Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

Monika11

#6799495 Napisano: 05.08.2021 12:44:10
Brakuje mi jednego potwierdzenia z weryfikacją od Fortis , czeka ktoś jeszcze ?Pokaż emocje EURO z Coca-Cola” 
1 honcia4 0

honcia4

#6799497 Napisano: 05.08.2021 12:53:40
Ja też czekam na weryfikację coca cola
1 Monika11 0

nikos

#6799501 Napisano: 05.08.2021 12:59:16
pawlis11 napisał(a):

king-kon napisał(a):

Takie tam, drobne spostrzeżenie w temacie polskich znaków w SMS-ach konkursowych: z lektury regulaminów (np. HENKEL - Bedronka, Menpromo) wynika, że można pisać zgodnie z regułami poprawnej polszczyzny (z ogonkami), wysnułem taki wniosek na podstawie tych fragmentów regulaminów gdzie podają przykładowe teksty i w tych przykładach używają "ą" i "ę".

Też to zauważyłem, mimo to grzecznie się ich zapytałem i Was na forum, bo miałem obawy. Ale regulamin regulaminem, a często rzeczywistość rządzi się swoimi prawami.

Ale w czym problem? Rzeczywistość jest zgodna z założeniami z regulaminu. Przecież regulamin nie zabrania polskich znaków, to można ich użyć, jeśli już ktoś ma parcie na to (tylko ja się pytam po co?). Ty grzecznie zapytałeś, Albedo grzecznie Ci odpisało, że można. Ale do obowiązków agencji zajmującej się konkursem nie należy wyjaśnianie różnicy pomiędzy kodowaniem 7-bitowym, a 16-bitowym w smsach. I w tym tkwi cały sekret, nabijesz 160 znaków (w tym polskich) w sms, przekraczasz dozwoloną długość 160 znaków.

Mulinka

#6799502 Napisano: 05.08.2021 13:00:57
  Działa Wam strona https://legendarnykapitan.pl/? Chodzi mi dokładnie o sam formularz zgłoszenia. U mnie po "wyślij" strona jakby się zawieszała
0 0

fan-mandaryny

#6799525 Napisano: 05.08.2021 14:13:12
nikos napisał(a):

pawlis11 napisał(a):

king-kon napisał(a):

Takie tam, drobne spostrzeżenie w temacie polskich znaków w SMS-ach konkursowych: z lektury regulaminów (np. HENKEL - Bedronka, Menpromo) wynika, że można pisać zgodnie z regułami poprawnej polszczyzny (z ogonkami), wysnułem taki wniosek na podstawie tych fragmentów regulaminów gdzie podają przykładowe teksty i w tych przykładach używają "ą" i "ę".

Też to zauważyłem, mimo to grzecznie się ich zapytałem i Was na forum, bo miałem obawy. Ale regulamin regulaminem, a często rzeczywistość rządzi się swoimi prawami.

Ale w czym problem? Rzeczywistość jest zgodna z założeniami z regulaminu. Przecież regulamin nie zabrania polskich znaków, to można ich użyć, jeśli już ktoś ma parcie na to (tylko ja się pytam po co?). Ty grzecznie zapytałeś, Albedo grzecznie Ci odpisało, że można. Ale do obowiązków agencji zajmującej się konkursem nie należy wyjaśnianie różnicy pomiędzy kodowaniem 7-bitowym, a 16-bitowym w smsach. I w tym tkwi cały sekret, nabijesz 160 znaków (w tym polskich) w sms, przekraczasz dozwoloną długość 160 znaków.

