Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

Morti84

#7267328 Napisano: 04.06.2025 12:33:19
PPPet-er napisał(a):

Morti84 napisał(a):

PPPet-er napisał(a):

Yoko napisał(a):

Morti84 napisał(a):

Yoko napisał(a):

Pierwszy raz biorę udział w loterii w aplikacji coca coli i trochę nie ogarniam. Czy może mi ktoś wytłumaczyć zasady tej loterii? Wczoraj załadowałam pierwszy paragon i na przypał kliknęłam na pole z nagrodą główną, po czym dostałam kod, który był widoczny w nagrodach. Dzisiaj już go tam nie ma. Czy dobrze rozumiem, że wybieram czy chcę grac o 300zł lub 3000 lub główną i tylko o tę nagrodę gram? Czy jak wybiorę powiedzmy 300zł to i tak biorę udział w losowaniu głównej? No i czy coś trzeba zrobić z tym kodem, który wczoraj dostałam po kliknięciu w główną?

Jeśli grasz w którejkolwiek loterii o nagrodę główną, tygodniową, albo dzienną, to dostajesz los i w zakładce profil jest on widoczny. Będzie tam wisiał do czasu losowania (czasami się zdarza, że powisi dłużej) Jednak jeśli uda Ci się wygrać, którąś z nagród (główna, tygodniowa, miesięczna) to dostaniesz maila z tą informacją (więc te losy to jest tylko potwierdzenie, że zgłosiłaś się do loterii, coś zamiast potwierdzenia mailowego). Jeśli jednak grasz o którąś z nagród natychmiastowych to od razu wiesz czy wygrałaś - w przypadku pustego zgłoszenia dostajesz wizerunek smutnej buźki, a jeśli wygrasz nagrodę natychmiastową, to wyświetla się jej wizerunek i info o wygranej, po czym w zakładkę profil ląduje też jej ikona. Jak wejdziesz na jej ikonę to jest tam kod, który sobie kopiujesz i klikasz poniżej ZREALIZUJ (tam podajesz dane do wysyłki i wpisujesz ten kod). Jest to niezbędne do tego aby wysłali Ci nagrodę. Potwierdzenie wypełnienia formularza dostajesz na maila, poźniej na maila otrzymasz też potwierdzenie pozytywnej weryfikacji. To tak w skrócie.

rozumiem, czyli jak gram o 300zł to automatycznie nie jest on losem w głównej tylko muszę oddzielnie grać o te z losowania?

Masz napisane w Regulaminie, po co te domyslanki???...

13.   W losowaniu biorą udział wyłącznie Tokeny wykorzystane, tj. jeżeli posiadasz jakieś Tokeny ale nie wykorzystałeś ich do sprawdzenia Nagród Natychmiastowych, nie biorą one udziału w losowaniu.

A po co te uszczypliwości?

Po to jest forum, żeby rozmawiać i żeby pomagać osobom, które mają mniejsze doświadczenie w danej dziedzinie konkursów/loterii. Każdy z nas był kiedyś laikiem w kwestiach konkursów, regulaminów, aplikacji do zgłaszania itp. Nie jest to jednak powód, żeby podchodzić do takich zapytań z pewnego rodzaju ignorancją. Jeśli nie masz chęci komuś odpowiadać, to nikt Cię do tego w żaden sposób nie zmusza. Jest tu jednak wiele osób, które robią to chętnie i będą robić to nadal.
Dlatego proponuję następnym razem, albo nie zwracać uwagi na takie pytanie, albo odpowiedź napisać raczej bardziej stonowaną np. "Pamiętajmy też, że w razie niejasności zawsze warto najpierw zaglądać do regulaminu, gdzie można znaleźć odpowiedzi na wiele pytań. W Twoim przypadku odpowiedź jest w punkcie 13.... Pozdrawiam"
Brzmi to znacznie lepiej prawda? A dzięki pomocy, albo przynajmniej tego rodzaju odpowiedziom innym, z pewnością szybciej znajdziesz chętnych, kiedy sam będziesz potrzebował pomocy, albo wymiany/sprzedaży swoich paragonów. emotka

A jaki sens "pomocy", ktora wprowadza w bląd?

A w którym miejscu zauważyłeś błąd?
0 0

Yoko

#7267334 Napisano: 04.06.2025 12:46:02
PPPet-er napisał(a):

Yoko napisał(a):

Morti84 napisał(a):

Yoko napisał(a):

Pierwszy raz biorę udział w loterii w aplikacji coca coli i trochę nie ogarniam. Czy może mi ktoś wytłumaczyć zasady tej loterii? Wczoraj załadowałam pierwszy paragon i na przypał kliknęłam na pole z nagrodą główną, po czym dostałam kod, który był widoczny w nagrodach. Dzisiaj już go tam nie ma. Czy dobrze rozumiem, że wybieram czy chcę grac o 300zł lub 3000 lub główną i tylko o tę nagrodę gram? Czy jak wybiorę powiedzmy 300zł to i tak biorę udział w losowaniu głównej? No i czy coś trzeba zrobić z tym kodem, który wczoraj dostałam po kliknięciu w główną?

