Smolar

vazzz

#6762973 Napisano: 04.02.2021 10:28:18
prosiaczek napisał(a):

No dobra, tylko czy z konkursu nie robi się loteria? Napisz słaby tekst, może wygrasz? Jak się to ma do regulaminu i pitolenia o oryginalnym humorze

A jak się ma regulamin do nagradzanych prac w większości przypadków? Chociażby w konkursach na Fb- dokończ zdanie- wygrywa epopeja na 100 zdań, napisz dlaczego...- wygrywa zdjęcie lub filmik, pokaż na zdjęciu jak TY pieczesz ciasto- zdjęcie babci, która coś piecze. Był też konkurs na Fb gdzie w regulaminie jasno było napisane, że nagrodzą prace z humorem, które komisję najbardziej rozbawią. Pytanie brzmiało: Jakie są Twoje noworoczne postanowienia? I tą jakże zabawną, kreatywną odpowiedzią od której boki można było zrywać ze śmiechu została taka: "Chcę zobaczyć Morskie Oko, ponieważ nigdy tam nie byłam". Albo na pytanie: Co Cię najbardziej bawi? Wygrała odpowiedź: "Moją córkę najbardziej śmieszy jak ktoś puści głośnego bąka" (odpowiedź godna pierwszego miejsca).

fiona25

#6762981 Napisano: 04.02.2021 10:49:04
vazzz napisał(a):

prosiaczek napisał(a):

No dobra, tylko czy z konkursu nie robi się loteria? Napisz słaby tekst, może wygrasz? Jak się to ma do regulaminu i pitolenia o oryginalnym humorze

A jak się ma regulamin do nagradzanych prac w większości przypadków? Chociażby w konkursach na Fb- dokończ zdanie- wygrywa epopeja na 100 zdań, napisz dlaczego...- wygrywa zdjęcie lub filmik, pokaż na zdjęciu jak TY pieczesz ciasto- zdjęcie babci, która coś piecze. Był też konkurs na Fb gdzie w regulaminie jasno było napisane, że nagrodzą prace z humorem, które komisję najbardziej rozbawią. Pytanie brzmiało: Jakie są Twoje noworoczne postanowienia? I tą jakże zabawną, kreatywną odpowiedzią od której boki można było zrywać ze śmiechu została taka: "Chcę zobaczyć Morskie Oko, ponieważ nigdy tam nie byłam". Albo na pytanie: Co Cię najbardziej bawi? Wygrała odpowiedź: "Moją córkę najbardziej śmieszy jak ktoś puści głośnego bąka" (odpowiedź godna pierwszego miejsca).

Powiedz,że żartujesz...please... 
0 0

FBbeata7

#6762982 Napisano: 04.02.2021 10:49:05
prosiaczek napisał(a):

Bardzo interesująca dyskusja. Pozwolę sobie sięgnąć do regulaminu w/w konkursu:
Komisja konkursowa oceniając rozwiązanie Zadania konkursowego (prace) weźmie pod uwagęprzede wszystkim następujące kryteria:
− zgodność pracy z postanowieniami Regulaminu;
− kreatywność;
− humor i niebanalny dowcip;
− oryginalność.

Nie oceniam osoby - oceniam teksty. Żodyn, żodyn nie jest szczególnie kreatywny, oryginalny z niebanalnym dowcipem. Piszę to obojętnie, bez zazdrości - bo w tym konku nie biorę udziału bo... to Smolar. emotka
Radości z wygranej nie chce nikomu odbierać - niech mu ulży w budżecie domowym, niech kupi sobie coś fajnego.
Ale te teksty sa po prostu słabe. Skupmy się na regulaminie. Jeśli są tam wytyczne (jak przeze mnie wypisane) a wygrywają takie teksty, tym samym należałoby się starać pisac byle jak pod agencję, to ten konkurs zaczyna nosić znamiona loterii. A nie konkursu KREATYWNEGO. Bo wygrywa zwykły wpis, a nie KREATYWNY oryginalny z niebanalnym dowcipem. Wychodzi na to,że w Smolarze żeby wygrac trzeba grać i... pisać byle co, wysyłac byle co, może wybiorą. Jak w loterii.

