Smolar

darog

#6496317 Napisano: 10.06.2018 15:33:28
cb656 napisał(a):

mampytanie napisał(a):

Jak to jest z tą agnecją Smolar... Czy oni może mają jakiś system, że dany numer tel nigdy nie ma szansy wygrania? 
Zdarza mi się wygrywać jednym zgłoszeniem w konkursach (jak się naprawdę postaram), loteriach, ale jakoś nigdy u Smolara.

Słusznie wnioskujesz emotka emotka Smolar ma tajny algorytm, według którego przerabia cyfry składające się na numer telefonu i ich kolejność w numerze także ma wielki wpływ na wynik, tak więc na przykład numery 666555666 oraz 665 665 566 choć składają się z TYCH SAMYCH cyferek, po obrobieniu przez ten tajny algorytm Smolara dają miażdżąco różne wyniki. No i jak wynik mieści się w założonym przez Smolara przedziale, to posiadacz numeru jest skazany na porażkę, jest pomijany, ignorowany dożywotnio przy wyborze zwycięzcy, a nawet - o zgrozo - przechodzi to na wszystkie pozostałe numery tego własciciela. Dlatego Smolar zastrzegł sobie, że chce wiedzieć o WSZYSTKICH numerach, jakie uczestnik posiada (zastrzegli to sobie nawet w regulaminie, żeby była jasność).
Nikt od Smolara istnienia tego tajnego algorytmu nie potwierdzi nawet na mękach, emotka ale on istnieje. Ja to wiem. Tak, tak, jak raz popadniesz w szpony Szatana toś przepadł emotka

Akurat mam powody by wierzyć w "manipulacje" Smolarowe przy loteriach a jeszcze bardziej w eliminowanie "pewnych numerów" z konkursów na hasło. 
Wyjaśni mi ktoś po co Smolarowi zapis w regulaminie w sensie, iż jest ciekawy ile numerów i jakich ma dany uczestnik oraz uczestnik zgadza się na wyjawienie tajemnicy telekomunikacyjnej u operatorów??
"Losowanie z urny" ...widział ktoś kiedyś na żywo? Cieli setki karteczek?

darog

#6496319 Napisano: 10.06.2018 15:43:31
cb656 napisał(a):

darog napisał(a):

Czy Smolar w związku z RODO zmienił treść swoich regulaminów, czy nadal inwigilacja typu ile nr tel ma zwycięzca zarejestrowanych u operatora etc..

Przeczytałem za Ciebie i już to wiem. Radzę zrobić to samo - regulaminy dostępne na stronach konkursowych. emotka

Skoro nie biore udziału w konkursach smolarowych to i regulaminu nie czytam.
Może zacznę brać, jeśli regulaminy będą zgodne z prawem. 
Więc pytanie, czy coś na plus się zmieniło w związku z RODO, kogoś kto stale bierze u nich udział. Dziwne? 
Czyli:
-dyskryminacja - która polega na 1 nagrodzie na 1 gospodarstwo domowe// ADRES..czyli np 3 piętrowa willa 3 rodziny..ALE nie! JEDNA NAGRODA. RODZINY MUSZA SIĘ DOGADAĆ: KTO BIERZE UDZIAŁ?
- wymuszanie danych: zgoda wg regulaminu na dane od operatorów tel- kto ile i jakich ma nr tel..
- dyskryminacja niepełnosprawnych - głuchy nie ma prawa wygrać głównej nagrody, gdyż nie odbierze tel i nie potwierdzi uczestnictwa sms..
- naruszenia w kwestii zapisu w regulaminach: "kurier zostawi awizo". NIE takiej opcji Smolar nie wykupił w DPD - mam pisemną odp. z DPD od kogoś kto nagrode stracił a Smolar kazał zapłacić za ponowną przesyłke..
0 0

mampytanie

#6496322 Napisano: 10.06.2018 16:03:20
cb656 napisał(a):

mampytanie napisał(a):

Jak to jest z tą agnecją Smolar... Czy oni może mają jakiś system, że dany numer tel nigdy nie ma szansy wygrania? 
Zdarza mi się wygrywać jednym zgłoszeniem w konkursach (jak się naprawdę postaram), loteriach, ale jakoś nigdy u Smolara.

