Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

aga67

#5633200 Napisano: 12.04.2013 01:19:14
dolly napisał(a):

Olenka12 gratuluję najdłuuuuuuuuzeszgo postu na forum. Pierwszy post i to takiej długości, aż strach co będzie dalej emotka
Mam nadzieję, że nikomu nie przyjdzie do głowy go cytować emotka emotka emotka

No,rozpisała się dziewczyna emotka Dobrze jest czytać reg.ze zrozumieniem.Jednak uwierz Olenka12,że niektóre agencje mają gdzieś to co wcześniej ustalą i zapiszą.I dzieki temu z obu stron mamy częste zjawisko kreatywnego podchodzenia do regulaminów emotka
0 0

zaczytana-pola

#5633201 Napisano: 12.04.2013 01:20:01
olenka12 napisał(a):

Druga sprawa to wasze oceny hasło ładne lub brzydkie. Przecież to jest wybór Bielendy, nie wasz i to im się ma podobać.

emotka Wiadomo, niektóre hasła są śmieszne... ale dobrze koleżanko napisałaś.
Bawi mnie też jedno- to, że niektórzy uważają, że jak wygrać to tylko "zajebiaszczym" hasłem. Ale jak chce się wygrywać, to wysyła się nie to, co nam się podoba, ale to, co spodoba się komisji emotka
0 0

frodo

#5633215 Napisano: 12.04.2013 07:59:44
Olenka12 najwyraźnie są dwa różne regulaminy emotka
Ja podobnie jak Ty nie znalazłam ograniczenia do 160 znaków, dlatego trochę dziwi mnie ta burza...
0 0

Gość: koza.k90

#5633219 Napisano: 12.04.2013 08:15:45
frodo napisał(a):

Ja podobnie jak Ty nie znalazłam ograniczenia do 160 znaków, dlatego trochę dziwi mnie ta burza...

na upartego ograniczenia można się doszukać, ale można je też obejść wysyłając w esku zamiast hasła, link do niego

tego regulamin nie zabraniał

dziwi natomiast szukanie dziury w innych hasłach (u nas niejaki darekgryko, kilka aktywnych anty-bielendowiczów na FB)

zapewne chodzi o zwykłą ludzka zazdrość i zawiść - samemu się nie wygrało, więc trzeba dokopać innym

wtedy cały świat jest "be" i "kaku" emotka
0 0

grandprix

#5633228 Napisano: 12.04.2013 08:45:03
koza.k90 napisał(a):

frodo napisał(a):

na upartego ograniczenia można się doszukać, ale można je też obejść wysyłając w esku zamiast hasła, link do niego

dziwi natomiast szukanie dziury w innych hasłach (u nas niejaki darekgryko, kilka aktywnych anty-bielendowiczów na FB)

zapewne chodzi o zwykłą ludzka zazdrość i zawiść - samemu się nie wygrało, więc trzeba dokopać innym

Na pewno było ograniczenie do 160 znaków. O wiele łatwiej jest napisać hasło nie mając ograniczenia w liczbie znaków, piszesz to, co ci się podoba, wychwalasz pod niebiosa przenajświętszy produkt i wszyscy są zadowoleni. A jak musisz się ograniczać, to czegoś nie dasz rady pochwalić. Żartuję oczywiście, ale jedno jest pewne. Jedno hasło wyraźnie dłuższe od innych wyróżnia się, i łatwiej je zauważyć, a to działa na niekorzyść innych, bo w takim natłoku haseł trzeba się czymś wyróżnić.
Jeśli są jasno zapisane zasady, to trzeba się ich trzymać, bo w przeciwnym razie oznacza to brak szacunku dla samego siebie i innych, którzy tych zasad przestrzegają. Niestety Bielenda nie umie przyznać się do błędu, odwraca kota ogonem i chce zrobić debili z osób, które zastosowały się do jej własnych reguł gry i tu wychodzi prawda o niej. Jaka? Każdy oceni po swojemu. Dla mnie w każdym razie jest już skreślona.
0 0

efelinkaaa

#5633238 Napisano: 12.04.2013 09:24:34
zaczytana-pola napisał(a):

olenka12 napisał(a):

Druga sprawa to wasze oceny hasło ładne lub brzydkie. Przecież to jest wybór Bielendy, nie wasz i to im się ma podobać.

Bawi mnie też jedno- to, że niektórzy uważają, że jak wygrać to tylko "zajebiaszczym" hasłem. Ale jak chce się wygrywać, to wysyła się nie to, co nam się podoba, ale to, co spodoba się komisji emotka

ja przestałam już czytać takie rzeczy po tym jak sama zostałam po pewnym konkursie zacytowana i obsmarowana... heh emotka

mniejsza o to: czy ktoś dostał jakiegoś maila czy pw z Polek "Twój sposób na formę"? Na forum wyczytałam, że mogą wysyłać pw (na razie nikt tam nie dostał).
0 0

