Smolar

luckyluk34

#6420984 Napisano: 26.10.2017 18:12:01
Smolar już od jakiegoś czasu miał bazę numerów i do kogo należą jeśli brały wcześniej udział. 
Raz zdradzili się tym, że babeczka zadzwoniła do mnie zapytać czy odesłałem paragon i od razu zapytała czy Pan Łukasz xxx, a w smsie nie podawałem imienia i nazwiska emotka
Ogólnie ten zapis z nowego regulaminu o totalnej inwigilacji jest przegięciem i nie jest moim zdaniem zgodny z prawem, ale będe to potwierdzał z prawnikiem.
To uderzy zarówno w hurtowników jak i zwykłych kowalskich.
Proponuje połączyć siły jak już ustali się konkretny od prawnika, powysyłać odpowiednie zawiadomienia gdzie trzeba plus nie wyrażać im zgody na ewentualną dodatkową prośbę o udostępnienie takich danych pod groźbą spotkania w sądzie.

Ktoś już powinien się też nimi zająć za niezgodne z prawem przeprowadzanie "losowań" gdzie wybierane są tylko pojedyncze zgłoszenia z unikalnych numerów do tego też zresztą ta baza jest im potrzeba i było to świetnie widoczne przy wynikach Coca Coli w biedronce.

ikropka

#6420998 Napisano: 26.10.2017 18:47:58
kukunamuniu napisał(a):

barcza napisał(a):

Tak się zastanawiam jak ktoś ma ofertę na 3 telefony i płaci jeden abonament a telefony ma mąż, syn i żona , telefon zarejestrowany na męża zagra syn który z niego korzysta poda swoje dane u Smolara, Smolar sprawdza i widzi ,że nie jest posiadaczem ani jednego numeru , to co zabiorą mu nagrodę    emotka  

Ale zapewne w niejednej rodzinie tak jest, bo w mojej też. Wszystkie numery na mamę (od już kilkunastu lat - ja sama używam ponad 10 lat ten sam numer i jest on kojarzony ze mną, a tylko w plusie figuruje pod mamę). Dlatego dla mnie ten zapis w regulaminach Smolara to kpina, bo to że kilka numerów jest na jedną osobę, nie znaczy że ta jedna osoba z nich korzysta.

A ja mam telefon tylko jeden, na firmę a nie na moje imię i nazwisko. Chyba czas zainwestować w nowy numer.
0 0

kukunamuniu

#6421044 Napisano: 26.10.2017 20:49:48
ikropka napisał(a):

kukunamuniu napisał(a):

barcza napisał(a):

Tak się zastanawiam jak ktoś ma ofertę na 3 telefony i płaci jeden abonament a telefony ma mąż, syn i żona , telefon zarejestrowany na męża zagra syn który z niego korzysta poda swoje dane u Smolara, Smolar sprawdza i widzi ,że nie jest posiadaczem ani jednego numeru , to co zabiorą mu nagrodę    emotka  

Ale zapewne w niejednej rodzinie tak jest, bo w mojej też. Wszystkie numery na mamę (od już kilkunastu lat - ja sama używam ponad 10 lat ten sam numer i jest on kojarzony ze mną, a tylko w plusie figuruje pod mamę). Dlatego dla mnie ten zapis w regulaminach Smolara to kpina, bo to że kilka numerów jest na jedną osobę, nie znaczy że ta jedna osoba z nich korzysta.

A ja mam telefon tylko jeden, na firmę a nie na moje imię i nazwisko. Chyba czas zainwestować w nowy numer.

Cokolwiek w kwestii numerów czy telefonów każdy powinien zmieniać czy rejestrować tak jak mu pasuje...i jak najtaniej wychodzi oferta sieci telefonicznych. emotka  
Smolar za bardzo zaczyna ingerować w życie prywatne. Nic mu do tego, kto, co i ile ma, szczególnie jeśli mowa o numery telefonów, konta bankowe, czy adresy zamieszkania (bo generalnie ktoś może mieć kilka mieszkań i nawet każdego dnia miejsce zamieszkania zmieniać i co wtedy? Adres zamieszkania, a adres zameldowania to dwie różne sprawy).
Sprawa telefonów wygląda podobnie - rejestracja a użytkowanie to dwie różne sprawy. emotka  Nie będę zmieniać w swojej sieci oferty na mnie, która wypadnie pewnie niekorzystnie, tylko dla dziwnego widzimisię Smolara. To już wolę zrezygnować z loterii i konkursów tej agencji. 

