Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

jokan

#6652747 Napisano: 30.10.2019 12:54:52
chicaaa napisał(a):

Sprawdziłam właśnie wyniki losowania z Lindor i rzuciła mi się w oczy jednak kwestia... Otóż, znaczna część rozlosowanych zgłoszeń pochodzi z jednego miasta, a konkretnie z Aleksandrowa Łódzkiego  emotka Nie żeby mi to oczywiście przeszkadzało, zastanawiam się tylko, czy to nasze polskie zagłębie konkursowe, czy może czysty przypadek i zrządzenie losu?  emotka   emotka

stawiam na to pierwsze...wierzysz w czyste przypadki ?
1 chicaaa 0

joan

#6652749 Napisano: 30.10.2019 12:56:37
chicaaa napisał(a):

Sprawdziłam właśnie wyniki losowania z Lindor i rzuciła mi się w oczy jednak kwestia... Otóż, znaczna część rozlosowanych zgłoszeń pochodzi z jednego miasta, a konkretnie z Aleksandrowa Łódzkiego  emotka Nie żeby mi to oczywiście przeszkadzało, zastanawiam się tylko, czy to nasze polskie zagłębie konkursowe, czy może czysty przypadek i zrządzenie losu?  emotka   emotka

Gdzie można zobaczyć wyniki?

Mnie się bardzo źle kojarzą wyniki loterii, gdzie zakup był w dowolnym sklepie, organizator nie chciał oryginału paragonu, a na listach laureatów królował Aleksandrów Łódzki...
1 chicaaa 0

kamyk101

#6652750 Napisano: 30.10.2019 12:57:16
chicaaa napisał(a):

Aleksandrów od dawna "króluje" w wielu loteriach emotka
1 chicaaa 0

freyja88

#6652751 Napisano: 30.10.2019 12:57:48
jokan napisał(a):

chicaaa napisał(a):

stawiam na to pierwsze...wierzysz w czyste przypadki ?

A gdzie tam...Aleksandrów Łódzki...emotka Król loterii ogólnopolskich emotka Tam się kasa fiskalna wiecznie przegrzewa emotka

roksana2802

#6652754 Napisano: 30.10.2019 13:03:43
Czy ktoś z Was odsyłał już paragony na Auchan-Wawel? Nie wiem czy tylko kilka osób nie otrzymało zapowiadanego w sms-ie maila czy nikt? Czekacie na maila?
0 0

joan

#6652755 Napisano: 30.10.2019 13:06:53
superloser napisał(a):

Tez wymiatali lody Koral rok albo 2 lata temu... jak trzeba było kupić 2 sztuki na 1 los.

Korala nie kojarzę, natomiast w cuda nie wierzę, a już szczególnie w INWESTYCJĘ większych piniendzy w loterię, gdzie jest tylko 5 nagród innych niż zestaw czekoladowy.

Paragon wychodził mniej więcej 15 - 23 zł za sztukę, żaden wymiatacz przy zdrowych zmysłach nie wyda tyle złociszy mogąc wygrać gdzie indziej & przy minimalnych kosztach nagrody rzędu 60.000 zł / 100.000 zł / 120.000 zł, o sprzęcie z TicTaca nie wspomnę.
1 chicaaa 0

chicaaa

#6652761 Napisano: 30.10.2019 13:15:15
joan napisał(a):

chicaaa napisał(a):

Gdzie można zobaczyć wyniki?

Mnie się bardzo źle kojarzą wyniki loterii, gdzie zakup był w dowolnym sklepie, organizator nie chciał oryginału paragonu, a na listach laureatów królował Aleksandrów Łódzki...

Wyniki znajdziesz tutaj: 
https://lindor-formularz.pl/pl/wyniki-loterii

Nie mam doświadczenia w loteriach, ale lista laureatów wzbudza pewnie wątpliwości, stąd pytanie emotka
0 0

jokan

#6652762 Napisano: 30.10.2019 13:17:02
joan napisał(a):

superloser napisał(a):

Tez wymiatali lody Koral rok albo 2 lata temu... jak trzeba było kupić 2 sztuki na 1 los.

Korala nie kojarzę, natomiast w cuda nie wierzę, a już szczególnie w INWESTYCJĘ większych piniendzy w loterię, gdzie jest tylko 5 nagród innych niż zestaw czekoladowy.

Paragon wychodził mniej więcej 15 - 23 zł za sztukę, żaden wymiatacz przy zdrowych zmysłach nie wyda tyle złociszy mogąc wygrać gdzie indziej & przy minimalnych kosztach nagrody rzędu 60.000 zł / 100.000 zł / 120.000 zł, o sprzęcie z TicTaca nie wspomnę.

no tak...co innego drukarz paragonow, gdzie na Tictaca tylko skan jest potrzebny...
0 0

chicaaa

#6652765 Napisano: 30.10.2019 13:19:37
O kurcze... nie zdawałam sobie sprawy, że można tak kombinować emotka  Chyba zbyt naiwna jestem... Aż odechciewa się brać udział w loteriach... emotka
0 0

joan

#6652766 Napisano: 30.10.2019 13:20:28
chicaaa napisał(a):

(...) Nie mam doświadczenia w loteriach, ale lista laureatów wzbudza pewnie wątpliwości, stąd pytanie  emotka

Wrzuć sobie w wyszukiwarkę postów na forum słowo Aleksandrów albo Łódzki albo Aleksandrowa albo Łódzkiego i poczytaj, bo chyba jest o czym...

