Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

asantesana

#6636027 Napisano: 03.09.2019 13:31:22
case napisał(a):

koniczynka123 napisał(a):

joan napisał(a):

koniczynka123 napisał(a):

.......

Tutaj pojawiają się dwie kwestie:
1) rozpapranie ogromnej kwoty pieniędzy na mniejsze nagrody -> jestem w stanie w jakimś stopniu zrozumieć opinię case'a, chociaż się zawsze zastanawiam, kto robi te badania, co to są później podstawą marketingowych działań emotka
2) kompletnie walnięte w dekiel wybieranie owych mniejszych nagród -> byle śmieć, byle plastik, byle nie wspierać rodzimego rękodzieła, byle bylejakość, byle... tanio. To już lepsze są zestawy produktów, bo z logicznego punktu widzenia, jeśli niekonkursowy klient dany produkt kupuje, ucieszą go następne.

Joan w pełni się z Tobą zgadzam!
Oczywiście, że lepsze produkty firmowe niż ta chińszczyzna za parę groszy. No chyba, że organizator winduje sobie cenę nagrody (np princepolo), że coś warte niby 250 zł a u innego to samo 50 zł. W końcu On i tak dostaje na kampanie konkretną kwotę a kosztorys, no cóż...
No i też zastanawiam się kto i gdzie te badania robi??? Bo wśród konkursowiczów analiza byłaby zupełnie inna. Jest bardzo wielu konkursowiczów, którzy zainwestują połowę wartości auta żeby wygrać nowe a "mugol" tylko grosze. A na przykładzie mojej wsi i znajomych mogę spokojnie stwierdzić, że jeśli "mugol" nie wygra badziewia to potem i tak już nie zagra!

Nikt sobie niczego nie winduje. W regulaminach podawane są tzw. wartości rynkowe brutto danej nagrody, bo takie są wymogi prawa; cena, za jaką nagroda jest faktycznie kupowana/produkowana nie ma żadnego znaczenia.

Niestety niektórzy sobie "windują". Może Twoja agencja tego nie robi, ale mistrzowskim przykładem są leżuchy w Prince Polo, w jednym konkursie wartość 250 zł, w innym 450 zł, a w sklepie 50 zł.
Swoją drogą jestem Ci wdzięczna za te wszystkie wyczerpujące odpowiedzi, niektóre rozjaśniają w głowie emotka

nanajka81

#6636046 Napisano: 03.09.2019 14:26:03
case napisał(a):

@nanajka

To nie jest kwestia prowizji, którą narzucają sobie poszczególni pośrednicy, tylko tego, że na polskim rynku wartość rynkowa TEGO TYPU gadżetu to X zł - i taką się podaje do regulaminu. Bo podatki są liczone od wartości rynkowej brutto, a nie od tego, co na fakturze, inaczej mógłbym się  dogadać z dealerem, że sprzeda mi auto do konkursu za 1 zł w zamian za np. obecność logo w kampanii TV i nie zapłacić podatku od nagrody - a tak nie jest.

Ja pisałam o gadżetach (kubki, maskotki, koce, koszulki, breloczki itepe) a nie autach i porządnych nagrodach emotka Po prostu wiem jaką mają wartość przy zakupie i po oznakowaniu a za ile są potem sprzedawane "dalej".
0 0

anialistopad

#6636079 Napisano: 03.09.2019 16:07:30
Pierwszy raz w kauflandzie tak marnie z bonami. I czy ma ktoś regulamin berlinek zakończony konkurs?
0 0

monia0303

#6636107 Napisano: 03.09.2019 17:23:04
Chciałam się upewnić czy w kamisie w intermarche SMS max 160 znaków z polskimi znakami? Tak?
0 0

darog

#6636112 Napisano: 03.09.2019 17:44:18
GLADE.
tam będzie jakaś rezerwa z poprzednich edycji loterii?
0 0

monkakk

#6636118 Napisano: 03.09.2019 18:17:18
Tchibo Energylandia z pobytem jest imienna ktoś wie? emotka
0 0

donia7

#6636120 Napisano: 03.09.2019 18:18:54
monkakk napisał(a):

Tchibo Energylandia z pobytem jest imienna ktoś wie?  emotka

Jest imienna, ale może jechać ktokolwiek. W hotelu podaje się nazwisko osoby, które widnieje na voucherze.
0 0

jokan

#6636121 Napisano: 03.09.2019 18:19:40
monia0303 napisał(a):

Chciałam się upewnić czy w kamisie w intermarche SMS max 160 znaków z polskimi znakami? Tak?

