Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

darog

#6699143 Napisano: 25.04.2020 18:39:47
edzia21 napisał(a):

prosiaczek napisał(a):

Ogłaszam konkurs na najbardziej upierdliwą agencję - zgłaszam Unique One, która wysyła mnie w okresie pandemii do Kauflandu po pieczątkę na paragonie z napisem KARMA MK GOURMET bo brakuje im tam napisu "gold". Już się rozpędzam. Nie lubię ich tez za to, ze potrafią parę miesięcy przetrzymać wygrane przelewy i wysłać je dokładniusieńko ostatniego dnia wg regulaminu. Wsadźcie sobie pod ogon ten zestaw SPA dla kota. 

Tak, bo kasa na ich koncie "procentuje", zawsze jakieś dodatkowe fundusze z oprocentowania wpadają - nie widzę innej opcji takiego postępowania. I tak nie pobiją zachowania agencji i360, która ostatniego dnia ważności karty przepłaconej wygranej w konkursie ZLECA bankowi cofnięcie doładowania kart...i pieniądze wracają na ich konto - grosz do grosza i będzie kokosza. Chyba się trochę zapędzili w tym cebulactwie.  emotka  Zrobiłam im aferę, bo ostatniego dnia nie miałam już dostępu do środków na kartach prepaid...z wielką łachą stwierdzili, że oddadzą mi już te pieniądze na nowej karcie przepłaconej, ale żeby nie było za łatwo - mam wypełnić to i tamto, przesyłając im poleconym - szaleństwo! Na pytanie, czy taki CAREX (zleceniodawca) zna i pochwala ich praktyki...do dnia dzisiejszego odpowiedzi nie dostałam.

i360 ! była taka sytuacja że kiedyś przysłali karte chyba za 100zł , zarejestrowana, niby można płacić i figa! co było powodem? przesyłkę z kartą odebrała inna osoba choć z tym samym nazwiskiem - więc środki zostały odebrane "do wyjaśnienia" trwało to pół roku? oczywiście listy polecone...
baaardzo "dziwna" agencja i jak pamiętam regulamin: organizator w Krakowie? Paragony słać do Bstoku? A reklamacje do  Warszawy?
0 0

misiamarysia

#6699148 Napisano: 25.04.2020 18:44:47
titinunu napisał(a):

zielonaszpilka napisał(a):

prosiaczek napisał(a):

prosiaczek napisał(a):

Ogłaszam konkurs na najbardziej upierdliwą agencję - zgłaszam Unique One, która wysyła mnie w okresie pandemii do Kauflandu po pieczątkę na paragonie z napisem KARMA MK GOURMET bo brakuje im tam napisu "gold". Już się rozpędzam. Nie lubię ich tez za to, ze potrafią parę miesięcy przetrzymać wygrane przelewy i wysłać je dokładniusieńko ostatniego dnia wg regulaminu. Wsadźcie sobie pod ogon ten zestaw SPA dla kota. 

Chyba sobie jaja robią... ja bym napisała im co o tym myślę

No właśnie chyba uprzejmie dopytam czy to aby konieczne...

tak, pewnie też bym zaczęła od "uprzejmego" pytania emotka  a potem ewentualnie równie uprzejmie acz dosadnie napisałabym, co o tym myślę emotka

Do mnie też odezwali się po pieczątkę,a napisano dokładnie karma Goumert saszetki 85 g.Wygrałam karmę za 10 zł ,to będzie rezerwa

Ja im odesłałam zdjęcie paragonu  położonego obok tych puszek, bo akurat je mam i napisałam, że jeżeli to nie wystarczy, to nie jestem w stanie obecnie zdobyć tej pieczątki i jeśli nagroda przepadnie, to trudno. Na szczęście do zestawu SPA, który też udało mi się wygrać, miałam dobry opis, a tej wygranej karmy (najmniejsza paczka) aż tak nie żal, żeby teraz jeździć i się napraszać o pieczątkę. Może mają rezerwę, to ktoś inny nakarmi swojego kitku emotka

0 0

darog

#6699149 Napisano: 25.04.2020 18:46:54
prosiaczek napisał(a):

prosiaczek napisał(a):

W regulaminie nie ma że Organizator ma prawo do weryfikacji paragonu? NIECH SOBIE WERYFIKUJĄ PARAGON I SKORZYSTAJĄ ZE SWOJEGO PRAWA - za co Sponsor mu płaci? Niech wysyła maile do siedziby Kaufland i sprawdza! Klient nie jest niczemu winny że taki jest zapis w kasach na paragonach. Co więcej- w BOK mówią że nie ma żadnego zapisu prawnego by długopisem mazać [po paragonach i stawiać pieczątki...

