Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

sylwika76

#6761718 Napisano: 28.01.2021 19:46:03
czy z Biedronki dostaliście wszystkie e-kody? chodzi mi o bądź przy kasie ?
0 0

darog

#6761727 Napisano: 28.01.2021 20:21:53
pikantny napisał(a):

Człowieku, że tobie się tak chce doszukiwać wiecznie dziury w całym, węszyć, spiskować przy co drugim konkursie. Zazdroszczę tyle wolnego czasu :)

"wiecznie"..??
- 300zł na każdym zegarku (150szt) to "dziura w całym?
- worki nie wiadomego pochodzenia z uciętymi metkami/ by nie znać prawdziwego pochodzenia- to "dziura w całym" ?
Otóż dzięki wyjaśnieniu sprawy:
- wiadome, że nadawca dostał towar od Organizatora- i nic do nagród nie ma...
- a Że Organizator powierzył dane osobowe "podwykonawcy" to inna sprawa...
A potem smsy, dzwonienie "trolli" - bo organizator rozdaje dane: kurierom (to oczywiste) ale i firmie magazynowo-wysyłkowej...

Dajesz znać że jesteś stałym moim czytelnikiem! Pozdrawiam! Skąd TY masz tyle czasu? 
0 0

Monika11

#6761732 Napisano: 28.01.2021 20:36:59
To samo było z autkami z Biedronki - z ciastek Gerard u Jet-a . Było 21 autek do wygrania i zamiast 5-io drzwiowych dali nam  3 -drzwiowe. Na każdym aucie 6 tys. w plecy  . Czyli prosty rachunek 21* 6,000- 126 tys. I gdyby nie determinacja osób, które zaczęły walczyć     ( w kupie siła ) wywalczyliśmy kasę emotka  Też bym teraz nie odpuściła- walczcie o swoje emotka

izkak

#6761737 Napisano: 28.01.2021 20:56:25
W temacie JW: najszybsze i najlepsze rozwiązanie to przeprosiny i przelew na konta laureatów w wysokości różnicy między cenami zegarków emotka   Liczę na to, że organizator sam wpadnie na ten świetny pomysł i obejdzie się bez mailowych przepychanek z konkursowiczami  emotka   

Szukam też maila na którego poszły reklamacje z Hankey Bannistera. Mignęło mi na forum, że osoby, które skrobnęły coś na temat nieregulaminowych zgłoszeń dostały flaszkę na pocieszkę. Na jaki adres pisaliście? 
1 Monika11 0

zielonaszpilka

#6761741 Napisano: 28.01.2021 21:14:37
Igi, spokojnie  emotka   Ale tak, wg mnie też dość często masz jakieś problemy.

Nikt nie kwestionuje tego, że wysłali złe zegarki i powinni to naprawić. Dochodzenie się swoich praw w tej sytuacji nie jest szukaniem dziury w całym. Jednak robienie z tego histerii, wydzwanianie po nadawcach, organizatorach, sponsorach, pisanie maili i spamowanie fb to gruba przesada, jak na ten etap. Wystarczy na początek mail do organizatora z prośbą o wyjaśnienie sytuacji, organizator odpisał już wielokrotnie, że sytuacja jest wyjaśniana, będą się kontaktować ze wszystkimi i problem zostanie rozwiązany. Więc na razie wystarczy dać im chwilę i poczekać na rozwiązanie, które zaproponują. Potem można myśleć, czy rozwiązanie jest satysfakcjonujące czy dochodzimy się dalej.
Worki nie wiadomego pochodzenia, ucięta metka i sznurek, który się pruje (kwestia zapalniczki i 2 sekund roboty;) i robienie o to afery (w tym wydzwanianie do kogokolwiek w tej sprawie  emotka  to tak, szukanie dziury w całym. Czego Ty się spodziewałeś po tym worku? Nie zastanawia Cię to, że na 150 zegarków mieli już 20 telefonów, ale na 500 worków z reklamacją zadzwoniłeś tylko Ty?  emotka   Zareklamuj swój worek z zepsutym sznurkiem, chętnie wyślą Ci nowy. Niestety pewnie też bez metki.
Otóż dzięki wyjaśnieniu sprawy, wiadomo że nadawca nie ma nic wspólnego z nagrodami? A to była jakaś tajemnica?  emotka   Przecież chyba widzisz kto jest organizatorem konkursu i jaka jest droga reklamacji? Masz to czarno na białym w regulaminie. Ale nie, trzeba wydzwaniać po firmie, która świadczy usługi kurierskie i rypać bogu ducha winnych ludzi 
Emka świadczy usługi wysyłkowe. Zgodziłeś się na przetwarzanie danych w celu realizacji i przeprowadzenia konkursu, a tym jest między innymi wysyłka nagród. Jak masz z tym problem, to możesz zażądać zakończenia przetwarzania Twoich danych i usunięcia ich z bazy. 

