Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

luki28

#6655944 Napisano: 10.11.2019 23:59:15
joan napisał(a):

luki28 napisał(a):

Czyli sugerujesz, że było to zrobione z premedytacją? Tak samo u Smolara (jak dla mnie najlepiej ogarnięta agencja) z loterią Surf, gdzie też ustawili datę rozpoczęcia na 11.11? W każdej agencji pracują ludzie i nikt nie jest nieomylny. Śmieszą mnie te "teorie spiskowe", gdzie ludzie uważają, że organizator specjalnie ustawił datę konkursu na 11.11, żeby nagrody automatycznie przeszły na konto agencji...

Nie sugeruję, że to oznaka premedytacji, natomiast dla mnie jest to nieprofesjonalne, gdy się wymyśla od zera regulamin z nagrodami dziennymi, a pierwszy dzień zgłoszeń = dzień zamkniętych sklepów. Chyba to nie jest jakaś niespodzianka, że 11.11. przypada w Polsce święto narodowe? emotka

Nie w tym rzecz. Nikt nie uważa, że jest to profesjonalne. Bo nie jest. Osobiście mnie to specjalnie nie dziwi, wszak głupota ludzka nie zna granic, a w agencjach nie pracują wyłącznie alfy i omegi. Po prostu nudzą mnie już kolejne teksty typu: "cwaniaki nieźle to sobie to wymyślili, nagrody pewnie przepadną na rzecz organizatora za ten 11.11". Przecież ewidentnie widać że się j..bli w datach i będą musieli to odkręcić. Trzeba po prostu zaczekać, zamiast siać zamieszanie i szerzyć teorie spiskowe

jokan

#6655951 Napisano: 11.11.2019 00:04:11
MOLA się rozeszła w 3 minuty...normalnie rekord świata emotka

jokan

#6655953 Napisano: 11.11.2019 00:08:36
superloser napisał(a):

Cytrusek77 napisał(a):

luki28 napisał(a):

joan napisał(a):

luki28 napisał(a):

Już dajcie sobie siana... pomylili się, bywa. Nawet najlepszym się zdarza, a Karlsbad nie jest agencją którą bym podejrzewał o jakieś niecne praktyki. We wtorek zapewne zaleje ich fala maili i telefonów od konkursowiczów, a nagrody zostaną wydane wszystkie (np. przedłużą konkurs, albo zwiększą dzienną pulę). Innej opcji sobie nie wyobrażam. 

Jak można się pomylić w przypadku daty 11.11.? 

Tylko, że  Surf można jutro kupić. U mnie osiedlowy sklep jest otwarty.

Ale czy to uczciwe w stosunku do tych, co NIE mają osiedlowego sklepiku prowadzonego przez właściciela?
Wszyscy potencjalni uczestnicy powinni mieć takie same szanse. Zwłaszcza, ze masz dzienne/godzinne nagrody.

I chyba nie jest to etyczne, zeby promocje zaczynac w dniu Święta Narodowego, wysyłając ludzi na poszukiwanie otwartego sklepu z proszkiem Surf  emotka

ja bym powiedziała, że to raczej ich pech. Tak samo powiesz...a czy to uczciwe, że ten konkurs jest w Polo, a ja nie mam Polo koło siebie? No, niesprawiedliwość emotka . Kto ma, ten ma, niech zagra - nie jest powiedziane, że coś wygra. U mnie jutro sklep otwarty od 9 do 17, czy mam się czuć poszkodowana z faktu, że nie ma tam Surfa?
0 0

Gość: mariolakal

#6655954 Napisano: 11.11.2019 00:23:06
Ludzie... Nie przeżywajcie tak tej nieszczęsnej milki, surfa czy coś tam jeszcze innego... Świat się nie zawali, jeśli zagracie w inny dzień kiedy sklepy będą otwarte... Jeśli jest Wam pisane to wygracie jednym zgłoszeniem/niekoniecznie w pierwszym dniu/...
To mówiłe/am ja - Jarząbek Wacław, trener drugiej klasy... emotka

Cytrusek

#6655956 Napisano: 11.11.2019 00:34:14
mariolakal napisał(a):