Gość: olenka12

#5633258 Napisano: 12.04.2013 10:04:07
efelinkaaa napisał(a):

zaczytana-pola napisał(a):

olenka12 napisał(a):

ja przestałam już czytać takie rzeczy po tym jak sama zostałam po pewnym konkursie zacytowana i obsmarowana... heh emotka

mniejsza o to: czy ktoś dostał jakiegoś maila czy pw z Polek "Twój sposób na formę"? Na forum wyczytałam, że mogą wysyłać pw (na razie nikt tam nie dostał).

grandprix napisał(a):

koza.k90 napisał(a):

frodo napisał(a):

Na pewno było ograniczenie do 160 znaków. O wiele łatwiej jest napisać hasło nie mając ograniczenia w liczbie znaków, piszesz to, co ci się podoba, wychwalasz pod niebiosa przenajświętszy produkt i wszyscy są zadowoleni. A jak musisz się ograniczać, to czegoś nie dasz rady pochwalić. Żartuję oczywiście, ale jedno jest pewne. Jedno hasło wyraźnie dłuższe od innych wyróżnia się, i łatwiej je zauważyć, a to działa na niekorzyść innych, bo w takim natłoku haseł trzeba się czymś wyróżnić.
Jeśli są jasno zapisane zasady, to trzeba się ich trzymać, bo w przeciwnym razie oznacza to brak szacunku dla samego siebie i innych, którzy tych zasad przestrzegają. Niestety Bielenda nie umie przyznać się do błędu, odwraca kota ogonem i chce zrobić debili z osób, które zastosowały się do jej własnych reguł gry i tu wychodzi prawda o niej. Jaka? Każdy oceni po swojemu. Dla mnie w każdym razie jest już skreślona.

Witam ponownie...rzeczywiście mój pierwszy post jest ... długi emotka sama jak go dzisiaj zobaczyłam byłam zaskoczona. Dzięki, że niektóre osoby zadały sobie trud i go przeczytały.
Co do postu grandprix - piszesz,że nie potrafią przyznać się do błędu bo ograniczenie było - a powiedz mi czy to przypadkiem nie jest tak,że ci którzy podnieśli temat tego ograniczenia, nie popełnili błędu wybierając z regulaminu tylko to co ich interesuje czyli wybrane punkty, a nie przeczytali go całego i teraz oni nie chcą się przyznać,że trochę nawalili? Ja w dalszym ciągu nie mogę doszukać się w tym regulaminie informacji, gdzie jest napisane, że hasło konkursowe nie może mieć więcej niż 160 znaków emotka
0 0

ktosiu

#5633275 Napisano: 12.04.2013 10:34:33
Regulamin. Pkt. 4.2 c)Treść przesłanej wiadomości SMS nie może przekraczać:
- 60 znaków przy użyciu polskich znaków
- 160 znaków bez polskich znaków.
Dla mnie to jest jasne i czytelne, prawa studiować nie trzeba by to zrozumieć i zaakceptować.
0 0

grandprix

#5633280 Napisano: 12.04.2013 10:35:51
Treść przesłanej wiadomości SMS nie może przekraczać:
 60 znaków przy użyciu polskich znaków
 160 znaków bez polskich znaków
wliczając w to słowa początkowe UWIELBIAM BIELENDE,bo.

Skoro hasło trzeba było przesłać smsem, a jego długość nie mogła być większa niż 160 znaków, to jest dla mnie jasne, że hasło też nie może być dłuższe niż te 160 znaków. A tłumaczenia, że można było wysłać linka do właściwego hasła to dla mnie zwykłe krętactwo.
Olenka12, sorry, ale nie rozumiem co ma oznaczać, że ktoś, kto zastosował się do regulaminu "trochę nawalił". O samej treści nagrodzonych haseł nie dyskutuję, bo właściwie wiele haseł było na podobnym poziomie. Dla mnie są one tak nudne, że nie jestem w stanie przebrnąć przez nie i poddaję się po dajmy na to dziesiątym. Chodzi mi o zasadę. O trzymanie się ustalonych reguł. I tego mi zabrakło.

0 0

#5633281 Napisano: 12.04.2013 10:39:35
hm,
ktosiu napisał(a):

Dla mnie to jest jasne i czytelne, prawa studiować nie trzeba by to zrozumieć i zaakceptować.

hm,czyli potwierdzasz moje przypuszczenia, że czytacie tylko to co Was interesuje i przez to źle rozumiecie regulaminy.Gdzie tu masz napisane,że hasło konkursowe ma mieć 60 albo 160 znaków?Czy uważasz,że wiadomość sms to jest to samo co hasło konkursowe?
0 0

ktosiu

#5633284 Napisano: 12.04.2013 10:40:46
olenka12 napisał(a):

hm,

ktosiu napisał(a):

hm,czyli potwierdzasz moje przypuszczenia, że czytacie tylko to co Was interesuje i przez to źle rozumiecie regulaminy.Gdzie tu masz napisane,że hasło konkursowe ma mieć 60 albo 160 znaków?Czy uważasz,że wiadomość sms to jest to samo co hasło konkursowe?

