Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

donia7

#6557899 Napisano: 19.12.2018 08:56:08
Ja z abc z Milki też wysłałam zgłoszenie i później się kapnęłam, że w regulaminie są wymienione produkty, które trzeba kupić emotka  Zadzwoniłam do nich i Pani powiedziała, że taki paragon jest zły i w razie jak wygram to nagrody nie otrzymam.

Gość: anula81

#6557901 Napisano: 19.12.2018 09:00:05
izkak napisał(a):

buziolek czy możesz napisać z którego tygodnia informował dzisiaj Stock?  emotka  

etap 6 ten co był do 16.12 bynajmniej u mnie, chyba że póścili wszystlo na raz, wątpię raczej sie poprostu nie chwalili
1 izkak 0

lukasz6

#6557906 Napisano: 19.12.2018 09:29:23
donia7 napisał(a):

Ja z abc z Milki też wysłałam zgłoszenie i później się kapnęłam, że w regulaminie są wymienione produkty, które trzeba kupić emotka  Zadzwoniłam do nich i Pani powiedziała, że taki paragon jest zły i w razie jak wygram to nagrody nie otrzymam.

u mnie na paragonie jest Pince Polo i tyle, bez oznaczenia XXL, mimo że takie kupiłem.
Swoją drogą, czy to nasza wina, że opisy zakupionych towarów na paragonach z ABC są tak beznadziejne?
i my mamy się domyślać, czy to sklep ABC z listy, czy nie, skoro szyld wisi ABC - ja tam będę się wykłócać. Kiedyś złożyłem reklamację do jednej z firm, opisałem ich nieuczciwe praktyki, to tak się wystraszyli, że powiadomię o tym Zleceniodawcę, że w ramach poświęconego czasu na napisanie reklamacji, oprócz uwzględnienia jej kosztów, dali 100 zł rekompensaty emotka Jako prawnik, zachęcam do walki. Tylko umarły się poddaje!
0 0

lukasz6

#6557907 Napisano: 19.12.2018 09:30:35
larix napisał(a):

Niebieska_Laguna napisał(a):

maximus napisał(a):

larix napisał(a):

maryam napisał(a):

zielonooka85 napisał(a):

Ciekawe.. dostałam @ z potrójnegowygrywania (Develey), że (prawdopodobnie) złamałam warunki regulaminu i chcą mój adres, żeby prawnik mógł się ze mną skontaktować. Niby wiem, że nie złamałam, ale jednak podnieśli mi ciśnienie. Ciekawe o co chodzi.. że dodałam za dużo paragonów? Przecież tylko 10 emotka  (akurat trafiły mi się tanie produkty). Z kimś z Was także się kontaktowali? 

Pierwszy raz o takim czymś słyszę, daj znać o co chodziło. emotka

ze mną też się kontaktowali - też nie złamałem regulaminu czekam emotka

mam to samo ,   ich prawnik ma się ze mną kontaktować listownie

emotka  jak dobrze, że nie brałam tam udziału. Żeby za zgłoszenie do loterii mieć jakieś nieprzyjemności z prawnikiem... mam nadzieję, że to wszystko wyjaśni się na Waszą korzyść. 

Jakie nieprzyjemności? Nie zrobiłem nic nielegalnego, nie złamałem regulaminu. Najeździłem się za to jak głupi po sklepach i kasowałem każdy słoiczek oddzielnie emotka

nie podawaj żadnego adres pocztowego, niech się mailem kontaktuje, jeśli ma potrzebę!

0 0

edzia21

#6557909 Napisano: 19.12.2018 09:34:31
lukasz6 napisał(a):

donia7 napisał(a):

u mnie na paragonie jest Pince Polo i tyle, bez oznaczenia XXL, mimo że takie kupiłem.
Swoją drogą, czy to nasza wina, że opisy zakupionych towarów na paragonach z ABC są tak beznadziejne?
i my mamy się domyślać, czy to sklep ABC z listy, czy nie, skoro szyld wisi ABC - ja tam będę się wykłócać. Kiedyś złożyłem reklamację do jednej z firm, opisałem ich nieuczciwe praktyki, to tak się wystraszyli, że powiadomię o tym Zleceniodawcę, że w ramach poświęconego czasu na napisanie reklamacji, oprócz uwzględnienia jej kosztów, dali 100 zł rekompensaty emotka Jako prawnik, zachęcam do walki. Tylko umarły się poddaje!

