Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

assal

#6777158 Napisano: 22.04.2021 23:21:14
Superloser: Kto lubi loterie, gra a nie odpuszcza. To jak nałóg dla wielu.
Niestety, na 300 nagród chętnych czasem 100 000, czasem pół miliona, a bywa i więcej. To żadna tajemnica. Te dane są przez wiele firm publikowane. (Piwniczanka, kody pod zakrętką, prawie 1 000 000 zgłoszeń. Dobrych nagród było kilkanaście, jedno auto.)
Dużo nagród jest niewydawanych w loteriach. Błędy w zgłoszeniach, puste zgłoszenia (tzw. testowanie opłacalności) czy nieodebrane telefony (wyłączony starter) to norma. Tak ludzie grali i grają.
Kombinowanie z kasami? Biznes nieopłacalny. Podrabianie paragonów? Czasem jakiś amator.
Inni zgłaszają po 100 wafelków... na dzień  emotka
Kupili, mają prawo. Grają uczciwie. Nieważne, czy zje rodzina, czy klienci. 
Lubię kody w opakowaniach, ale dobrze wiem, że tam, gdzie zaczyna się walka od 1000, tam są mocni gracze. Dla takich jak ja zostają stówki - modne ostatnio aż 10 ich na dzień emotka
2 kumulacja, mia 0

onka37

#6777178 Napisano: 23.04.2021 09:32:50
ziolko napisał(a):

MAM PYTANIE - WOLICIE KONKURSY Z BRAMKAMI CZASOWYMI, CZY TAKIE, GDZIE SĄ LOSOWANIA?
Poproszę o odpowiedzi i dlaczego takie, a nie inne rozwiązanie??

Mnie wkurzają konkursy na bramki, szczególnie, jeśli jest tylko jedna nagroda dziennie. 

mnie w zadnym takim sie nie udało nie mam knifu żadnego
0 0

nanajka81

#6777179 Napisano: 23.04.2021 09:42:01
onka37 napisał(a):

ziolko napisał(a):

MAM PYTANIE - WOLICIE KONKURSY Z BRAMKAMI CZASOWYMI, CZY TAKIE, GDZIE SĄ LOSOWANIA?

Mnie wkurzają konkursy na bramki, szczególnie, jeśli jest tylko jedna nagroda dziennie. 

w bramkach rzadko bo rzadko ale mi się udaje a w losowaniach to w ogóle. Jedno gorsze od drugiego - nie wiem co wybrać?
1 atyde25 0

Gość: dominikolx

#6777197 Napisano: 23.04.2021 10:22:02
nanajka81 napisał(a):

onka37 napisał(a):

ziolko napisał(a):

w bramkach rzadko bo rzadko ale mi się udaje a w losowaniach to w ogóle. Jedno gorsze od drugiego - nie wiem co wybrać?

Ja mam tak samo emotka
0 0

ania1111

#6777226 Napisano: 23.04.2021 11:39:08
dominikolx napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

onka37 napisał(a):

ziolko napisał(a):

Ja mam tak samo emotka

Tylko losowania. W bramkach to może ze dwa razy w życiu wygrałam. W losowaniach czasem coś wpadło.

koniczynka123

#6777231 Napisano: 23.04.2021 11:48:11
sks900 napisał(a):

Ponad miesiąc od losowania, a na stronie loterii Milka nie ma zwycięzcy głównej nagrody. Rezerwę zweryfikowali. 

https://www.loteriamilka.pl/after

Poprzednio chcieli w Milce wszystkie paragony więc jeśli zwycięzcy brakowało choć jednego to nagroda zostanie do dyspozycji organizatora. Fundatorzy nagród powinni od razu zastrzegać u organizatora, że mają wybierać zwycięzce do upadłego- no ale kto by się tym przejmował. Organizatorzy szczęśliwi, że tyle nagród im zostaje, szczególnie tych wartościowych  emotka

assal

#6777239 Napisano: 23.04.2021 12:14:39
Koniczynka123: Nie da się losować bez końca. Loterie mają swoje przepisy i ustalane wcześniej terminy - o każde dodatkowe losowanie są formalności, zgody itp. Nagród niewydanych (pozostających u sponsora, bo to on się rozlicza z organizatorem) często zostaje nawet 30%. 
Jeżeli w regulaminie jest podane, że laureaci zostaną przykładowo poinformowani do końca kwietnia, a w tym terminie nikogo nie znajdą, to co? Musieliby wybierać w maju. Co z osobą, która już nie ma paragonu, bo regulaminowo mieć go już wcale mieć nie musi? Z końcem kwietnia loteria miała być zamknięta, a tu telefon, że jednak jest rezerwą numer... jakiś tam emotka
Takich problemów więcej. Do tego trzeba pamiętać, że do pewnych zadań bierze się osoby na zlecenie, więc dziś agencje najczęściej wybierają laureata i maksymalnie dwie rezerwy. Koniec. 

