Smolar

monkakk

#6420554 Napisano: 25.10.2017 20:16:24
estrelitta napisał(a):

Ja jutro podeślę zapytanie do UOKiK, bo już mnie ten Smolar wkurza  emotka

Koniecznie daj znać co odpiszą emotka
0 0

Gość: nadeim

#6420555 Napisano: 25.10.2017 20:16:45
estrelitta napisał(a):

Jeszcze bym napisał do Develey że tym konkursem nie zachęcają do zakupu wielu produktów bo można wygrać tylko raz na adres, więc tym sposobem nie zwiększają sprzedaży, bo jakby nie było ograniczeń pewnie byłoby o wiele więcej sprzedanych produktów.
0 0

bibeck

#6420558 Napisano: 25.10.2017 20:20:30
wrrrryyy napisał(a):

magnez20 napisał(a):

Jestem w szoku czy ktoś widział nowy regulamin loterii " Loteria Sprite w sklepach abc "W tej agencji chyba już kompletnie odjechali . Mam na myśli punkt regulaminu 11.15 https://www.smola...e_abc_05.10.2017.pdf
Co myślicie na ten temat ? 

W Leclerc mają ten sam zapis https://www.e-kon...klepy-e-leclerc.html
Pewnie docelowo ten zacny zapis pojawi się we wszystkiech regulaminach Smolar.

Tym bardziej, że ominięcie tego "zabezpieczenia "dla "zawodowca" to pestka. Po prostu, rejestruje numery na "słupa", a jeżeli wygra, to podaje dane osób z "czystym" kontem. W razie, gdyby Smolar chciał skorzystać z tego durnego zapisu regulaminu i tak nic nie wyłapie. Numer telefonu można przecież zgłosić jaki się chce, nie jest powiedziane że musi on należeć do zgłaszającego, który mógł wysłać eska z telefonu żony, mamy, dziecka, babci itd. (chyba że się mylę).
2 monkakk, joan 0

Gość: jackk76

#6420563 Napisano: 25.10.2017 20:33:57
Do czego oni zmierzają? - Do tego, żeby mieli pełną kontrolę nad tym komu przyznać nagrodę, a komu nie. I nie ma tu znaczenia, które zgłoszenie zostanie wylosowane, które hasło jest najlepsze - Damy nagrodę temu, komu chcemy dać!!!

aneciatko

#6420567 Napisano: 25.10.2017 20:43:59
Ja tez jutro napisze do UOKIK i do GIODO. Dobrze by bylo, zeby kilka osob to zrobilo. 
To, ze ktos ma na siebie 100 telefonow nie oznacza prawa Smolara do posiadania tej wiedzy. Byc moze pozostale uzywa do prywatnych celow. Istnieje tez domniemani, ze Smolar sprzea te dane/numery dalej. Poza tym co to za obiektywizm w konkursach i loteriach! Moze nie powinni miec licencji? 
Operatorzy pokaza mu fige z makiem, tak, czy inaczej, bo nie zbieraja podpisu klientow i obowiazuje ich tajemnica komunikacyjna.
0 0

asantesana

#6420570 Napisano: 25.10.2017 20:45:09
estrelitta napisał(a):

Daj znać, czy coś odpisali.
Swoją drogą nie wyobrażam sobie, żeby Smolar poszedł do operatora, machnął podpisanym przez nie-wiadomo-kogo świstkiem i uzyskał takie dane. Chyba ktoś tam się szaleju najadł.  
A co z numerami służbowymi, na które ludzie grają?  emotka
0 0

joan

#6420572 Napisano: 25.10.2017 20:45:39
A czy jest w ogóle możliwość zmiany osoby, na którą zarejestrowany został numer? Bo np. załóżmy, że zarejestrowałam 5 numerów na siebie - pierwszy w Inmedio, a pozostałe 4 esemesem na konto tego pierwszego. Ale korzystają z nich moi znajomi, bo im je własnie podarowałam. Czy jest możliwość podmiany osoby w systemie? (oczywiście to sytuacja czysto hipotetyczna)
0 0

aneciatko

#6420573 Napisano: 25.10.2017 20:47:05
asantesana napisał(a):

estrelitta napisał(a):

