Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

ankasss

#6797363 Napisano: 25.07.2021 21:34:38
bruce napisał(a):

edzia21 napisał(a):

bruce napisał(a):

lukasz6 napisał(a):

Napiszcie proszę, czy jak paczka DPD wróci do Smolara jako nieodebrana, to wysyłają jeszcze raz? Ktoś miał podobną sytuację? Na jakiego maila pisać? na ich stronie jest tylko adres biuro@smolar.pl. Ktoś coś mi podpowie? Dzięki 

Nie wiem, co do paczki, bo takiej sytuacji nie miałam, ale kojarzę ten mail, że Smolar zawsze odpowiadał w razie pytań, zatem pisz. Trzymam kciuki.  emotka

I radziłabym obrać "grzeczny ton" - dzięki niemu wszystko da się ugrać emotka  

O, tak, to bardzo mądra rada.  emotka  Celem jest - jak rozumiem - odzyskanie nagrody, która przepadła, zatem trzeba dyplomatycznie.  emotka

0 0

kwiatuszek085

#6797381 Napisano: 26.07.2021 08:54:15
Czy wszyscy już dostali swoje piwa z Żabki czy tylko ja jeszcze czekam na Desperados?
0 0

domika

#6797390 Napisano: 26.07.2021 10:42:39
mamuska085 napisał(a):

Czy wszyscy już dostali swoje piwa z Żabki czy tylko ja jeszcze czekam na Desperados?

Czekam.
0 0

dwadziesciaisiedem

#6797417 Napisano: 26.07.2021 13:27:42
domika napisał(a):

mamuska085 napisał(a):

Czekam.

Też czekam 
0 0

tadziowa

#6797434 Napisano: 26.07.2021 14:13:43
Colgate Lidl - wszystkie maile poszły razem czy ślą dalej?
1 agaluna 0

jakaja

#6797436 Napisano: 26.07.2021 14:19:41
Colgate Lidl - jakie dane podawało się w zgłoszeniu konkursowym? Mail, nr paragonu i ...?
0 0

dany-duszek

#6797444 Napisano: 26.07.2021 14:28:11
jakaja napisał(a):

Colgate Lidl - jakie dane podawało się w zgłoszeniu konkursowym? Mail, nr paragonu i ...?

jeszcze numer telefonu i odpowiedź.
1 jakaja 0

agaluna

#6797446 Napisano: 26.07.2021 14:32:18
tadziowa napisał(a):

Colgate Lidl - wszystkie maile poszły razem czy ślą dalej?

Podbijam 
0 0

kaka72

#6797471 Napisano: 26.07.2021 16:35:17
A ja mam pytanie do osób które wygrały w konkursie BP czy wysłał ktoś odpowiedź dłuższą niż 250 znaków (formularz puszcza) i wygrał?
0 0

vivi

#6797485 Napisano: 26.07.2021 17:04:51
Słuchajcie jeśli regulamin mówi, że należy przesłać dane " 7 dni roboczych od dniapoinformowania o przyznaniu Nagrody" to jak to się liczy? od dnia otrzymania info o wygranej czy od kolejnego dnia?
0 0

zielonaszpilka

#6797490 Napisano: 26.07.2021 17:30:32
vivi napisał(a):

Słuchajcie jeśli regulamin mówi, że należy przesłać dane " 7 dni roboczych od dniapoinformowania o przyznaniu Nagrody" to jak to się liczy? od dnia otrzymania info o wygranej czy od kolejnego dnia?

Od następnego dnia.
0 0

vivi

#6797492 Napisano: 26.07.2021 17:34:05
zielonaszpilka napisał(a):

vivi napisał(a):

Od następnego dnia.

25 czerwca było info o wygranej więc wg moich obliczeń czas był do 6 lipca, czy dobrze liczę? a organizator piszę że nagroda przepadła...jak myślicie da się coś zrobić?
0 0

edzia21

#6797493 Napisano: 26.07.2021 17:36:21
vivi napisał(a):

vivi napisał(a):

Od następnego dnia.

25 czerwca było info o wygranej więc wg moich obliczeń czas był do 6 lipca, czy dobrze liczę? a organizator piszę że nagroda przepadła...jak myślicie da się coś zrobić?