A co maja szczatkowe opisy paragonow lub nieaktualna lista sklepow ABC do nieregulaminowych zakupow?
0 0

magisterek

#6557912 Napisano: 19.12.2018 09:40:44
Nie podawajcie adresów! Chyba, że do wysyłki nagród emotka Coś mi to śmierdzi przekrętem na kilometr...
0 0

Gość: buziolek

#6557915 Napisano: 19.12.2018 09:41:40
izkak napisał(a):

buziolek czy możesz napisać z którego tygodnia informował dzisiaj Stock?  emotka  

Pierwszy etap
1 izkak 0

katrin1

#6557938 Napisano: 19.12.2018 10:36:12
Czy komuś zdarzyła się taka sytuacja w przypadku wygranej nagrody? Takie info otrzymałam od organizatora: Informujemy, iż zgodnie z polskim prawem jako organizator jesteśmy zobowiązani w Pani imieniu do odprowadzenia podatku od przyznanej nagrody. W związku z tym musimy uzyskać odpowiednie dane niezbędne do uiszczenia przez nas opłaty. Niebawem pojawi się u Pani kurier, który będzie miał ze sobą również formularz podatkowy do wypełnienia danych osobowych, takich jak: imię, nazwisko, adres, pesel, data urodzenia oraz nazwa i adres Pani urzędu skarbowego. Prosimy zatem o przygotowanie tych informacji na czas przyjazdu kuriera.

Czyli co, agencja na moje dane i do mojego urzędu przekazuje podatek? Inne agencje jakoś inaczej to rozwiązują, doradźcie co w tej sytuacji?
0 0

assal

#6557939 Napisano: 19.12.2018 10:40:07
Katrin1: Przy większych nagrodach prawie zawsze o takie dane proszą. Rozliczają nas imiennie wtedy właśnie z naszym urzędem  emotka
0 0

katake

#6557943 Napisano: 19.12.2018 10:43:18
katrin1 napisał(a):

Czy komuś zdarzyła się taka sytuacja w przypadku wygranej nagrody? Takie info otrzymałam od organizatora: Informujemy, iż zgodnie z polskim prawem jako organizator jesteśmy zobowiązani w Pani imieniu do odprowadzenia podatku od przyznanej nagrody. W związku z tym musimy uzyskać odpowiednie dane niezbędne do uiszczenia przez nas opłaty. Niebawem pojawi się u Pani kurier, który będzie miał ze sobą również formularz podatkowy do wypełnienia danych osobowych, takich jak: imię, nazwisko, adres, pesel, data urodzenia oraz nazwa i adres Pani urzędu skarbowego. Prosimy zatem o przygotowanie tych informacji na czas przyjazdu kuriera.

Czyli co, agencja na moje dane i do mojego urzędu przekazuje podatek? Inne agencje jakoś inaczej to rozwiązują, doradźcie co w tej sytuacji?

Miałam tak samo przy dużej nagrodzie-to chyba normalne. W sumie chyba dobrze, rozliczają się za Ciebie-masz problem z głowy.
0 0

ziolko

#6557944 Napisano: 19.12.2018 10:44:13
katrin1 zależy jaka była wartość nagrody... od nagród powyżej 760 zł jest taka możliwość, chociaż nie zawsze.
Jeśli jest to wpłaca się 10% wartości nagrody PRZED wydaniem nagrody, na wskazane konto. Dopiero wtedy nagroda jest wysyłana. 
W każdym razie ja tam miałam kilka lat temu jak wygrałam robot Kenwood.
Jeśli poniżej to organizator wpłaca podatek do swojego US 
0 0

katrin1

#6557945 Napisano: 19.12.2018 10:46:12
ziolko napisał(a):

katrin1 zależy jaka była wartość nagrody... od nagród powyżej 760 zł jest taka możliwość, chociaż nie zawsze.
Jeśli jest to wpłaca się 10% wartości nagrody PRZED wydaniem nagrody, na wskazane konto. Dopiero wtedy nagroda jest wysyłana. 

Nagroda jest warta 100 zł emotka
0 0

ziolko

#6557946 Napisano: 19.12.2018 10:51:22
katrin1 napisał(a):

ziolko napisał(a):

@katrin1 zależy jaka była wartość nagrody... od nagród powyżej 760 zł jest taka możliwość, chociaż nie zawsze.

Nagroda jest warta 100 zł emotka

No to w takim razie chyba żarty sobie robią emotka  nie masz obowiązku podawać takich danych przy takiej wartości nagrody.
To oni jako organizatorzy i sponsorzy powinni odprowadzić podatek w wysokości 11,11% do SWOJEGO US.