Nie wiem jak prościej wytłumaczyć Ci co znaczy "nie może przekraczać". Sorry, ale poddaję się emotka
0 0

#5633292 Napisano: 12.04.2013 10:44:52
ktosiu napisał(a):

olenka12 napisał(a):

hm,

ktosiu napisał(a):

Nie wiem jak prościej wytłumaczyć Ci co znaczy "nie może przekraczać". Sorry, ale poddaję się emotka

ktosiu, nie poddawaj się, tylko przeczytaj ze zrozumieniem mój wpis i odpowiedz mi na pytanie czy uważasz,że wiadomość sms to jest to samo co hasło konkursowe?
0 0

izak1000

#5633294 Napisano: 12.04.2013 10:49:11
Nie wiem, dlaczego niektórzy "czepiają" się dużych czy małych liter w wygranym haśle Bielendy, a to że na Rossnet Panowie wygrywają tusze do rzęs, olejki na rozstępy i tampony to jakoś nikomu nie przeszkadza i nie dziwi....
0 0

tadziowa

#5633295 Napisano: 12.04.2013 10:49:47
Jako "czytająca regulaminy od kilku lat" uważam, że fragment regulaminu dotyczący ilości znaków jednoznacznie nakłada ograniczenie na konkursową odpowiedź a nie jeden sms. Jeśli gdzieś pojawia się możliwość przesłania więcej niż 160 znaków wtedy w regulaminie jest zapis o cenie za 160znaków bez stwierdzenia "nie może przekraczać".
Jakoś nie spotkałam się dotąd z sytuacją, żeby ktoś w regulaminie tłumaczył konkursowiczom, że jeden sms to 160 znaków emotka
0 0

ktosiu

#5633296 Napisano: 12.04.2013 10:50:40
olenka12. Umówmy się tak: jeśli to Ty jesteś autorka tego długiego, nagrodzonego tekstu, to gratuluję wygranej emotka Na pociechę dodam, że za długo gram, by się takimi wynikami przejmować (nie piszę też żadnej reklamacji). Nie zmienia to faktu, że swoje zdanie mam. Nie pojmuję Twojego sposobu rozumienia, ale nie muszę, trudno. Dla mnie informacja o ograniczeniu do 160 znaków jest klarowna, jak znak drogowy ograniczający prędkość do 40 km/h.
0 0

Gość: koza.k90

#5633298 Napisano: 12.04.2013 10:52:21
Gdy przeczytałam wczoraj to długie hasło , od razu stało się dla mnie jasne, że ktoś wysłał linka

Wiadomość nie mogła przekroczyć 160 znaków, ale wiadomość to nie to samo co hasło

W regulaminie nie było nowy, że hasło nie może przekraczać 160 znaków i ktoś to wykorzystał

pewnie nie pierwszy i nie ostatni raz
0 0

asantesana

#5633300 Napisano: 12.04.2013 10:52:33
ktosiu napisał(a):

olenka12 napisał(a):

hm,

ktosiu napisał(a):

Niestety musze to napisać, bo mnie zaraz emotka
Olenka, a czy rozumiesz zapis:
zgłoszenia udziału w Konkursie poprzez dokończenie zdania:
„Moje ciało kocha bikini, bo ………………..……” (zwane dalej Zdaniem) i wysłanie tekstu jako wiadomość SMS na numer 7155 według następującego wzoru: BIELENDA. Propozycja zdanianp.
Dopuszcza się użycie liter drukowanych oraz polskich znaków. Zgodnie z informacją techniczną od Operatorów GSM na długość jednej wiadomości SMS przypada:
• 60 znaków przy użyciu polskich znaków
• 160 znaków bez użycia polskich znaków
Czyli najprosciej mówiąc, zadanie konkursowe polega na wyslaniu smsa (nie smsów), a sms ma nie przekraczac 160 znaków. Dodatkowo kazda wiadomość sms ma byc poprzedzona prefiksem BIELENDA. Czyli jesli ktoś wysyla 3 smsy, przed każdym następnym powinien dodać BIELENDA. Czy teraz rozumiesz co znaczy, ze zadanie polega na wyslaniu tekstu jako wiadomość sms emotka Nie jako wiadomości sms emotka
0 0

Aganaluzie

#5633305 Napisano: 12.04.2013 10:58:44
Ale się porobiło ja też jestem nowa (w sensie mało udzielająca)ale jednak trzymam i jestem po stronie tu wszystkich .przykro mi Olenka ale oni mają rację
0 0

teodozja

#5633309 Napisano: 12.04.2013 11:02:00
izak1000 napisał(a):

Nie wiem, dlaczego niektórzy "czepiają" się dużych czy małych liter w wygranym haśle Bielendy, a to że na Rossnet Panowie wygrywają tusze do rzęs, olejki na rozstępy i tampony to jakoś nikomu nie przeszkadza i nie dziwi....

Muszę stwierdzić że faceci też mają rozstępy, widziałam emotka
0 0

izak1000

#5633313 Napisano: 12.04.2013 11:04:22
teodozja napisał(a):

izak1000 napisał(a):

Muszę stwierdzić że faceci też mają rozstępy, widziałam emotka

No tak, zwłaszcza po porodzie emotka
0 0