Polskich nie bo dużo zajmują, pisz bez polskich
0 0

norweska20

#6636162 Napisano: 03.09.2019 19:39:50
Odnośnie agencji TQ tej od budżetu kauflandowego( episy w watku MDW) : nie ma u nich zadnych tłumaczeń..regulamin to podstawa:
-pamietajcie 1 NAGODA na Gospodarstwo domowe: przerabialam juz: nie doczytanie reg. I wyslalam 2 nagrody na 1 adres ...skutek : utrata 1 nagrody..." cwana " z mojej strony chęć zmiany adresu w pozniejszym @ : nie ma szans : zostałam posadzona o to ze chce oszukac 
- pomylenie numerów paragonów, wpisanie górnego zamiast dolnego : twój błąd , nic nie daje tlumaczenie 
Szanowna Pani, Pragniemy poinformować, że Pani zgłoszenie w konkursie zostało zdyskwalifikowane z powodu podania w treści SMS-a konkursowego błędnego numeru z paragonu zakupu.W Regulaminie, pkt. 6b. znajdują się bardzo czytelne instrukcje, który numer z paragonu należy podać w zgłoszeniu: b. wyślą SMS na numer 7036 o treści: „KAUFLAND.KOD-POCZTOWY.NUMER PARAGONU.ODPOWIEDŹ” (wiadomość nie może być dłuższa niż 160 znaków. Koszt SMS to 0,62 zł brutto), wpisując w miejsce słów „KOD-POCZTOWY” kod pocztowy sklepu, w którym dokonali zakupu zgodnego z regulaminem; w miejsce słowa „NUMER PARAGONU” numer systemowy bez myślników (Schemat wiadomości SMS: KAUFLAND.XX-XXX.XXXXXXXXXXXX.Odpowiedź) lub numer transakcji bez myślników (Schemat wiadomości SMS: KAUFLAND.XX-XXX.XXXXXXX.Odpowiedź) nadrukowany na dowodzie zakupu; w miejsce słowa „ODPOWIEDŹ”, swoją autorską propozycję dokończenia zdania konkursowego: „Dlaczego Lenor skutecznie dba o świeżość Twoich ubrań?”.
0 0

joan

#6636163 Napisano: 03.09.2019 19:43:51
norweska20 napisał(a):

Odnośnie agencji TQ tej od budżetu kauflandowego( episy w watku MDW) : nie ma u nich zadnych tłumaczeń..regulamin to podstawa:
-pamietajcie 1 NAGODA na Gospodarstwo domowe (...)

Ale tak jest od lat emotka
1 nkba 0

Gość: kermit

#6636164 Napisano: 03.09.2019 19:48:03
norweska20 napisał(a):

-pamietajcie 1 NAGODA na Gospodarstwo domowe: przerabialam juz: nie doczytanie reg. I wyslalam 2 nagrody na 1 adres ...skutek : utrata 1 nagrody..." cwana " z mojej strony chęć zmiany adresu w pozniejszym @ : nie ma szans : zostałam posadzona o to ze chce oszukac 
- pomylenie numerów paragonów, wpisanie górnego zamiast dolnego : twój błąd , nic nie daje tlumaczenie 
Szanowna Pani, Pragniemy poinformować, że Pani zgłoszenie w konkursie zostało zdyskwalifikowane z powodu podania w treści SMS-a konkursowego błędnego numeru z paragonu zakupu.W Regulaminie, pkt. 6b. znajdują się bardzo czytelne instrukcje, który numer z paragonu należy podać w zgłoszeniu: b. wyślą SMS na numer 7036 o treści: „KAUFLAND.KOD-POCZTOWY.NUMER PARAGONU.ODPOWIEDŹ” (wiadomość nie może być dłuższa niż 160 znaków. Koszt SMS to 0,62 zł brutto), wpisując w miejsce słów „KOD-POCZTOWY” kod pocztowy sklepu, w którym dokonali zakupu zgodnego z regulaminem; w miejsce słowa „NUMER PARAGONU” numer systemowy bez myślników (Schemat wiadomości SMS: KAUFLAND.XX-XXX.XXXXXXXXXXXX.Odpowiedź) lub numer transakcji bez myślników (Schemat wiadomości SMS: KAUFLAND.XX-XXX.XXXXXXX.Odpowiedź) nadrukowany na dowodzie zakupu; w miejsce słowa „ODPOWIEDŹ”, swoją autorską propozycję dokończenia zdania konkursowego: „Dlaczego Lenor skutecznie dba o świeżość Twoich ubrań?”.

