Smolar

darog

#6513822 Napisano: 27.07.2018 16:15:13
kawazczekolada napisał(a):

ongis napisał(a):

cherry_coke napisał(a):

darog napisał(a):

Mi np zależy by sponsor wiedział, że Smolar nagrody  nie wydał i szantażował: że albo zapłaci się za "ponowną"? wysyłke,,albo nagroda przepada,,,
A dlaczego ma się płacić za "ponowną" przesyłkę? Skoro przez pół roku Smolar nie ma zamiaru podać numeru nadania "tej pierwszej" i wyjaśniać w DPD - dlaczego niby nie dotarła..? Ja num nie znam- więc reklamacji nie ma jak do DPD zgłaszac. Smolara tez to nie interesuje, choć niby skoro zapłacić za przesyłke- powinien rozliczyć - dlaczego DPD nie zrealizowało umowy i dołączyć moje materiały pisane do DPD- gdzie oni twierdzili (i słusznie) że bez nr nadania przesyłki nic nie mogą.. 

Nie chcę Cię w żaden sposób oceniać, bo każdy ma prawo załatwiać swoje sprawy po swojemu, ale być może część Twoich problemów wynika ze sposobu w jaki je próbujesz załatwić. Mi nieodebrane przesyłki wysyłali ponownie bez żadnego problemu. Wystarczył mail z prośbą, bez żadnej reklamacji nadawali ponownie przesyłkę. 

Dokładnie to samo a jak ładnie poprosiłem to i nr nadania sms dostałem. 

Do mnie zadzwonili że przesyłka wróciła i czy na pewno adres się zgadza. Powiedzieli samo ze nadadzą przesyłkę jeszcze raz... i nic nie mówili o płaceniu emotka

na szczeście jest wszystko czarno na białym - czyli żądanie w mailu Smolara zapłaty za przesyłke etc...

Skoro  nie chcieli ani w DPD wyjaśniac, ani pisac reklamacji...znaczy było coś nieteges...
Odbiorca tez mógłby napisac reklamacje, ale niemożliwe z powodu braku nr przesyłki..

trudno tez uwierzyć ze 2 krotnie listonosz nie wrzucił awizo - jesli chodzi o Smolara odp na reklamacje..
Strasznie musiało ich to wku..r..wić, że ktos pisze reklamacje i domaga sie towaru pełnowartosciowego z metkami, a jeszcze bardziej musiało wkur..wi..ć, ze przesyłka była otwierana w obecnosci kuriera, dokumentacja zdjeciowa i dokument wystawiony przez kuriera..o nienaruszeniu przesyłki zewnetrznej i stwierdzenie naruszenia towaru wew..Może pierwszy raz widzieli tak dokładnie udokumentowaną sprawe...

Ale..w zasadzie na postępowanie sądowe jest chyba 2 lata..
0 0

darog

#6513824 Napisano: 27.07.2018 16:29:21
superloser napisał(a):

cherry_coke napisał(a):

DAROG - Organizator nie ma prawa zatrzymać niewydanych nagród. Zapis "pozostają do dyspozycji Organizatora" oznacza, że Fundator płaci mniej za akcje promocyjne. To, że Agencja zamiast wydania 25 samochodów wyda tylko 5, bo samochód przypisany do kodu a nie do bramki, nie znaczy, że Organizator zatrzymaje 20 samochodów. Fundator dostaje faktury na 5 nagród a UC dostaje podatek od 5 a nie 25 nagród. 
Agencje muszą wyspowiadač się z każdego wydanego grosza.
Ps. Czasami wystarczy zadzwonič (Smolar, i360 czy Albedo odbierają, rozmawiają nawet oddzwaniają) I zapytać, co stało się z nagrodą. Reklamacja nie zawsze jest pierwszym krokiem do "nagrody". 

@ superloser, O. dzięki, nie wiedziałem na jakiej zasadzie jest "w dyspozycji organizatora". zatem skoro towar był zakupiony, wysłany do laureata, odesłany z powodu braków oraz śladów użytkowania z powodu min zerwanych metek..znaczy że "gdzieś" ten towar jest...i Organizator go przetrzymuje..choć wydaje mi się że nie ma do tego prawa? 

ps. reklamacja poszła po kilku mailach, kiedy pan Rober w końcu napisał agresywnie "DOŚC!!!" kiedy po raz ufff..chyba czwarty??!! został wysłany mail z PROŚBĄ o podanie Sponsora...
Wiesz..reklamacja to stanie na poczcie, znaczek na polecony,, drukowanie, zbieranie "dowodów" , ze 3 strony korespondencji z DPD, wymiana maili z Smolarem..etc,,, do ostatniej chwili i z wielką niechęcią takie rzeczy się robi..