Ludzie... Nie przeżywajcie tak tej nieszczęsnej milki, surfa czy coś tam jeszcze innego... Świat się nie zawali, jeśli zagracie w inny dzień kiedy sklepy będą otwarte... Jeśli jest Wam pisane to wygracie jednym zgłoszeniem/niekoniecznie w pierwszym dniu/...
To mówiłe/am ja - Jarząbek Wacław, trener drugiej klasy...  emotka

Znając moje szczęście to chociaż kupiłabym 10 tych Surf to i tak nie trafię. emotka
0 0

Gość: mariolakal

#6655960 Napisano: 11.11.2019 00:45:39
Cytrusek77 napisał(a):

mariolakal napisał(a):

Znając moje szczęście to chociaż kupiłabym 10 tych Surf to i tak nie trafię. emotka

A próbowałaś kupić jeden i wygrać ? emotka   O czym ja pisałam ? emotka
1 Cytrusek 0

Cytrusek

#6655961 Napisano: 11.11.2019 00:49:19
superloser napisał(a):

jokan napisał(a):

superloser napisał(a):

Cytrusek77 napisał(a):

luki28 napisał(a):

joan napisał(a):

luki28 napisał(a):

Już dajcie sobie siana... pomylili się, bywa. Nawet najlepszym się zdarza, a Karlsbad nie jest agencją którą bym podejrzewał o jakieś niecne praktyki. We wtorek zapewne zaleje ich fala maili i telefonów od konkursowiczów, a nagrody zostaną wydane wszystkie (np. przedłużą konkurs, albo zwiększą dzienną pulę). Innej opcji sobie nie wyobrażam. 

Jak można się pomylić w przypadku daty 11.11.? 

Tylko, że  Surf można jutro kupić. U mnie osiedlowy sklep jest otwarty.

Ale czy to uczciwe w stosunku do tych, co NIE mają osiedlowego sklepiku prowadzonego przez właściciela?
Wszyscy potencjalni uczestnicy powinni mieć takie same szanse. Zwłaszcza, ze masz dzienne/godzinne nagrody.

I chyba nie jest to etyczne, zeby promocje zaczynac w dniu Święta Narodowego, wysyłając ludzi na poszukiwanie otwartego sklepu z proszkiem Surf  emotka

ja bym powiedziała, że to raczej ich pech. Tak samo powiesz...a czy to uczciwe, że ten konkurs jest w Polo, a ja nie mam Polo koło siebie? No, niesprawiedliwość emotka . Kto ma, ten ma, niech zagra - nie jest powiedziane, że coś wygra. U mnie jutro sklep otwarty od 9 do 17, czy mam się czuć poszkodowana z faktu, że nie ma tam Surfa?

Wystarczyło zrobić zapis 

7. Termin rozpoczęcia i zakończenia sprzedaży promocyjnej – sprzedaż promocyjna rozpocznie się w dniu 08.11.2019 r. a zakończy w dniu 22.12.2019 r. 

zamiast 

7. Termin rozpoczęcia i zakończenia sprzedaży promocyjnej – sprzedaż promocyjna rozpocznie się w dniu 11.11.2019 r. a zakończy w dniu 22.12.2019 r. 

Nie chodzi o dostępność Polo, ITM czy Mila - chodzi, że to Święto Narodowe - jakiś szacunek dla przyszłości a nie pogoń za paragonem.
Ostatecznie prawo zabrania otwarcia Biedronki 11 listopada, a jakby mogli to by handlowali. 
Ale nie ma problemu, by Polo Ci pod domem otworzyli ... albo, byś miała swoje własne ABC  emotka

Masz rację i nie chodziło mi o gonitwe za paragonami dzisiaj  tylko chciałam wziąć w obronę Smolara emotka A rozpętała się G..  burza
0 0

Cytrusek

#6655962 Napisano: 11.11.2019 00:52:20
mariolakal napisał(a):

Cytrusek77 napisał(a):

mariolakal napisał(a):