Yyy ale to chyba dobrze, że przestrzegają regulaminu prawda? Ograniczenie na gospodarstwo jest od zawsze. Błędny numer paragonu to błędny numer. Jakby uznawali takie paragony zaraz by się zaczęło... Dla mnie są ok. Opisów na paragonach się np. nie czepiają.

norweska20

#6636165 Napisano: 03.09.2019 19:49:54
joan napisał(a):

norweska20 napisał(a):

-pamietajcie 1 NAGODA na Gospodarstwo domowe (...)

Ale tak jest od lat emotka

Tak jest;) tylko stale trafiają się takie ofiary konkursowe jak ja : którym czsami warto przypomnieć emotka żeby nie utracili prawa do swojej nagrody
0 0

joan

#6636167 Napisano: 03.09.2019 20:00:35
norweska20 napisał(a):

Tak jest;) tylko stale trafiają się takie ofiary konkursowe jak ja : którym czsami warto przypomnieć emotka żeby nie utracili prawa do swojej nagrody

Aaaaaaaaa, właśnie zauważyłam, że kilka osób wpisało nieprawidłowy numer paragonu - no pjenknie, czyli jakiś zlot forumowy 18+ miał miejsce, a mnie nie zaproszono! emotka

Prawda jest taka, że nie możemy żądać, żeby którykolwiek organizator przestrzegał regulaminu tylko w sytuacjach, kiedy NAM to pasuje, a w innych "to się da jakoś załatwić" emotka
1 nkba 0

prosiaczek

#6636171 Napisano: 03.09.2019 20:06:34
gdyby ogłoszono konkurs: "Jaka nagroda przepadła Ci z powodu złego nr paragonu", zglosilabym się z Plumbike z Milki C4 emotka
kto da więcej?

slomkab

#6636173 Napisano: 03.09.2019 20:09:02
prosiaczek napisał(a):

gdyby ogłoszono konkurs: "Jaka nagroda przepadła Ci z powodu złego nr paragonu", zglosilabym się z Plumbike z Milki C4 emotka
kto da więcej?

Sztabka zlota z frosty;(

androm

#6636174 Napisano: 03.09.2019 20:11:04
slomkab napisał(a):

prosiaczek napisał(a):

kto da więcej?

Sztabka zlota z frosty;(

żartujesz, masakra!
0 0

onmyown

#6636176 Napisano: 03.09.2019 20:14:33
slomkab napisał(a):

prosiaczek napisał(a):

kto da więcej?

Sztabka zlota z frosty;(

Cztery kółka, przez nie przypilnowanie telefonu (3 nieodebrane połączenia) Nauczona doświadczeniem, teraz chodzę z telefonami do WC-ta emotka

soulfly

#6636178 Napisano: 03.09.2019 20:17:55
[quote=

onmyown napisał(a):

slomkab napisał(a):

prosiaczek napisał(a):

slomkab napisał(a):

prosiaczek napisał(a):

prosiaczek] gdyby ogłoszono konkurs: "Jaka nagroda przepadła Ci z powodu złego nr paragonu", zglosilabym się z Plumbike z Milki C4 emotka
kto da więcej?

To jest właśnie dziwne że jak nie odbierzesz 3 razy to nagroda przepada, powinno być tak że jeśli nie mogą się z Tobą skontaktować to wysyłają sms. Niektóre agencje tak robią. To jest fair. 

0 0

androm

#6636179 Napisano: 03.09.2019 20:19:24
onmyown napisał(a):

slomkab napisał(a):

prosiaczek napisał(a):

kto da więcej?

Sztabka zlota z frosty;(

Cztery kółka, przez nie przypilnowanie telefonu (3 nieodebrane połączenia) Nauczona doświadczeniem, teraz chodzę z telefonami do WC-ta emotka

OMG
ciężko by mi było żyć po czymś takim, z taką świadomością
0 0

Gość: krseta

#6636182 Napisano: 03.09.2019 20:24:33
androm napisał(a):

slomkab napisał(a):

prosiaczek napisał(a):

kto da więcej?

Sztabka zlota z frosty;(

żartujesz, masakra!

7tysięcy.... kilka lat temu.emotka