Kiedyś spotkałam się z informacją ze strony agencji, że jeśli "od dnia" to dzień poinformowania wlicza się jako pierwszy. Wg mnie był czas do 5 lipca (tego trzymam się przy odsyłaniu danych), ale nie wiem jak to jest emotka  
0 0

oleg

#6797495 Napisano: 26.07.2021 17:39:42
Kochani-ostatnio dodałam wpis o wygranej w loterii Gerber w godzinach nocnych-przyznaje-jako zagoniona mama dwójki bardzo pobieżnie przeczytałam regulamin nie bacząc na godziny otwarcia bramek-wprowadziłam paragon ok 3.30-bingo!bon trafiony.Jak to się stało-nie mam pojęcia.Pisze to tylko dw bo sama jestem w szoku-dzięki Waszej czujności regulamin doczytałam i fakt faktem-jest wzmianka o godzinach otwarcia.Hmm nie wiem czy komuś tak się zdarzyło-msm nadzieje,ze wygrana dotrze,bo Gerberow cała szafa,na dwa skromne wygrane bony…
0 0

vivi

#6797496 Napisano: 26.07.2021 17:40:05
edzia21 napisał(a):

vivi napisał(a):

vivi napisał(a):

Od następnego dnia.

Kiedyś spotkałam się z informacją ze strony agencji, że jeśli "od dnia" to dzień poinformowania wlicza się jako pierwszy. Wg mnie był czas do 5 lipca (tego trzymam się przy odsyłaniu danych), ale nie wiem jak to jest emotka  

biorę udział od lat w konkursach i wydaje mi się że przyjmuje się generalnie że liczy się od kolejnego dnia
0 0

edzia21

#6797499 Napisano: 26.07.2021 17:42:01
vivi napisał(a):

edzia21 napisał(a):

vivi napisał(a):

vivi napisał(a):

Od następnego dnia.

biorę udział od lat w konkursach i wydaje mi się że przyjmuje się generalnie że liczy się od kolejnego dnia

Nie wiem emotka  Trzeba pytać o "interpretację" danej agencji. Wg logiki - od następnego dnia. Tak jak napisałam - spotkałam się z info, że pierwszy dzień to dzień poinformowania...i cóż poradzić? emotka
0 0

vivi

#6797500 Napisano: 26.07.2021 17:44:52
edzia21 napisał(a):

vivi napisał(a):

edzia21 napisał(a):

vivi napisał(a):

vivi napisał(a):

Od następnego dnia.

Nie wiem emotka  Trzeba pytać o "interpretację" danej agencji. Wg logiki - od następnego dnia. Tak jak napisałam - spotkałam się z info, że pierwszy dzień to dzień poinformowania...i cóż poradzić?  emotka

da się jeszcze coś zrobić jak regulamin nie precyzuje liczenia tych dni? 
0 0

edzia21

#6797501 Napisano: 26.07.2021 17:48:24
vivi napisał(a):

edzia21 napisał(a):

vivi napisał(a):

edzia21 napisał(a):

vivi napisał(a):

vivi napisał(a):

Od następnego dnia.

Nie wiem emotka  Trzeba pytać o "interpretację" danej agencji. Wg logiki - od następnego dnia. Tak jak napisałam - spotkałam się z info, że pierwszy dzień to dzień poinformowania...i cóż poradzić?  emotka

da się jeszcze coś zrobić jak regulamin nie precyzuje liczenia tych dni? 

Szczerze to nie wiem, bo nigdy nie znalazłam się w takiej sytuacji. Zawsze możesz porozmawiać z agencją, uzasadniając liczenie "od kolejnego dnia". A finalnie - droga reklamacyjna.
1 vivi 0

vivi

#6797502 Napisano: 26.07.2021 17:51:20
edzia21 napisał(a):

vivi napisał(a):

edzia21 napisał(a):

vivi napisał(a):

edzia21 napisał(a):

vivi napisał(a):

Szczerze to nie wiem, bo nigdy nie znalazłam się w takiej sytuacji. Zawsze możesz porozmawiać z agencją, uzasadniając liczenie "od kolejnego dnia". A finalnie - droga reklamacyjna.

Dziękuję za rady emotka
1 vivi 0

onmyown

#6797503 Napisano: 26.07.2021 17:52:00
vivi napisał(a):

vivi napisał(a):

Od następnego dnia.

Jeśli organizator nie określił sposobu obliczania biegu terminu, to stosuje się przepisy kodeksu cywilnego. Zgodnie z art. 111 k.c. termin oznaczony w dniach kończy się z upływem ostatniego dnia. Jeżeli początkiem terminu oznaczonego w dniach jest pewne zdarzenie (tu: info o wygranej), nie uwzględnia się przy obliczaniu terminu dnia, w którym to zdarzenie nastąpiło. Czyli miałaś czas do 6 lipca włącznie, ja bym walczyła