A próbowałaś kupić jeden i wygrać ?  emotka   O czym ja pisałam ?  emotka

Chyba trzeba tak zacząć robić, bo zapasy wszystkiego rosną, a z wynikami lipa emotka
0 0

kawazczekolada

#6655968 Napisano: 11.11.2019 08:15:10
Czy sa gdzies konkursy w sklepach typu rtv euro agd, media expert czy media markt bo w Indiach stracilam telefon wiec musze i tak kupic cos zeby funkjonowac emotka
0 0

darog

#6655975 Napisano: 11.11.2019 09:00:23
superloser napisał(a):

joan napisał(a):

luki28 napisał(a):

Czyli sugerujesz, że było to zrobione z premedytacją? Tak samo u Smolara (jak dla mnie najlepiej ogarnięta agencja) z loterią Surf, gdzie też ustawili datę rozpoczęcia na 11.11? W każdej agencji pracują ludzie i nikt nie jest nieomylny. Śmieszą mnie te "teorie spiskowe", gdzie ludzie uważają, że organizator specjalnie ustawił datę konkursu na 11.11, żeby nagrody automatycznie przeszły na konto agencji...

Nie sugeruję, że to oznaka premedytacji, natomiast dla mnie jest to nieprofesjonalne, gdy się wymyśla od zera regulamin z nagrodami dziennymi, a pierwszy dzień zgłoszeń = dzień zamkniętych sklepów. Chyba to nie jest jakaś niespodzianka, że 11.11. przypada w Polsce święto narodowe? emotka

Jak ktos zatrudnia ludzi a nie jest jednoosobowa agencja, to MUSI mieć plan, terminy, kontrole nad pracownikami na cały rok a nie na "next week".

Nie ma chyba problemu wpisać w roczny planer firmy, dni urzędowo wolne od pracy.
Albo kupić KALENDARZ ścienny za 5zl - tam są odgórnie "wole" na czerwono.

I słabe, ze po uroczystościach na 100 lat WOLNEJ POLSKI, zaledwie rok temu, ludzie DZIŚ NIE pamiętają daty 11 listopada... emotka

a) 11.11 nie jest dniem wolnym od...roku.
b) ktoś ten regulamin zaakceptował
c) "KOMISJA" losuje/ wybiera hasła w zależności czy to loteria czy konkurs.
d) NIKT w Agencji się nie zorientował że sklepy 11.11 są nieczynne (oprócz małych osiedlowych prywaciarzy) 
e) więc świadczy to o mega głupocie i braku szacunku do państwa w którym Agencja funkcjonuje.

ps. jeśli to Karlsbad to kilka lat temu była mała zadymka. Pani w Karlsbad zajmująca się konkursem nie wiedziała jak reklamacje złożyć do firmy kurierskiej. 
Pralka wygrana krążyła..krążyła...Kurier z dostawą nie dzwonił. W końcu wtargnął na posesje wjechał z paletą zobaczył 9 letniego chłopca i kazał mu podpisać odbiór oraz pilnować pralki (od rana godz. ok 10;00 do powrotu rodziców po godz. 17;00) babcia w domu gotowała kisielek. Wyszła kiedy zobaczyła że Tymek cały roztrzęsiony i płaczący. Trauma ogromna na długo. Kurier żadnych dokumentów do pralki nie zostawił.

CO NA TO KARLSBAD po opisaniu sytuacji i przesłaniu protokołu odbioru pralki z podpisem 9-latka?
- "my nie będziemy wnikać, nagroda dotarła, jest protokół odbioru"
(Skargę firma przewozowa uznała, lecz pisemna informacja: do odszkodowania, zwrotu za wadliwą usługę może ubiegać się jedynie ta strona która przesyłkę opłaciła.

Pralka po 6 mies przestała działać, żadnych dokumentów dot reklamacji nie ma. 
Wg mnie Karlsbad powinien  napisać reklamacje za niewłaściwe świadczenie usług przewozowych, przesłać ponownie dokument uprawniający do gwarancji, za traumę jaką przeżyło dziecko wysłać z tych swoich gratisów te krowe Milke, czy coś innego ze swoich akcji promo.