A gdyby to były tylko telefony? bez maili, bez reklamacji.. to w tej chwili żadnej szansy by nie było na pogrożenie paluszkiem w stronę Smolara "bądź uczciwy...bo jest wszystko czarno na białym i kłopoty się szykują"..
0 0

darog

#6513935 Napisano: 27.07.2018 21:05:53
superloser napisał(a):

darog napisał(a):

superloser napisał(a):

cherry_coke napisał(a):

REKLAMACJE pisze sie na papierze, wysyła kurierem albo listem poleconym. Reklamacje na email sa lekceważone.

Uszkodzone nagrody to STRATY, do odpisu - też się je rozlicza. 
Nie dziwie się, że Smolar tak podchodzi do ciebie... masz takie podejscie jak kasjerki w Biedronce. Mało w głowie dużo w  "ustach" (delikatnie pisząc)

Tyle na koniec. 

Jestem tego samego zdania, w regulaminie jest jasno: jak ma wyglądać reklamacja. I tak wyglądała. 
Jestem zdania, że szybko można sprawy załatwić (ja wole jednym mailem/ KTOŚ WOLI ROZMOWĄ TEL - ktora nigdy nie będzie dowodem) Zapytanie - to nie reklamacja. 
Numer nadania paczki bym podał mailem..kto jest Sponsorem też, numer nadania listu poleconego z odp na mail - też bym podał. Nawet uznałbym to za obowiązek tej firmy/ czy tez pana "R"
Też bym sie wkurzył, że jest ktoś- kto "darowanemu koniowi w zęby zagląda" i ośmiela się wyjaśniać sprawy..i kilka razy prosić o numer nadania przesyłek, pytać: kto jest Sponsorem? 
-----------------------------
Rzeczywiście mało ktoś tu ma w głowie, by żądać czarno na białym pieniędzy za wysyłkę paczki...to jakby "próba wyłudzenia" ? 
A nawet nie próba....pieniądze za ponowne wysłanie nie poszły do snmolara to i nagroda od pół roku nie wysłana.. taki tam "szantażyk"...
Ciekawe jakby snmolar rozliczył wpływ gotówki ze strony zwycięzcy za przesłanie nagrody...(pewnie pani z kasy biedronki wie?) 
Nigdzie tego w regulaminie nie ma.. -mało trzeba miec w głowie by takie coś pisac..

W kilku mailach pisał o wszystkim..cytował regulamin o tym, że kurier zostawia awizo...i tak wielkie ograniczenie sprawia- że nie moze przyjąc do wiadomosci, że nie zostawia..-co wiecej Smolar dokument od DPD ma.. z treścią iz NIE ZOSTAWIA AWIZO..i kurier nie ma obowiązku dzwonienia.

Tyle  w temacie. Dobrze, że jednak to nie była ustna rozmowa tel z szantażykiem płacenia za przesyłke, a jednak mail..więc może ktoś tu ma wiecej w głowie od kogoś kto takie coś napisał...;-) 

0 0

kunlu

#6513946 Napisano: 27.07.2018 22:15:23
czy przychodza wam potwierdzenia od smolara w konkursie zywiec ITM?
0 0

notta

#6513956 Napisano: 27.07.2018 23:00:37
cb656 napisał(a):

darog napisał(a):

Rzeczywiście mało ktoś tu ma w głowie, by żądać czarno na białym pieniędzy za wysyłkę paczki... to jakby "próba wyłudzenia"? A nawet nie próba....pieniądze za ponowne wysłanie nie poszły do smolara to i nagroda od pół roku nie wysłana.. taki tam "szantażyk" (...)

W sumie, jak się zastanowić, to może i masz gdzieś tam rację. Ale wiesz co? W życiu liczy się też podejście do drugiego człowieka. Mnie tam nie dziwi, że jak chodzisz sztywny, jakbyś kij połknął i zasłaniasz się paragrafami, to traktowanie jest takie sobie, mówiąc delikatnie. Dałeś się poznać nie raz i nie dwa tu na forum jako pieniacz, więc stawiam dolary przeciwko orzechom, że i w życiu taki jesteś. A tacy mają trudno, oj trudno... No ale tak wybrałeś. Wybrałeś konkursy (a szczególnie te smolarowe) emotka jako sposób na życie, a nie zabawę. Trudno. Tacy też mają miejsce w szeregu. Trochę go fałdując emotka

Nie myślałam, że kiedyś nadejdzie ta chwila!  Muszę się przyznać, że zgadzam się z cb656 emotka
Ile więcej spraw można załatwić sprawniej i sympatyczniej z uśmiechem na twarzy. Sama z doświadczenia wiem, że zupełnie inaczej podchodzi się do klienta, który trafia do mnie z pozytywnym nastawieniem. Z roszczeniowymi delikwentami nawet nie dyskutuje, tylko odpalam tryb upierdliwy urzędnik emotka

edzia21

#6513958 Napisano: 27.07.2018 23:05:35
A ja tam lubię Smolara. Nigdy nie robią problemów - SĄ MILI! Wszystko zawsze załatwiam pomyślnie przez telefon, zawsze idą na rękę - widocznie "mam farta".