Kilka lat temu była taka sama sytuacja w Fakcie, jak były nagrody po 100 zł i chyba wyższe.
Ja wygrałam 100 zł i też chcieli dodatkowe dane, żeby do US odprowadzić, bo "księgowa tego wymaga i musi być", bo bez tego nie dostanę kasy.
Jak im udowodniłam, że to ja mam rację i nie mają prawa żądać tych danych, to jakoś nagle okazało się, że właściwie nie potrzebują tych danych i kasa była na moim koncie.
A ile osób jednak podało wszystko???

Chyba przepisy podatkowe nie zmieniły się od tego czasu??

A jeśli masz wątpliwości to możesz zadzwonić do Krajowej Informacji Podatkowej http://mf-arch.mf...informacja-podatkowa

Edit - przepisy się nie zmieniły, ale interpretacje i owszem emotka emotka
http://prawomarke...nagrod-w-konkursach/

http://prawomarke...-w-kazdym-przypadku/

http://www.benchm...o-placi-podatek.html

https://www.ikalk...podatek-od-wygranej/

https://www.pit.p...-i-konkursach-918522

joan

#6557951 Napisano: 19.12.2018 11:08:19
katrin1 napisał(a):

To raczej normalne. Teraz PESEL = NIP.

Druga sprawa, że w Polsce pewnym wyłączeniom podatkowym podlegają nagrody uzyskane poprzez media, do których zaliczają się: prasa, tv, radio. O ile nie wygrałaś w ich konkursie, każdy inny organizator ma prawo poprosić Cię o dane podatkowe.
0 0

soulfly

#6557964 Napisano: 19.12.2018 12:11:35
Uważajcie na swoje dane bo wyludzaczy jest mnóstwo. 
2 jokan, ziolko 0

marilla

#6557981 Napisano: 19.12.2018 12:45:36
czy ktos wie gdzie mozna znalezc, albo pomoże znależć wyniki tego konkursu??-zakonczenie było juz miesiąc temu, (wartosciowe nagrody-wycieczka, bony)
https://www.e-kon...wakacje-z-purmo.html
0 0

zielonooka85

#6557984 Napisano: 19.12.2018 12:52:24
magisterek napisał(a):

Nie podawajcie adresów! Chyba, że do wysyłki nagród emotka Coś mi to śmierdzi przekrętem na kilometr...

Oni tak napisali:

Szanowny Konsumencie

Prosimy o podanie adresu do korespondencji.
Naszym zdaniem prawdopodobnie zostały złamane zasady naszego regulaminu.

Nasz prawnik będzie się z Toba kontaktował droga pisemną w celu wyjaśnienia tej sytuacji.

Brak odpowiedzi w ciągu 7 dni będzie  oznaczać automatyczne wykluczenie Ciebie z naszych loterii

Twój Develey

Na pytanie przez @ o złamany punkt regulaminu - dalej ta sama śpiewka, że chcą adres. Ale wiecie.. oni ten adres mają na stronie Develey, więc nie wiem, po co pytają  emotka  Nie pamiętam, czy nie podawało się go także przy rejestracji do loterii.
0 0

anialistopad

#6557985 Napisano: 19.12.2018 12:56:39
zielonooka85 napisał(a):

magisterek napisał(a):

Oni tak napisali:

Szanowny Konsumencie

Nasz prawnik będzie się z Toba kontaktował droga pisemną w celu wyjaśnienia tej sytuacji.

Brak odpowiedzi w ciągu 7 dni będzie  oznaczać automatyczne wykluczenie Ciebie z naszych loterii

Twój Develey

Na pytanie przez @ o złamany punkt regulaminu - dalej ta sama śpiewka, że chcą adres. Ale wiecie.. oni ten adres mają na stronie Develey, więc nie wiem, po co pytają  emotka  Nie pamiętam, czy nie podawało się go także przy rejestracji do loterii. M

Zadzwon do nich . Niech powiedzą o co im chodzi
2 mia, joan 0

kama.z

#6557988 Napisano: 19.12.2018 13:02:46
anialistopad napisał(a):

zielonooka85 napisał(a):

magisterek napisał(a):

Oni tak napisali:

Szanowny Konsumencie

Twój Develey

Na pytanie przez @ o złamany punkt regulaminu - dalej ta sama śpiewka, że chcą adres. Ale wiecie.. oni ten adres mają na stronie Develey, więc nie wiem, po co pytają  emotka  Nie pamiętam, czy nie podawało się go także przy rejestracji do loterii. M

Zadzwon do nich . Niech powiedzą o co im chodzi

Grałaś na siebie czy na kilka osób?
0 0

halliday

#6557989 Napisano: 19.12.2018 13:05:07
może podałeś inne dane niż masz podane na develey.pl ? numer lub mail.
0 0