Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

grandprix

#5633314 Napisano: 12.04.2013 11:04:28
Hasło miało się zawierać w wiadomości nie dłuższej niż 160 znaków. Automatycznie musiało być krótsze. Cudów nie ma. Wysłanie kolejnej wiadomości musiałoby być poprzedzone prefixem, "uwielbiam bielende, bo" i potwierdzone odrębnym zakupem. Tak wynika z regulaminu. A jeśli twórca regulaminu rozumie to inaczej, to znaczy, że nie umie pisać ze zrozumieniem, co jest zresztą dość częste w naszym narodzie, ale swoich błędów w rozumowaniu nie może przerzucać na innych. Konkursowicze to nie są pazerni idioci, i jest tu wiele osób bardzo dobrze wykształconych, więc olenka12 raczej nie wmawiaj innym, że nie potrafią czytać ze zrozumieniem, bo zapewniam Cię, że potrafią.
0 0

zaczytana-pola

#5633316 Napisano: 12.04.2013 11:06:07
Ja czytając ten regulamin widzę coś innego. Dodam tylko, że nie brałam udziału w tym konkursie. " i wysłanie tekstu jako wiadomość SMS na numer 7155 według następującego wzoru: (...)" Czyli jako SMS, a nie np. E-MAILOWO, czy POCZTĄ. Gdyby miał to być jeden sms, to byłoby "jako jedna wiadomość" albo "jako wiadomość nie przekraczająca 160 znaków".

" Dopuszcza się użycie liter drukowanych oraz polskich znaków. Zgodnie z informacją techniczną od Operatorów GSM na długość jednej wiadomości SMS przypada:
• 60 znaków przy użyciu polskich znaków
• 160 znaków bez użycia polskich znaków"
To ma charakter informacyjny, że za każde 60 z polskimi znakami albo 160 bez użycia polskich znaków oznacza 1 SMS. A za każdy kolejny będzie opłata, co jest napisane dalej.

0 0

teodozja

#5633318 Napisano: 12.04.2013 11:06:43
izak1000 napisał(a):

teodozja napisał(a):

izak1000 napisał(a):

Nie wiem, dlaczego niektórzy "czepiają" się dużych czy małych liter w wygranym haśle Bielendy, a to że na Rossnet Panowie wygrywają tusze do rzęs, olejki na rozstępy i tampony to jakoś nikomu nie przeszkadza i nie dziwi....

Muszę stwierdzić że faceci też mają rozstępy, widziałam emotka

No tak, zwłaszcza po porodzie emotka

Tak po ciąży piwnej emotka
0 0

Gość: olenka12

#5633323 Napisano: 12.04.2013 11:09:26
asante napisał(a):

ktosiu napisał(a):

olenka12 napisał(a):

hm,

ktosiu napisał(a):

Regulamin. Pkt. 4.2 c)Treść przesłanej wiadomości SMS nie może przekraczać:
- 60 znaków przy użyciu polskich znaków
- 160 znaków bez polskich znaków.
Dla mnie to jest jasne i czytelne, prawa studiować nie trzeba by to zrozumieć i zaakceptować.

hm,czyli potwierdzasz moje przypuszczenia, że czytacie tylko to co Was interesuje i przez to źle rozumiecie regulaminy.Gdzie tu masz napisane,że hasło konkursowe ma mieć 60 albo 160 znaków?Czy uważasz,że wiadomość sms to jest to samo co hasło konkursowe?