Generalnie jak widzę Twój nick to pojawia mi się w głowie hasło "człowiek problem". Widzę, że nie tylko mi. Walczenie o swoje prawa w słusznej sprawie to rzecz godna pochwały. Robienie afery o najmniejsze bzdury to szukanie dziury w całym.

maverick

#6761752 Napisano: 28.01.2021 22:00:39
Te 50-tki z Winiary na @ to jakaś rezerwa czy co, bo nie mogę skumaćemotka
0 0

domika

#6761753 Napisano: 28.01.2021 22:03:50
maverick napisał(a):

Te 50-tki z Winiary na @ to jakaś rezerwa czy co, bo nie mogę skumać emotka

Nie. Po prostu wysyłają nagrody z loterii, która się dawno skończyła. ( https://www.e-kon...adz-przy-kasie.html)
Tylko tak długo im zeszła wysyłka ze to tak jakby wygrać drugi raz emotka
1 maverick 0

maverick

#6761755 Napisano: 28.01.2021 22:06:57
domika napisał(a):

maverick napisał(a):

Nie. Po prostu wysyłają nagrody z loterii, która się dawno skończyła. ( https://www.e-kon...adz-przy-kasie.html)
Tylko tak długo im zeszła wysyłka ze to tak jakby wygrać drugi raz emotka emotka

Aha, ja nawet tego nie odnotowałem w zestawieniach miesięcznych, stąd moje zdziwienie, bo widziałem że loteria była w grudniuemotka
0 0

darog

#6761757 Napisano: 28.01.2021 22:10:15
Kiedy informowali z tego konkursu? E Biedra

https://www.e-kon...ka.html#.YBMoD3ZKipo
0 0

samuraj

#6761760 Napisano: 28.01.2021 22:27:55
darog napisał(a):

Kiedy informowali z tego konkursu? E Biedra

https://www.e-kon...ka.html#.YBMoD3ZKipo

20 stycznia
1 darog 0

visserarthur

#6761762 Napisano: 28.01.2021 22:29:36
domika napisał(a):

maverick napisał(a):

Tylko tak długo im zeszła wysyłka ze to tak jakby wygrać drugi raz emotka

Rzeczywiście "długo"... Loteria zakończyła się raptem 18.12.2020, czas na wysyłkę mają do 12.03.2021... Dłużej się czeka w większości konkursów...
0 0

valnieta

#6761763 Napisano: 28.01.2021 22:42:10
czy maszyna chłodząca z konkursu Jagermeister posiada gwarancję?
0 0

darog

#6761766 Napisano: 28.01.2021 22:50:00
zielonaszpilka napisał(a):

Nikt nie kwestionuje tego, że wysłali złe zegarki i powinni to naprawić. Dochodzenie się swoich praw w tej sytuacji nie jest szukaniem dziury w całym. Jednak robienie z tego histerii, wydzwanianie po nadawcach, organizatorach, sponsorach, pisanie maili i spamowanie fb to gruba przesada, jak na ten etap. Wystarczy na początek mail do organizatora z prośbą o wyjaśnienie sytuacji, organizator odpisał już wielokrotnie, że sytuacja jest wyjaśniana, będą się kontaktować ze wszystkimi i problem zostanie rozwiązany. Więc na razie wystarczy dać im chwilę i poczekać na rozwiązanie, które zaproponują. Potem można myśleć, czy rozwiązanie jest satysfakcjonujące czy dochodzimy się dalej.
Worki nie wiadomego pochodzenia, ucięta metka i sznurek, który się pruje (kwestia zapalniczki i 2 sekund roboty;) i robienie o to afery (w tym wydzwanianie do kogokolwiek w tej sprawie  emotka  to tak, szukanie dziury w całym. Czego Ty się spodziewałeś po tym worku? Nie zastanawia Cię to, że na 150 zegarków mieli już 20 telefonów, ale na 500 worków z reklamacją zadzwoniłeś tylko Ty?  emotka   Zareklamuj swój worek z zepsutym sznurkiem, chętnie wyślą Ci nowy. Niestety pewnie też bez metki.
Otóż dzięki wyjaśnieniu sprawy, wiadomo że nadawca nie ma nic wspólnego z nagrodami? A to była jakaś tajemnica?  emotka   Przecież chyba widzisz kto jest organizatorem konkursu i jaka jest droga reklamacji? Masz to czarno na białym w regulaminie. Ale nie, trzeba wydzwaniać po firmie, która świadczy usługi kurierskie i rypać bogu ducha winnych ludzi 
Emka świadczy usługi wysyłkowe. Zgodziłeś się na przetwarzanie danych w celu realizacji i przeprowadzenia konkursu, a tym jest między innymi wysyłka nagród. Jak masz z tym problem, to możesz zażądać zakończenia przetwarzania Twoich danych i usunięcia ich z bazy. 