Jak pisałam wyżej -> nijakość puli nagród + cena PRAWDZIWEGO paragonu wykluczają (w mojej opinii) zaangażowanie wymiataczy tą loterią. I dlatego właśnie lista laureatów jest podejrzana.
1 chicaaa 0

joan

#6652769 Napisano: 30.10.2019 13:26:04
jokan napisał(a):

no tak...co innego drukarz paragonow, gdzie na Tictaca tylko skan jest potrzebny...

Niekoniecznie drukarz, no bo zobacz przykład pierwszy z brzegu:

Lindt -> prawdziwy paragon po ok. 20 zł / szt. -> 1 fajna nagroda co tydzień

TicTac -> prawdziwy paragon po ok. 1 zł / szt. -> 75 fajnych nagród co tydzień

Czy jakikolwiek paragonowy wymiatacz, co przeznacza duże nakłady finansowe na loterie, marnowałby pieniądze na Lindt? emotka

darog

#6652771 Napisano: 30.10.2019 13:34:51
joan napisał(a):

chicaaa napisał(a):

(...) Nie mam doświadczenia w loteriach, ale lista laureatów wzbudza pewnie wątpliwości, stąd pytanie  emotka

Wrzuć sobie w wyszukiwarkę postów na forum słowo Aleksandrów albo Łódzki albo Aleksandrowa albo Łódzkiego i poczytaj, bo chyba jest o czym...

Jak pisałam wyżej -> nijakość puli nagród + cena PRAWDZIWEGO paragonu wykluczają (w mojej opinii) zaangażowanie wymiataczy tą loterią. I dlatego właśnie lista laureatów jest podejrzana.

poza tym ja np obserwuje że Aleksandrów łódzki nie bierze udziału w loteriach tak gdzie jest np imienna wycieczka. 
Aleksandrów Łódzki zawsze w ogólnopolskich loteriach jest "zauważalny" na liście laureatów
0 0

pantera mglista

#6652773 Napisano: 30.10.2019 13:37:51
roksana2802 napisał(a):

Czy ktoś z Was odsyłał już paragony na Auchan-Wawel? Nie wiem czy tylko kilka osób nie otrzymało zapowiadanego w sms-ie maila czy nikt? Czekacie na maila?

Ja dostałam wczoraj, jak nie przyjdzie dziś na maila do Ciebie to daj znać postaram się wstawić te oświadczenia na Dysk Google czy gdzieś żebyś mogła pobrać.
0 0

joan

#6652775 Napisano: 30.10.2019 13:39:13
darog napisał(a):

poza tym ja np obserwuje że Aleksandrów łódzki nie bierze udziału w loteriach tak gdzie jest np imienna wycieczka. 
Aleksandrów Łódzki zawsze w ogólnopolskich loteriach jest "zauważalny" na liście laureatów

Najlepsze jest to, że jeśli organizowana jest - dajmy na to - loteria Snickers za zakup w dowolnym sklepie, to obserwujemy wysyp laureatów z jednego miasta. A jeśli taka sama loteria pojawi się w jakiejkolwiek sieci sklepów... nagle wszyscy w tym mieście k* na dietę przechodzą. Doprawdy cud za wstawiennictwem Świętego Janusza od Loterii! emotka

roksana2802

#6652776 Napisano: 30.10.2019 13:43:57
@pantera napisał(a):

roksana2802 napisał(a):

Ja dostałam wczoraj, jak nie przyjdzie dziś na maila do Ciebie to daj znać postaram się wstawić te oświadczenia na Dysk Google czy gdzieś żebyś mogła pobrać.

Super!! Bardzo dziękuję:*
1 nariam 0

nariam

#6652777 Napisano: 30.10.2019 13:44:53
roksana2802 napisał(a):

Czy ktoś z Was odsyłał już paragony na Auchan-Wawel? Nie wiem czy tylko kilka osób nie otrzymało zapowiadanego w sms-ie maila czy nikt? Czekacie na maila

nic nie dostałam
0 0

cudaczek121

#6652819 Napisano: 30.10.2019 14:36:46
chicaaa napisał(a):

O kurcze... nie zdawałam sobie sprawy, że można tak kombinować  emotka  Chyba zbyt naiwna jestem... Aż odechciewa się brać udział w loteriach...  emotka

Nasza kochana, forumowa mariolakal wygrała w Lindt wycieczkę,a nie podejrzewam Jej o hurtowe wysyłanie zgłoszeń.Mariola nie mieszka też w Aleksandrowie Łódzkim, więc jednym/kilkoma zgłoszeniami też jest możliwa wygrana.

notta

#6652825 Napisano: 30.10.2019 14:47:01
superloser napisał(a):

joan napisał(a):

superloser napisał(a):

Ale mozna miec kilka sklepów w rodzinie  emotka  70-90% ludzi nie bierze paragonu, zwłaszcza przy zakupie paru rzeczy.
I na "czekoladkach" zawsze mozna sobie autografa dać.
Można również kupić u siebie 100 razy a potem zrobić zwrot na kasie.
Paragon zostaje nienaruszony...

Co na to Urząd Skarbowy emotka
0 0

mieczyslawzapalka

#6652826 Napisano: 30.10.2019 14:47:40
roksana2802 napisał(a):

@pantera napisał(a):

roksana2802 napisał(a):

Hejka, czy ja tez mogę prosić link do oświadczeń?:) dostałem smsa wczoraj ale maila brakemotka
0 0

Gość: ilona162

#6652834 Napisano: 30.10.2019 15:00:20
mieczyslawzapalka napisał(a):

roksana2802 napisał(a):

@pantera napisał(a):

roksana2802 napisał(a):

Hejka, czy ja tez mogę prosić link do oświadczeń?:) dostałem smsa wczoraj ale maila brakemotka

ja tak samo... Może można je gdzieś tutaj wstawić? emotka
0 0