Jeśli grasz w którejkolwiek loterii o nagrodę główną, tygodniową, albo dzienną, to dostajesz los i w zakładce profil jest on widoczny. Będzie tam wisiał do czasu losowania (czasami się zdarza, że powisi dłużej) Jednak jeśli uda Ci się wygrać, którąś z nagród (główna, tygodniowa, miesięczna) to dostaniesz maila z tą informacją (więc te losy to jest tylko potwierdzenie, że zgłosiłaś się do loterii, coś zamiast potwierdzenia mailowego). Jeśli jednak grasz o którąś z nagród natychmiastowych to od razu wiesz czy wygrałaś - w przypadku pustego zgłoszenia dostajesz wizerunek smutnej buźki, a jeśli wygrasz nagrodę natychmiastową, to wyświetla się jej wizerunek i info o wygranej, po czym w zakładkę profil ląduje też jej ikona. Jak wejdziesz na jej ikonę to jest tam kod, który sobie kopiujesz i klikasz poniżej ZREALIZUJ (tam podajesz dane do wysyłki i wpisujesz ten kod). Jest to niezbędne do tego aby wysłali Ci nagrodę. Potwierdzenie wypełnienia formularza dostajesz na maila, poźniej na maila otrzymasz też potwierdzenie pozytywnej weryfikacji. To tak w skrócie.

rozumiem, czyli jak gram o 300zł to automatycznie nie jest on losem w głównej tylko muszę oddzielnie grać o te z losowania?

Masz napisane w Regulaminie, po co te domyslanki???...

13.   W losowaniu biorą udział wyłącznie Tokeny wykorzystane, tj. jeżeli posiadasz jakieś Tokeny ale nie wykorzystałeś ich do sprawdzenia Nagród Natychmiastowych, nie biorą one udziału w losowaniu.

(...) Co chwilę ktoś pyta jaki nr paragonu wpisać, mimo przykładowych zdjęć z zaznaczonym numerem albo czy można zgłosić paragon w kilku loteriach, albo jaką nagrodę wysyła organizator, albo jeszcze coś innego. Też nie rozumiem części takich pytań, ale nie przypominam sobie, żebym kiedykolwiek odpisywała komuś w sposób tak grubiański. Dostałeś poradę od jednego forumowicza - nie chcesz pomóc, to zignoruj pytanie.  a Morti84 dziękuję za pomoc oraz szczegółowe wyjaśnienia, co zrobić jak już wygram jakąś nagrodę! emotka
1 Morti84 0

@gnieszk@

#7267337 Napisano: 04.06.2025 12:53:22
Nowicjuszem nie jestem, a po tej "dyskusji" mam już całkowity mętlik w głowie. To jak to w końcu jest? Jeśli gram o 300 zł to o resztę już nie? Jeśli wybieram, że gram o 3000 zł to wtedy gram też tylko o to?
0 0

samuraj

#7267341 Napisano: 04.06.2025 12:57:45
@gnieszk@ napisał(a):

Nowicjuszem nie jestem, a po tej "dyskusji" mam już całkowity mętlik w głowie. To jak to w końcu jest? Jeśli gram o 300 zł to o resztę już nie? Jeśli wybieram, że gram o 3000 zł to wtedy gram też tylko o to?

W mojej ocenie jest tak jak piszesz.
1 @gnieszk@ 0

incendio12

#7267342 Napisano: 04.06.2025 12:58:36
@gnieszk@ napisał(a):

Ja też już nic nie rozumiem, a przeczytałam regulamin emotka   Wygląda na to, że aby grać o główną to trzeba wykorzystać token tylko do głównej, chociaż w regulaminie jest to tak napisane, jakby jednak te losy które się wykorzysta do nagród natychmiastowych też brały udział.. Ale w takim razie po co by była osobna zakładka dla samej głównej. Wydaje mi się, że do tej pory było tak, że albo się grało o natychmiastowe albo o główne, ale teraz już nic nie wiem emotka
1 @gnieszk@ 0

as32572

#7267343 Napisano: 04.06.2025 12:59:52
samuraj napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

W mojej ocenie jest tak jak piszesz.