Generalnie jak widzę Twój nick to pojawia mi się w głowie hasło "człowiek problem". Widzę, że nie tylko mi. Walczenie o swoje prawa w słusznej sprawie to rzecz godna pochwały. Robienie afery o najmniejsze bzdury to szukanie dziury w całym.

Zaraz zaraz....

Telefon był w celu ustalenia: skąd TEN beznadziejny WOREK? NADAWCA nieznany...? Żadnej adnotacji w przesyłce...

O jaką reklamację worka chodzi?? Wymyślasz dziwne rzeczy. A ostatnio innych zdjęcia z pogiętymi patelniami też krytykowałaś i komentowałaś?
Przy okazji mam info że z workiem mieli jeden telefon a w sprawie zegarków 20...
I że w zasadzie to NADAWCA - który nie nazywa się ani Fedex ani In Cubi... czuje się "wmanewrowany". 
Co więcej tłumaczyli, że w sprawie zegarków ubezpieczenie 800zł.. a w sprawie worków ZERO.
- Choć moje pytanie było jedno: co za worek i skąd moje dane ma nadawca "Emka" a przesyłkę doręczył Fedex? To są dwa różne podmioty.  

Mój telefon i mój temat  rozmowy trwał 30 sek - reszta to nawijka "sami z siebie tłumaczyli się z "zegarków"? Może myśleli, że skończyły się telefony z zegarkami/ zaczną z workami?? 
Może nie wszystkie są w wersji tańszej? W poniedziałek będę wiedzieć jaki jest przysłany do osoby o której wiem.

Usługi kurierskie to świadczył FEDEX - żadnego telefonu do Fedexa nie było "i rypania? bogu ducha ludzi"...Więc nie wiem skąd te e-motikonki śmieszki. Obrażasz mnie. 
Zwykle nadawcą jest Organizator. Jeśli daje moje dane do wysyłki innej firmie ..to nie wiem gdzie jeszcze...

ps. a nie możesz jakoś zablokować odczytywania tych moich treści/mojego profilu?> nie musiałabyś pisać bzdur na temat rozmowy- której nie słyszałaś/ lub wypisywać: że Emka=Fedex/ lub że Emka = In Cubi // więc co w zasadzie obchodził mnie "nadawca paczki"?
----------------- która była odebrana przez innego domownika i telefonicznie mms od osoby odbierającej ze zdjęciem przesyłki...Owszem nawet w pierwszej chwili wydawało mi się że to jakaś ściema i zaraz przyjdzie rachunek...(jak kiedyś za jakieś foldery "działkowca" 

I jeszcze. Myślę że ok. 1/4 komentarzy tutaj nie jest moja. Moim znajomym konto nie jest potrzebne-jak chcą się udzielić to mogą. Na pewno nie padły żadne wulgaryzmy, obrazy ani nic takiego.
No są i tacy TUTAJ co jedna osoba ma 3 konta. Mi i nam to nie jest potrzebne.
0 0

zielonaszpilka

#6761769 Napisano: 28.01.2021 23:23:03
Naprawdę musiałeś dzwonić do nadawcy, aby ustalić skąd przyszedł do Ciebie worek z logiem nawiązującym do Johnniego Walkera, wiedząc, że taki worek wygrałeś i na niego czekasz? emotka  Bojąc się, że to jakaś ściema i za chwilę ktoś Ci każe za niego płacić? emotka  Serio? Wymyśl lepsze tłumaczenie na Twoją histeryczną reakcję na wysyłkę badziewnego worka z lekko podprutym sznurkiem, o którym wspomniałeś już na wstępie rozmowy telefonicznej (o czym sam napisałeś) i o którym jest wpis w Zdjęciach naszych wygranych, gdzie też przeżywasz jakość tego worka k i popruty sznurek. Do tego podkreślanie na każdym kroku, że badziewny worek nie ma metek i to niezgodne z polskimi przepisami!!!!oneoneone To po prostu badziewny worek, naprawdę nie ma o co kruszyć kopii. Nie czujesz różnicy między zniszczoną patelnią, wysłaniem tańszego o kilka stów modelu zegarka a podprutym sznurkiem w badziewnym gadżecie reklamowym? I na ile chciałbyś (i w ogóle po co?) ubezpieczyć taki worek? Dziwi Cię, że na zegarki wykupili ubezpieczenie zgodne z wartością jaką miały mieć, a na badziewne worki nie? Bo mnie wcale emotka

Organizator wybrał do wykonania wysyłki podwykonawcę - firmę wysyłkową. Ta wybrała swojego podwykonawcę - Fedexa. Nigdzie nie twierdziłam, że dzwoniłeś do fedexa czy że Emka=Fedex/ lub że Emka = In Cubi  Jak boisz się, że zaczniesz dostawać Działkowca, za którego przyjdzie Ci potem faktura, to wycofaj zgodę na przetwarzanie danych emotka  Problem rozwiązany. 