koniczynka123

#6777248 Napisano: 23.04.2021 12:35:48
Sądziłam się dłuuugo z organizatorem o główną nagrodę więc znam wszystkie triki i szczegóły. Organizator niestety NIE ROZLICZA SIĘ z nagród po promocji emotka , dostaje on pule pieniędzy, w kosztorysie wymienia jaką kwotę i na co przeznacza, fundator się zgadza (lub nie) i przelewa kasę. Po promocji fundatorzy niestety umyli ręce, a kasę wydali naprawdę dużą, nie wydane 3 główne nagrody i wiele wartych tysiąc złotych emotka
  Poza tym organizator nie musi też dawać 14 dni na odesłanie paragonu lecz 3 dni. W dodatku skoro organizator  kasę może przelać po pół roku od zakończenia konkursu(na koncie rosną wtedy odsetki, choć nie tak duże jak kiedyś) to mogą też dzwonić i przez pół roku.

koniczynka123

#6777249 Napisano: 23.04.2021 12:37:18
superloser napisał(a):

koniczynka123 napisał(a):

superloser napisał(a):

sks900 napisał(a):

Ponad miesiąc od losowania, a na stronie loterii Milka nie ma zwycięzcy głównej nagrody. Rezerwę zweryfikowali. 

Poprzednio chcieli w Milce wszystkie paragony więc jeśli zwycięzcy brakowało choć jednego to nagroda zostanie do dyspozycji organizatora. Fundatorzy nagród powinni od razu zastrzegać u organizatora, że mają wybierać zwycięzce do upadłego- no ale kto by się tym przejmował. Organizatorzy szczęśliwi, że tyle nagród im zostaje, szczególnie tych wartościowych  emotka

Czas to kasa emotka
Moze piwinni losowac glowna tylko z grajacych jednym paragonem, bo mniej problemow z paragonami  emotka Jak nie wydadza tej glownej, to bedzie kasa na kolejna loterie  emotka

Wszyscy organizatorzy dobrze wiedzą, że tym zapisem nagrody z 90%  konkursów u nich zostają. Regulaminy pisane są przecież pod dobro organizatora a nie klienta  emotka

Kasa ZOSTAJE u Sponsora a nie w Agencji  emotka
Agencje musza sie co do grosza, kubka i skarpetki wyliczyc z nagrod  emotka
Ze zapis " pozostaja do dyspozycji Organizatora" jest mylny, to oczywiste... Ale ani wlasciciel czy pracownik odpowiedzialny za promo, nie odjedzie sobie rowerem Hortex czy Tymbark z oszoma emotka

Mój organizator odjechał sobie Maserati za niewydane nagrody więc nie pisz bzdur jak nie znasz faktów!

assal

#6777253 Napisano: 23.04.2021 12:47:33
Koniczynka123: Bywało, że nagrody miały być, a w ogóle ich nie było. O kilku rodzinnych "biznesach" też było głośno emotka
Rynek dziś a kilka lat temu to dwa różne światy. 
Firmy się niejednego na swoich błędach nauczyły emotka
0 0

koniczynka123

#6777259 Napisano: 23.04.2021 12:57:09
superloser napisał(a):

superloser napisał(a):

Sądziłam się dłuuugo z organizatorem o główną nagrodę więc znam wszystkie triki i szczegóły. Organizator niestety NIE ROZLICZA SIĘ z
nagród po promocji emotka , dostaje on pule pieniędzy, w kosztorysie wymienia jaką kwotę i na co
przeznacza, fundator się zgadza (lub nie) i przelewa kasę. Po promocji
fundatorzy niestety umyli ręce, a kasę wydali na prawdę dużą, nie wydane
3 główne nagrody i wiele wartych tysiąc złotych emotka
  Poza tym organizator nie musi też dawać 14 dni na odesłanie paragonu
lecz 3 dni. W dodatku skoro organizator  kasę może przelać po pół roku
od zakończenia konkursu(na koncie rosną wtedy odsetki, choć nie tak duże
jak kiedyś) to mogą też dzwonić i przez pół roku.