Miałam kiedyś taką sytuację, że wygrałam nagrodę która wymagała osobistego odbioru z Łodzi (zgodnie z zapisem w regulaminie). Głowiłam się jak to zrobię - duży gabaryt, nie mam dostawczaka ani przyczepki, a trochę km do Łodzi mam. Aż tu nagle dzwoni miły Pan z agencji i SAM proponuje, że wyślą mi ową nagrodę pod drzwi, żeby mnie nie fatygować tyle km, bo szkoda moich pieniędzy i czasu...KURTYNA.

notta

#6513960 Napisano: 27.07.2018 23:10:27
cb656 napisał(a):

ivanotta napisał(a):

Nie myślałam, że kiedyś nadejdzie ta chwila!  Muszę się przyznać, że zgadzam się z @cb656  emotka
Ile więcej spraw można załatwić sprawniej i sympatyczniej z uśmiechem na twarzy (...)

emotka emotka "Podłość ludzka nie zna granic" jak mówiła Dykielowa w "Wyjściu awaryjnym" emotka
Jak możesz? emotka emotka Ja zawsze pełen miłości bliźniego, życzliwie nieba bym wszystkim przychylił, usiłuję od lat uśmiechnąć te smutne buźki, a tu takie coś. Ej, no weź. emotka

Przecież to pozytywna wiadomość i chyba sobie za to piwko obalę emotka . Moja konkursowa lista postanowień noworocznych powoli się spełnia:
- zauroczyć Columbit w 2018 swoim wyjątkowym tekstem, które zasluży u nich na główną  emotka
- wygrać więcej niż w poprzednim roku  emotka
- zgodzić się z @cb656 emotka
 zostaje jeszcze tylko- wygrać auto w 2018  emotka

Gość: gosia16

#6513961 Napisano: 27.07.2018 23:13:23
Przepraszam,czy może mi ktoś wyjaśni c o co ten Pan żre się że Smolarem? O to że nie odebrał przesyłki,czy że Smolar nie wysłał,czy że nie było oryginalnego opakowania? Bo pogubiłam się trochę?Odnośnie opakowania -kiedys jeden z organizatorów napisał ,że nagroda została otwarta,aby mógł sprawdzić zawartość przed wysłaniem do mnie. I uważam że miał prawo wiedzieć czy wysyła towar prawidłowy i bez wad.
0 0

Gość: gosia16

#6513965 Napisano: 27.07.2018 23:27:41
superloser napisał(a):

gosia16 napisał(a):

Przepraszam,czy może mi ktoś wyjaśni c o co ten Pan żre się że Smolarem? O to że nie odebrał przesyłki,czy że Smolar nie wysłał,czy że nie było oryginalnego opakowania? Bo pogubiłam się trochę?Odnośnie opakowania -kiedys jeden z organizatorów napisał ,że nagroda została otwarta,aby mógł sprawdzić zawartość przed wysłaniem do mnie. I uważam że miał prawo wiedzieć czy wysyła towar prawidłowy i bez wad.

O to, że nie był sam w stanie odszukać w Regulaminie, że Eurocash S.A. z siedzibą w Komornikach jest Fundatorem nagród z Groszka. A potem coś niby otworzył przy kurierze a potem coś, że nie ma jakiś danych ... ale skoro otworzył to znaczy, że dotarło... emotka  

Ło,  to grubsza sprawaemotka  To ja się na takich nie znam,biorę co mi przyślą. Współczuję Smolarowi emotka
1 nkba 0

ongis

#6513966 Napisano: 27.07.2018 23:50:30
edzia21 napisał(a):

A ja tam lubię Smolara. Nigdy nie robią problemów - SĄ MILI! Wszystko zawsze załatwiam pomyślnie przez telefon, zawsze idą na rękę - widocznie "mam farta".

Miałam kiedyś taką sytuację, że wygrałam nagrodę która wymagała osobistego odbioru z Łodzi (zgodnie z zapisem w regulaminie). Głowiłam się jak to zrobię - duży gabaryt, nie mam dostawczaka ani przyczepki, a trochę km do Łodzi mam. Aż tu nagle dzwoni miły Pan z agencji i SAM proponuje, że wyślą mi ową nagrodę pod drzwi, żeby mnie nie fatygować tyle km, bo szkoda moich pieniędzy i czasu...KURTYNA.