Nie wiem jak prościej wytłumaczyć Ci co znaczy "nie może przekraczać". Sorry, ale poddaję się emotka

Niestety musze to napisać, bo mnie zaraz emotka
Olenka, a czy rozumiesz zapis:
zgłoszenia udziału w Konkursie poprzez dokończenie zdania:
„Moje ciało kocha bikini, bo ………………..……” (zwane dalej Zdaniem) i wysłanie tekstu jako wiadomość SMS na numer 7155 według następującego wzoru: BIELENDA. Propozycja zdanianp.
Dopuszcza się użycie liter drukowanych oraz polskich znaków. Zgodnie z informacją techniczną od Operatorów GSM na długość jednej wiadomości SMS przypada:
• 160 znaków bez użycia polskich znaków
Czyli najprosciej mówiąc, zadanie konkursowe polega na wyslaniu smsa (nie smsów), a sms ma nie przekraczac 160 znaków. Dodatkowo kazda wiadomość sms ma byc poprzedzona prefiksem BIELENDA. Czyli jesli ktoś wysyla 3 smsy, przed każdym następnym powinien dodać BIELENDA. Czy teraz rozumiesz co znaczy, ze zadanie polega na wyslaniu tekstu jako wiadomość sms emotka Nie jako wiadomości sms emotka

o inny regulamin.
nie, znowu czytasz tylko kawałek regulaminu a nie cały.Zadanie konkursowe,zwane dalej Zadaniemi wysłanie jako wiadomość sms - nie rozumiesz,że to jest sposób w jaki masz dostarczyć wiadomość do organizatora?Nie masz tego zrobić listem tylko wiadomością sms. A co do 3 smsów - przecież jeżeli piszesz długą wiadomość np. mającą 500 znaków, to nie wpisujesz w telefon kilku kawałków po 160 znaków tylko piszesz jedną długą wiadomość, a operator ją dzieli i pobiera kasę za wysłane eski.
Zgodnie z informacją techniczną od Operatorów GSM na długość jednej wiadomości SMS przypada:
• 160 znaków bez użycia polskich znaków
To jest informacja dla ciebie ile wchodzi w jedną wiadomość, żeby później nie było,że ktoś napisze 170 i zapłaci za dwie wiadomości 2zł i będzie miał pretensje,że w regulaminie była,że ma zapłacić tylko 1zł.Gdzie tu masz napisane,że Zdanie (bo to jest zadanie konkursowe) ma mieć nie więcej niż 160 znaków??
0 0

asantesana

#5633330 Napisano: 12.04.2013 11:15:29
izak1000 napisał(a):

Nie wiem, dlaczego niektórzy "czepiają" się dużych czy małych liter w wygranym haśle Bielendy, a to że na Rossnet Panowie wygrywają tusze do rzęs, olejki na rozstępy i tampony to jakoś nikomu nie przeszkadza i nie dziwi....

A czy Ty wszystkie nagrody wygrywasz tylko dla siebie i używasz wyłącznie sam/sama emotka
Czy facet nie moze wygrać kosmetyku dziewczynie/żonie/siostrze? Nie pojmuje takiego stanowiska... Bo ja gram o kosmetyki męskie, ale nie używam ich po kryjomu w męskich bokserkach, za to sprawiam dużo radości bliskim mi panom emotka
0 0

Aganaluzie

#5633343 Napisano: 12.04.2013 11:22:08
W konkursie ABC trudno było kupić FLORĘ więc dla zainteresowanych chciałam powiadzieć że może być też FLORA CHOLESTEROL wysłałam @ i pani odpisała że jeżeli nie ma tych co w regulaminie to mogękupić inną emotka
0 0

marzena2210

#5633344 Napisano: 12.04.2013 11:23:04
mam pytanie co do weryfikacji hochlanda
czy jak na paragonie jest: serki krążki 1szt.trójkątne 0,66 8 5,28

to to uznają?
czy ktoś może mi przesłać pełny regulamin z pysznyser.pl bo mi się nie otwiera.:)
pw
0 0

Gość: nesteaa

#5633345 Napisano: 12.04.2013 11:26:08
marzena2210 napisał(a):

to to uznają?
czy ktoś może mi przesłać pełny regulamin z pysznyser.pl bo mi się nie otwiera.:)
pw

muszą być 2 szt.
0 0

asantesana

#5633348 Napisano: 12.04.2013 11:28:40
olenka12 napisał(a):

A co do 3 smsów - przecież jeżeli piszesz długą wiadomość np. mającą 500 znaków, to nie wpisujesz w telefon kilku kawałków po 160 znaków tylko piszesz jedną długą wiadomość, a operator ją dzieli i pobiera kasę za wysłane eski.

