konkurs na FB emotka bo są Raffaella i Rafaellaemotka

Mila26

#6461958 Napisano: 10.02.2018 12:31:00
@gnieszk@ napisał(a):

maverick napisał(a):

anula18 napisał(a):

Miła26 napisał(a):

Bo dyć to raFFaello a nie rafaello emotka  i w tym problem. Pewnie i Miła26 szukała, tylko też z jednym f emotka

też szukałam z jednym f.
1 @gnieszk@ 0

rebelmen

#6461962 Napisano: 10.02.2018 12:54:59
[quote=

estrelitta]
stamp2 napisał(a):

apoccalipsa napisał(a):

stamp2 napisał(a):

apoccalipsa napisał(a):

luko922 napisał(a):

stamp2 napisał(a):

luko922 napisał(a):

stamp2 napisał(a):

a jesiennamobilizacja znów będzie dzwonić-12 lutego emotka ile razy jeszcze będą informować i ile czasu jeszcze potrzebują na rozwiązanie konkursu?Według ich regulaminu wyniki miały być w ciągu 50 dni od zakończenia konkursu.O co kaman? emotka emotka

Mam nadzieję, że teraz będą dzwonić z konkretami emotka .

No może emotka choć wedle słów Pani,która dzwoniła dalszych informacji mieli udzielać już tylko mailem

No weź nie strasz emotka  Ileż można powiadamiać.. emotka

tak, o nagrodach mają być maile
więc prędzej to rezerwa rezerwy 

Ale skąd wiesz ze 02.02.to była rezerwa? Jest cos takiego jak rezerwa rezerwy? emotka a moze najpierw informowali, jedna druzyna a potem druga? emotka

w niektórych konkursach są rezerwa rezerwy i jeszcze z dwa razy rezerwy, aż nie rozdadzą nagród emotka
nie wiem, spekuluję tylko, bo nie kumam ich strategii i przedłużania w nieskończoność rozwiązania tego konka , emotka  

czyli nie tylko ja nic z tego nie kumam emotka oni chyba zbytnio regulaminu się nie trzymają,bo już po terminie,wiec może tego mailowania też nie będą się trzymać

A mi się wydaje, że kilka osób nie odebrało telefonów i teraz będą ponawiac lub dzwonić do kolejnych. A z resztą kto ich tam wie co sobie ubzdurali. Niech zadzwonią do mnie i będą mieli problem z bani emotka Raczej ponownie do tych samych dzwonić nie będę, a ewidentne nie trzymają się regulaminu,ogólnie ich działania są jakieś enigmatyczne.
0 0

stamp2

#6461963 Napisano: 10.02.2018 12:59:52
rebelmen napisał(a):

[quote=

estrelitta]

stamp2 napisał(a):

apoccalipsa napisał(a):

stamp2 napisał(a):

apoccalipsa napisał(a):

luko922 napisał(a):

stamp2 napisał(a):

luko922 napisał(a):

stamp2 napisał(a):

a jesiennamobilizacja znów będzie dzwonić-12 lutego emotka ile razy jeszcze będą informować i ile czasu jeszcze potrzebują na rozwiązanie konkursu?Według ich regulaminu wyniki miały być w ciągu 50 dni od zakończenia konkursu.O co kaman? emotka emotka

No może emotka choć wedle słów Pani,która dzwoniła dalszych informacji mieli udzielać już tylko mailem

Ale skąd wiesz ze 02.02.to była rezerwa? Jest cos takiego jak rezerwa rezerwy? emotka a moze najpierw informowali, jedna druzyna a potem druga? emotka

w niektórych konkursach są rezerwa rezerwy i jeszcze z dwa razy rezerwy, aż nie rozdadzą nagród emotka
nie wiem, spekuluję tylko, bo nie kumam ich strategii i przedłużania w nieskończoność rozwiązania tego konka , emotka  

czyli nie tylko ja nic z tego nie kumam emotka oni chyba zbytnio regulaminu się nie trzymają,bo już po terminie,wiec może tego mailowania też nie będą się trzymać

A mi się wydaje, że kilka osób nie odebrało telefonów i teraz będą ponawiac lub dzwonić do kolejnych. A z resztą kto ich tam wie co sobie ubzdurali. Niech zadzwonią do mnie i będą mieli problem z bani emotka

Raczej ponownie do tych samych dzwonić nie będę, a ewidentne nie trzymają się regulaminu,ogólnie ich działania są jakieś enigmatyczne. widziałeś jakiś zapis w regulaminie o rezerwie,bo ja nie.Chyba nie w każdym konkursie jest rezerwa
0 0

stamp2

#6461965 Napisano: 10.02.2018 13:04:28
stamp2 napisał(a):

rebelmen napisał(a):