Gość: mariolakal

#6699152 Napisano: 25.04.2020 19:09:09
darog napisał(a):

prosiaczek napisał(a):

prosiaczek napisał(a):

W regulaminie nie ma że Organizator ma prawo do weryfikacji paragonu? NIECH SOBIE WERYFIKUJĄ PARAGON I SKORZYSTAJĄ ZE SWOJEGO PRAWA - za co Sponsor mu płaci? Niech wysyła maile do siedziby Kaufland i sprawdza! Klient nie jest niczemu winny że taki jest zapis w kasach na paragonach. Co więcej- w BOK mówią że nie ma żadnego zapisu prawnego by długopisem mazać [po paragonach i stawiać pieczątki...

Jeden, jedyny raz w zyciu bylam po pieczatke w sklepie, ale to tylko dlatego, ze sprzedalam komus ten paragon... Wrazenia nie do opisania... Nigdy wiecej ! Nie jestem zadna oszustka, "wyludzaczka" itp. i nie mam ochoty sie ponizac i robic z siebie wariatki ! emotka
P.S. Smolar sam sobie weryfikuje, a innym agencjom sie nie chce ? emotka

ewa84

#6699169 Napisano: 26.04.2020 00:19:37

Jeden, jedyny raz w zyciu bylam po pieczatke w sklepie, ale to tylko dlatego, ze sprzedalam komus ten paragon... Wrazenia nie do opisania... Nigdy wiecej ! Nie jestem zadna oszustka, "wyludzaczka" itp. i nie mam ochoty sie ponizac i robic z siebie wariatki !  emotka
P.S. Smolar sam sobie weryfikuje, a innym agencjom sie nie chce ?  emotka

A ja kiedyś byłam w jednym sklepie po pieczątkę i kierowniczka sklepu mi powiedziała, że oni nie dają pieczątek żadnych, bo ich nie mają, a jak chcę coś napisać na paragonie to mogę to sama zrobić, bo oni się nie będą podpisywać 
0 0

edzia21

#6699170 Napisano: 26.04.2020 01:36:26
ewa84 napisał(a):

Jeden, jedyny raz w zyciu bylam po pieczatke w sklepie, ale to tylko dlatego, ze sprzedalam komus ten paragon... Wrazenia nie do opisania... Nigdy wiecej ! Nie jestem zadna oszustka, "wyludzaczka" itp. i nie mam ochoty sie ponizac i robic z siebie wariatki !  emotka
P.S. Smolar sam sobie weryfikuje, a innym agencjom sie nie chce ?  emotka

A ja kiedyś byłam w jednym sklepie po pieczątkę i kierowniczka sklepu mi powiedziała, że oni nie dają pieczątek żadnych, bo ich nie mają, a jak chcę coś napisać na paragonie to mogę to sama zrobić, bo oni się nie będą podpisywać 

Jakaś konkretna sieć?
0 0

visserarthur

#6699171 Napisano: 26.04.2020 01:56:45
darog napisał(a):

prosiaczek napisał(a):

prosiaczek napisał(a):

Nie ma również takiego, że nie można. Takie gadanie na odczepnego. Wiem, że oni się boją, jakby podpisywali jakiś kredyt, ale kiedyś powiedziałem kobiecie, że potwierdza mi prawdę, a to nie moja wina, że produkt jest zbyt ogólnie opisany i że może sobie w systemie sprawdzić, czy kupiłem, to o czym mówię...

0 0

fantagiro

#6699200 Napisano: 26.04.2020 11:44:41
Mam pytanie- czy na podstawie numerów z voucherów można kupić wycieczkę na wakacje.pl czy trzeba je osobiście przedstawić w biurze wakacje.pl?
0 0

roksana2802

#6699202 Napisano: 26.04.2020 11:48:31
fantagiro napisał(a):

Mam pytanie- czy na podstawie numerów z voucherów można kupić wycieczkę na wakacje.pl czy trzeba je osobiście przedstawić w biurze wakacje.pl?

Najpierw wysyła się do nich zdjęcie voucherów-oni je weryfikują i następnie proszą o wysłanie ich pocztą

fantagiro

#6699203 Napisano: 26.04.2020 11:54:22
ok. dziękuję emotka
0 0

izkak

#6699206 Napisano: 26.04.2020 12:12:59
fantagiro napisał(a):

Realizowałam bon wakacje.pl do zakupu wyjazdu sylwestrowego. Wysłałam maila czy oferta jest dostępna, a za chwilę skontaktowała się ze mną Pani z infolinii. Poinformowałam ją, że chcę zapłacić bonem + dopłata przelewem. Pani dopytała o numer vouchera, kazała go przesłać do siebie na adres mailowy, tak żeby odjąć jego wartość od ogólnej sumy. W kolejnym mailu dostałam potwierdzenie zamówienia wraz z linkiem do opłacenia pozostałej kwoty emotka  Nic nie musiałam wysyłać pocztą, wszystko załatwiłam online emotka  
0 0

roksana2802

#6699208 Napisano: 26.04.2020 12:18:05
izkak napisał(a):

fantagiro napisał(a):