Wyobraź sobie, że większość systemów sensowych agencji właśnie odcina sms po 160 znaków. Czyli wysyłasz smsa mającego 200 znaków, przychodza Ci dwie zwrotki - za pierwszy "dziękujemy...", za drugi "treść wiadomości nie została rozpoznana", bo brakowało prefiksu. Poczytaj sobie jeszcze o słynnej akcji z Albedo (Palette), która nagrodziła dłuższe hasło pomimo zapisu o 160 znakach. Musieli dodatkowo przyznać nagrody, w tym laptopy i samochód. Przeczytalam cały regulamin i pisal go niezły patałach, bo w drugiej części regulaminu nieco sobie zaprzecza. Mimo wszystko nadal będę się upierać przy swoim zdaniu, choć wiem, że w przypadku wytoczenia sprawy, bez problemu agencja wybroni się przy takich zapisach regulaminu i tu masz rację. Z mojego punktu widzenia agencja zrobiła z ludzi kretynów (i nie bralam udzialu, żeby była jasność). emotka
0 0

kachakacha

#5633349 Napisano: 12.04.2013 11:30:14
asante napisał(a):

izak1000 napisał(a):

A czy Ty wszystkie nagrody wygrywasz tylko dla siebie i używasz wyłącznie sam/sama emotka
Czy facet nie moze wygrać kosmetyku dziewczynie/żonie/siostrze? Nie pojmuje takiego stanowiska... Bo ja gram o kosmetyki męskie, ale nie używam ich po kryjomu w męskich bokserkach, za to sprawiam dużo radości bliskim mi panom emotka

emotka emotka
I czy zawsze grasz o nagrody, które tylko Ciebie interesują i są tylko dla Ciebie? Sporo osób gra tu o rzeczy, które później sprzedają czy robią prezenty bliskim emotka
0 0

nataszka

#5633350 Napisano: 12.04.2013 11:31:09
czuję się jak w wątku: popraw sobie humor (chodzi mi o Bielendę) emotka
0 0

frodo

#5633354 Napisano: 12.04.2013 11:34:58
nataszka napisał(a):

czuję się jak w wątku: popraw sobie humor (chodzi mi o Bielendę) emotka

A ja wolę się w Matrixie zgubić niż dyskusję tą polubić emotka
0 0

ashley878

#5633359 Napisano: 12.04.2013 11:39:21
Kochani czy na Hochlanda można więcej niż 160 znaków emotka ?
0 0

frodo

#5633366 Napisano: 12.04.2013 11:42:38
ashley878 napisał(a):

Kochani czy na Hochlanda można więcej niż 160 znaków emotka ?

Może być mniej więcej 160 znaków emotka
0 0

marzena2210

#5633369 Napisano: 12.04.2013 11:44:39
nesteaa napisał(a):

marzena2210 napisał(a):

to to uznają?
pw

muszą być 2 szt.

to mam 2
jeden to serek hochland plastrowany
a drugi własnie to serki krążki 1szt.trójkątne 0,66 8 5,28
tylko w paragonie nie ma nazwy ze to serko hochland emotka
0 0

Monika11

#5633374 Napisano: 12.04.2013 11:48:55
marzena2210 napisał(a):

nesteaa napisał(a):

marzena2210 napisał(a):

to to uznają?
pw

muszą być 2 szt.