[quote=

estrelitta]

stamp2 napisał(a):

apoccalipsa napisał(a):

stamp2 napisał(a):

apoccalipsa napisał(a):

luko922 napisał(a):

stamp2 napisał(a):

luko922 napisał(a):

stamp2 napisał(a):

A mi się wydaje, że kilka osób nie odebrało telefonów i teraz będą ponawiac lub dzwonić do kolejnych. A z resztą kto ich tam wie co sobie ubzdurali. Niech zadzwonią do mnie i będą mieli problem z bani emotka

Raczej ponownie do tych samych dzwonić nie będę, a ewidentne nie trzymają się regulaminu,ogólnie ich działania są jakieś enigmatyczne.

widziałeś jakiś zapis w regulaminie o rezerwie,bo ja nie.Chyba nie w każdym konkursie jest rezerwa jeśli co tydzień będą dzwonić do rezerwowych to wyników do maja nie bedzie
0 0

rebelmen

#6461968 Napisano: 10.02.2018 13:13:49
[quote=

stamp2]
stamp2 napisał(a):

rebelmen napisał(a):

[quote=

estrelitta]

stamp2 napisał(a):

apoccalipsa napisał(a):

stamp2 napisał(a):

apoccalipsa napisał(a):

luko922 napisał(a):

stamp2 napisał(a):

luko922 napisał(a):

stamp2 napisał(a):

Raczej ponownie do tych samych dzwonić nie będę, a ewidentne nie trzymają się regulaminu,ogólnie ich działania są jakieś enigmatyczne.

widziałeś jakiś zapis w regulaminie o rezerwie,bo ja nie.Chyba nie w każdym konkursie jest rezerwa jeśli co tydzień będą dzwonić do rezerwowych to wyników do maja nie 

Mogli by podać wyniki i byłoby po sprawie a nie robią jakieś tajemnice !!!! Albo wygrałeś albo nie, albo czarne albo białe a nie szare emotka
1 stamp2 0

xpac

#6461976 Napisano: 10.02.2018 14:00:37
mietowa napisał(a):

xpac napisał(a):

mietowa napisał(a):

Szybkie pytanie, Albedo.
Oferujecie sprzedaż zmywarek na zasadzie: "wysyłam dane kupującego na oświadczeniu i zmywarka ląduje od razu u niego". I teraz pytanie:
1) czy jeśli osoba, która kupuje taką zmywarkę, wcześniej wygrała już coś u Albedo z innego (swojego) numeru telefonu, to oni nie sprawdzają tego (adresu)? Czy możliwe jest pozbawienie takiej osoby prawa do nagrody z uwagi na to, że niejako korzysta z dwóch numerów telefonu?

Chciałabym sprzedać zmywarkę podając swój wygrany numer, ale potencjalny kupujący już coś kiedyś wygrał i teraz nie wiem, czy mogę podać jego dane ze swoim numerem. No i czy jeśli ja coś później wygram, to mogę kolejnym razem podać swoje już dane na ten sam numer? 
:)

Moim zdaniem pytanie nie na miejscu.... to tak jak zapytać " chcę sprzedać pierścionek mojej żony, ale ona nic o tym nie wie, poradźcie jak to sprzedać żeby się nie dowiedziała".... To teraz na forum będziemy radzić jak sprzedawać nadprogramowe nagrody ?!

Ciekawe, że pod postami z ofertami takich sprzedaży słów oburzenia brak. Czyli co - rób co chcesz, ale (tyle o ile, bo nie do końca) dyskretnie? I nie pytaj wprost o szczegóły powszechnie stosowanej praktyki, bo to już jakby głośniej jest i tak nieładnie?  emotka  Przekładając to na zastosowany przez Ciebie przykład: sprzedawanie pierścionka żony bez jej wiedzy jest ok. Ale pytać doświadczonych wprost, jak to zrobić? Skandal emotka .
Przy czym samo porównanie jest zwyczajnie nietrafione, bo nie widzę żadnego etycznego zgrzytu w sprzedaży wygranego przedmiotu. 

Skoro pytanie lub sprzedawanie wygranych paragonów , numerów jest "nielegalne" na tym forum to tak jak byś zadała pytanie " jak sprzedać wygrany numer, paragon" - bo trzeba oddzielić pewne kwestie, lub przywróci dyskusje o sprzedawaniu/pytaniu o paragony na zakończone konkursy - tutaj jestem za emotka  a oferty w dziele kupię/sprzedam przynajmniej oficjalnie dotyczą rzeczy które masz już fizycznie w domu emotka

Edit: popatrz na dział Karniaki, za co tam się dostaje punkty karne ?? 
""sprzedam wygrany numer z ładną, czerwoną walizką Puccini""
" za szukanie nagród z własnymi paragonami."
"za szukanie paragonu na zakończony konkurs."