Realizowałam bon wakacje.pl do zakupu wyjazdu sylwestrowego. Wysłałam maila czy oferta jest dostępna, a za chwilę skontaktowała się ze mną Pani z infolinii. Poinformowałam ją, że chcę zapłacić bonem + dopłata przelewem. Pani dopytała o numer vouchera, kazała go przesłać do siebie na adres mailowy, tak żeby odjąć jego wartość od ogólnej sumy. W kolejnym mailu dostałam potwierdzenie zamówienia wraz z linkiem do opłacenia pozostałej kwoty emotka  Nic nie musiałam wysyłać pocztą, wszystko załatwiłam online emotka  

Może jest to zależne od kwoty? Ja płaciłam w lutym kilka tysięcy w bonach i wymagali wysyłki pocztą
0 0

edzia21

#6699209 Napisano: 26.04.2020 12:21:24
roksana2802 napisał(a):

izkak napisał(a):

fantagiro napisał(a):

Może jest to zależne od kwoty? Ja płaciłam w lutym kilka tysięcy w bonach i wymagali wysyłki pocztą

Również załatwiłam wszystko mailowo emotka  ciekawa jestem ile osób sprzedających bony wakacje.pl np. przez olx straciło kasę. Cwaniaczki często piszą i proszą o wyraźne zdjęcie numeru vouchera, bo chcą sobie "sprawdzić" na infolinii czy to nie fejkowy voucher emotka  
0 0

visserarthur

#6699215 Napisano: 26.04.2020 13:13:20
Dlatego nigdy nie podaje się żadnych numerów itp.
0 0

fantagiro

#6699220 Napisano: 26.04.2020 13:48:57
no właśnie mam taką sytuację i kupujący prosi o fotę z nr celem sprawdzenia  emotka
Hm, i co tu zrobić...drugą str też rozumiem, że chce potwierdzenia..
0 0

asantesana

#6699223 Napisano: 26.04.2020 13:59:17
fantagiro napisał(a):

no właśnie mam taką sytuację i kupujący prosi o fotę z nr celem sprawdzenia  emotka

Nigdy w życiu tego nie rób.
1 fantagiro 0

ziolko

#6699224 Napisano: 26.04.2020 13:59:41
fantagiro napisał(a):

Możesz napisać do sponsora i poprosić o weryfikację bonów. Później wklej treść maila w odpowiedzi. Oczywiście zamazując numer.
W każdym razie ja bym tak zrobiła.
W końcu chyba nie chcesz stracić bonów ani potencjalnego kupującego?
Ale jeśli ten potencjalny chętny wykorzysta je podczas "sprawdzania", to zostaniesz bez kasy i bez bonów 
0 0

avanti99

#6699225 Napisano: 26.04.2020 14:00:30
hejka, zalezy co jest w regulaminie vouchera. postawcie sie w sytuacji kupujacego, on tez chce sprawdzic. Jesli trzeba miec fizyczna kopie vouchera aby cos zrealizowac - ok. Innym sposobem byloby wspolne udanie sie do salonu sprzedazy i sprawdzenie waznosci oraz autentycznosci. To chyba najlepszy sposob. Trzeba sie dowiedziec dokladnie jak sklep/salon akceptuje takie vouchery.  Minusem moze byc sprzedaz na odleglosc. Mysle, ze wiele zalezy od naszej sytuacji: jesli masz cisnienie na sprzedaz wtedy czynisz transakcje bardziej ryzykowna. W tej sytuacji czekanie na kolejnego kupca (co normalnie prawdopodobnie nie stanowiloby zadnego problemu) tez troche ryzykowne, bo czy ludzie potem beda kupowac takie vouchery?

avanti99

#6699226 Napisano: 26.04.2020 14:06:42
Tak czy inaczej, jak kiedys od jednego Pana kupowałam vouchery, to podal mi nr do sprawdzenia i dzwonilam zarowno do salonu jak i na infolinie, gdzie potwierdzono ich waznosc. Wycieczke zarezerwowalam na podstawie numerow, natomiast potem trzeba bylo sie udac do biura lub wyslac fizyczne bony. Pojechalismy do najbliszego miasta gdzie telefonicznie rezerwowalismy, bo jeszcze byly zakupy przed wyjazdem potrzebne. Aha, co ciekawe bony przyszly wraz z rachunkiem z kasy fiskalnej wystawione przez sprzedajacego, sprawdzilismy zwykla firma.,ale super poczulam sie jeszcze bezpieczniej, placilismy kurierowi przy odbiorze aby sprawdzic czy wszystko jest ok z hologramami itd.
0 0

ziolko

#6699231 Napisano: 26.04.2020 14:20:15
Kilka lat temu sprzedawałam voucher z numerem, wcześniej zadzwoniłam do hotelu, w którym miał być realizowany i zapytałam o to, czy muszę sama go zrealizować, czy mogę komuś przekazać (specjalnie nie mówiłam o sprzedaży emotka  )
Pani powiedziała wszystko co i jak, później te informacje przekazałam kupującemu. 
Zrealizował bez problemu.
Wcześniej jakiś cwaniak chciał ode mnie wyłudzić te bony za 20% wartości, bo "lepiej mieć 400 zł w kieszeni, niż nie mieć wcale". 
0 0