Może konkurencja nie śpi i antyreklamę robi
0 0

agniehaha89

#6514021 Napisano: 28.07.2018 11:52:16
edzia21 napisał(a):

Ja też ich lubię. Wysyłam do niech paragony zwykłym listem i zawsze dochodzą. emotka  
2 notta, nkba 0

delvitto

#6514031 Napisano: 28.07.2018 12:55:05
agniehaha89 napisał(a):

edzia21 napisał(a):

Ja też ich lubię. Wysyłam do niech paragony zwykłym listem i zawsze dochodzą. emotka  

ja mam co nieco zastrzeżeń co do niektórych poczynań Smolara, mianowicie regulaminowe zapisy o sprawdzaniu wszystkich telefonów u operatora, i wysyłka nagród o zaniżonych cenach, jednak chwilę się podąsam, a potem po prostu się cieszę, i gram dalej emotka  Podoba mi się, że wymagają paragony, myślę że rzetelnie je sprawdzają. Podoba mi się, że mają w ofercie wiele konkursów z których zawsze coś można sobie wybrać. Ogólnie, plusy przewyższają minusy, i też ich lubię emotka

Gość: amif

#6514127 Napisano: 29.07.2018 07:21:12
agniehaha89 napisał(a):

edzia21 napisał(a):

też tak robiłam, do czasu, po stracie kilku nagród, bo jak twierdzili paragony nie doszły zaczęłam wysyłać polecone, kiedyś fajnie działali, po jednej z wymian @ prawdopodobnie z prezesem są na mojej czarnej liście
0 0

rebelmen

#6514134 Napisano: 29.07.2018 09:08:39
Czy ktoś dostał nagrody od Smolara Słowa dają moc? Jedna osoba się chwaliła ale dostała niepełna przesyłkę.
0 0

magisterek

#6514138 Napisano: 29.07.2018 09:39:21
rebelmen napisał(a):

Czy ktoś dostał nagrody od Smolara Słowa dają moc? Jedna osoba się chwaliła ale dostała niepełna przesyłkę.

Dostałem SMS, że ze względu na opóźnienia w produkcji nagrody II Stopnia - koszulki - nagrody te będą wysyłane za 2 tygodnie dopiero i ładnie przepraszają emotka

I to mi się podoba u SMOLARA emotka Krótko, profesjonalnie i na temat!
1 delvitto 0

asiatko

#6514280 Napisano: 29.07.2018 21:18:33
pytanko
w oświadczeniu do konka Piłka w Dino do biletów trzeba podać numer pesel i dowodu. Myslicie ze to dlatego iż bilety bedą imienne?
0 0

karola-00

#6514302 Napisano: 29.07.2018 22:42:58
asiatko napisał(a):

pytanko
w oświadczeniu do konka Piłka w Dino do biletów trzeba podać numer pesel i dowodu. Myslicie ze to dlatego iż bilety bedą imienne?

Teraz w smolarze zeby dostać bilety za 40zł trzeba takie dane podawać?
0 0

agakaz2

#6514327 Napisano: 30.07.2018 05:49:51
asiatko napisał(a):

pytanko

Bilety na mecz przeważnie są imienne i nie tylko na piłkę, żużel też
0 0

notta

#6514330 Napisano: 30.07.2018 07:05:33
cb656 napisał(a):

karola-00 napisał(a):

TAK emotka Smolar nie lubi "zawodowych" konkursowiczów, nazywając ich "nienormalnymi" i usiłuje za wszelką cenę obrzydzić im życie, rzucając kłody pod nogi. Mam to oświadczenie na piśmie w mailu, ale nie mogę zacytować dosłownie, bo jest tam zawarta klauzula o zakazie rozpowszechniania. emotka emotka

Ale na maila możesz podesłać emotka ?
0 0

rebelmen

#6514333 Napisano: 30.07.2018 07:11:31
ivanotta napisał(a):

cb656 napisał(a):

karola-00 napisał(a):

TAK emotka Smolar nie lubi "zawodowych" konkursowiczów, nazywając ich "nienormalnymi" i usiłuje za wszelką cenę obrzydzić im życie, rzucając kłody pod nogi. Mam to oświadczenie na piśmie w mailu, ale nie mogę zacytować dosłownie, bo jest tam zawarta klauzula o zakazie rozpowszechniania. emotka emotka

Ale na maila możesz podesłać emotka ?

Tez bym to z chęcią przeczytał na mailu.
0 0