Też tak to wynika z tego jak działa aplikacja i chyba na stronie coli też jest napisane,żeby wybrać o jaką nagrodę chcesz grać.
Natomiast z samego regulaminu dla mnie to nie wynika a przynajmniej nie jest to czytelnie napisane.
0 0

maverick

#7267344 Napisano: 04.06.2025 13:02:19
incendio12 napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

Ja też już nic nie rozumiem, a przeczytałam regulamin emotka   Wygląda na to, że aby grać o główną to trzeba wykorzystać token tylko do głównej, chociaż w regulaminie jest to tak napisane, jakby jednak te losy które się wykorzysta do nagród natychmiastowych też brały udział.. Ale w takim razie po co by była osobna zakładka dla samej głównej. Wydaje mi się, że do tej pory było tak, że albo się grało o natychmiastowe albo o główne, ale teraz już nic nie wiem emotka

IMO na chłopski rozum, to żeby grać o główne trzeba tokeny użyć, ale użyć można RÓWNIEŻ tylko do głównej, jakby ktoś nie chciał grać o 300..
"13.   W losowaniu biorą udział wyłącznie Tokeny wykorzystane, tj. jeżeli posiadasz jakieś Tokeny ale nie wykorzystałeś ich do sprawdzenia Nagród
Natychmiastowych, nie biorą one udziału w losowaniu."
0 0

case

#7267346 Napisano: 04.06.2025 13:04:31
Cześć,

Tu Tomek S. z NAV, jeśli ktoś nie kojarzy/nie pamięta emotka  

Intencją i faktycznym działaniem loterii jest to, że jeśli grasz o nagrodę natychmiastową (Szybka kasa to się w apce nazywa) to grasz o tę nagrodę ORAZ o wszystkie inne. 
Jeżeli wybierzesz inną - to grasz tylko o tę inną.

A więc tak, dobrze się domyślacie, najbardziej opłaca się grać o natychmiastowe.
Przyznaję też, że regulamin jest w tej kwestii nieprecyzyjny i właśnie zostało zawnioskowane o zatwierdzenie zmian, które temat rozjaśnią, na wieki wieków.

maverick

#7267349 Napisano: 04.06.2025 13:05:50
case napisał(a):

Cześć,

Intencją i faktycznym działaniem loterii jest to, że jeśli grasz o nagrodę natychmiastową (Szybka kasa to się w apce nazywa) to grasz o tę nagrodę ORAZ o wszystkie inne. 

A więc tak, dobrze się domyślacie, najbardziej opłaca się grać o natychmiastowe.
Przyznaję też, że regulamin jest w tej kwestii nieprecyzyjny i właśnie zostało zawnioskowane o zatwierdzenie zmian, które temat rozjaśnią, na wieki wieków.

Czyli miałem rację, dzięki Tomek emotka
0 0

case

#7267353 Napisano: 04.06.2025 13:10:44
PPPet-er napisał(a):

case napisał(a):

Cześć,

To jest jeszcze tam jedn punkt do korekty  emotka

Że który?
0 0

PPPet-er

#7267460 Napisano: 04.06.2025 15:11:34
case napisał(a):

PPPet-er napisał(a):

case napisał(a):

Cześć,

To jest jeszcze tam jedn punkt do korekty  emotka

Że który?

W sumie, to chyba wiecej niz jeden emotka
Sorry 😞
0 0

elemelex

#7267464 Napisano: 04.06.2025 15:15:25
Ktoś widział loteryjne Lay'sy? W Kaufie nie ma.
0 0

pink086

#7267465 Napisano: 04.06.2025 15:16:42
elemelex napisał(a):

lidl
1 elemelex 0

zezowaty_kot

#7267466 Napisano: 04.06.2025 15:17:11
elemelex napisał(a):

Biedronka. emotka
1 elemelex 0

elemelex

#7267467 Napisano: 04.06.2025 15:17:48
pink086 napisał(a):

elemelex napisał(a):

lidl

Przypomniało mi się, że w Lidlu tez sprawdzałam i nie było.
0 0

elemelex

#7267470 Napisano: 04.06.2025 15:22:22
Dzięki za odpowiedzi, czyli mam nie tracić nadziei i szukać dalej.
0 0

mahuska

#7267471 Napisano: 04.06.2025 15:23:41
zezowaty_kot napisał(a):

elemelex napisał(a):

Biedronka. emotka

W Żabce są
1 elemelex 0

ZetZ

#7267472 Napisano: 04.06.2025 15:24:45
ZetZ napisał(a):

aster222 napisał(a):

Czy skanuje Wam paragony w aplikacji coca cola? Zarówno w fruzetea jak i coca coli bardzo długo mi przetwarza a następnie mam info że został przekroczony limit czasu.

U mnie dokładnie to samo.emotka

Z ipada poszło wreszcie po zainstalowaniu apki.
0 0

InkaR

#7267475 Napisano: 04.06.2025 15:33:26
Rozesłali juz maila z tego chrup i ruszaj?bo na stronie to widzę 3 maila z początkiem jak moje
0 0

8igora9

#7267480 Napisano: 04.06.2025 15:36:08
InkaR napisał(a):

Rozesłali juz maila z tego chrup i ruszaj?bo na stronie to widzę 3 maila z początkiem jak moje

Ja dostałam o 15:23
0 0