Visa Konkursy

apoccalipsa

#6441582 Napisano: 13.12.2017 16:31:53
bc14 napisał(a):

Nagradzają długie epopeje czy krótkie odpowiedzi?

jest limit znaków - 1000 
0 0

erwu76

#6441594 Napisano: 13.12.2017 16:47:15
dwaburekoty napisał(a):

Dodatkowo spośród Zgłoszeń przesłanych do Organizatora w czterech pierwszych tygodniach trwania Konkursu, Komisja w oparciu o kryteria atrakcyjności, kreatywności oraz oryginalności, wybierze 12 (dwanaście) Zgłoszeń, których autorom zostanie przyznane prawo do Nagrody Głównej.

To fragment z regulaminu Visa. Czy to oznacza, że o Koreę już nie ma co grać? Konkurs zaczął się 16.11.....

Na stronie konkursu w zakładce "Zwycięzcy" są rozpisane wszystkie tygodnie. Dziś ostatni dzień tygodnia czwartego, czyli teoretycznie szansa jeszcze jest.

Z kolei na naszym forum już ktoś napisał (edit: gratulacje bonitta emotka ), że wygrał wyjazd do Utah, ale to też nie znaczy, że wszystkie wyjazdy rozdane. Nigdzie nie jest napisane, jak wyjazdy będą dzielić, np. że jeden tygodniowo, tym bardziej, że wycieczek jest 6 emotka / 4 tygodnie.

bonitta

#6441602 Napisano: 13.12.2017 17:05:12
erwu76 napisał(a):

dwaburekoty napisał(a):

Dodatkowo spośród Zgłoszeń przesłanych do Organizatora w czterech pierwszych tygodniach trwania Konkursu, Komisja w oparciu o kryteria atrakcyjności, kreatywności oraz oryginalności, wybierze 12 (dwanaście) Zgłoszeń, których autorom zostanie przyznane prawo do Nagrody Głównej.

To fragment z regulaminu Visa. Czy to oznacza, że o Koreę już nie ma co grać? Konkurs zaczął się 16.11.....

Na stronie konkursu w zakładce "Zwycięzcy" są rozpisane wszystkie tygodnie. Dziś ostatni dzień tygodnia czwartego, czyli teoretycznie szansa jeszcze jest.

Z kolei na naszym forum już ktoś napisał, że wygrał wyjazd do Utah, ale to też nie znaczy, że wszystkie wyjazdy rozdane.

Ja wygrałam Utah z drugiego tygodnia, to chyba faktycznie ostateczny termin na rozdanie głównych a to dlatego, że najpóźniej 10 stycznia muszę dostarczyć do organizatora numery wiz, moje i męża. Wczoraj złożyłam podanie o wizy (160 dolarów od łebka - masakra) i termin na rozmowy z konsulem mamy na 3 stycznia. Jeśli konsul odmówi wiz (a może) to nagroda przepada i jesteśmy w plecy o 320 dolarów emotka  Na ten moment cieszę się z tego tylko połowicznie bo martwię się formalnościami, organizator w żaden sposób nie wpływa na konsula (bo nie może). I teraz jak ktoś wygra 27 grudnia, powiadomią go załóżmy 5 stycznia, to już nie zrobi nic. Wylot jest 6 lutego. Także wydaje mi się, że faktycznie te wyjazdy będą rozdawane teraz (mnie powiadomiono 11 grudnia a zgłoszenie z 25 listopada). 
0 0

cc_investigator

#6441611 Napisano: 13.12.2017 17:13:50
bonitta napisał(a):

erwu76 napisał(a):

dwaburekoty napisał(a):

Z kolei na naszym forum już ktoś napisał, że wygrał wyjazd do Utah, ale to też nie znaczy, że wszystkie wyjazdy rozdane.

Ja wygrałam Utah z drugiego tygodnia, to chyba faktycznie ostateczny termin na rozdanie głównych a to dlatego, że najpóźniej 10 stycznia muszę dostarczyć do organizatora numery wiz, moje i męża. Wczoraj złożyłam podanie o wizy (160 dolarów od łebka - masakra) i termin na rozmowy z konsulem mamy na 3 stycznia. Jeśli konsul odmówi wiz (a może) to nagroda przepada i jesteśmy w plecy o 320 dolarów emotka  Na ten moment cieszę się z tego tylko połowicznie bo martwię się formalnościami, organizator w żaden sposób nie wpływa na konsula (bo nie może). I teraz jak ktoś wygra 27 grudnia, powiadomią go załóżmy 5 stycznia, to już nie zrobi nic. Wylot jest 6 lutego. Także wydaje mi się, że faktycznie te wyjazdy będą rozdawane teraz (mnie powiadomiono 11 grudnia a zgłoszenie z 25 listopada). 