Jak wszędzie,żeby wygrać trzeba grać,np. w pastach do zębów , 2 różne konki, wysłałam ten sam tekst- jeden wygrał pasty, drugi nic nie wygrał.Był dobry?Nie był dobry?Jak to mówią: ,, Nie to jest piękne, co jest piękne , ale co się komu podoba."Tego się trzeba trzymać, grać w takie konkursy, które się nam podobają, starać się ,pisać składnie oraz poprawnie, ale finał nie zawsze przyniesie zwycięstwo.Jak to w życiu.Życzę wielu wspaniałych nagród dla wszystkich i dreszczyka emocji , kiedy zadzwonią z informacją o głównej.
0 0

vazzz

#6762983 Napisano: 04.02.2021 10:58:26
fiona25 napisał(a):

vazzz napisał(a):

prosiaczek napisał(a):

Powiedz,że żartujesz...please... 

Nie żartuję emotka
0 0

olunka

#6763001 Napisano: 04.02.2021 12:20:25
czy ktoś nie dostał weryfikacji - Obsypało nagrodami? albo czy ktos nie dostał weryfikacji a dostał bon?
0 0

glamlady88

#6763002 Napisano: 04.02.2021 12:33:32
olunka napisał(a):

czy ktoś nie dostał weryfikacji - Obsypało nagrodami? albo czy ktos nie dostał weryfikacji a dostał bon?

Ja nie dostałam weryfikacji
0 0

olunka

#6763003 Napisano: 04.02.2021 12:34:42
glamlady88 napisał(a):

olunka napisał(a):

Ja nie dostałam weryfikacji

dzieki, czyli czekamy:)
0 0

prosiaczek

#6763011 Napisano: 04.02.2021 12:52:08
A dostał ktoś coś z psiego patrolu? ja wygrałam puzzle, ale nie ma ich i nie ma
0 0

kejm

#6763132 Napisano: 04.02.2021 18:33:53
prosiaczek napisał(a):

Nie dostałam. Ale z tego co pamietam było pozytywne potwierdzenie paragonu. 

baxter

#6763178 Napisano: 04.02.2021 23:39:31
kejm napisał(a):

prosiaczek napisał(a):

Nie dostałam. Ale z tego co pamietam było pozytywne potwierdzenie paragonu. 

Jeszcze nie wysyłali, w lutym maja wysylac ale nie pamietam do kiedy, bylo w regulaminie

olunka

#6763669 Napisano: 08.02.2021 16:30:51
a czy z tej loterii byly maile z weryfikacją?
https://www.e-kon...18.html#.YCFY23ndjIU
0 0

maverick

#6763676 Napisano: 08.02.2021 16:54:20
Dziś poszły mejla z info od DPD, że Smolar wysłał za ich pośrednictwem bony z konkursu "Poranny smak wygranej" emotka
0 0

anialistopad

#6763678 Napisano: 08.02.2021 17:01:55
Co jeszcze Smolar dziś wysłał? W poranny smak wygranej nie wygralam. Misie z cocollino może?
0 0

agakaz2

#6763688 Napisano: 08.02.2021 17:42:21
anialistopad napisał(a):

Co jeszcze Smolar dziś wysłał? W poranny smak wygranej nie wygralam. Misie z cocollino może?

urodzinowa wygrana z E
0 0

kaliope86

#6763692 Napisano: 08.02.2021 17:58:20
anialistopad napisał(a):

no właśnie też się zastanawiam... Obstawiam misie z cocolino aczkolwiek czekam jeszcze na kartę do empiku z tymbarka...
0 0

magdalena-chili

#6763695 Napisano: 08.02.2021 18:10:05
kaliope86 napisał(a):

anialistopad napisał(a):

no właśnie też się zastanawiam... Obstawiam misie z cocolino aczkolwiek czekam jeszcze na kartę do empiku z tymbarka...

jeśli wybór z tych dwóch opcji - to pewnie miśki, bo ja czekam na tymbark, a nie mam info 
1 kaliope86 0

edzia21

#6763704 Napisano: 08.02.2021 19:06:36
agakaz2 napisał(a):

anialistopad napisał(a):

urodzinowa wygrana z E

A te wygrane nie mialy przyjsc na maila - E?
0 0

agakaz2

#6763705 Napisano: 08.02.2021 19:12:28
edzia21 napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

anialistopad napisał(a):

urodzinowa wygrana z E

główne nie, dodatkowe tak
0 0

edzia21

#6763708 Napisano: 08.02.2021 19:18:23
agakaz2 napisał(a):

edzia21 napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

anialistopad napisał(a):

urodzinowa wygrana z E

główne nie, dodatkowe tak

ok, to w sumie spoko emotka
myślałam że wszystko ma "e-wydanie" emotka
0 0

nataliaenzo

#6763723 Napisano: 08.02.2021 21:14:32
Czy wysyłają maile z akceptacją paragonów na coccolino czy od razu misie? 
0 0