Daj znać, czy coś odpisali.Swoją drogą nie wyobrażam sobie, żeby Smolar poszedł do operatora, machnął podpisanym przez nie-wiadomo-kogo świstkiem i uzyskał takie dane. Chyba ktoś tam się szaleju najadł.  
A co z numerami służbowymi, na które ludzie grają?  emotka

Uokik raczej nic jutro nie odpowie, tylko rozpocznie procedure wyjasniajaca, co potrwa ze 2 miesiace. Musza miec tez kilka zgloszen, a nie jedno. Zazwyczaj.

bethan

#6420575 Napisano: 25.10.2017 20:49:49
joan napisał(a):

A czy jest w ogóle możliwość zmiany osoby, na którą zarejestrowany został numer?

Też się dziś nad tym zastanawiałam, ale pojęcia nie mam.
0 0

asantesana

#6420576 Napisano: 25.10.2017 20:49:51
joan napisał(a):

A czy jest w ogóle możliwość zmiany osoby, na którą zarejestrowany został numer? Bo np. załóżmy, że zarejestrowałam 5 numerów na siebie - pierwszy w Inmedio, a pozostałe 4 esemesem na konto tego pierwszego. Ale korzystają z nich moi znajomi, bo im je własnie podarowałam. Czy jest możliwość podmiany osoby w systemie? (oczywiście to sytuacja czysto hipotetyczna)

Jest, to się nazywa cesja numeru. Nie wiem jak teraz, ale kiedyś były do tego potrzebne obie strony obecne w salonie operatora z dowodami os. i nijak nie dało się tego przeskoczyć. Wiem, bo się pracowało u jednego z operatorów emotka  
0 0

olunka

#6420577 Napisano: 25.10.2017 20:50:47
joan napisał(a):

tego nie wiem, ale chyba mozna udostępnic telefon innej osobie w celu wysłania smsa w celu wzięcia udziału w konkursie, chyba że to karalne i traktowane jako sprawa wagi państwowejemotka
0 0

mia

#6420578 Napisano: 25.10.2017 20:51:27
bethan napisał(a):

joan napisał(a):

A czy jest w ogóle możliwość zmiany osoby, na którą zarejestrowany został numer?

Też się dziś nad tym zastanawiałam, ale pojęcia nie mam.

Jest, robiłam to. Telefon ze mnie został przepisany na męża, bo musiał być na na firmę, w związku z wygraną.

Nawiasem mówiąc, już mnie Kinder Bueno wk...ło z numerami telefonów. Wygrałam raz bilety, a za drugim razem (grając już o szczyt marzeń, czyli tysiaka) przez pomyłkę podałam drugi numer telefonu. Mam dwa osobiste, jakby kto pytał. emotka
No i znów wygrałam bilety, bo się okazuje, że oni gapią tylko na nr telefonu. Oczywiście wszystkie pozostałe dane identyczne. Aktualnie trwa korespondencja mailowa między nami. emotka
Oni mi żeby im jednak odesłać kod i paragon listem, ale oczywiście wygrać można tylko raz. No to ja im - po uj w takim razie mam odsyłać? I tak se piszemy od wczoraj. emotka
1 atyde25 0

malenka

#6420586 Napisano: 25.10.2017 21:05:50
asantesana napisał(a):

joan napisał(a):

Jest, to się nazywa cesja numeru. Nie wiem jak teraz, ale kiedyś były do tego potrzebne obie strony obecne w salonie operatora z dowodami os. i nijak nie dało się tego przeskoczyć. Wiem, bo się pracowało u jednego z operatorów emotka  

A ja właśnie takich sytuacji się bałam odkąd pierwszy raz usłyszałam o ustawie zobowiązującej do rejestracji numerów. Nikt na podstawie żadnego świstka nie ma prawa domagać się od operatorów moich danych telekomunikacyjnych. Trzeba się w takim celu osobiście stawić w salonie z dowodem osobistym więc teoretycznie ten zapis w regulaminie jest martwy. No ale przecież niemal każdy zna kogoś kto u któregoś operatora pracuje. I wtedy wystarczy powiedzieć "Hej Zenek, a weź mi sprawdź w systemie ile Jan Kowalski ma na siebie numerów zarejestrowanych, a najlepiej mi je podaj żebym wiedział na ile słupów gra". I po sprawie.
0 0