to mam 2

U mnie na jednym paragonie pisało tylko serek bez żadnej nazwy i paragon przeszedł weryfikację emotka Stwierdziłam że dla piłki nie będe latać po pieczątki do sklepu i jest ok emotka
0 0

myszania

#5633376 Napisano: 12.04.2013 11:52:08
Ja na moim paragonie mialam też napisane Ser plastry i przeszło bez niczego. Mialam z tesco paragon.
0 0

staszek

#5633377 Napisano: 12.04.2013 11:53:12
A czy z colgate w superpharm ktoś już dostał eski?
0 0

Gość: olenka12

#5633378 Napisano: 12.04.2013 11:53:44
kachakacha napisał(a):

asante napisał(a):

izak1000 napisał(a):

emotka emotka
I czy zawsze grasz o nagrody, które tylko Ciebie interesują i są tylko dla Ciebie? Sporo osób gra tu o rzeczy, które później sprzedają czy robią prezenty bliskim emotka

żeby była jasność, też nie brałam udziału w tym konkursie tylko czytam ten regulamin i tłumaczę go sobie,żeby zrozumieć
asante napisał(a):

olenka12 napisał(a):

A co do 3 smsów - przecież jeżeli piszesz długą wiadomość np. mającą 500 znaków, to nie wpisujesz w telefon kilku kawałków po 160 znaków tylko piszesz jedną długą wiadomość, a operator ją dzieli i pobiera kasę za wysłane eski.

Wyobraź sobie, że większość systemów sensowych agencji właśnie odcina sms po 160 znaków. Czyli wysyłasz smsa mającego 200 znaków, przychodza Ci dwie zwrotki - za pierwszy "dziękujemy...", za drugi "treść wiadomości nie została rozpoznana", bo brakowało prefiksu. Poczytaj sobie jeszcze o słynnej akcji z Albedo (Palette), która nagrodziła dłuższe hasło pomimo zapisu o 160 znakach. Musieli dodatkowo przyznać nagrody, w tym laptopy i samochód. Przeczytalam cały regulamin i pisal go niezły patałach, bo w drugiej części regulaminu nieco sobie zaprzecza. Mimo wszystko nadal będę się upierać przy swoim zdaniu, choć wiem, że w przypadku wytoczenia sprawy, bez problemu agencja wybroni się przy takich zapisach regulaminu i tu masz rację. Z mojego punktu widzenia agencja zrobiła z ludzi kretynów (i nie bralam udzialu, żeby była jasność). emotka

ja tez nie brałam udziału tylko uczę sie rozumieć regulaminy, bo jak pisałam wcześniej dopiero zaczynam przygodę z konkursami.Zastanawiam się dlaczego, w sytuacji gdy część z Was doczytała się ograniczenia, a część tego ograniczenia nie znalazła, nikt nie zadał sobie trudu by zrobić najprostszą z możliwych rzeczy - nie zapytał Bielendy lub agencji jak to rozumieć? Tylko po fakcie podnosi larum. Kurcze,przecież jak coś jest niejasne to najlepiej wyjaśnić to u źródła i problem rozwiązany, bo teraz to jest płacz nad już rozlanym mlekiem. Myślę, że można zakończyć już dalszą dyskusję na temat jest ograniczenie do hasła czy go nie ma, bo każde będzie broniło swojego stanowiska.Ja wiem tylko tyle,że jako konkursowy świeżak zrozumiałam regulamin tak jak interpretuje go Bielenda i agencja i gdybym grała w tym konku to bym napisała hasło takie jakie przyjdzie mi do głowy, a nie tylko 160 znakowe.
0 0

marzena2210

#5633379 Napisano: 12.04.2013 11:59:44
Monika11 napisał(a):

marzena2210 napisał(a):

nesteaa napisał(a):

marzena2210 napisał(a):

to to uznają?
pw

muszą być 2 szt.

to mam 2

U mnie na jednym paragonie pisało tylko serek bez żadnej nazwy i paragon przeszedł weryfikację emotka Stwierdziłam że dla piłki nie będe latać po pieczątki do sklepu i jest ok emotka

to super dzięki
0 0