I wykreślić ją z pracy magisterskiej, jako agencję rzetelną, profesjonalną i przyjazną.emotka  

cherry_coke

#6421133 Napisano: 27.10.2017 08:04:59
Czy karty do H&M-u zostały już zasilone? emotka
0 0

Gość: Dorotka

#6421140 Napisano: 27.10.2017 08:24:52
Czy Smolar wysyłał już przelewy z „wygrywaj w rytmie slonca -LIPTON” 100zl.?? Wygrałam jakiś czas temu i nie dostałam a w regulaminie napisane ze do 7 dni po otrzymaniu listu to robią przelew?
0 0

asiatko

#6421185 Napisano: 27.10.2017 09:53:20
Dorotka napisał(a):

Czy Smolar wysyłał już przelewy z „wygrywaj w rytmie slonca -LIPTON” 100zl.?? Wygrałam jakiś czas temu i nie dostałam a w regulaminie napisane ze do 7 dni po otrzymaniu listu to robią przelew?

ja juz dostalam przelew nawet z rezerwy
0 0

asiatko

#6421186 Napisano: 27.10.2017 09:55:17
wrrrryyy napisał(a):

cleo25 napisał(a):

wrrrryyy napisał(a):

Jakie macie doświadczenia? Odsyła się dane oraz paragon i okazuje się, że nie spełnione zostały wymogi regulaminu, to czy Smolar informuje o odebraniu nagrody? Czy jednak trzeba się samemu domyślić, gdy termin wysyłki nagród już minie?

Ale chyba niespełnienie wymogów regulaminu jest równoznaczne z nie przyznaniem nagrody.

Tak, ale czasami laureat nie jest świadomy, że nie spełnił wymogów regulaminu  emotka Np. nie poda jednego z zarejestrowanych numeru telefonu, albo szwagier który ma ten sam adres zameldowania również wygrał i nie podzielił się tą wiadomością z resztą rodziny emotka Tak sobie gdybam - w Smolar może być dużo możliwości.

Smolar zawsze informuje o nie przyznaniu nagrody, przynajmniej ja tak mialam
0 0

jokan

#6421187 Napisano: 27.10.2017 09:56:06
cherry_coke napisał(a):

Czy karty do H&M-u zostały już zasilone? emotka

ja sprawdzalam swoja w dniu odebrania od kuriera i byla zasilona (mowie o konkursie Waterrr)

asantesana

#6421195 Napisano: 27.10.2017 10:19:22
Dorotka napisał(a):

Pisz do nich, bo przelewali pieniądze nawet z ostatniego dnia.
0 0

loteryjny

#6421200 Napisano: 27.10.2017 10:36:55
Smolarze a ja się pytam gdzie są bony z Selgrosa Sprite - ostateczny termin wysyłki minął wczorajemotka
0 0

darog

#6421201 Napisano: 27.10.2017 10:39:32
https://www.e-kon...em.html#.WfLt62h-pPY

No...zostałem pouczony, iż wszystko jest w regulaminie, a jeżeli nie odpowiada mi opcja dostawy nagrody na 3 listopada (widowisko w Warszawie 4 listopada) nie nie muszę brać udziału...
Smolara wiąże regulamin, a nie moja "niecierpliwość". Czekają na wpływ WSZYSTKICH paragonów i razem wszystkie będą realizowane wysyłki...

Dokumenty dostali 20 października..
No..Po drodze jest 1 listopada.. czyli ktoś ew z Pcimia Dolnego wynajmie helikopter by dolecieć...

No i jeszcze trzeba znaleźć "hotel"...ktoś kto nie ma innych możliwości..
No i ciekawe czy kurier w punkt się stawi...bo awizo i odbiór wtedy w poniedziałek..PO wydarzeniu...

Oj Smolar kogo wy zatrudniacie...
0 0

loteryjny

#6421218 Napisano: 27.10.2017 11:08:45
Czy Smolar informował z 5 x 500 Pringles Żabka? Mogliby też z Intermarche puscic wyniki emotka
0 0

darog

#6421229 Napisano: 27.10.2017 11:27:35
darog napisał(a):

https://www.e-kon...2h-pPYNo...zostałem pouczony, iż wszystko jest w regulaminie, a jeżeli nie odpowiada mi opcja dostawy nagrody na 3 listopada (widowisko w Warszawie 4 listopada) nie nie muszę brać udziału...
Smolara wiąże regulamin, a nie moja "niecierpliwość". Czekają na wpływ WSZYSTKICH paragonów i razem wszystkie będą realizowane wysyłki...