"I jeszcze. Myślę że ok. 1/4 komentarzy tutaj nie jest moja. Moim znajomym konto nie jest potrzebne-jak chcą się udzielić to mogą. Na pewno nie padły żadne wulgaryzmy, obrazy ani nic takiego. 
No są i tacy TUTAJ co jedna osoba ma 3 konta. Mi i nam to nie jest potrzebne. " - a tego zdania to w ogóle nie rozumiem i nie wiem do czego się odnosi? Hmmm? Co to znaczy, że 1/4 komentarzy tutaj nie jest Twoja? Z Twojego konta pisze kilka osób? emotka  Czy to Twoja złożona osobowość? emotka

darog

#6761774 Napisano: 28.01.2021 23:56:06
Umiesz czytać? czy tylko lubisz się przypier......-ać?

1. Osoba która odebrała paczkę wysłała mi mms paczki z kartą adresową i info że /"EMKA"?/ przysłała "worek.."
(worek z visa z Żabki już ponad rok nie dotarł/albo dłużej, worka-czy plecaka z whisky Jamensona też z rok nie ma... ) 
- i na te okoliczność jakoś "nie maltretuje"
- ot jak ktoś śmie wyjaśniać Emke -  "nadawce nieznanego??? i / worka jakiegoś z którego i któregoś  z kolei"?
2. Weź podyskutuj trochę z tymi co kilka razy patelnie uszkodzone/zgniecione zamieścili/ mi nie przeszkadzało/ ale że Tobie??
- albo co w piniacie zabrakło batonika- mi to nie przeszkadza/- ale że Tobie nie?
-lub  podyskutuj z tymi co obliczyli czy 30tys czy 35 tys ktoś na "interesie z tymi zegarkami zarobił" - to nie  była moja inicjacja tematu.
3. Odp...l    się w końcu - gdzie jest mowa iż to JA chce ubezpieczenia "worka" ? czytać umiesz? ani o ubezpieczenie zegarka nie było mowy z mojej strony ani o worku! z mojej strony nie było też pytań:
- ile telefonów było w sprawie zegarków a ile w spr worków? 

Jasne?????????????????
4. Owszem, nawet "wymianki na PW" były realizowane przez też inną osobę z tego konta i świetnie zawsze wychodziło. 

Zanim zaczniesz do kogokolwiek się przy...i wdawać w dysputy i obrażać wymyślając czy interpretując nie wiadomo co - najpierw 2x przeczytaj post! 
0 1 onmyown

el-la

#6761781 Napisano: 29.01.2021 06:07:21
Wygrałam piniatę Kinder. Odesłałam moje dane pod wskazany adres mailowy. Jednak chyba nie dotarły bo dostałam maila przypominającego. Wysłałam więc dane jeszcze raz. I otrzymałam wiadomość że maila nie udało się dostarczyć. Czy mógłby ktoś podpowiedzieć jak w takim razie mam się skontaktować z organizatorem? Dziękuję za pomoc.
0 0

xpac

#6761785 Napisano: 29.01.2021 07:40:01
el-la napisał(a):

Wygrałam piniatę Kinder. Odesłałam moje dane pod wskazany adres mailowy. Jednak chyba nie dotarły bo dostałam maila przypominającego. Wysłałam więc dane jeszcze raz. I otrzymałam wiadomość że maila nie udało się dostarczyć. Czy mógłby ktoś podpowiedzieć jak w takim razie mam się skontaktować z organizatorem? Dziękuję za pomoc.

Wysyłałem wczoraj po 22 i wszystko poszło ok.... Z jakiej poczty wysyłasz ?
0 0

el-la

#6761788 Napisano: 29.01.2021 07:52:57
xpac napisał(a):

Wysyłałem wczoraj po 22 i wszystko poszło ok.... Z jakiej poczty wysyłasz ?

Poczta na onet.pl
0 0

iwona0103

#6761799 Napisano: 29.01.2021 09:00:08
Ja przed chwilą chciałam zapytać czy moje dane dotarły, bo docierają nagrody za weekend a mojej czwartkowej nie ma i też dostałam zwrotkę o braku dostarczenia wiadomości. Poczta o2 emotka
0 0

domika

#6761800 Napisano: 29.01.2021 09:04:31
Ja wszystkie adresy na piniaty odesłałam z onetu. Poszło bez problemu
0 0