Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

FBilona

#6474949 Napisano: 20.03.2018 18:12:21
bruce napisał(a):

korekk napisał(a):

Później się to oczywiście rozmyje, bo zgłaszają pewnie codziennie fikcyjne numerki. Natomiast to pokazuje ile wbijają paragonów.
Odezwała się do mnie na PW osoba, która w poprzednich edycjach zgłaszała wymyślone numery, a później przerabiała z oryginalnych paragonów w paincie i odsyłała. Efekt? Kilka większych nagród, a jeśli chodzi o drobnicę typu paczki sprzątaczki, zapachy to mnóstwo tego. Teraz widząc masowy nalot jeszcze większych cwaniaków nie rusza już tych promocji  emotka  

emotka Dosłownie, jakbym czytała scenariusz horroru. emotka I jak (oraz - po co) wobec czegoś takiego w ogóle kupować cokolwiek i - tym bardziej - próbować wygrywać? Toż to całkowita załamka. Forsa w przysłowiowe błoto wyrzucona. emotka

Ten ktoś chyba specjalnie / z agencji?/ próbuje wyjaśnić sprawę paragonów biorąc winę na siebie i wskazując sposób. Samobójca czy idiota?
2 atka7, brucee 0

mczarna

#6474960 Napisano: 20.03.2018 18:24:16
Wchodzą Wam kody Pepsi? Nie dość,że ledwo je widać to jeszcze po wbiciu mam info,ze nie ma takiego kodu...
0 0

ninakow7712

#6474969 Napisano: 20.03.2018 18:42:21
mczarna napisał(a):

Wchodzą Wam kody Pepsi? Nie dość,że ledwo je widać to jeszcze po wbiciu mam info,ze nie ma takiego kodu...

mi też nie wchodzi emotka  NIE ZNALEZIONO KODU
1 mczarna 0

Pitach

#6474991 Napisano: 20.03.2018 19:33:52
Czy mając na paragonie "Bebilon4 800g" mogę go zgłosić do loterii Kaufland ? Wiem,że produkty do żywienia niemowląt są wykluczone z udziału,ale może ktoś bardziej doświadczony zna się lepiej emotka  
0 0

cleo25

#6475001 Napisano: 20.03.2018 19:43:25
Pitach napisał(a):

Czy mając na paragonie "Bebilon4 800g" mogę go zgłosić do loterii Kaufland ? Wiem,że produkty do żywienia niemowląt są wykluczone z udziału,ale może ktoś bardziej doświadczony zna się lepiej emotka  

Yyyyy ... to czego nie rozumiesz ?
Jak byk napisane, że " ... z Loterii wyłączone są preparaty do początkowego żywienia niemowląt, oraz produkty służące do karmienia
niemowląt ... ". Myślisz, że przymkną oko na Twój Bebilon ? emotka
0 0

wea86

#6475007 Napisano: 20.03.2018 19:49:42
cleo25 napisał(a):

Pitach napisał(a):

Jak byk napisane, że " ... z Loterii wyłączone są preparaty do początkowego żywienia niemowląt, oraz produkty służące do karmienia

A czy to nie jest tak, że za produkty do początkowego żywienia niemowląt są uznawane tylko mleka pierwsze? Bo 4 to raczej nie dla niemowląt.

Pitach

#6475013 Napisano: 20.03.2018 19:54:48
wea86 napisał(a):

cleo25 napisał(a):

Pitach napisał(a):

A czy to nie jest tak, że za produkty do początkowego żywienia niemowląt są uznawane tylko mleka pierwsze? Bo 4 to raczej nie dla niemowląt.

wea86 - dokładnie tego dotyczy moja wątpliwość...ktoś się orientuje jak to jest w praktyce ?
cleo25 - "jak byk" to widać,że średnio miła z Ciebie osoba.Na mój Bebilon nikt nie przymknie oka,ale ja przymknę swoje na Twoją,nic dla mnie nie wnoszącą odpowiedź emotka  

0 0

Pitach

#6475016 Napisano: 20.03.2018 19:56:52
bruce napisał(a):

Pitach napisał(a):

A ja bym walczyła z wiatrakami... emotka Szczególnie, że ten preparat nie należy chyba do najtańszych.  Z tego, co czytam w google, to "niemowlę" dotyczy dzieci do skończenie 1 roku życia, a Bebilon 4 jest przeznaczony dla dzieci starszych... Mylę się?  emotka

47,99 - więc całkiem sporo emotka  mam takie same przemyślenia,ale kto pyta,nie błądzi - może akurat któryś z forumowiczów miał podobny przypadek emotka  dziękuję za pomoc emotka
1 brucee 0

zaczytana-pola

#6475019 Napisano: 20.03.2018 20:01:13
bruce napisał(a):

Pitach napisał(a):

A ja bym walczyła z wiatrakami... emotka Szczególnie, że ten preparat nie należy chyba do najtańszych.  Z tego, co czytam w google, to "niemowlę" dotyczy dzieci do skończenie 1 roku życia, a Bebilon 4 jest przeznaczony dla dzieci starszych... Mylę się?  emotka

Zgodnie z ustawą:
preparat  do  początkowego żywienia  niemowląt  –  środek  spożywczy  specjalnego  przeznaczenia  żywieniowego  stosowany  w  żywieniu  niemowląt, pokrywający całkowite zapotrzebowanie żywieniowe przez pierwsze cztery do sześciu miesięcy życia;

@gnieszk@

#6475020 Napisano: 20.03.2018 20:01:27
Pitach napisał(a):

bruce napisał(a):

Pitach napisał(a):

47,99 - więc całkiem sporo emotka  mam takie same przemyślenia,ale kto pyta,nie błądzi - może akurat któryś z forumowiczów miał podobny przypadek emotka  dziękuję za pomoc  emotka