No..Po drodze jest 1 listopada.. czyli ktoś ew z Pcimia Dolnego wynajmie helikopter by dolecieć...

No i ciekawe czy kurier w punkt się stawi...bo awizo i odbiór wtedy w poniedziałek..PO wydarzeniu...

W niektórych regulaminach mają apis, że wysyłają w ciągu 5 dni od dnia dosłania dokumentów.. czasami mijał miesiąc-po upomnieniu...

Aha..bilety na Red Bull są na 'specjalnym sektorze nie objętym biletowanymi miejscami w sprzedaży internetowej"
0 0

monkakk

#6421231 Napisano: 27.10.2017 11:32:03
darog napisał(a):

darog napisał(a):

https://www.e-kon...2h-pPYNo...zostałem pouczony, iż wszystko jest w regulaminie, a jeżeli nie odpowiada mi opcja dostawy nagrody na 3 listopada (widowisko w Warszawie 4 listopada) nie nie muszę brać udziału...Smolara wiąże regulamin, a nie moja "niecierpliwość". Czekają na wpływ WSZYSTKICH paragonów i razem wszystkie będą realizowane wysyłki...

W niektórych regulaminach mają apis, że wysyłają w ciągu 5 dni od dnia dosłania dokumentów.. czasami mijał miesiąc-po upomnieniu...

Aha..bilety na Red Bull są na 'specjalnym sektorze nie objętym biletowanymi miejscami w sprzedaży internetowej"

Kto się wybiera? emotka
0 0

monkakk

#6421252 Napisano: 27.10.2017 12:07:01
darog napisał(a):

https://www.e-kon...2h-pPYNo...zostałem pouczony, iż wszystko jest w regulaminie, a jeżeli nie odpowiada mi opcja dostawy nagrody na 3 listopada (widowisko w Warszawie 4 listopada) nie nie muszę brać udziału...

Ktoś właśnie napisał że dostał bilety emotka
1 darog 0

mkrzysiek

#6421273 Napisano: 27.10.2017 12:33:14
Jak ktoś dostanie już bilety na Red bulla niech napisze co dokładnie jest w pakiecie jakie sektory,  jaki hotel gdzie itp. emotka
0 0

monkakk

#6421275 Napisano: 27.10.2017 12:36:10
mkrzysiek napisał(a):

Jak ktoś dostanie już bilety na Red bulla niech napisze co dokładnie jest w pakiecie jakie sektory,  jaki hotel gdzie itp. emotka

A tam nie jest karta przedpłacona (o ile pamiętam o wartości 300 zł?), którą możesz zapłacić za jakikolwiek hotel albo nie korzystać z hotelu w ogóle?
EDIT: sprawdziłam ma być karta bankowa na 300 zł emotka
0 0

mkrzysiek

#6421276 Napisano: 27.10.2017 12:41:17
monkakk napisał(a):

mkrzysiek napisał(a):

A tam nie jest karta przedpłacona (o ile pamiętam o wartości 300 zł?), którą możesz zapłacić za jakikolwiek hotel albo nie korzystać z hotelu w ogóle?EDIT: sprawdziłam ma być karta bankowa na 300 zł emotka

Czyli ten tajemniczy voucher na hotel to karta na 300 pln.
2 monkakk, darog 0

petunija1

#6421359 Napisano: 27.10.2017 14:52:14
loteryjny napisał(a):

Smolarze a ja się pytam gdzie są bony z Selgrosa Sprite - ostateczny termin wysyłki minął wczoraj emotka

Ostatnio nagrody z Kubusia dotarły z 3 tygodniowym opóznieniem,więc... emotka
0 0

darog

#6421652 Napisano: 28.10.2017 00:05:03
monkakk napisał(a):

darog napisał(a):

https://www.e-kon...2h-pPYNo...zostałem pouczony, iż wszystko jest w regulaminie, a jeżeli nie odpowiada mi opcja dostawy nagrody na 3 listopada (widowisko w Warszawie 4 listopada) nie nie muszę brać udziału...Smolara wiąże regulamin, a nie moja "niecierpliwość". Czekają na wpływ WSZYSTKICH paragonów i razem wszystkie będą realizowane wysyłki...

Ktoś właśnie napisał że dostał bilety emotka

tia..1 osoba...
nawet czerwonym mazakiem było napisane na formularzu: prosze o pilne przesłanie nagrody z uwagi na krótki czas do imprezy, problemy logistyczne...etc...Odebrany list polecony 20 października...
skoro czekają na wszystkie dokumenty i jednocześnie mają wysłac.. to troche dziwne, że tylko jedna osoba dostała bilety..
0 0