Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
darog
Postów 2949
Data rejestracji 19.11.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane 5
na szczeście jest wszystko czarno na białym - czyli żądanie w mailu Smolara zapłaty za przesyłke etc...
Skoro nie chcieli ani w DPD wyjaśniac, ani pisac reklamacji...znaczy było coś nieteges...
Odbiorca tez mógłby napisac reklamacje, ale niemożliwe z powodu braku nr przesyłki..
trudno tez uwierzyć ze 2 krotnie listonosz nie wrzucił awizo - jesli chodzi o Smolara odp na reklamacje..
Strasznie musiało ich to wku..r..wić, że ktos pisze reklamacje i domaga sie towaru pełnowartosciowego z metkami, a jeszcze bardziej musiało wkur..wi..ć, ze przesyłka była otwierana w obecnosci kuriera, dokumentacja zdjeciowa i dokument wystawiony przez kuriera..o nienaruszeniu przesyłki zewnetrznej i stwierdzenie naruszenia towaru wew..Może pierwszy raz widzieli tak dokładnie udokumentowaną sprawe...
Ale..w zasadzie na postępowanie sądowe jest chyba 2 lata..
darog
Postów 2949
Punkty karne 0
Konkursy dodane 5
ps. reklamacja poszła po kilku mailach, kiedy pan Rober w końcu napisał agresywnie "DOŚC!!!" kiedy po raz ufff..chyba czwarty??!! został wysłany mail z PROŚBĄ o podanie Sponsora...
Wiesz..reklamacja to stanie na poczcie, znaczek na polecony,, drukowanie, zbieranie "dowodów" , ze 3 strony korespondencji z DPD, wymiana maili z Smolarem..etc,,, do ostatniej chwili i z wielką niechęcią takie rzeczy się robi..
A gdyby to były tylko telefony? bez maili, bez reklamacji.. to w tej chwili żadnej szansy by nie było na pogrożenie paluszkiem w stronę Smolara "bądź uczciwy...bo jest wszystko czarno na białym i kłopoty się szykują"..
darog
Postów 2949
Punkty karne 0
Konkursy dodane 5
Jestem zdania, że szybko można sprawy załatwić (ja wole jednym mailem/ KTOŚ WOLI ROZMOWĄ TEL - ktora nigdy nie będzie dowodem) Zapytanie - to nie reklamacja.
Numer nadania paczki bym podał mailem..kto jest Sponsorem też, numer nadania listu poleconego z odp na mail - też bym podał. Nawet uznałbym to za obowiązek tej firmy/ czy tez pana "R"
Też bym sie wkurzył, że jest ktoś- kto "darowanemu koniowi w zęby zagląda" i ośmiela się wyjaśniać sprawy..i kilka razy prosić o numer nadania przesyłek, pytać: kto jest Sponsorem?
-----------------------------
Rzeczywiście mało ktoś tu ma w głowie, by żądać czarno na białym pieniędzy za wysyłkę paczki...to jakby "próba wyłudzenia" ?
A nawet nie próba....pieniądze za ponowne wysłanie nie poszły do snmolara to i nagroda od pół roku nie wysłana.. taki tam "szantażyk"...
Ciekawe jakby snmolar rozliczył wpływ gotówki ze strony zwycięzcy za przesłanie nagrody...(pewnie pani z kasy biedronki wie?)
Nigdzie tego w regulaminie nie ma.. -mało trzeba miec w głowie by takie coś pisac..
W kilku mailach pisał o wszystkim..cytował regulamin o tym, że kurier zostawia awizo...i tak wielkie ograniczenie sprawia- że nie moze przyjąc do wiadomosci, że nie zostawia..-co wiecej Smolar dokument od DPD ma.. z treścią iz NIE ZOSTAWIA AWIZO..i kurier nie ma obowiązku dzwonienia.
Tyle w temacie. Dobrze, że jednak to nie była ustna rozmowa tel z szantażykiem płacenia za przesyłke, a jednak mail..więc może ktoś tu ma wiecej w głowie od kogoś kto takie coś napisał...;-)
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
kunlu
Postów 564
Data rejestracji 04.08.2012
Punkty karne 0
Konkursy dodane
notta
Postów 8824
Data rejestracji 20.02.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane 4
Ile więcej spraw można załatwić sprawniej i sympatyczniej z uśmiechem na twarzy. Sama z doświadczenia wiem, że zupełnie inaczej podchodzi się do klienta, który trafia do mnie z pozytywnym nastawieniem. Z roszczeniowymi delikwentami nawet nie dyskutuje, tylko odpalam tryb upierdliwy urzędnik
Szczęśliwych paragonów życzę
|
Polecajki: Sprzedawaj na Vinted https://www.vinted.pl/invite/ivanotta | Zyskaj cashback za swoje zakupy https://letyshops...l/winwin?ww=26416744 | https://shop.orif...m/PL-notta/bzeBoO6hK
edzia21
Postów 9843
Data rejestracji 27.03.2011
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Miałam kiedyś taką sytuację, że wygrałam nagrodę która wymagała osobistego odbioru z Łodzi (zgodnie z zapisem w regulaminie). Głowiłam się jak to zrobię - duży gabaryt, nie mam dostawczaka ani przyczepki, a trochę km do Łodzi mam. Aż tu nagle dzwoni miły Pan z agencji i SAM proponuje, że wyślą mi ową nagrodę pod drzwi, żeby mnie nie fatygować tyle km, bo szkoda moich pieniędzy i czasu...KURTYNA.
\"Kopciuszek jest dowodem na to, że nowa para butów może odmienić życie...\"
notta
Postów 8824
Data rejestracji 20.02.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane 4
- zauroczyć Columbit w 2018 swoim wyjątkowym tekstem, które zasluży u nich na główną
- wygrać więcej niż w poprzednim roku
- zgodzić się z @cb656
zostaje jeszcze tylko- wygrać auto w 2018
Gość: gosia16
Gość: gosia16
ongis
Postów 122
Data rejestracji 08.06.2017
Punkty karne 0
Konkursy dodane
agniehaha89
Postów 1331
Data rejestracji 08.09.2016
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Im więcej dajesz z siebie, tym więcej osiągniesz
delvitto
Postów 1781
Data rejestracji 14.03.2014
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: amif
rebelmen
Postów 496
Data rejestracji 04.07.2017
Punkty karne 1
Konkursy dodane
magisterek
Postów 905
Data rejestracji 09.02.2014
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dostałem SMS, że ze względu na opóźnienia w produkcji nagrody II Stopnia - koszulki - nagrody te będą wysyłane za 2 tygodnie dopiero i ładnie przepraszają
I to mi się podoba u SMOLARA
asiatko
Postów 1502
Data rejestracji 06.02.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
w oświadczeniu do konka Piłka w Dino do biletów trzeba podać numer pesel i dowodu. Myslicie ze to dlatego iż bilety bedą imienne?
karola-00
Postów 95
Data rejestracji 07.02.2013
Punkty karne 0
Konkursy dodane
agakaz2
Postów 8220
Data rejestracji 07.05.2017
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
Gram by spełniać marzenia.
notta