Tu nie chodzi o koszty (że nabiłem więcej smsów zamiast jednego), tylko o to, czy SMS dojdzie im w całości, że go poskładają i zaliczą mi tą odpowiedz. I chyba Cię nie zdenerwowałem tym smsem - nie miałem takiego zamiaru, w każdym razie. Ale zapytać wolno (?)
0 0

nikos

#6799527 Napisano: 05.08.2021 14:22:03
pawlis11 napisał(a):

nikos napisał(a):

pawlis11 napisał(a):

king-kon napisał(a):

Tu nie chodzi o koszty (że nabiłem więcej smsów zamiast jednego), tylko o to, czy SMS dojdzie im w całości, że go poskładają i zaliczą mi tą odpowiedz. I chyba Cię nie zdenerwowałem tym smsem - nie miałem takiego zamiaru, w każdym razie. Ale zapytać wolno (?)

Domyślam się, że nie o koszty Ci chodzi. Sms nie będzie brany pod uwagę, jeśli przekroczy 160 znaków. Przynajmniej tak jest u Albedo. U dużej ilości organizatorów tak jest, jeśli jest określony limit, to jeśli przekroczysz pułap, sms nie jest brany pod uwagę. Zdarza się, że jakiś organizator ucina powyżej np. 160 znaków i dalsza odpowiedź nie jest brana pod uwagę w ocenie pracy, ale taki zapis jest wówczas w regulaminie. Zapraszam więc do lektury takiego regulaminu przed wzięciem udziału w konkursie emotka  I uwierz, nie potrzebujesz polskich znaków  w odpowiedzi, by zdobyć nagrodę, wystarczy trafić swym zgłoszeniem w gust komisji emotka

I nie, nie zdenerwowałeś, ciężko mnie zdenerwować emotka  
1 mia 0

fan-mandaryny

#6799541 Napisano: 05.08.2021 15:16:55
Moja odpowiedź smsowy w konkursie Albedo miała dużo polskich znaków. Razem z prefiksem „Biedronka.” miała 156 znaków (licząc litery, znaki interpunkcyjne, spacje). Wiadomość zwrotna dostałem, ale czy jest taka ewentualność, że system przechwycił tylko część wiadomości z uwagi na polskie znaki i „Szacowne Jury” w wydrukowanym zestawieniu smsow przeczytało właśnie ten fragment, a nie całość?
P.S. Czytałem szczegółowo regulamin, inaczej bym tu nie pytał.
0 0

nikos

#6799542 Napisano: 05.08.2021 15:21:03
pawlis11 napisał(a):

Moja odpowiedź smsowy w konkursie Albedo miała dużo polskich znaków. Razem z prefiksem „Biedronka.” miała 156 znaków (licząc litery, znaki interpunkcyjne, spacje). Wiadomość zwrotna dostałem, ale czy jest taka ewentualność, że system przechwycił tylko część wiadomości z uwagi na polskie znaki i „Szacowne Jury” w wydrukowanym zestawieniu smsow przeczytało właśnie ten fragment, a nie całość?

A może automatycznie masz ustawione w telefonie, że zamienia Ci polskie znaki? Np. ą na a, ę na e? Jeśli nie i polskie znaki zostały zachowane, to przekroczyłeś limit i zgodnie z regulaminem nie bedzie brane pod uwagę.
1 mia 0

fan-mandaryny

#6799545 Napisano: 05.08.2021 15:48:31
nikos napisał(a):

pawlis11 napisał(a):

A może automatycznie masz ustawione w telefonie, że zamienia Ci polskie znaki? Np. ą na a, ę na e? Jeśli nie i polskie znaki zostały zachowane, to przekroczyłeś limit i zgodnie z regulaminem nie bedzie brane pod uwagę.