Gość: nadeim

#6420587 Napisano: 25.10.2017 21:07:05
superloser napisał(a):

jackk76 napisał(a):

Do czego oni zmierzają? - Do tego, żeby mieli pełną kontrolę nad tym komu przyznać nagrodę, a komu nie. I nie ma tu znaczenia, które zgłoszenie zostanie wylosowane, które hasło jest najlepsze - Damy nagrodę temu, komu chcemy dać!!!

Przecież zawsze mogą dać babci sąsiada albo koledze z podstawówki. Sami sobie członkami Komisji. 

dokładnie, ale gdy będą mieli tą zgodę, będą mogli sprawdzać każdy nowy numer zarejestrowany na te dane, jak będą chcieli będą mogli te numery likwidować z bazy i nigdy nic u nich nie wygramy.
0 0

ongis

#6420588 Napisano: 25.10.2017 21:11:34
bawik70 napisał(a):

lukasz6 napisał(a):

luckymen napisał(a):

bethan napisał(a):

wrrrryyy napisał(a):

W Leclerc mają ten sam zapis https://www.e-kon...e-leclerc.htmlPewnie docelowo ten zacny zapis pojawi się we wszystkiech regulaminach Smolar.

Komuś tam nieźle peron odjechał. 

Może uokik? ten zapis z puntu 11.15 to rzeczywiście nadaje się do UOKiK - chyba nie przemyśleli do końca.

UUUUUUU.....katastrofa dla tych co nie mają zarejestrowanych telefonów na siebie....to se już pograłam u SMOLARA .... :zbanowany:  

Chyba kierunki pomyliłeś emotka ci właśnie teraz będą mieli pole do popisu u smolara.
0 0

asantesana

#6420589 Napisano: 25.10.2017 21:12:56
Ja się tylko zastanawiam jak ma się ten zapis do braku zapisu w regulaminie o tym, ze trzeba być właścicielem numeru. Nawet (odpukać) niech sobie sprawdzą i widzą, że pan Czesiek ma na siebie zarejestrowane 2 numery, ale żaden nie jest tym wygranym. I co, nie mogą zabrać nagrody przecież, bo nie trzeba być właścicielem numeru emotka  
2 monkakk, joan 0

joan

#6420596 Napisano: 25.10.2017 21:20:33
Jak ich nie lubiłam, to ich nie lubię jeszcze bardziej emotka

I takie mam wrażenie, że zamierzają jakąś komputerową megabazę z danymi utworzyć (teczki to do lamusa), a potem nagrody będą przyznawali dopiero po sprawdzeniu wygranego numeru w bazie emotka
1 darog 0

mia

#6420600 Napisano: 25.10.2017 21:24:15
joan napisał(a):

Jak ich nie lubiłam, to ich nie lubię jeszcze bardziej emotka I takie mam wrażenie, że zamierzają jakąś komputerową megabazę z danymi utworzyć (teczki to do lamusa), a potem nagrody będą przyznawali dopiero po sprawdzeniu wygranego numeru w bazie emotka

Być może już tak nieraz robią.
A bazę to i tak maja niezłą, co swego czasu się wydało, jak sypnęli smsami do nie-uczestników konkursu.
1 darog 0

joan

#6420603 Napisano: 25.10.2017 21:26:33
mia napisał(a):

Być może już tak nieraz robią.A bazę to i tak maja niezłą, co swego czasu się wydało, jak sypnęli smsami do nie-uczestników konkursu.

Bazę mają, ale jeśli ktoś wygra jedną nagrodę, to psinco o nim wiedzą. A teraz każą od razu do tej jednej nagrody podać WSZYSTKIE numery telefonów (i se to wpiszą w swoją megabazę) - to je chore.
1 darog 0

mczarna

#6420605 Napisano: 25.10.2017 21:31:23
Sami wymagają, a mi zgubili przesyłkę.
0 0