Moje doświadczenia są co prawda sprzed 5 lat, ale bardzo w uzyskaniu wizy pomogło nam pismo od organizatora w języku angielskim z informacją, że wygraliśmy wycieczkę w takim i takim konkursie organizowanym przez ... Przedstawiciel konsula dzwonił pod podany numer telefonu i potwierdzał ten fakt. Wizę dostaliśmy, wtedy kosztowała 100 USD/os.
1 joan 0

bonitta

#6441615 Napisano: 13.12.2017 17:19:15
cc_investigator napisał(a):

bonitta napisał(a):

erwu76 napisał(a):

dwaburekoty napisał(a):

Moje doświadczenia są co prawda sprzed 5 lat, ale bardzo w uzyskaniu wizy pomogło nam pismo od organizatora w języku angielskim z informacją, że wygraliśmy wycieczkę w takim i takim konkursie organizowanym przez ... Przedstawiciel konsula dzwonił pod podany numer telefonu i potwierdzał ten fakt. Wizę dostaliśmy, wtedy kosztowała 100 USD/os.

Prosiłam tych ludzi od VISA ale oni nie mogą mi dać nic praktycznie, bo tak naprawdę prawo do nagrody nabędę dopiero gdy przekażę im numery wiz... Dostałam co prawda potwierdzenie rezerwacji w hotelu ale wystawione tylko na mnie, nie ma tam nic o osobie towarzyszącej a jedziemy albo razem albo wcale. Jutro jeszcze spróbuję się z nimi skontaktować, czasu jest bardzo, bardzo malutko, nie ma żadnej możliwości przesunięcia terminu, na dodatek okres świąteczny i noworoczny po drodze.. Wiem z opinii innych, że VISA bardzo dba o nagrodzonych, może zgodzą się na jakieś pismo polecające emotka  
0 0

dwaburekoty

#6441622 Napisano: 13.12.2017 17:24:05
bonitta napisał(a):

Ja wygrałam Utah z drugiego tygodnia, to chyba faktycznie ostateczny termin na rozdanie głównych a to dlatego, że najpóźniej 10 stycznia muszę dostarczyć do organizatora numery wiz, moje i męża. Wczoraj złożyłam podanie o wizy (160 dolarów od łebka - masakra) i termin na rozmowy z konsulem mamy na 3 stycznia. Jeśli konsul odmówi wiz (a może) to nagroda przepada i jesteśmy w plecy o 320 dolarów  Na ten moment cieszę się z tego tylko połowicznie bo martwię się formalnościami, organizator w żaden sposób nie wpływa na konsula (bo nie może). I teraz jak ktoś wygra 27 grudnia, powiadomią go załóżmy 5 stycznia, to już nie zrobi nic. Wylot jest 6 lutego. Także wydaje mi się, że faktycznie te wyjazdy będą rozdawane teraz (mnie powiadomiono 11 grudnia a zgłoszenie z 25 listopada). 

Dlatego mi się marzy Korea - tam przynajmniej nie potrzeba wiz... emotka . Dzięki za odpowiedź. Chyba z 7 razy przeczytałam regulamin bo nie mialam zielonego pojęcia o jakich etapach mówicie. 
0 0

synk

#6441639 Napisano: 13.12.2017 17:58:13
bonitta napisał(a):

W Krakowie można było wyhaczyć termin rozmowy za tydzień (było to miesiąc temu). Co do skuteczności rozmowy, jeden kolega dostał, drugi dostał zakaz do czerwca2018 - bo wtedy mija mu okres karencji za nielegalny pobyt. Ten co dostał nigdy wcześniej wizy nie miał i nie starał się. Tydzień czasu czekali na odpowiedź (nie wiedzieli czy tak, czy nie), choć zazwyczaj negat dają od razu.
0 0

bonitta

#6441660 Napisano: 13.12.2017 18:54:50
synk napisał(a):

bonitta napisał(a):

W Krakowie można było wyhaczyć termin rozmowy za tydzień (było to miesiąc temu). Co do skuteczności rozmowy, jeden kolega dostał, drugi dostał zakaz do czerwca2018 - bo wtedy mija mu okres karencji za nielegalny pobyt. Ten co dostał nigdy wcześniej wizy nie miał i nie starał się. Tydzień czasu czekali na odpowiedź (nie wiedzieli czy tak, czy nie), choć zazwyczaj negat dają od razu.

Mam nadzieję, że u nas nie bedzie się do czego przyczepić, nigdy nie byliśmy w stanach, ani nasze rodziny, w kraju zostawiamy dzieci (w tym jedno maleńkie) mąż ma firmę, która co prawda kokosów nie przynosi ale strat też nie wykazuje. Mam nadzieję, że konsul dostrzeże te więzi łączące nas z Polską na tyle mocno by dać nam wizę chociażby na te 7 dni emotka
0 0

ace

#6441665 Napisano: 13.12.2017 18:59:24
bonitta napisał(a):

synk napisał(a):

bonitta napisał(a):