To jakies dziado$%%kie te agencje jak taki maja koncept pozyskania kasy dla siebie  emotka
Jak ktos u nich gra, to musi sie liczyc z przegrana i brakiem nagrody  emotka

Śmieszna jesteś superloser . Agencja o której piszę istnieje na rynku już drugą dekadę, wciąż ma zlecenia od największych firm... Szkoda że wciąż wypowiadasz się w tematach, o których często nie masz żadnego pojęcia

Smiesze to pisac o agencji, ktora podobno okrada zleceniodawcow z kasy i nie "promowac" jej nazwy  emotka

Czytaj ze zrozumieniem, napisałam ci powyżej że zleceniodawcy przed sądem stwierdzili, że mają gdzieś co organizator zrobił. Oni zapłacili, klientów pozyskali - sprawę wygrałam więc głupie komentarze zostaw naiwnym!

visserarthur

#6777260 Napisano: 23.04.2021 13:00:16
superloser napisał(a):

superloser napisał(a):

sks900 napisał(a):

Czas to kasa emotka
Moze piwinni losowac glowna tylko z grajacych jednym paragonem, bo mniej problemow z paragonami  emotka Jak nie wydadza tej glownej, to bedzie kasa na kolejna loterie  emotka

Wszyscy organizatorzy dobrze wiedzą, że tym zapisem nagrody z 90%  konkursów u nich zostają. Regulaminy pisane są przecież pod dobro organizatora a nie klienta  emotka

Kasa ZOSTAJE u Sponsora a nie w Agencji  emotka
Agencje musza sie co do grosza, kubka i skarpetki wyliczyc z nagrod  emotka
Ze zapis " pozostaja do dyspozycji Organizatora" jest mylny, to oczywiste... Ale ani wlasciciel czy pracownik odpowiedzialny za promo, nie odjedzie sobie rowerem Hortex czy Tymbark z oszoma emotka

Nie wiem jak to jest, bo sam w tym nie siedzę, ale z tego co mi wiadomo, to agencje niekoniecznie muszą się rozliczać. Byliśmy na wygranych zakupach w Paryżu ze stylistką i właścicielką agencji. W tej loterii były też do wygrania karty 1000 zł, mówiła, że kilka jej zostało, a zleceniodawca jej powiedział, że co ma niby z nimi zrobić, jak już wszystko zapłacone, więc (na tamtą chwilę) te karty „leżały w szufladzie w agencji”.
Ps: Jak dla mnie znaczenie ma na kogo w regulaminie przechodzi nagroda, jak na organizatora, którym jest agencja, to nic dziwnego, że będą utrudniać jej wydanie...

anialistopad

#6777266 Napisano: 23.04.2021 13:24:36
Z itm kawy odsyła się tylko paragon czy jest jakieś oświadczenie?
0 0

sks900

#6777267 Napisano: 23.04.2021 13:27:08

sks900 napisał(a):

W Milce jest 3 rezerwowych do głównej, więc mało prawdopodobne, że wszystkich zweryfikowali negatywnie.
0 0

FBmarta22

#6777270 Napisano: 23.04.2021 13:42:57
anialistopad napisał(a):

Z itm kawy odsyła się tylko paragon czy jest jakieś oświadczenie?

Paragon i dane w e-mailu.
0 0

magalan83

#6777280 Napisano: 23.04.2021 14:19:32
Próbuję wysłać zgłoszenie Pepsi Auchan, pozostało 1 znaków, nie przekroczyłam limitu, mimo to mam informację: Podany tekst jest za długi...
ma ktoś podobną sytuacje?
0 0

FBmarta22

#6777283 Napisano: 23.04.2021 14:48:35
magalan83 napisał(a):

Próbuję wysłać zgłoszenie Pepsi Auchan, pozostało 1 znaków, nie przekroczyłam limitu, mimo to mam informację: Podany tekst jest za długi...
ma ktoś podobną sytuacje?

Entery? Program/aplikacja może nie liczyć, formularz już tak...
0 0

mysia

#6777286 Napisano: 23.04.2021 14:56:11
Czy może ktoś podpowiedzieć jak rozwiązać ten super quiz Belriso żeby wyszedł Pieczony Johny? Napisałam sobie odpowiedź na jego pytanie i wybieram wszystko o chillu i Paryżu (bo tak mi się jakoś wydaje że to powinno pasować) a ciągle wyskakuje mi Karmeliszu, Czekolady, Pieknik Pistacjanna..no nie mogę trafić emotka emotka  strasznie męczące jest rozwiązywanie tego i strzelanie w różne odpowiedzi z nadzieją, że w końcu wyskoczy to co chcę emotka
0 0

rainbowdash

#6777293 Napisano: 23.04.2021 15:18:08
Czy wygrał ktoś w salatino coś wartościowego? Czy same bufy, skarpety...
0 0

anialistopad

#6777314 Napisano: 23.04.2021 16:42:30
Ma ktoś regulamin do kaw astra?
0 0