Piszesz mi „Zgodnie z regulaminem” nic nie ma takiego w regulaminie na temat polskich znaków! Było: „Biedronka.treść odpowiedzi”.
Czyli to sugerowało, że polskie znaki mogą być, o czym mi pisała pewna osoba z Albedo, ale czy była świadoma tego, co mi odpisała, to nie wiem. A mój telefon chyba nie zamienia ą na a, ę na e itp. Wiadomości przychodzące na innym telefonie wyświetlają się właśnie z polskimi
literami.
0 0

nikos

#6799551 Napisano: 05.08.2021 16:05:50
pawlis11 przeczytaj moją pierwszą wypowiedź tyle razy, aż zrozumiesz. Tyle mam w tym temacie do powiedzenia. 
1 pikawka 0

Monika11

#6799554 Napisano: 05.08.2021 16:15:17
honcia4 napisał(a):

Dzisiaj zostały nadane 100 , mam info od kuriera- DPD , jutro będą ,ale tam gdzie nie mam weryfikacji -cisza 
1 honcia4 0

izak1000

#6799564 Napisano: 05.08.2021 16:48:03
Monika11 napisał(a):

honcia4 napisał(a):

Dzisiaj zostały nadane 100 , mam info od kuriera- DPD , jutro będą ,ale tam gdzie nie mam weryfikacji -cisza 

Już jest wiadomość  od DPD - email na interia.pl
0 0

Monika11

#6799591 Napisano: 05.08.2021 17:55:28
izak1000 napisał(a):

Monika11 napisał(a):

honcia4 napisał(a):

Już jest wiadomość  od DPD - email na interia.pl

Tak jest info na tych @ , co miałam weryfikację , a tam gdzie nie dostałam nic - kuriera nie będzie. Napisałam do nich ..
0 0

aleksandra008

#6799596 Napisano: 05.08.2021 18:21:50
Nie wiem gdzie to napisać. Kupiłam na loterię pudliszki dwa dania i na tym samym paragonie mam hummus, który miał być przeceniony a policzyli mi całą cenę. Chcę reklamować ten hummus ale czy wtedy mi zabiorą paragon z tymi pudliszkami jak reklamację uznają? Pudliszki już zgłosiłam emotka
0 0

Monika11

#6799598 Napisano: 05.08.2021 18:25:10
aleksandra008 napisał(a):

Nie wiem gdzie to napisać. Kupiłam na loterię pudliszki dwa dania i na tym samym paragonie mam hummus, który miał być przeceniony a policzyli mi całą cenę. Chcę reklamować ten hummus ale czy wtedy mi zabiorą paragon z tymi pudliszkami jak reklamację uznają? Pudliszki już zgłosiłam emotka

paragon Ci zostawią , ewentualnie zrobią skan. Mi kiedyś chciała zabrać paragon -powiedziałam ,że mi jest potrzebny i zrobiła skan. Nie mają prawa zabrać oryginału
1 atyde25 0

tadziowa

#6799601 Napisano: 05.08.2021 18:31:11
Czeka ktoś jeszcze na weryfikację paragonu przez Fortis z Coca-coli w lidlu?
0 0

baxter

#6799606 Napisano: 05.08.2021 19:05:46
Mam pytanie do osób, które grały/wygrały w loterii https://www.e-kon...quafresh-kids-1.html jak się odsyła paragon? Wygrałam ale nie dostałam @ z info i linkiem do formularza?emotka
0 0

malmika

#6799610 Napisano: 05.08.2021 19:31:29
Czy nie dzwonił dziś przypadkiem ktoś z jakiegoś konkursu z numeru 664***245? Mam nieodebrane, a nie mogę się dodzwonić i tak się łudzę emotka  
0 0

tadziowa

#6799617 Napisano: 05.08.2021 20:40:17
superloser napisał(a):

tadziowa napisał(a):

Czeka ktoś jeszcze na weryfikację paragonu przez Fortis z Coca-coli w lidlu?

Tam juz rezerwe chyba dali w zeszlym tygodni 

Dzięki, przeoczyłam.
A o negatywnej weryfikacji też informują? Dostał ktoś coś takiego?
0 0

iwona0103

#6799625 Napisano: 05.08.2021 21:31:53
czy bonduelle lidl oddzwaniało dzisiaj na nieodebrane i można uznać, że skończyli powiadamiać?
0 0