Smolar

delvitto

#6420606 Napisano: 25.10.2017 21:32:34
mia napisał(a):

joan napisał(a):

Jak ich nie lubiłam, to ich nie lubię jeszcze bardziej emotka I takie mam wrażenie, że zamierzają jakąś komputerową megabazę z danymi utworzyć (teczki to do lamusa), a potem nagrody będą przyznawali dopiero po sprawdzeniu wygranego numeru w bazie emotka

Być może już tak nieraz robią.A bazę to i tak maja niezłą, co swego czasu się wydało, jak sypnęli smsami do nie-uczestników konkursu.

być może tak od pewnego czasu robią, fakt:( bo w ostatnich miesiącach wygrałam u nich parę rzeczy, mniej i bardziej ciekawych, ale tylko i wyłącznie na zupełnie nowe startery. na stare numery gdzie cokolwiek wcześniej wygrałam, nie wpadło już nic emotka
1 mia 0

magnez20

#6420607 Napisano: 25.10.2017 21:32:57
Smolar przetrzymuje bazę danych z numerami i danymi wygranych od  4 lat a może i więcej .( tak dla przypomnienia pomyłkowo wysłane SMS-y z robotami kuchennymi Kenwood)
Czego nie mają prawa robić bo nie mają do tego celu uprawnię aby gromadzić i przetwarzać dane uczestników loterii.
Jak dla mnie jedynym organem który kontroluje działania instytucji organizujących loterie to Urząd Celny który akceptuje każdy regulamin loterii . I tam trzeba zasięgnąć informacji czy takie zapisy jak są w regulaminach Smolara są zgodne z prawem .
0 0

defed

#6420612 Napisano: 25.10.2017 21:43:11
delvitto napisał(a):

tylko i wyłącznie na zupełnie nowe startery

tu się nie zgodzę, bo kilka rzeczy w tym roku wpadło na mój napierwsiejszy zużyty wielokrotnie u Smolara numer - np. 2x rower z 2 różnych konkursów oraz głośnik z loterii emotka  co nie zmienia faktu, że nowe zapisy w regulaminach mi-delikatnie mówiąc-nie odpowiadają emotka
2 andii, nkba 0

bawik70

#6420615 Napisano: 25.10.2017 21:47:21
ongis napisał(a):

bawik70 napisał(a):

lukasz6 napisał(a):

luckymen napisał(a):

bethan napisał(a):

wrrrryyy napisał(a):

W Leclerc mają ten sam zapis https://www.e-kon...e-leclerc.htmlPewnie docelowo ten zacny zapis pojawi się we wszystkiech regulaminach Smolar.

Komuś tam nieźle peron odjechał. 

Może uokik? ten zapis z puntu 11.15 to rzeczywiście nadaje się do UOKiK - chyba nie przemyśleli do końca.

UUUUUUU.....katastrofa dla tych co nie mają zarejestrowanych telefonów na siebie....to se już pograłam u SMOLARA ....  :zbanowany:  

Chyba kierunki pomyliłeś  :)  ci właśnie teraz będą mieli pole do popisu u smolara.

Chyba nie.....jak zażądają danych właściciela tel to co zgłoszenie Heli a tel Heńka...i po nagrodzie bo Heniek nie wyrazi zgody na ujawnienie swoich numerów emotka .....ja myślę,że oni kombinują bo od nowego roku ma wejść ....Od 1 stycznia 2018 r. ma zniknąć w Polsce obowiązek meldunkowy.....i odpadnie im ograniczenie na osobę
0 0

bethan

#6420628 Napisano: 25.10.2017 22:04:16
joan napisał(a):

A teraz każą od razu do tej jednej nagrody podać WSZYSTKIE numery telefonów (i se to wpiszą w swoją megabazę) - to je chore.

Tak, to jest chore. Powinni oddać fartucha, bo coś tam nie halo.
1 mayteq 0

edzia21

#6420629 Napisano: 25.10.2017 22:16:32
bethan napisał(a):

joan napisał(a):

A teraz każą od razu do tej jednej nagrody podać WSZYSTKIE numery telefonów (i se to wpiszą w swoją megabazę) - to je chore.