Czyli za "sprzedam wygrany numer" jest karniak a "jak sprzedać wygrany numer żeby organizator się nie kapną" to już nie ma karniaków ??
0 0

konkx

#6461978 Napisano: 10.02.2018 14:04:39
Czy wie ktoś, do kiedy mają wysłać zmywarki z Somat? Bo wg regulaminu już prawie tydzień po terminie emotka
0 0

Monika11

#6461980 Napisano: 10.02.2018 14:14:03
konkx napisał(a):

Czy wie ktoś, do kiedy mają wysłać zmywarki z Somat? Bo wg regulaminu już prawie tydzień po terminie emotka

Albedo..Albedo..
Karty podarunkowe z Kauflandu też mają niezły termin wysyłki
Nagrody zostaną wydane najpóźniej do dnia. 31.02.2018 r. Ciekawe skąd oni mają takie kalendarze emotka ))
0 0

mietowa

#6461982 Napisano: 10.02.2018 14:20:01
xpac napisał(a):

mietowa napisał(a):

xpac napisał(a):

mietowa napisał(a):

Szybkie pytanie, Albedo.
Oferujecie sprzedaż zmywarek na zasadzie: "wysyłam dane kupującego na oświadczeniu i zmywarka ląduje od razu u niego". I teraz pytanie:
1) czy jeśli osoba, która kupuje taką zmywarkę, wcześniej wygrała już coś u Albedo z innego (swojego) numeru telefonu, to oni nie sprawdzają tego (adresu)? Czy możliwe jest pozbawienie takiej osoby prawa do nagrody z uwagi na to, że niejako korzysta z dwóch numerów telefonu?

Chciałabym sprzedać zmywarkę podając swój wygrany numer, ale potencjalny kupujący już coś kiedyś wygrał i teraz nie wiem, czy mogę podać jego dane ze swoim numerem. No i czy jeśli ja coś później wygram, to mogę kolejnym razem podać swoje już dane na ten sam numer? 
:)

Moim zdaniem pytanie nie na miejscu.... to tak jak zapytać " chcę sprzedać pierścionek mojej żony, ale ona nic o tym nie wie, poradźcie jak to sprzedać żeby się nie dowiedziała".... To teraz na forum będziemy radzić jak sprzedawać nadprogramowe nagrody ?!

Ciekawe, że pod postami z ofertami takich sprzedaży słów oburzenia brak. Czyli co - rób co chcesz, ale (tyle o ile, bo nie do końca) dyskretnie? I nie pytaj wprost o szczegóły powszechnie stosowanej praktyki, bo to już jakby głośniej jest i tak nieładnie?  emotka  Przekładając to na zastosowany przez Ciebie przykład: sprzedawanie pierścionka żony bez jej wiedzy jest ok. Ale pytać doświadczonych wprost, jak to zrobić? Skandal emotka .
Przy czym samo porównanie jest zwyczajnie nietrafione, bo nie widzę żadnego etycznego zgrzytu w sprzedaży wygranego przedmiotu. 

Skoro pytanie lub sprzedawanie wygranych paragonów , numerów jest "nielegalne" na tym forum to tak jak byś zadała pytanie " jak sprzedać wygrany numer, paragon" - bo trzeba oddzielić pewne kwestie, lub przywróci dyskusje o sprzedawaniu/pytaniu o paragony na zakończone konkursy - tutaj jestem za emotka  a oferty w dziele kupię/sprzedam przynajmniej oficjalnie dotyczą rzeczy które masz już fizycznie w domu emotka

Edit: popatrz na dział Karniaki, za co tam się dostaje punkty karne ?? 
""sprzedam wygrany numer z ładną, czerwoną walizką Puccini""
" za szukanie nagród z własnymi paragonami."
"za szukanie paragonu na zakończony konkurs."

W takim razie rzeczywiście należałoby to rozdzielić, bo jest to niejasne. Dla mnie czymś zupełnie innym jest "Nie kupiłam produktu, ale zagrałam i wygrałam, więc kupię paragon za 20% wartości nagrody od kogoś, kto nie wygrał" - co według mnie nie jest ok, od: "Sprzedam wygraną zmywarkę - przedmiot za powiedzmy 80% wartości regulaminowej, podając dane kupującego agencji, żeby oszczędzić czas i pieniądze za przesyłkę" - bo tak to widzę. 
Z ostatnim niestety nie mogę się zgodzić. Widziałam kilka ofert sprzedaży takiej, o której ja pisałam. I tak, jak mówiłam - nie uważam, żeby to było coś złego, widzę w tym sprzedaż przedmiotu z tą różnicą, że przedmiot u kupującego jest szybciej, a sprzedający nie bawi się w dodatkową wysyłkę np. właśnie zmywarki.
0 0

magie1982

#6461985 Napisano: 10.02.2018 14:45:31
Czy dodając zdjecie w Monster musi być ono kwadratem? I druga sprawa, czy tez mieliście takie piksele przy dodawaniu a jak trafiło do galerii było już normalne. Pytam, bo mam zdjecie DB jakości a wyskakują mega piksele..,,
0 0

mietowa

#6461986 Napisano: 10.02.2018 14:47:05
magie1982 napisał(a):