Mam nadzieję, że u nas nie bedzie się do czego przyczepić, nigdy nie byliśmy w stanach, ani nasze rodziny, w kraju zostawiamy dzieci (w tym jedno maleńkie) mąż ma firmę, która co prawda kokosów nie przynosi ale strat też nie wykazuje. Mam nadzieję, że konsul dostrzeże te więzi łączące nas z Polską na tyle mocno by dać nam wizę chociażby na te 7 dni emotka

Ja w Krakowie wyrabiałąm z miesiąc temu i terminy były nawet i za 2 dni. Wydaje mi się, że jak nie masz tam rodziny co siedziałą nie legalnie i sama nigdy nie byłaś nielegalnie to powinnaś dostać. ja też się martwiłam, czy dostanę, ale bez problemu na 10 lat. Gratuluję wygranej emotka
A co do nielegalnego pobytu to mi się wydawało, że za to dostaje się dożywotni ban...
0 0

synk

#6441674 Napisano: 13.12.2017 19:15:04
ace napisał(a):

A co do nielegalnego pobytu to mi się wydawało, że za to dostaje się dożywotni ban...

no, na razie kolega dostał zakaz starania się o wizę do końca okresu karencji - czyli 10 lat po powrocie. A czy potem dostanie wizę - nie wiadomo.
0 0

ace

#6441689 Napisano: 13.12.2017 19:30:35
synk napisał(a):

ace napisał(a):

no, na razie kolega dostał zakaz starania się o wizę do końca okresu karencji - czyli 10 lat po powrocie. A czy potem dostanie wizę - nie wiadomo.

A no możliwe emotka Ja się w sumie nie znam, ale właśnie słyszałam, że jak się będzie nielegalnie to ban do końca życia na USA. Może tak jak piszesz, teoretycznie może wyjechać a w praktyce nigdy mu sie nie uda.
0 0

dwaburekoty

#6441709 Napisano: 13.12.2017 20:01:44
Teraz mnie tak naszło: może pierwsze dwa tygodnie rozdawali Stany, a trzeci i czwarty tydzień będą wyłaniać zwycięzców do Korei? Nie dość że wyjazd do KP jest później o jakieś dwa tygodnie, to jeszcze wizy nie trzeba....
0 0

erwu76

#6442023 Napisano: 14.12.2017 13:06:10
termitek99 napisał(a):

Czy transakcje z pinem też biorą udział?

"W celu wzięcia udziału w Konkursie, Uczestnik powinien w czasie trwania Konkursu:
  1. dokonać płatności z Visa na kwotę minimum 5 zł oraz zachować potwierdzenie dokonania transakcji;"
Tyle w regulaminie.
Wygląda na to, że transakcje z pinem są ok.
0 0

babska

#6442046 Napisano: 14.12.2017 13:35:18
czy wystarczy samo potwierdzenie, czy musi też być paragon?
0 0

erwu76

#6442059 Napisano: 14.12.2017 13:47:47
babska napisał(a):

Jedna transakcja kartą Visa zrealizowana w czasie trwania Konkursu upoważnia do dokonania jednego Zgłoszenia udziału w Konkursie.
Wielokrotność transakcji dokonanych kartą Visa oznacza możliwość dokonania wielu Zgłoszeń udziału w
Konkursie. Organizator zastrzega sobie prawo do weryfikacji wszystkich
deklarowanych transakcji odpowiadających liczbie Zgłoszeń.
W przypadku braku udokumentowania liczby transakcji opowiadających liczbie Zgłoszeń
dokonanych przez Uczestnika, Organizator zastrzega sobie prawo
do wykluczenia Zgłoszeń, co do których Uczestnik nie jest w stanie
przedstawić potwierdzenia dokonania transakcji (w postaci wydruków z terminala płatniczego, potwierdzeń transakcji wydanych przez bank lub
wyciągu z rachunku karty lub innego dokumentu potwierdzającego
dokonanie transakcji
).
1 babska 0

apoccalipsa

#6442064 Napisano: 14.12.2017 13:53:31
babska napisał(a):

samo potwierdzenie
1 babska 0

mgrzel

#6442069 Napisano: 14.12.2017 13:57:57
erwu76 napisał(a):

termitek99 napisał(a):

Czy transakcje z pinem też biorą udział?

"W celu wzięcia udziału w Konkursie, Uczestnik powinien w czasie trwania Konkursu:
  1. dokonać płatności z Visa na kwotę minimum 5 zł oraz zachować potwierdzenie dokonania transakcji;"
Tyle w regulaminie.
Wygląda na to, że transakcje z pinem są ok.

Tak z pinem też są akceptowane  
0 0

mampytanie

#6442114 Napisano: 14.12.2017 14:48:38
Z którego dnia informowali ostatnio?
0 0

spursman

#6442146 Napisano: 14.12.2017 15:31:16
mampytanie napisał(a):

nio?

Wg mnie powinni dzisiaj zacząć 3 dzwonić etap... ale kto ich tam wie
0 0

jesien

#6442284 Napisano: 14.12.2017 18:53:21
Visa tel. dziś po 17. Informacja o czapce ze słuchawkami.
0 0