Niestety rozmowy i wymiana korespondencji ujawniła, że zupełnie nic ich nie obchodzi. Wskazali punkt po punkcie z regulaminu że za to i tamto nie odpowiadają a reklamacji do firmy przewozowej nie będą pisac. 

Więc ten 11.11 to nie przypadek. TO ich GŁUPOTA.

agakaz2

#6655980 Napisano: 11.11.2019 09:23:03
mariolakal napisał(a):

święta racja. niektórzy tu nawet włam do sklepu planują emotka
rewelacja

mandarynka16

#6655985 Napisano: 11.11.2019 09:49:52
Żeby ten konkurs mógł wystartować to agencja musiała dostać na to akcept od Mondeleza ( Właściciel Milki ). Poza tym to tylko konkurs, więc nie ma się co tak denerwować emotka  

patyk

#6655994 Napisano: 11.11.2019 10:47:33
Już widzę info w wiadomościach:
NIETYPOWE włamania do Biedronek w całej Polsce. Najdziwniejsze jest to że sprawcy skrupulatnie nabijają towar na kasę i drukują rachunki, czasem nawet zapominając zabrać towar emotka

Oj ludzie ludzie...

iwona0103

#6655995 Napisano: 11.11.2019 10:49:48
"60 nagród ( sześćdziesiąt ) w postaci jednej karty przedpłaconej o wartości 2000 zł oraz 2 jednoosobowych biletów wstępu na konkurs skoków narciarskich w Zakopanem odbywający się w dniu 23.11.2019r. o wartości 160 zł."
Skoki są w Wiśle emotka  oj Karlsbad Karlsbad...  

Gość: ilona162

#6656004 Napisano: 11.11.2019 11:24:30
Czy potwierdzenie odbioru nagrody działa jak paragon przy gwarancji?
0 0

darog

#6656018 Napisano: 11.11.2019 12:11:57
ilona162 napisał(a):

Czy potwierdzenie odbioru nagrody działa jak paragon przy gwarancji?

Tak, protokół odbioru b. często działa jak gwarancja. Ale kurier musi taki dokument zostawić (czasami jest przy paczce w folii a nie w środku zapakowany) 
zdarza się że kurier zabiera "2 papierki" a potem Agencja się tłumaczy: kurier był mają protokół odbioru, a że nie zostawił drugiego egzemplarza- to ich  je obchodzi.
0 0

darog

#6656039 Napisano: 11.11.2019 14:03:08
ZWROT KASY

czy można założyć taki wątek? są zwroty a to na rexone, a to na mole, a to na ....
ale trzeba solidnie przeszukać forum by znaleźć dyskusje za co można dostać ZWROT KASY
- to ani konkurs, ani loteria.
0 0

pioge7

#6656040 Napisano: 11.11.2019 14:09:56
darog napisał(a):

ZWROT KASY

czy można założyć taki wątek? są zwroty a to na rexone, a to na mole, a to na ....
ale trzeba solidnie przeszukać forum by znaleźć dyskusje za co można dostać ZWROT KASY

Jest wątek 
co można dostać gratis...
po co kolejne... jak tam większość jest zrzeczy ze zwrotem gotówki 

asantesana

#6656043 Napisano: 11.11.2019 14:24:19
pioge7 napisał(a):

darog napisał(a):

ZWROT KASY

Jest wątek 

Zwrot nie jest tym samym co gratis, ale tutaj proponowałabym zmianę nazwy wątku na "Gratisy i zwroty" i po kłopocie.
2 pioge7, darog 0

pioge7

#6656046 Napisano: 11.11.2019 14:46:31
asantesana napisał(a):

pioge7 napisał(a):

darog napisał(a):

ZWROT KASY

Jest wątek 

Zwrot nie jest tym samym co gratis, ale tutaj proponowałabym zmianę nazwy wątku na "Gratisy i zwroty" i po kłopocie.

Może i tak, ale jak kupisz i dostaniesz za to kasę to dostałaś to za free emotka czyli gratis emotka
pale faktycznie, dobrze by było zmienić nazwę wątku i byłoby najlepiej. Po co tworzyć kolejne i szukać potem