Tak, to jest chore. Powinni oddać fartucha, bo coś tam nie halo.

chyba założyć fartucha emotka
0 0

bethan

#6420633 Napisano: 25.10.2017 22:23:24
edzia21 napisał(a):

chyba założyć fartucha 

Kaftana emotka

Gość: barcza

#6420689 Napisano: 26.10.2017 08:49:05
Tak się zastanawiam jak ktoś ma ofertę na 3 telefony i płaci jeden abonament a telefony ma mąż, syn i żona , telefon zarejestrowany na męża zagra syn który z niego korzysta poda swoje dane u Smolara, Smolar sprawdza i widzi ,że nie jest posiadaczem ani jednego numeru , to co zabiorą mu nagrodę   emotka  
1 nkba 0

nkba

#6420694 Napisano: 26.10.2017 08:54:23
barcza napisał(a):

Tak się zastanawiam jak ktoś ma ofertę na 3 telefony i płaci jeden abonament a telefony ma mąż, syn i żona , telefon zarejestrowany na męża zagra syn który z niego korzysta poda swoje dane u Smolara, Smolar sprawdza i widzi ,że nie jest posiadaczem ani jednego numeru , to co zabiorą mu nagrodę    emotka  

Też tak mamy emotka Coś chyba Smolar przedobrzył emotka
0 0

asper01

#6420696 Napisano: 26.10.2017 08:57:49
nkba napisał(a):

barcza napisał(a):

Tak się zastanawiam jak ktoś ma ofertę na 3 telefony i płaci jeden abonament a telefony ma mąż, syn i żona , telefon zarejestrowany na męża zagra syn który z niego korzysta poda swoje dane u Smolara, Smolar sprawdza i widzi ,że nie jest posiadaczem ani jednego numeru , to co zabiorą mu nagrodę    emotka  

Ale przecież gospodarstwo może wygrać raz emotka
0 0

nkba

#6420698 Napisano: 26.10.2017 08:59:05
asper01 napisał(a):

nkba napisał(a):

barcza napisał(a):

Abonament za 3 telefony jest na 1 osobę ale każdy mieszka gdzie indziej emotka
0 0

nkba

#6420699 Napisano: 26.10.2017 09:00:01
nkba napisał(a):

asper01 napisał(a):

nkba napisał(a):

barcza napisał(a):

Abonament za 3 telefony jest na 1 osobę ale każdy mieszka gdzie indziej emotka

Tzn nie telefony mieszkają gdzie indziej ale ich uzytkownicy emotka
0 0

kukunamuniu

#6420700 Napisano: 26.10.2017 09:00:50
barcza napisał(a):

Ale zapewne w niejednej rodzinie tak jest, bo w mojej też. Wszystkie numery na mamę (od już kilkunastu lat - ja sama używam ponad 10 lat ten sam numer i jest on kojarzony ze mną, a tylko w plusie figuruje pod mamę). Dlatego dla mnie ten zapis w regulaminach Smolara to kpina, bo to że kilka numerów jest na jedną osobę, nie znaczy że ta jedna osoba z nich korzysta.

wrrrryyy

#6420722 Napisano: 26.10.2017 09:52:52
Jakie macie doświadczenia?
Odsyła się dane oraz paragon i okazuje się, że nie spełnione zostały wymogi regulaminu, to czy Smolar informuje o odebraniu nagrody?
Czy jednak trzeba się samemu domyślić, gdy termin wysyłki nagród już minie?
0 0

mczarna

#6420727 Napisano: 26.10.2017 10:04:16
wrrrryyy napisał(a):

Jakie macie doświadczenia? Odsyła się dane oraz paragon i okazuje się, że nie spełnione zostały wymogi regulaminu, to czy Smolar informuje o odebraniu nagrody?
Czy jednak trzeba się samemu domyślić, gdy termin wysyłki nagród już minie

Lepiej samemu napisac do nich maila.
0 0

sylzab2294

#6420732 Napisano: 26.10.2017 10:06:33
wrrrryyy napisał(a):

Jakie macie doświadczenia? Odsyła się dane oraz paragon i okazuje się, że nie spełnione zostały wymogi regulaminu, to czy Smolar informuje o odebraniu nagrody?

Mojej koleżance przysłali kiedyś pismo emotka
Że niestety, ale nie spełniła warunków konkursu emotka
0 0

asper01

#6420733 Napisano: 26.10.2017 10:07:31
wrrrryyy napisał(a):

Olewają, przynajmniej z tego co ja doświadczyłem...
0 0

oklahoma

#6420811 Napisano: 26.10.2017 12:18:20
wrrrryyy napisał(a):

Mojemu chłopakowi dali odpowiedź, że nie spełnił warunków regulaminu, ale nie pamiętam czy listownie czy sms...
0 0

hehatka31

#6420815 Napisano: 26.10.2017 12:28:54
oklahoma napisał(a):

wrrrryyy napisał(a):

Jakie macie doświadczenia? Odsyła się dane oraz paragon i okazuje się, że nie spełnione zostały wymogi regulaminu, to czy Smolar informuje o odebraniu nagrody? Czy jednak trzeba się samemu domyślić, gdy termin wysyłki nagród już minie?

Mojemu chłopakowi dali odpowiedź, że nie spełnił warunków regulaminu, ale nie pamiętam czy listownie czy sms...

Mi listownie odpisali
0 0

cleo25

#6420850 Napisano: 26.10.2017 13:35:50
wrrrryyy napisał(a):

Ale chyba niespełnienie wymogów regulaminu jest równoznaczne z nie przyznaniem nagrody.
0 0