Czy dodając zdjecie w Monster musi być ono kwadratem? I druga sprawa, czy tez mieliście takie piksele przy dodawaniu a jak trafiło do galerii było już normalne. Pytam, bo mam zdjecie DB jakości a wyskakują mega piksele..,,

Pierwsze to nie wiem, ale przy dodawaniu są piksele, zdjęcie w galerii jest już ok.
1 magie1982 0

xpac

#6461996 Napisano: 10.02.2018 15:07:15
mietowa napisał(a):

xpac napisał(a):

mietowa napisał(a):

xpac napisał(a):

W takim razie rzeczywiście należałoby to rozdzielić, bo jest to niejasne. Dla mnie czymś zupełnie innym jest "Nie kupiłam produktu, ale zagrałam i wygrałam, więc kupię paragon za 20% wartości nagrody od kogoś, kto nie wygrał" - co według mnie nie jest ok, od: "Sprzedam wygraną zmywarkę - przedmiot za powiedzmy 80% wartości regulaminowej, podając dane kupującego agencji, żeby oszczędzić czas i pieniądze za przesyłkę" - bo tak to widzę. 
Z ostatnim niestety nie mogę się zgodzić. Widziałam kilka ofert sprzedaży takiej, o której ja pisałam. I tak, jak mówiłam - nie uważam, żeby to było coś złego, widzę w tym sprzedaż przedmiotu z tą różnicą, że przedmiot u kupującego jest szybciej, a sprzedający nie bawi się w dodatkową wysyłkę np. właśnie zmywarki.

a to nie jest to samo ??
"sprzedam wygrany numer z ładną, czerwoną walizką Puccini" bo gdybyś dostała smsa z wygraną to pewnie byś tak zrobiła, oddala numer dla osoby kupującej i niech sobie sama załatwia sprawę, ale że odebrałaś telefon to trzeba kombinować inaczej emotka  
Dobra koniec dyskusji emotka

I nie to, że jestem świętoszkiem nie nie nie - ale skoro nie można o tym pisać "legalnie" to lepiej dogadywać się na priv 
A tak na poważnie, jestem zdania, że rozmowy kupno/sprzedaż takich paragonów powinno być legalne, bo i tak kto chce to kupi tylko chowa się po kątach ( i udajemy, że nic się niedzieje )  - dobrze, że nie zabraniają wysyłać zgłoszeń z kilku telefonów, bo moje sumienie by mnie zjadło emotka
0 0

bibeck

#6462044 Napisano: 10.02.2018 17:30:44
magie1982 napisał(a):

Zdjęcie musi spełniać warunki rozdzielczości 1920x1080, może ona oczywiście być niższa. Pikselozą się nie przejmuj, bo to tylko podgląd. Po dodaniu do galerii zdjęcie będzie ok emotka
1 magie1982 0

magie1982

#6462051 Napisano: 10.02.2018 18:34:28
kumulacja napisał(a):

Wpisałam tekst na konkurs Kubusia w Lewiatanie. I nie wiem, czy przeszedł.
Na stronie nie było żadnego "Dziękujemy za udział w konkursie" czy czegoś
w tym rodzaju. Czy tak ma być, czy też wysłać jeszcze raz?

Powinno przyjsc potwierdzenie na maila 
0 0

magie1982

#6462054 Napisano: 10.02.2018 18:45:57
kumulacja napisał(a):

magie1982 napisał(a):

kumulacja napisał(a):

Od razu czy w dni powszednie? Na razie nic nie mam emotka

Wysyłałam w niedziele, potwierdzenie przyszło od razu
1 kumulacja 0

magie1982

#6462056 Napisano: 10.02.2018 18:48:27
kumulacja napisał(a):

magie1982 napisał(a):

kumulacja napisał(a):

Wysłałam tekst jeszcze raz i dopiero wtedy zobaczyłam podziękowanie na stronie.
Przyszło też potwierdzenie na mejla. A przecież wszystko robiłam tak samo przy
pierwszym zgłoszeniu emotka

To chyba dobrze, ze udało się wysłać  :)
1 kumulacja 0