Moim zdaniem możesz. Bebilon 4 jest dla dzieci powyżej 2 roku życia (a niemowlę to dziecko do 12 m-ca życia). W regulaminie jest wykluczenie, ale dotyczy one preparatów do początkowego żywienia niemowląt (czyli do 6 m-ca, więc w ogóle odpada) oraz przedmiotów służących do karmienia niemowląt.
2 brucee, Pitach 0

Pitach

#6475026 Napisano: 20.03.2018 20:11:38
Dziękuję za pomoc Dziewczyny emotka  zatem zgłaszam emotka  
0 0

Pitach

#6475030 Napisano: 20.03.2018 20:16:22
bruce napisał(a):

Pitach napisał(a):

bruce napisał(a):

Pitach napisał(a):

47,99 - więc całkiem sporo emotka  mam takie same przemyślenia,ale kto pyta,nie błądzi - może akurat któryś z forumowiczów miał podobny przypadek emotka  dziękuję za pomoc  emotka

Powiem Ci, że mnie w ogóle trafia, kiedy wyłączają cokolwiek z tego typu akcji, bo w końcu: co jest w danym sklepie, to powinno się liczyć, klient kupuje, co ma ochotę i koniec. Przymykam oko na alkohol i papierosy, bo tego nie kupuję (ale też bym się denerwowała i walczyła, gdybym kupowała), lecz wyłączać jakiekolwiek produkty dla dzieci to moim zdaniem - cytując słynny skecz - "chamstwo i drobnomieszczaństwo". Wiem, regulamin jest, ok, ale wg mnie w tym wypadku Ty masz rację i Bebilon 4 nie należy już do produktów objętych zakazem, bo nie jest przeznaczony dla niemowląt. emotka

Masz rację emotka  mnie też to wkurza,ale co pan zrobisz ? emotka
A w temacie "trafiania" - robiąc zakupy w Kauflandzie znalazłam w swoim koszyku paragon na kwotę ~530 zł i strasznie się zbulwersowałam na 'niefrasobliwość' osoby kupującej,że nie rozbiła tych zakupów na 10 pojedynczych paragonów - ot taka przypadłość konkursowicza emotka

@gnieszk@

#6475031 Napisano: 20.03.2018 20:17:13
bruce napisał(a):

Pitach napisał(a):

Powiem Ci, że mnie w ogóle trafia, kiedy wyłączają cokolwiek z tego typu akcji, bo w końcu: co jest w danym sklepie, to powinno się liczyć, klient kupuje, co ma ochotę i koniec. Przymykam oko na alkohol i papierosy, bo tego nie kupuję (ale też bym się denerwowała i walczyła, gdybym kupowała), lecz wyłączać jakiekolwiek produkty dla dzieci to moim zdaniem - cytując słynny skecz - "chamstwo i drobnomieszczaństwo". Wiem, regulamin jest, ok, ale wg mnie w tym wypadku Ty masz rację i Bebilon 4 nie należy już do produktów objętych zakazem, bo nie jest przeznaczony dla niemowląt. emotka

Tylko akurat tutaj organizator ma związane ręce - jeśli chodzi o alkohol, papierosy i... właśnie produkty do początkowego żywienia niemowląt emotka  Choć stawianie w jednym rzędzie mleka i używek wydaje się dziwne emotka  to wynika z przepisów, które zabraniają promocji tych produktów (ma to związek z promowaniem karmienia piersią).

shineoff

#6475041 Napisano: 20.03.2018 21:10:41
@gnieszk@ napisał(a):

bruce napisał(a):

Pitach napisał(a):

Tylko akurat tutaj organizator ma związane ręce - jeśli chodzi o alkohol, papierosy i... właśnie produkty do początkowego żywienia niemowląt emotka  Choć stawianie w jednym rzędzie mleka i używek wydaje się dziwne emotka  to wynika z przepisów, które zabraniają promocji tych produktów (ma to związek z promowaniem karmienia piersią).

Ale są konkursy gdzie trzeba kupić alkohol, aby wziąć udział. To jak to jest? Alkohol można promować (w niektórych konkursach), a mleka nie wolno w żadnym? Spoko. Nigdy nie przestanie mnie bulwersować, szczególnie to promowanie karmienia piersią emotka  

iszhara

#6475076 Napisano: 21.03.2018 00:37:57
Czy z konkursu E w drogeriach Jawa przychodzą Wam normalnie zwrotki?emotka
0 0

magalan83

#6475111 Napisano: 21.03.2018 08:55:36
Konkurs vegeta podravka czy wyniki jakieś już były? 
0 0

lager

#6475120 Napisano: 21.03.2018 09:27:29
magalan83 napisał(a):

Na bieżąco są wysyłane smsy do laureatów z poszczególnych dni
1 magalan83 0

magalan83

#6475170 Napisano: 21.03.2018 10:47:50
lager napisał(a):

magalan83 napisał(a):

Na bieżąco są wysyłane smsy do laureatów z poszczególnych dni

Kolejna nadzieja zgasła emotka
dziekuje za info
0 0

ashley878

#6475177 Napisano: 21.03.2018 10:56:34
Czy ktoś wysyłał dziś zgłoszenie na Leszka ? Przychodzi zwrotka że konkurs zakończony  emotka ?
0 0

norweska20

#6475219 Napisano: 21.03.2018 11:45:06
ashley878 napisał(a):

Czy ktoś wysyłał dziś zgłoszenie na Leszka ? Przychodzi zwrotka że konkurs zakończony  emotka ?

tez tera wysyłałam i ten sma komunikat -w regulaminie konkurs do dzisiaj dopółnocy emotka
0 0