Słusznie wnioskujesz emotka emotka Smolar ma tajny algorytm, według którego przerabia cyfry składające się na numer telefonu i ich kolejność w numerze także ma wielki wpływ na wynik, tak więc na przykład numery 666555666 oraz 665 665 566 choć składają się z TYCH SAMYCH cyferek, po obrobieniu przez ten tajny algorytm Smolara dają miażdżąco różne wyniki. No i jak wynik mieści się w założonym przez Smolara przedziale, to posiadacz numeru jest skazany na porażkę, jest pomijany, ignorowany dożywotnio przy wyborze zwycięzcy, a nawet - o zgrozo - przechodzi to na wszystkie pozostałe numery tego własciciela. Dlatego Smolar zastrzegł sobie, że chce wiedzieć o WSZYSTKICH numerach, jakie uczestnik posiada (zastrzegli to sobie nawet w regulaminie, żeby była jasność).
Nikt od Smolara istnienia tego tajnego algorytmu nie potwierdzi nawet na mękach, emotka ale on istnieje. Ja to wiem. Tak, tak, jak raz popadniesz w szpony Szatana toś przepadł emotka

Taka odpowiedź jakoś nie jest satysfakcjonująca emotka Chyba jednak lepiej nie korzystać z tego forum, gdy ma się pytania.
Ps. Jak znajdujesz czas na odpowiedzi, praktycznie każdemu, kto zada jakieś pytanie?Nie masz życia poza tą stronką? :-D
Miłego dnia, uciekam korzystać z pięknej pogody emotka Polecam innym!
1 darog 0

darog

#6496324 Napisano: 10.06.2018 16:16:54
mampytanie napisał(a):

cb656 napisał(a):

mampytanie napisał(a):

Taka odpowiedź jakoś nie jest satysfakcjonująca emotka Chyba jednak lepiej nie korzystać z tego forum, gdy ma się pytania.
Ps. Jak znajdujesz czas na odpowiedzi, praktycznie każdemu, kto zada jakieś pytanie?Nie masz życia poza tą stronką? :-D

JA TAM cb656 lubie, często jest pomocny, rzeczywiście wnikliwie cytuje, odp, regulaminy czyta,,,ale tyle sarkazmu co dziś?? uff zaskoczenie.

mampytanie

#6496348 Napisano: 10.06.2018 18:38:44
cb656 napisał(a):

mampytanie napisał(a):

Jak znajdujesz czas na odpowiedzi, praktycznie każdemu, kto zada jakieś pytanie? Nie masz życia poza tą stronką? :-D

Wzruszyła mnie troska o mój czas i moje życie. Łał... Jakiż wrażliwy Człowiek z Ciebie! Nie znamy się zupełnie, a jednak widzę prawdziwą troskę, zainteresowanie... mało jest dziś takich emotka

Z mojej strony nie było żadnej ironii, a po prostu zwykłe zapytanie, ponieważ nie trudno zauważyć, że często odpowiadasz innym forumowiczom (co jest oczywiście miłe i co jak najbardziej popieram). Szkoda, że aż tak sarkastyczne podejście z Twojej strony trafiło na mnie, bo pytanie zadane przeze mnie było tylko normalnym pytaniem, oczekującym normalnej odpowiedzi emotka Jakoś nie bardzo jest to zachęcające, by w przyszłości zadawać kolejne pytania tu na forum, a szkoda. Nie znam Cię, więc nie mogę stwierdzić, czy Cię lubię, czy nie lubię, bo nie w taki sposób się to owe stwierdzenie odbywa. 
Może czasem mniejszy sarkazm do obcych bardziej się opłaci, zachęcisz innych do udzielania się na forum emotka  Póki co na mnie zadziałało w drugą stronę, a szkoda, bo fajna ta stronka emotka
0 0

mampytanie

#6496350 Napisano: 10.06.2018 18:44:52
cb656 napisał(a):

mampytanie napisał(a):

Szkoda, że aż tak sarkastyczne podejście z Twojej strony trafiło na mnie, bo pytanie zadane przeze mnie było tylko normalnym pytaniem, oczekującym normalnej odpowiedzi emotka  

Twoje normalne pytanie doświadczyło mojej normalnej odpowiedzi w takich sytuacjach. emotka
Czyli: więcej uśmiechu, ludzie!! Co tak sztywno?! Jestem bardzo pogodnym człowiekiem emotka

Dzięki emotka nie każdy (a na pewno nie ja:-P) jest przyzwyczajony do sarkazmu na porządku dziennym emotka
milego wieczoru!
0 0

luko922

#6497533 Napisano: 13.06.2018 15:32:58
Nie było wyników z Tymbarku? emotka
0 0

aanneettaa

#6497556 Napisano: 13.06.2018 16:14:59
DINO?
0 0

loteryjny

#6498104 Napisano: 14.06.2018 15:06:35
Kasztelan smsował dziś może?
0 0

rebelmen

#6498321 Napisano: 14.06.2018 20:19:38
luko922 napisał(a):

Nie było wyników z Tymbarku?  emotka

Były już.
0 0

freyja88

#6498322 Napisano: 14.06.2018 20:22:14
aanneettaa napisał(a):

DINO?

ale co Dino?
Jeśli chodzi o loterię Warka/Heineken to losowanie będzie dopiero w połowie lipca.
0 0

loteryjny

#6498344 Napisano: 14.06.2018 20:46:32
freyja88 napisał(a):

aanneettaa napisał(a):

DINO?

ale co Dino?
Jeśli chodzi o loterię Warka/Heineken to losowanie będzie dopiero w połowie lipca.

Masz rację tylko częściowo - losowanie będzie w przypadku nierozdania nagród z etapów dziennych (punkty czasowe).
0 0

alan84

#6498416 Napisano: 15.06.2018 00:50:49
harnasiu czekam za tv ;(
0 0

mahuska

#6498834 Napisano: 15.06.2018 21:45:12
KAsztelan za wczoraj już był? Osłabia mnie ten konk
0 0

loteryjny

#6498870 Napisano: 15.06.2018 22:51:03
mahuska napisał(a):

Tak, był.
0 0

mahuska

#6499066 Napisano: 16.06.2018 21:46:36
loteryjny napisał(a):

mahuska napisał(a):

Tak, był.

dzięki emotka
0 0

izak1000

#6499088 Napisano: 16.06.2018 23:09:25
loteryjny napisał(a):

freyja88 napisał(a):

aanneettaa napisał(a):

DINO?

ale co Dino?

Masz rację tylko częściowo - losowanie będzie w przypadku nierozdania nagród z etapów dziennych (punkty czasowe).

W tej loterii  "Piłka w Dino"  będzie tylko jedno losowanie  nagród w dniu 19 lipca  2018r. (pkt 12.1 regulaminu.).
0 0

loteryjny

#6499090 Napisano: 16.06.2018 23:15:11
izak1000 napisał(a):

loteryjny napisał(a):

freyja88 napisał(a):

aanneettaa napisał(a):

DINO?

ale co Dino?

W tej loterii  "Piłka w Dino"  będzie tylko jedno losowanie  nagród w dniu 19 lipca  2018r. (pkt 12.1 regulaminu.).

Sorki, pomyliłem z warką w Kauflandzie emotka
0 0

mahuska

#6499676 Napisano: 18.06.2018 23:32:33
a ja mam pytanko co do tego konkursu w Dino...
Co te bilety takie drogie?? Na necie widziałam max 200 od os.... jakaś loża vip?
0 0

estrelitta

#6500898 Napisano: 21.06.2018 19:03:30
Pomocy! Wyblakł mi paragon z Leclerca z produktem Develey - widać nr paragonu ale strona z datą i produktami jest całkiem nieczytelna - chyba że pod kątem ledwo. Jak się Smolar na to zaopatruje? Czy da mi coś wzięcie duplikatu? Miał ktoś kiedyś taką sytuację? W końcu to nie moja wina, że mają takie tusze w drukarce emotka
0 0